Direktlänk till inlägg 4 december 2016

FREDAGAR

Av Anita - 4 december 2016 11:21

 

Även om man är pensionär så tycker jag att man ska göra någonting särskilt för att känna att det är helg.

Fredagen började inte så bra. Ett fodral till min nya klatermobil hade kommit men var förstås fel storlek. Ett brev som jag inte fattade ett dugg av kom också.


Lika bra att ge sig iväg hemifrån innan något annat trist hände. Kinabror. Mannen och jag for till Hammarstrand. Hämtade upp DansBritt och vi for på hotellet och åt som vi för det mesta gör på fredagar.

Då ringde dom från verkstaden och vi var tvungna att ge oss hem och hämta några grejor till bilen. Det blev lite jäktigt på eftermiddagen för klockan 16 skulle vi vara på julbord med PRO i Kälarne. Det behövs inte mycket för att man ska känna sig jäktad när man nu har lärt sig av med att jäkta och ta det lugnt.


Så åkte vi dit och det var god mat och trevligt sällskap och så hade då fredagen gått.

 

Storfiskarn kom en sväng och han lekte med Morris. Mannen och jag ska vara hundvakt eftersom Kinabror gav sig iväg till Hunge. Katten och hunden går inte bra ihop. Katten skrämmer skiten ur hunden Jack så han satt hårt tryckt intill Mannen i soffan hela kvällen.


 

Så gjorde jag iordning gamla julbocken. AMV:s gubbe påstår att den inte liknar en bock utan börjar mer och mer likna en julgris men jag tycker att även en julbock kan få bli lite rund till jul.

Långpromenad med Mannen och hunden Jack och så gick lördagen också. Som jag sagt förut så går dagarna fort.


Idag har det fallit ett tunt lager snö på marken. Det är mörkt nu. Fast klockan snart är mitt på dagen så är det liksom skumt ute och jag tror att det kommer mera snö så småningom.

 

Man får minsann försöka att tända alla lampor man har för att försöka jaga bort mörkret och spela någon cd med lite julmusik.

Mannen han ser på skidåkning men jag är ju inte det minsta intresserad. Skidåkning är som ni vet det absolut värsta jag vet. Tänk att man blev tvingad att åka skidor varje dag av våran lärare när man gick i skolan och det var kallt blött bakhalt och inga brätten och inget spann på skidorna. Fy sjutton. Aldrig mer att jag sätter skidor på fötterna. Däremot att åka slalom var roligt. Det var en hel vinter för länge sedan som jag och PappersBeda åkte flera gånger i veckan och det var kul.


Dagens ord: Det är viktigare att göra sitt bästa än att vara bäst.

 
 
Soldansare

Soldansare

5 december 2016 18:12

Så kloka dagens ord! Jag har inte åkt skidor på många år, vare sig på längden eller tvären. Slalom har jag bara åkt en gång och det var inte min grej. Längdskidor däremot skulle jag kunna tänka mig, men min pappa har eldat upp mina gamla skidor och det har inte blivit av att jag har skaffat mig några nya.
Stackars Jack! Tur att han har mannen att ty sig till.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Göran

Göran

5 december 2016 18:19

Rätt Anita! All skidåkning utom den man ser på TV är av ondo! Om Gud velat att vi skulle åka skidor hade han gett oss mycket större fötter. Gäller alltså även vattenskidor, utförsåkning och störtlopp som f.ö gränsar till självmordsförsök. Men på rygg i en skön soffa med en kaffekopp och en brasa i spisen är det ok för mig. Andra får väl åka (om de så gärna vill häda mot herrens vilja) men inte jag!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Karin

Karin

5 december 2016 22:14

Visst går tiden fort! Redan har 2:a advent passerat! Fördelen med att det går fort, är att det går snabbt till ljusare tider!
Jag har en hektisk vecka framför mig, med mycket arrangemang, men sen börjar det lugna ner sig, så jag kan njuta av ljus och lite tomtar.
Ha det bra! Adventskram!
Karin

http://pixelmojan.se

 
Carita Liljendahl

Carita Liljendahl

6 december 2016 14:23

Ser riktigt mysigt ut där hos er med stämning inomhus och snö utomhus!

http://debutsky.wordpress.com

 
TantGlad

TantGlad

6 december 2016 19:47

Ja du är härlig du. Det är viktigare att göra sitt bästa än vara bäst är jättebra citat av dig och jag håller Värkligen med.

Ja oj vad skumt det är ute redan mitt på dagen. Men snart så är denna tid över och vi har våren framför oss.

Nu är jag så trött så ögona trillar av. Har varit ledig idag å det tar på krafterna att vara ledig åxo. Man vill ju hinna så mycket.

Kramkram från mig.t

http://tantglad.bloggo.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Av Anita - Tisdag 27 feb 10:01

  Nu har jag inte skrivit på ett tag för nu har den tid kommit som kallas för vårvinter Det är nu det är kallt på nätterna och solen börjar värma. Det är nu vi börjar ha folk som kommer hit. Det är då jag har mycket att göra.   Det är nu vi...

Av Anita - Torsdag 22 feb 08:31

  När man nästan gett upp hoppet så kommer en sådan sagolik dag som man glömt att det kan bli fast det är vinter. Bara någon grad kallt. Solsken hela dagen. Fågelkvitter    Måndagen var det tovningskurs och vi har gjort ganska många fåglar....

Av Anita - Söndag 18 feb 09:27

  Nu kommer Kinabrors son med familj, frun, tre barn och två hundar. Kinabror har eldat i sommarstugan. Det lyser välkomnande i alla fönster. Vägen och gårdsplanen är skottad. Vattnet fungerar och brasan är tänd. Älggrytan och potatisen puttra...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards