Direktlänk till inlägg 23 december 2016

INTE BLEV DET DIREKT ROMANTISKT INTE

Av Anita - 23 december 2016 13:41

 

Ni vet ju själva hur det blir under dagarna före jul. Man stökar och åker hit och dit och det är en del på gång även för en pensionär och igår när vi hade ärende ner till Kälarne så bestämde vi oss för att äta pizza så att man slapp laga mat. Skulle vi inte gjort.


Ser ni grisarna här ovan. Så kände vi oss när vi rullade hemåt och bestämde oss för att ta en promenad bort till Kinabrors postlåda. Gick väl bra. Var väl kolmörkt och på ett sätt var det väl bra. Precis på samma ställe som ugglan anföll mig anfölls jag nu av ett fasligt vrid i magen och kastade mig på sidan om vägen och fick världens rännskita.


Inte det mest romantiska när man är ute och går hand i hand med sin nya kärlek.

Så står han där på vägen och bara skrattar och skrattar och påstår att han aldrig varit med om något sådant förut. Så kommer det nog att bli. I Paradiset Fisksjön kan allt hända. Nog om det. Hem och tvätta kläder och duscha och kände mig däst och mätt och bedrövligt osexig resten av kvällen.

 

De bästa julklappar är de oväntade och de hemgjorda. Det tycker i alla fall jag. Och så alla fina julkort som man får. Jag älskar julkort. Tänk så många fina det finns. Jag vänder och vrider på dom och njuter av att hämta posten och se om jag fått några nya fina. Dom sätter jag upp på kylskåpet så jag kan se dom hela helgen.


Jag är nog en julfreak i hjärtat.

 

Det kom ett brev från brorsdotterdotter. En hemgjord katt som man kan använda som bokmärke. Så fint och fiffigt det var och praktiskt. Tack snälla Ellen för att du pysslat till den till mig.


Så kommer då dagen före julafton och så kommer DansAnn med Man och dom hade med sig hennes nygjorda senap och en flaska med hemgjord lingonglögg.

Så härligt att få sådan julklappar.

 

Nu ska vi snart åka ner på Hammarn och tända på graven och handla och fara till TuppOla och se hur han (den verkliga julfreaken) har pyntat iår.

Han har gjort kalvsylta som jag vet smakar allra bäst.

Han ringde och skulle ha ett par av farfars runda glasögon. Han påstår att tomten måste ha sådana och känner jag honom rätt har han gått med tomteluva på sedan första advent. De ni är julfreak det.


 

Annars har jag gjort Jansson och grilljerat skinkan och gjort sill och sånt så det är väl nästan klart. Eftersom det bara är Mannen och jag iår så blir det väl lugnt men jag vet att jag faktiskt kommer att ha ett roligt uppdrag imorgon och på juldagen kommer Pappersbeda och sambon och hälsar på så inte kommer vi att ha trist. Trist vad är det föresten.


Dagens ord: I Paradiset Fisksjön kan allt hända på gott och ont så ta det lugnt och ha en riktigt god jul alla mina härliga bloggvänner. Bli inte fulla och skit inte på er.
 
ANNONS
 
Karin

Karin

25 december 2016 12:16

God Fortsättning på dig du härliga vän!
Magsjuka drabbade mig på motorvägen Lund-Malmö. Mannen var tvungen att stanna, jag spydde som en gris, och kände att det kom andra vägen också. I mitt fall var det också mörkt, som tur var. Vi var väl 10 min hemifrån, så det var en slak Karin som kom in genom dörren, ut på toa där jag sjönk ihop. Nu kan jag skratta åt eländet!!
Hoppas att du och Mannen hade en mysig jul ihop!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Ingen bild

Bamse31

25 december 2016 12:54

God fortsättning Anita och mannen.

Tråkigt att du råkat ut för rännskita men jag liksom ni tror väl att det beror på pizzan som ni käkade innan. Mannen kanske åt en annan pizza än vad du gjorde eftersom han klarade sig. Jag har varit med om en liknande historia borta i Ryssland i Sankt Petersburg där jag och en kollegan var ute och gick på gatorna och han åkte på den så kallade rännskitan mitt ute i Sankt Petersburg och hade ingenstans att ta vägen. Vi kunde inte ta en taxi tillbaka utan att var tvungna att gå kilometervis tillbaka till hotellet och han hade byxorna fulla med skit som rann efter byxorna ned på trottoaren efter honom. Jag gick bakom honom för att dölja vad som hände . Inne på hotellet lyckades vi sedan få en kemtvätt så att allt blir väl till sist i alla fall. Själv har jag lyckats klara mig från sådana här Olyckliga överraskningar.

Jag får alltså önskar er en god fortsatt julhelg. Själv har jag lyckats inför helgen med att göra senap sillsallad och griljera skinkan men jag har å andra sidan inte så många besökare att vänta in så jag behöver inte så mycket mat. Jag hade tänkt göra Janssons frestelse också annars. Var över hos min son och hans familj och firade julafton igår. Vi hade mycket trevligt. I dag på morgonen hann jag med en sväng till kyrkogården för att besöka min frus om min dotters grav och fann att gravstenen redan kommit på plats sedan det nya namnet på stenen ingraveras och det var ju trevligt att få det klart till julhelgen.

 
Soldansaren

Soldansaren

25 december 2016 18:18

Jag har aldrig varit så magsjuk som när P och jag var på vår första "mysweekend". Vi skulle bo på hotell i Stockholm och gå på utställningar och "mysa" Men så mycket mys blev det inte. Vi fick åka hem tidigare och jag spydde i olika påsar på hemvägen. Men han höll. Det gör de bästa.
Hoppas att ni var friska och fina på julafton i alla fall.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Åke

Åke

26 december 2016 20:35

Fuller på julaftonen, nej, nej och åter nej! Det år barnens högtid 🤗 Men du!!! Rännskita så där på vägen = O-bra 🤔 Kärleken sättes på prov 😂

http://www.nacka144.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 24 feb 09:45


När man vaknar och katten ligger i sängen utan att vilja kliva upp förstår man att det är skitväder. När jag ser att det driver snö förbi fönstret då är det att dra täcket över öronen och ligga en stund till.   Det blev bara en dag med finväder. ...

Av Anita - Tisdag 21 feb 23:16


Det ska vara lätt att leva har jag som mitt bloggtema men det är inte ofta som livet kan leva upp till det. Ibland kan det dock hända. Om jag nu inte vore pensionär utan satt och tråkade med jobbet på kontoret skulle jag ha varit urförbannad en såd...

Av Anita - Söndag 19 feb 13:35


  Ett par grader varmt och gårdsplanen ser ut som en skridskobana. Det går knappt att gå där ens med dubbar på skorna. Jag och Jack går in i skogen där det är bart för han vill inte missa vår dagliga promenad.   Jag får lust att bada bastu ...

Av Anita - Fredag 17 feb 19:05


När det är minusgrader och regnar blir det bara ett, vägar hala som en såpad gris  På radio jämtland tutar varningar i ett, bilar som halkat av och lastbilar som står i backar och varken kommer fram eller tillbaka.   Vilken tur att Kinabror och j...

Av Anita - Tisdag 14 feb 20:01


Från rejäl kyla till plussgrader bara på ett nafs. Man må säga att det är en underlig vinter men jag gillar att det blivit varmare och att fåglarna börjat sjunga sin vårsång.   Här i paradiset Fisksjön går dagarna sin lugna rytm. Lördagen gic...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

49 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se