Direktlänk till inlägg 30 november 2016

GLASHALT ÖVERALLT

Av Anita - 30 november 2016 18:28

 

Som vanligt är november en konstig månad, ena dagen snö nästa tö och nu har det varit rent otroligt halkigt i flera dagar. 


Mannen och jag var iväg och handlade lite mat idag och fikade hos PappersBeda och hennes gubbe. När vi kom hem så bestämde vi oss för att ge oss iväg på spark ut på sjön. Vi höll oss nära land för än är isen inte så tjock och säker långt ut. Vi skulle ju ändå åka till Kinabror och äta middag så vi drog iväg bort mot Kronstugan.

 

Inte en vindpust och skönt och härligt i luften. Sparkarna ljud mot isen, stilla skymning. Nog har man det bra som pensionär som kan välja att göra vad man vill när man vill.

 

Trevligt med sällskap också och när vi kom till Kinabror hade han gjort potatismos och julkorv och det var gott. Sedan sparkade vi hem på sjön och fick låna en lampa för nu var det svart så svart så svart men hemma lyste det ur alla fönster och såg inbjudande ut. Det är skönt att komma hem i värmen när man varit ute på sjön ett tag.


Så kommer en natt när man hör stormen vina och låta utanför och det som väderlekstjänsten utlovat som en fin dag var en dag med kallblåst och ruggigt men vi försökte gå ut en stund.


Tog med hunden Jack och gick en tur bort över Gubbflon och ner till Stedesbacken och vägen tillbaka genom skogen.

 

När man kommer fram bakom ladugården så blir det ljusare och solen tittade fram för ett kort ögonblick.

 

Nog har man en del att göra men jag vet inte hur det blir. Dagarna bara sveper iväg och rätt som det är så har det gått en hel vecka. Det råder fortfarande ett kaos i huset och är grejor överallt och dessutom skulle det behöva städas. men skit samma, vem bryr sig.  


Jag hade tänkt att fara och jobba men man kan ändra sig. Ligger man och drar sig till klockan halv 10 och myser och kliver upp och långsamt fikar i lugn och ro och  så kommer Kinabror och Jack och vi sitter och läser tidningen så är det helt plötsligt mitt på dagen.


 

Så kommer gullige Storfiskarn och han hade med sig sand och går omkring och sandar på gården så att man ska våga gå ut och det var tur för precis kom det en varubuss som skulle lämna tv och diskmaskin till Kinabror och då var det väl bra att det inte var värsta glashalkan på gården.


Så blev det fika och mera prat och sedan var det nästan dags för mig att börja med maten och så gick den dagen. Jag hade tänkt fixa till min julbock.

Såg att julbocken i Gävle brann upp bara ett kort tag efter att den var på plats och man kan ju undra vilka vakter dom har egentligen. Eller är det nu så att dom vill att den ska brinna? Man kan ju undra.

 Nåväl, kära vänner. Jag tror inte att någon bränner upp min julbock i alla fall. Det finns vissa fördelar att hålla sig till det lilla formatet här i livet.


Dagens ord: Bättre gå på hal is med dubbar på än att gå med högklackat i lera och sörja.




 
 
Göran

Göran

30 november 2016 21:39

Gillar slutordet men har hört det förr i en lita annan tappning.. "Bättre vara på hal is och ha det glatt än att gå i lera och sörja!"
Men andemeningen är ju densamma...

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Anki

Anki

1 december 2016 10:00

Inte så mycket snö hos dig än ... men det ser som sagt väldigt halt ut... så bra att det blev sandat. Dagarna går fort och nu när du har sällskap vid Fisksjön så kommer dagarna att gå ännu fortare :)
Fina bilder - speciellt den första!
Ha det gott!

http://ankistankar.blogspot.se

 
Ingen bild

Bamse31

1 december 2016 11:50

Har följt dina berättelser men inte haft tid å ork att kommentera en tid. Haft rätt mycket runt mig den senaste veckan med gravsättming å utrymning av min avlidna dotters lägenhet. En mängd möbler å husgeråd belamrar min bostad nu å kommer att bli kvar över jul så nån julpyntning efter gammalt manér lär det inte bli i
år.
roligt att ni kan åka spark på isen nu. Det verkar som om
Kinabror håller på att flytta in å bo i grannstugan, som han köpte. Det vore ju bra med nära grannar. Du har tydligen lärt dig behärska kamera
n på din nya mobil, för du levererar fina bilder.
Kramen.

 
skogsnuvan

skogsnuvan

1 december 2016 17:20

Till Bamse: Förstår att du har haft mycket omkring dig nu ett tag. Jo du har rätt Kinabror håller på att flytta in i grannhuset och idag har han installerat sin tv och sin diskmaskin. Isen är inte så tjock så man får hålla sig efter land om man ska ut på den. Tyvärr så blåser det som själva attan just nu. Imorgon är det julbord på pro så då ska vi dit.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
TantGlad

TantGlad

1 december 2016 20:58

Visst är det halt eller som din rubrik "glashalt" man få se sig om vart man har sina fötter för rätt som det är så.....

Dina slutord gillas som vanligt. Du är finurlig du .

Kram på dig.t

http://tantglad.bloggo.nu

 
Korpunge

Korpunge

4 december 2016 11:17

Blankisen är den värsta på vintern. Finns inget värre så det är bara att hoppas dagarna fortsätter att gå så där riktigt fort så våren kommer och allt töar bort.
Ha en fin andra advent
Kram

http://korpunge.bloggo.nu

 
Deisy

Deisy

5 december 2016 14:19

Jättehärliga bilder. Saknar nästan när jag bodde i norrland, men bara nästan.

http://lantortsfrun.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Av Anita - Tisdag 27 feb 10:01

  Nu har jag inte skrivit på ett tag för nu har den tid kommit som kallas för vårvinter Det är nu det är kallt på nätterna och solen börjar värma. Det är nu vi börjar ha folk som kommer hit. Det är då jag har mycket att göra.   Det är nu vi...

Av Anita - Torsdag 22 feb 08:31

  När man nästan gett upp hoppet så kommer en sådan sagolik dag som man glömt att det kan bli fast det är vinter. Bara någon grad kallt. Solsken hela dagen. Fågelkvitter    Måndagen var det tovningskurs och vi har gjort ganska många fåglar....

Av Anita - Söndag 18 feb 09:27

  Nu kommer Kinabrors son med familj, frun, tre barn och två hundar. Kinabror har eldat i sommarstugan. Det lyser välkomnande i alla fönster. Vägen och gårdsplanen är skottad. Vattnet fungerar och brasan är tänd. Älggrytan och potatisen puttra...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards