Direktlänk till inlägg 20 december 2016

VARMA DAGAR

Av Anita - 20 december 2016 17:41

 

Igår när vi vaknade hade det regnat och var vatten på isen. Glashalt minsann. Mannen skulle åka iväg och hälsa på sitt barnbarn och det var minsann inget vidare före på vägen.

Jag ringde ett samtal och fort nog så kom grusbilen och han var snäll nog att backa in på min gård så gårdsplanen blev sandad.


Jag tog en sparktur bort till Kinabrors postlåda och släppte iväg neråt hans sommarstuga. Ni ska tro att där är det en backe som inte heter duga en sådan här dag med blankis. Tjosan så det gick, fort och härligt och rakt ut på sjön for jag. Där var det massor med vatten men oj så fint när solen sken.

 

Det är inte många minuter solen är uppe. Det består mest av soluppgång och solnedgång men vad gör det . Nu är nästan all snö borta och allt lyser i guldockra och havregult. Fint tycker jag som inte uppskattar vitt.

 

När jag kom hem så var jag mest lat hela eftermiddagen. Jag badade badkar och så kom Storfiskarn och han och jag satt och såg på "Tillbaka till Eidenfead". Det behövs lata dagar också.


Klockan blev nio på kvällen innan Mannen kom tillbaka och han sa att han aldrig sett så dåliga vägar som här i Jämtland och för mig är det ingen nyhet. Det har man minsann märkt under åren man varit tvungen att vistas på vägarna på vintern.


Nåja nya dagar kommer och vägen mot julen går sakta framåt. Vi fraktade upp marchalltomtarna och satt upp dom. Jag plockade fram min gamla tomte och han fick komma fram i dagsljuset. Jag hängde faktiskt ut tvätten idag och hoppas att den torkar utomhus. 

 

  Sedan tog vi en promenad ner till Valla för att lägga på julkort på postlådan och när vi gick hem kom Storfiskarn farande. Han for hem till oss och kokade kaffe så vi hade det när vi kom hem. Så kan det gå till här på landet. Alla vet var kaffet finns och nyckeln till huset. Det är väl härligt att kunna ha det så.


 

Sedan var det dags att klä julgranen och jag har ju massor med pynt. Nu fick jag bara tag i en liten julgran iår så jag fick faktiskt inte plats med allt pynt men nästan alla kulor lyckades jag sätta på. Så var det ett år sedan sist och det finns en viss nostalgi att ta fram alla gamla saker och minnas tillbaka. De flesta saker jag har är urgamla men så vill jag ha det. En gammaldags jul.


Nu ska ni komma ihåg att vila er också precis som dom här små grisarna gör.

 

Så dagens ord får bli: Lagom är bäst. bäst med lagom vila och lagom mycket mat och lagom med stök. Så glöm inte att vila er lite grann emellanåt. Det har ni gjort rätt för.

 
ANNONS
 
Ordodlaren

Ordodlaren

21 december 2016 19:27

Förslag till ny julsång: Så halkom vi så småningom, från stök och bak och alltihop, vi sätter oss på rumpanom och läser en bra bok! GOD JUL!

http://ordodlaren.wordpress.com

 
Soldansaren

Soldansaren

21 december 2016 19:54

Vilka vackra bilder! Och du verkar må så bra. Underbart att höra. Önskar dig och mannen och Morris och hela ditt gäng en god jul!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Hemmamammafru.bloggplatsen.se

Hemmamammafru.bloggplatsen.se

22 december 2016 04:39

Mia, 46 år, Småland!

Älskar att skriva och jobbar på att få min blogg att växa uppåt och min blogg ska handla om mina diganoser och psykisk ohälsa och får ut den till allmämheten. Här blandas vardag, diagnos, bilder (både systemkamera och mobil) med tankar och funderingar om det här med diganoser och psykisk ohälsa m.m

Jag har skapat denna blogg för att få dela med mig av mina tankar kring psykisk ohälsa berätta om hur det påverkar mig och förhoppningsvis kanske kunna stötta andra!

Mina diagnoser är autismspektrumstörning, Asperger, Autism, Utvecklingstörning, OCD, depression och m.m

Ställ gärna frågor i fall ni undrar något ingen fråga är för dum!

Vill ni ha kontakt med mig så får ni fråga efter den! Min E-mailaadress!

Vågar du följa med på resan i min blogg? Nu drar vi i gång!

Min blogg är personlig mest och man får läsa om vad som pågår i min vardag.

