Direktlänk till inlägg 6 december 2016

MAKALÖST

Av Anita - 6 december 2016 19:11

 

Det finns makalösa artister och det finns otroligt makalösa. Igår var Doug Seegers med sitt makalösa band och hade konsert i Ragunda kyrka. Hela kyrkan höll andan då hans fina röst fullkomligt bar oss till en sagolik himmel. Hans unga orkester med en fantastisk fiolspelare gjorde upplevelsen ännu mer fantastisk. Det var så man tappade andan. Doug verkar vara en fin människa och väldigt ödjuk. Han till och med tog i hand och önskade god jul till mig när vi gick ut-


Vi var ett helt gäng.

Kinabror, Mannen och jag åkte i en bil och det höll på att gå illa. Fisksjövägen var hal som en ål och vi fick sladd på sladd och jag är glad att jag inte körde för då hade vi nog hamnat i diket riktigt ordentlig. Mannen lyckades häva sladdarna till slut och jag skrek och Kinabror sa bara lugnt: "Gick det bättre för att du skrek"


AMV, och Gubben hade med sig fyra stycken till från Bräcke och vi gick på Kaffestugan och åt och sedan satt vi på Hörnet och drack kaffe i väntan på att det skulle börja.

 

Annars har vi varit ut och gått en lång tur och jag orkar inte riktigt tänka på allt vi gjort. Vi har ätit mat hos Kinabror. Tänk er nystekt panerade abborrar med god sås till. En delikatess om något. Sparktur på sjön och idag har vi varit en tur ner till Kälarne för att hämta lite paket och grejor.

 

Stötte på ett gäng tomtar och lucior som var ute på vift och tomtar får man aldrig nog av. Det är då ett som är sant.

Letat efter julgran och räddat en talgoxe som förirrat sig in i växthuset.


 

En liten teta hade kört rakt in i fönstret på förstukvisten men den repade sig efter ett tag och flög iväg. Nog är dom väl de mest näpna man kan tänka sig. Gulliga så in i norden.


 

Kinabror har tänt julgranen och det lyser fint i fönstren. Han har satt upp tvn och diskmaskinen så nu är allt snart klart. Det är hög tid för nu ska han åka till Skåne en sväng igen och jag är glad att jag har Mannen som sällskap annars skulle det bli lite ensamt


Annars rullar dagarna på som det gör för oss pensionärer och vi hinner inte så mycket som vi skulle vilja. Tror ni inte att vi ligger länge på mornarna också till framöver 9 så det är inte konstigt att dagarna går fort.


Sedan ska man fika i lugn och ro och mata fåglar och göra sig iordning och så är det plötsligt mitt på dagen och det är dags för lunch. På eftermiddagen brukar det för det mesta komma någon och det är dags för fika igen och så ska man hinna ta en promenad och så är det dags för middag och fika och tv och rätt som det är så är det dags att se på tv och så är dagens slut.


Imorgon bär det iväg till Alnö för att träffa faster och kusin och det ska bli kul. Det var alldeles för länge sedan.


Dagens ord: Dom som tror sig vara smarta är oftast dom dummaste.

 
ANNONS
 
Tezz på S/Y Andromeda

Tezz på S/Y Andromeda

8 december 2016 09:07

Jag tycker det låter som ett underbart skönt liv ni har du och mannen. Så glad för din skull att du hittat någon att dela tillvaron med. Det där med att skrika i bilen, ha ha, jag skriker inte, men sitter bredvid om mannen kör och gastar, Saaakta in, neeeej inte så fort, aaaakta du kör för nära vägkanten, etc ha ha ha, jag är hopplös helt enkelt, men du har mina sympatier. Doug seegers tycker jag också om.
Kram

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Sanna

Sanna

8 december 2016 17:45

Kloka visdomsord <3

Tur att ni höll er på vägen, halkan är rent förrädisk så här års huga... =/

SV: Skoj att du gillade mina ljus, blev riktigt glad åt dom själv också <3

Sköt om dig kära du <3
Kram
Sanna

http://krimskramsan.bloggplatsen.se

 
Åke

Åke

9 december 2016 03:42

Alnö!!! Nu reagerade jag allt till :) Jag ska in till Vi centrum idag, vi kanske träffs :) Doug Seegers i kyrkan måste vara en upplevelses, vist har du nämt det förut? Bräcke klingar i mitt öra :) Jag hade två företag jag besökte där i mitt förra jobb...

http://www.nacka144.se

 
Ingen bild

Bamse31

9 december 2016 16:55

Den där sångaren Doug känner jag inte till, men gillade du honom var han säkert bra. Var kyrkan mångadet gamla kapellet? I så fall gick det väl inte in så
många åhörare, men det blev istället en intim stund med artisterna vilket kan vara en fin upplevelse.
Är det Kinabrors hus på bilden? Jag tycker det liknar din stuga annars.
Åsså månar du om de små fåglarna- det gör jag också. Jag har sett en ekorre på tomten några gånger å det är den förste på ett par år å jag ska försöka bli vän med den om den bara får leva.
Köpte billig märgpipa i onsdags å tänkte göra en god anrättning. När jag öppnade det jnpaketerade köttet, fann jag att köttbiten helt saknade ben, så den rätt jag tänkt göra fick bli nåt annat- det blev kalops istället kokt i vitt vin, men det smakade bra, men lite annorlunda vanlig kalops.
Nån god benmärg fick jag således inte.
Bra att du har mannen hos dig nu, när Kinabror drar iväg söderut. Hoppas ni trivs tillsammans å att han, om möjligt, inte fiser i sängen, för det gillade du ju inte😂😂😂.
kramen!

..

 
skogsnuvan

skogsnuvan

10 december 2016 09:38

Till Åke: Nej det var i onsdags som vi var på Alnön
Till Bamse: Jo då det är Kinabrors hus på bilden. Det är ju på samma gård som mitt hus och liknar det faktiskt.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 23 feb 08:36

Efter en vecka full av liv och lust sitter jag här själv en lördagsmorgon. Skåningarna åkte imorse och Kinabror har farit på rally. Igår var det fullt ös hela dagen. Vi hela gänget (8 st) var på Hammarstrand och åt på hotellet. Innan hade barnen åk...

Av Anita - Onsdag 20 feb 09:51

Som vanligt kunde jag inte sova när fullmånen spridde sina strålar över sovrumsgolvet i förrgår natt. Det blev till att ligga och fundera. Det har varit några fina dagar nu minsann. Bestämde mig för att julgranen ska ut nu. Den börjar barra lite gr...

Av Anita - Måndag 18 feb 09:37

Det har varit en vecka med konstigt väder men vad kan man vänta sig den här vintern? Det har varit blåst, halka, snö och skitväder men så igår var det helt suveränt. Vattnet på sjön hade frusit till under natten, det var ett par grader kallt och vark...

Av Anita - Fredag 15 feb 16:03

  Nog har jag hört hur man ska göra. Gå så man blir svettig och anfådd i en halv timme varje dag. Helst ska man ha stavar att fäkta med och en del går med hörlurar så dom ska slippa höra naturen ljud och slippa höra hjärtat och andetagen.   me...

Av Anita - Torsdag 14 feb 12:24

  Inte lär det bli varken rosor eller kärlek för mig en sådan här dag men det blev i alla fall en teckning från en liten kille som råkade komma inatt. Det är Kinabrors son med familj som kom och nu blir det säkert en vecka med full rulle. Lite o...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se