Direktlänk till inlägg 10 december 2016

VAR ÄR JULSTÄMNINGEN?

Av Anita - 10 december 2016 14:57

 

Tänk att man kan bli irriterad när man måste göra det man inte alls vill men som man förr eller senare måste göra.

Vad pratar jag om då? Jo städning. Jag har inte städat på en hel månad för jag har haft annat för mig om ni förstår.


Onsdagen drog Kinabror, Mannen och jag till Alnö för att hälsa på faster och kusin. Visserligen var vi på stora varuhuset IKEA och de andra hemska affärerna runt omkring också. Alltid behöver man lite lampor och tvättmedel och sånt.

 

Vi åkte tidigt för att hinna med så mycket som möjligt. Det var knappt ljust när vi passerade utsikten så inte blev det mycket till foto inte. Vi åt frukost på Ikea och sedan var det att handla en massa grejor som man behöver.


 

Vi hade tagit med älgstek och sås och lingonsylt och lingondricka och tunnbröd så att faster skulle få smaka lite mat från skogen. Hon är 88 år och fyller snart 89 men hon är ungdomlig och min favorit. Att min kusin C kom var också trevligt och vi hade några riktigt trevliga timmar tillsammans.


Somnade på vägen hem och vaknade vid att bilarna framför oss hade kört på en älg. Älgen låg död men dom som kört på den verkade ha klarat sig bra. Det är farligt i mörkret med älgar som kommer ut så fort på vägen.


Torsdagen var det ett förfärligt väder. Det var underkylt regn och halt på vägen. Jag skulle ju till Hammarstrand för att handla en massa saker till grötfrukosten åt åkarna.

Det är en tradition som vi haft i många år nu och fredag morgon skulle vi träffas på Håsjögården för att äta gröt och skinksmörgås, glögg och godis och kaffe förstås.


 

For dit vid sjutiden och började värma gröt, tända ljus och pynta med lite tomtar och duka. Det regnade utanför och man vet aldrig hur många det blir. En sådan här dag kan man inte räkna med 30 st för många är ute och sandar och mycket riktigt. Det kom väl så där 17 st.

 

Det är riktigt trevligt att träffa de gamla åkarna nu när man inte behöver jobba med dom varje dag.

 

Så tog det nästan hela dagen innan jag diskat bort och städat och grejat och när man vaknar idag så är det 11 grader kallt. Tala om snabba ryck. Omväxlande väder minsann.


Som sagt har jag städat och nu äntligen är jag klar. Värst är toalett och badrum tycker jag och så alla prylar som ligger överallt och blomblad som ramlat av blommorna. Jag hatar dammsugaren som bara trasslar till sig och fastnar igen och låter som ett rytande lejon. Tänk att man kan flyga till månen men inte göra en tyst och stark dammsugare som inte har någon sladd. Visst jag har en eldriven men den är alldeles för klen.


Det har gått så dåligt med mina blommor. Dom dör en efter en och jag som brukar ha så fina blommor. Det är tråkigt tycker jag.

Känner mig lite vemodig. Pratat med min gamla arbetskamrat idag och hennes pappa är dålig och han är en av de mest härliga och underbara människor jag känner. Det är inte roligt att bli gammal inser man mer och mer.


Pratat med fd Grannen och han mår inte heller bra.


Kinabror har åkt till Skåne och blir väl borta ett tag.

Över sjön närmar sig ett kolsvart moln. Kanske är det snö på gång, Isen fryser och sjunger och det har kommit ett tunt lager snö. Ändå jag känner ingen julstämning. Ska väl sätta mig och skicka några julkort i alla fall och spela några julbitar så får vi väl se om julstämningen börjar komma.


Dagens ord: Julstämningen var en helt annan när man var barn.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

10 december 2016 18:18

Här har du julstädat lite ser jag. Det är kul med lite ny layout på bloggen. Jag skulle också vilja hitta på något, men hur jag än gör återkommer jag till den gamla jag har.
Julstämningen kommer nog, fast här har det varit rena våren några dagar med upp till tio plusgrader. Ingen ordning alls!
Önskar dig en fin tredje advent!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

Gina

10 december 2016 19:32

Synd jag inte är där städning kommer så naturligt för mig så jag hade gärna dansat runt med dammsugaren hos dig och av axlat din börda 😁

 
Ingen bild

Flurig

11 december 2016 00:58

Fin bild på Håsjö gamla kyrka, där konfirmerades jag för länge sedan. (Men då var det midsommar, grönt och fint, vi hade plockat guckuskor och prytt kyrkan med.)