Mer får du veta efterhand vad som kommer att hända fram över!

http://hemmamammafru.bloggplatsen.se

http://hemmamammafru.bloggplatsen.se

 
Karin

Karin

22 december 2016 05:28

Upp och ner är vädret, upp och ner är livet!
Man får ta det med en klackspark, och det verkar vara din filosofi fn. Härligt! Själv har jag lite svårt att sparka....för jag har fått hälsporre, och linkar omkring med tejpad häl. Ont är bara förnamnet!
Önskar dig en riktig GOD JUL!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
TantGlad

TantGlad

22 december 2016 18:16

Ja oj vilken blankis det har varit och nuförtin så tillhör ju det vardagsmat. Det är ju halt så in i nordens.

Men oj vilken fin tomte som sitter där i vagnen. Så jättefint. Du är duktig att fixa. Gillar granen med. Gillar missen din den åxo kanske??

Visst ska man vila......men jag jobbar hela julen jag. Känns lite trist det här året då jag tidigare hade jullov. Men men...allt går och det blir ju inte bättre om man gnäller och jämrar sig. Blir nog bra.

Önskar dig min vän en riktig fin och skön jul.

God Jul!

http://tantglad.bloggo.nu

 
Hemmamammafru.bloggplatsen.se

Hemmamammafru.bloggplatsen.se

22 december 2016 21:10

Det har varit ganska mycket tjat om att vi ska ha en vit jul. En vit jul som inte menas snö utan alkoholfri jul. Å det tycker jag självklart är bra. Men det är inte heller något som jag upplever som ett problem i min familj. Vi nöjer oss lika väl med julmust som något annat. Även om jag gärna dricker lite vin eller en snaps till sillen. Shit jag tycker jag framstår som en alkoholist hur jag än formulerar mig. Men alla som känner mig vet att så inte är fallet.

Något som jag upplever som ett större problem är mobiltelefonen. Den däremot tycker jag är en grej som INTE hör hemma på julafton!!!! Julafton ska firas med närvaro!!! Därför kommer jag att checka ut från cybervärlden kl 15.00 när Kalle Anka börjar och låta min mobil sova fram tills att julafton är över!!!

Jag ska fira julen med mina nära och kära!!!

Vem är med mig på detta???

http://hemmamammafru.bloggplatsen.se

http://hemmamammafru.bloggplatsen.se

 
Korpunge

Korpunge

22 december 2016 22:14

Ja fy och usch för denna is! Inte kul! Men vackra bilder har du i alla fall fått in minsann!
Hoppas nu att du får en riktigt God Jul & Ett Gott Nytt År och tack för alla fina rader hos mig som blivit under året. Dom har värmt och gjort mig glad
Julekramen till dig

http://korpunge.bloggo.nu

 
Carina

Carina

22 december 2016 22:28

Jag tycker verkligen om tomten som ligger lite nonchalant i kärran, ser skönt ut och om tvätten torkar ute nu i december så kanske vi har varmt för årstiden ;)

Jag vill även önska dig en God Jul !

http://ennasbarn.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 21 juli 08:07

  Så mycket som hänt den här veckan. Så mycket folk som kommit och gått.    Mitt i allt samman finns de små stunderna av stunder av ro och eftertanke, stunder av att njuta av dofter och syner. Som de första jordgubbarna och smultronen som fa...

Av Anita - Torsdag 18 juli 11:20

  Istället för att uppvakta vänner och släktingar så samlas vi en semesterdag och far ut på äventyr. Den här fina sommardagen drog vi mot Storsjön.   Det var Tuppolas sambo som fyllt 60. Vi åkte till Hoverberg. Så fint det var där, blommor oc...

Av Anita - Måndag 15 juli 16:45

Så kom helgen och det är bara Sonen och jag hemma. Alla andra hade åkt på backtävling till Härnösand.    Vi kom på att buskarna som tog bort utsikten till sjön borde klippas av lite. Man vill ju se sjön.   Före   Efter   Det gick ju...

Av Anita - Söndag 14 juli 07:38

  Inte bara rosor blommar. Nej det är prästkragar.   Liljor och blomman som jag alltid glömmer vad den heter. Vi kallar den för stationsblomma.      Det har varit dagar fulla med diverse äventyr. Fredagen var det marknad nere på Ham...

Av Anita - Fredag 12 juli 06:58

  När det äntligen blir lite varmare och lite mer uppehåll så är det dags att försöka klippa gräset. Sonen har ju tagit det mesta men jag kliver upp tidigt för att ta det som är kvar.    Bland vinbärsbuskarna blev jag fullständigt anfallen av ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se