Direktlänk till inlägg 4 december 2016

FREDAGAR

Av Anita - 4 december 2016 11:21

 

Även om man är pensionär så tycker jag att man ska göra någonting särskilt för att känna att det är helg.

Fredagen började inte så bra. Ett fodral till min nya klatermobil hade kommit men var förstås fel storlek. Ett brev som jag inte fattade ett dugg av kom också.


Lika bra att ge sig iväg hemifrån innan något annat trist hände. Kinabror. Mannen och jag for till Hammarstrand. Hämtade upp DansBritt och vi for på hotellet och åt som vi för det mesta gör på fredagar.

Då ringde dom från verkstaden och vi var tvungna att ge oss hem och hämta några grejor till bilen. Det blev lite jäktigt på eftermiddagen för klockan 16 skulle vi vara på julbord med PRO i Kälarne. Det behövs inte mycket för att man ska känna sig jäktad när man nu har lärt sig av med att jäkta och ta det lugnt.


Så åkte vi dit och det var god mat och trevligt sällskap och så hade då fredagen gått.

 

Storfiskarn kom en sväng och han lekte med Morris. Mannen och jag ska vara hundvakt eftersom Kinabror gav sig iväg till Hunge. Katten och hunden går inte bra ihop. Katten skrämmer skiten ur hunden Jack så han satt hårt tryckt intill Mannen i soffan hela kvällen.


 

Så gjorde jag iordning gamla julbocken. AMV:s gubbe påstår att den inte liknar en bock utan börjar mer och mer likna en julgris men jag tycker att även en julbock kan få bli lite rund till jul.

Långpromenad med Mannen och hunden Jack och så gick lördagen också. Som jag sagt förut så går dagarna fort.


Idag har det fallit ett tunt lager snö på marken. Det är mörkt nu. Fast klockan snart är mitt på dagen så är det liksom skumt ute och jag tror att det kommer mera snö så småningom.

 

Man får minsann försöka att tända alla lampor man har för att försöka jaga bort mörkret och spela någon cd med lite julmusik.

Mannen han ser på skidåkning men jag är ju inte det minsta intresserad. Skidåkning är som ni vet det absolut värsta jag vet. Tänk att man blev tvingad att åka skidor varje dag av våran lärare när man gick i skolan och det var kallt blött bakhalt och inga brätten och inget spann på skidorna. Fy sjutton. Aldrig mer att jag sätter skidor på fötterna. Däremot att åka slalom var roligt. Det var en hel vinter för länge sedan som jag och PappersBeda åkte flera gånger i veckan och det var kul.


Dagens ord: Det är viktigare att göra sitt bästa än att vara bäst.

 
ANNONS
 
Soldansare

Soldansare

5 december 2016 18:12

Så kloka dagens ord! Jag har inte åkt skidor på många år, vare sig på längden eller tvären. Slalom har jag bara åkt en gång och det var inte min grej. Längdskidor däremot skulle jag kunna tänka mig, men min pappa har eldat upp mina gamla skidor och det har inte blivit av att jag har skaffat mig några nya.
Stackars Jack! Tur att han har mannen att ty sig till.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Göran

Göran

5 december 2016 18:19

Rätt Anita! All skidåkning utom den man ser på TV är av ondo! Om Gud velat att vi skulle åka skidor hade han gett oss mycket större fötter. Gäller alltså även vattenskidor, utförsåkning och störtlopp som f.ö gränsar till självmordsförsök. Men på rygg i en skön soffa med en kaffekopp och en brasa i spisen är det ok för mig. Andra får väl åka (om de så gärna vill häda mot herrens vilja) men inte jag!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Karin

Karin

5 december 2016 22:14

Visst går tiden fort! Redan har 2:a advent passerat! Fördelen med att det går fort, är att det går snabbt till ljusare tider!
Jag har en hektisk vecka framför mig, med mycket arrangemang, men sen börjar det lugna ner sig, så jag kan njuta av ljus och lite tomtar.
Ha det bra! Adventskram!
Karin

http://pixelmojan.se

 
Carita Liljendahl

Carita Liljendahl

6 december 2016 14:23

Ser riktigt mysigt ut där hos er med stämning inomhus och snö utomhus!

http://debutsky.wordpress.com

 
TantGlad

TantGlad

6 december 2016 19:47

Ja du är härlig du. Det är viktigare att göra sitt bästa än vara bäst är jättebra citat av dig och jag håller Värkligen med.

Ja oj vad skumt det är ute redan mitt på dagen. Men snart så är denna tid över och vi har våren framför oss.

Nu är jag så trött så ögona trillar av. Har varit ledig idag å det tar på krafterna att vara ledig åxo. Man vill ju hinna så mycket.

Kramkram från mig.t

http://tantglad.bloggo.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se