Direktlänk till inlägg 16 december 2016

INTE TRODDE JAG.....

Av Anita - 16 december 2016 09:23

 

Inte trodde jag att jag skulle lussa igen. Det var så många år sedan och luciakronan är trasig men glitter i hår går också bra och särken passar fortfarande. Sjunga behöver man ju inte göra. Jag vill nog bespara Mannen det och jag vet inte ens om jag minns hela luciasången.

 

Det får räcka med lussekatt, pepparkaka och kaffe på säng. Det var många år sedan Sonen och jag gick runt i byn och lussade. Det var på den tiden då det var människor i fyra hus som man kunde lussa för. Nu är det bara Mannen och jag i byn nu när Kinabror är nere i Skåne. Fast det är inte bara faktiskt. Jag kunde lika gärna vara helt ensam i byn.

 


Det var i sanningen en vacker luciadag och en ännu vackrare kväll. Det var fullmåne när vi gick en runda "väst i gålan" och ner vid Kinabrors sommarstuga och ut på sjön.

En stor fin måne lyste upp hela sjön och det var nästan ljust som mitt på dagen. Inte en vindpust ens, bara tystnad och magi.

 

I förrgår åkte jag till Kälarne med enris till fd Grannen. Han skulle ha enris med svampar på istället för julgran och det går väl också bra. Handlade lite julklappar .


När jag kom hem så kom Mustachen och Storfiskarn och vi satt i köket och fikade. Sedan fick vi för oss att vi skulle ge oss ut på sjön. Storfiskarn och Mannen och jag tog sparkarna och drog iväg. Det var ett så perfekt före på sjön. Det lilla snö som kommit hade frusit fast och det gick bra att åka spark.

 

Solen ligger ju lågt nu men det ar ändå ljust och vindstilla. Det är ju fortfarande lite osäkra isar så vi höll oss nära land när vi åkte bort till Bybo.


Bybo är en liten by som ligger i en härlig klippig vik mitt emot där vi bor. Den byn har små söta stugor som ligger tätt tillsammans och inga fast boende numera.

 

Nere vid sjön finns bryggor och andra lite häftiga hus som tex en bastu.

 

Har ni sett så mysig. Ser ut precis som tomtens hus i Elsa Beskovs "hattstugan" Alltså stugan tomten byggde upp när hatten brunnit upp. Ni som är bevandrade i sagorna värld vet precis vad jag menar.


Att täcka huset med björknäver är säkert en bra ide. Det isolerar bra. Tänk att jag inte sett det här lilla huset förut.


 

En härlig gammal kolarkoja fanns där också. Storfiskarn som varit dagbarn på den här platsen för länge sedan kunde berätta vilka som bodde i de olika husen. Det är lite konstigt med en by som ligger så nära och som man nästan aldrig varit till i alla fall.


Vi sparkade hemåt och solen gick ner och himlen hade de mest ljuvliga färger, allt från gult, orange och rosa.

 

Jag som hatar vintern kan faktiskt leva med det väder som är nu. Det är lugnt och fint och några grader kallt. Bara en aning snö som inte är till större bekymmer och inte ens särskilt halt. Inte ska jag klaga nu.


Igår var jag iväg och jobbade och uträttade lite ärenden och drack kaffe hos DansBritt. 


Dagens ord: Månskenspromenader och sparkturer på sjön lyser upp tillvaron minsann.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Barbro

16 december 2016 10:23

Man blir ju otroligt nyfiken på mannen! Men å va roligt att han är där hos dej. Nu blir nog vintermånaderna lättare att utstå och du har det ju så härligt i din egen lilla vik av världen.
Vi har fått låna (dom är i Thailand över jul) dotterns hund så nu är jag minsann flitigt ute på promenader dagarna i ända. Har glömt hurmånga stigar det finns att gå på även här i stan. Vi hade en Flat i tio år och då vandrade man upp och ner. Det är härligt!

 
Åke

Åke

16 december 2016 10:56

Jag tycks mig läsa/ana att det är lite gladare stämning i byn ;) Mannen tolkar en som pricken över i:et :) Fina bilder du bjuder oss på :) Lucia så trevligt :)

http://www.nacka144.se

 
Ingen bild

Ingrid

16 december 2016 10:59

Så fantastiskt ditt liv är!
När jag hör talas om Bybo väcks gamla minnen av när pappa köpte en ko där och vandrade till Västanede med henne. Den kon var ett elände. Hon hade horn och var folkilsk. Hon hade för vana att slita sig och då rymde hon upp till Konsum och skrämde Söderlund! En annan gång jagade hon upp prästpojken Bosse och min kusin i ett hässjekoppel och stod sedan nedanför tills pappa kom och räddade dem. Gåva hette hon!