 
Åke

Åke

11 december 2016 08:52

Ja Ikea ja... suck... tänkte faktisgt ta mig dit en gång och käka utav Ingvars julbord :) Utsikten som är så vacker, synd det inte var böttre ljus! Vist har du mer snö än på Alnö... Idag får vi tända tredje ljuset också :)

http://www.nacka144.se

 
Soldansare

Soldansare

11 december 2016 16:30

Städning och särskilt dammsuga är det värsta jag vet. Skönt att det är fler som inte prioriterar det. Det finns ju så mycket annat att göra. Det här med julstämning är också svårt. Den har inte riktigt infunnit sig sedan man slutade vara barn, tycker jag, även om den glimtar till ibland. Men i dag tänder vi i alla fall tredje ljuset och ljus gillar jag.
Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingen bild

Bamse31

12 december 2016 15:45

Kom på att jag var snett ute till den konserten, jag trodde att det var det lilla kapellet. Det var ju Ragunda kyrka. Du är fantastisk Anita som ordnar mat till dina gamla arbetskamrater både gröt och skinka och annat. Jag förmodar att det det var risgrynsgröt du bjöd på..

Din dammsugare som låter så hårt finns det bot för. Jag har en dammsugare av märket Electrolux Silent och den har väldigt liten ljudvolym trots att det suger väldigt bra.

Det är numera min Hemtjänst som får dammsuga åt mig, jag ser inte så bra att jag ser var dammet ligger någonstans därför så är det ingen idé att jag börjar på att julstöka så mycket utan jag får ta till dom som kommer och hjälper mig varje morgon. ... Var väl trevligt att få resa till Alnö och hälsa på din gamla faster hon är bara tre år äldre än jag. Jag förmodar att det inte var du som körde bilen eftersom du sov. Det är bra att ha en man vid sin sida som fixar sånt där. Det var tråkigt att det gick åt en älg men de är så väldigt osynliga i mörkret. Man får verkligen passa sig när man är ute och kör i mörker.

Igår kväll var jag i Storkyrkan lyssnade på min sondotter som tillsammans med körer från musikgymnasiet hade en luciakonsert. Ikväll ska jag gå på en kör fest med luciafirande också här och det kommer att bli jättetrevligt för det brukar det alltid vara. Kramen

 
skogsnuvan

skogsnuvan

12 december 2016 18:29

Till Bamse: Så trevligt att gå på lyssna till musik. Jo då det var stora kyrkan i Ragunda vi var till och den tar 300 personer i alla fall och det var så gott som fullsatt

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 11 dec 09:02

  I förrgår vaknade jag till att det hade snöat igen. När jag ligger i sängen så kan jag se ut på balkongen och hur mycket snö som kommit kan jag se på balkongräcket och det avgör om jag ska kliva upp eller om jag ska tjura till mig och ligga kvar...

Av Anita - Söndag 8 dec 12:03

  Hörde att det skulle bli två dm snö och då bestämde jag mig för att det mesta av dagen skulle tillbringas utomhus. Jag tänkte välja ut vilken julgran jag ska ha innan dom snöar ner.   Jag har ju snöat in på julfilmer och satt och såg på t...

Av Anita - Fredag 6 dec 09:50

  Under ladugårdsgolv och hus sägs dom bo småfolket eller vittra som man säger. Säkert finns dom under den gamla ladugården.   Man ska inte bara julstöka det finns faktiskt annat att roa sig med. Jamtli i Östersund har en utställning om alle...

Av Anita - Onsdag 4 dec 09:19

Jag tycker mest om morgonen. När jag vaknar och det håller på att ljusna. Kroppen känns mjuk och varm och aldrig är flanelltäcket så skönt som just då. Jag tänker nästan alltid på hur skönt det är att inte behöva kliva upp utan kan ligga och dra mig....

Av Anita - Måndag 2 dec 12:34

Medan köttbullarna steks i ugnen ska jag passa på att blogga lite grann. Fin dag idag också så jag ska nog gå ut en sväng sedan jag stökat med det jag tänkt.   Nu har det varit första advent och jag hör hur folk börjar stöka med allt innan jul...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se