 
Anki

Anki

16 december 2016 11:33

Så fina bilder! Är så glad för din skull att du har sällskap och slipper vara ensam där i byn!
Önskar dig en fin helg!

http://ankistankar.blogspot.se

 
Ingrid

Ingrid

16 december 2016 18:01

Det är klart att vintern är uthärdlig nu när du har sällskap av Mannen!
Vilken fin tur ni gjorde och den där bastun var ju för himla fin.
Ha en skön sista adventshelg!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Karin

Karin

16 december 2016 22:36

Den lilla näverbastun är bara SÅ söt. Du får göra ett besök till sommaren så du får träffa folket i Bybo.
Månskenspromenad med människor man gillar, det är inte dumt det, Anita!
Önskar er en fin 4:e advent!
Men inte God Jul ännu för jag hinner säkert med ytterligare ett besök hos dig!
Kram vännen!
Karin

http://pixelmojan.se

 
Göran

Göran

17 december 2016 07:59

"Sparktur på sjön..." Minns inte ens när jag senast åkte spark. Minns inte heller när jag senast såg moln som på nedersta bilden. De ser nästan ut som skivor av gravad lax när solen belyser dem underifrån sådär. Det är nåt magiskt med soluppgång och nedgång!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Emma

Emma

17 december 2016 22:15

ja! Precis som huset i sagan! Och vid vattnet också.. Vad kul att du lussar! Det har inte jag gjort. Det borde vi göra nästa år. Du passar så bra som lucia med ditt långa ljusa hår. Ser så fint ut på alla dina bilder. Fint och fridfullt. De där promenaderna...

http://dunsaluns.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Bamse31

19 december 2016 00:52

Vad roligt att du hade någon att lussa för år. De tongivande i samhället tar ju annars bestämt att lucia i år ska vara svart men du tillhör dom som verkligen passa in på den gamla StockholmstidningensLlucia men ljust fint hår . Jag tror sig du kan sjunga om du vill Anita men du måste försöka. Konstigt att det fanns ställen vid din sjö som du inte kände till. Jag trodde du behärskade området. Du glömde berätta om ni fick någon fisk eller ej. I vart fall verkar det som om ni haft en skön stund där ute på isen.

Jaså, före detta grannen ska ha enriskvistar istället för julgran detta år. Själv köpte jag en plastgran förra året och den tänker jag försöka försöker sätta upp nu i veckan.

Kramen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 11 dec 09:02

  I förrgår vaknade jag till att det hade snöat igen. När jag ligger i sängen så kan jag se ut på balkongen och hur mycket snö som kommit kan jag se på balkongräcket och det avgör om jag ska kliva upp eller om jag ska tjura till mig och ligga kvar...

Av Anita - Söndag 8 dec 12:03

  Hörde att det skulle bli två dm snö och då bestämde jag mig för att det mesta av dagen skulle tillbringas utomhus. Jag tänkte välja ut vilken julgran jag ska ha innan dom snöar ner.   Jag har ju snöat in på julfilmer och satt och såg på t...

Av Anita - Fredag 6 dec 09:50

  Under ladugårdsgolv och hus sägs dom bo småfolket eller vittra som man säger. Säkert finns dom under den gamla ladugården.   Man ska inte bara julstöka det finns faktiskt annat att roa sig med. Jamtli i Östersund har en utställning om alle...

Av Anita - Onsdag 4 dec 09:19

Jag tycker mest om morgonen. När jag vaknar och det håller på att ljusna. Kroppen känns mjuk och varm och aldrig är flanelltäcket så skönt som just då. Jag tänker nästan alltid på hur skönt det är att inte behöva kliva upp utan kan ligga och dra mig....

Av Anita - Måndag 2 dec 12:34

Medan köttbullarna steks i ugnen ska jag passa på att blogga lite grann. Fin dag idag också så jag ska nog gå ut en sväng sedan jag stökat med det jag tänkt.   Nu har det varit första advent och jag hör hur folk börjar stöka med allt innan jul...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se