Direktlänk till inlägg 4 januari 2017

MIN LILLA PLÄTT PÅ JORDEN

Av Anita - 4 januari 2017 10:20

 

Min lilla plätt på jorden är alldeles vit av snö. Nog hade jag hoppats på en snöfattig vinter så man kunde gå på sjön och i skogen. Nu blir man ju så instängd. Hoppas bara att dom som har snöskoter blir glada och kör upp riktigt mycket spår i skogen som man kan gå på sedan. Det är inte kul att bara gå på vägarna.

 

Mannen har varit uppe sedan klockan 5 och skottat. Tänk så olika man gör saker och ting. Han tokskottar i timmar utan att ens unna sig att ta en paus för att dricka kaffe.

Jag skottar en timme, vilar en timme, skottar och fikar och tar hela dagen på mig. Dessutom tror jag att jag svär hela tiden och det gör inte han. Nåja, han slipper ju gå på gym som han vanligtvis gjort förut. Här finns det naturlig motion att ta till. Jag som sitter här och eldar i vedspisen kan inte annat än känna lycka för att jag slipper det förhatliga snöskottandet.


Vägen är fortfarande oplogad och sophämtningen har inte fungerat på snart en månad. Nackdelar med att bo så här är att man alltid kommer sist med allting och att ingen bryr sig.

 

Jag kan inte skryta med några fina bilder heller eftersom jag inte varit ut och tagit några. Jag har haft ont i mitt skadade knä några dagar nu och försökt att undvika att belasta det för mycket.


Annars är det lugna dagar, Storfiskarn var här och åt middag men annars har vi mest bara häckat framför tvn och sett gamla filmer som "Göta kanal" och sådant.


Att inte vara själv är ju en ändring av livet i sig. Jag har ju varit van att kliva upp så där vid 8-tiden, nu har vi ju legat till över 10 flera dagar och lullat omkring och inte gjort ett skapandes grann förrän mitt på dagen utom idag då förstås då snön väntar på att bli bortskottad.


Nåväl imorgon ska vi i alla fall fara och hälsa på AMV och Gubben och det ska bli kul. Man blir så oföretagsam och lat den här tiden av året. Visserligen har jag börjat plocka bort lite julgrejor. Tomtelandet har fått hamna i sin lilla låda igen men julgranen barrar inte än så den kommer att få vara kvar länge ännu.

 

Som sagt, lugnt är ordet och jag sitter och värmer fötterna på vedspisen och dricker lite kaffe och väntar på att posten ska komma. Det är livet en vanlig januaridag på min lilla plätt på jorden. Inte mycket spännande att skriva om men vem säger att livet ska vara spännande.


Dagens ord: Ingen ide att sörja det man inte har, bättre att glädjas över det man faktiskt har. 
ANNONS
 
Kaela

Kaela

4 januari 2017 10:48

Ja du man får inte välja.
Snön kommer som den vill.
Jag tycker inte heller det är toppen.
Roligt att hitta en meningsfrände.
Du har en fin blogg!

Allt gott till dig/Kaela

http://kaela.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

4 januari 2017 13:16

Postisen gick just förbi mitt fönster, så i dag får jag inga brev.
Tänk så skönt det måste vara för dig att få hjälp med snöskottning och annat och framför allt att slippa vara ensam. Den mannen får du vara rädd om!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

Bamse31

4 januari 2017 18:44

God fortsättning på det nya året. Det var roligt att höra av dig så här tidigt på det nya året vad trevligt att jag har fått lite snö då man fått någonting att göra.

Det där med att gå i det uppkörda skoter spåret låter ju trevligt och kanske mannen rentav har intresse av att köpa en snöskoter och sätta dig bakpå och åka runt i den fina snön både ute på isen och i skogen. Det skulle jag själv vilja göra om jag bodde däruppe. På den bilden med dina fötter i spisen minner jag mig tillbaka till min barndom. Då satt jag nämligen på det sättet hemma i mitt föräldrahem sen jag varit ute och åkt skidor och blivit frusen om fötterna. Katten tycks trivas bra inomhus iallafall han har så fin färgteckning den där katten och har hoppas han har blivit lite snällare mot hunden så att de kan börja umgås snart i vänskaplig anda. Här hos mig har haft snöoväder men hemhjälpen kom imorse iallafall pulsande genom gränden eftersom någon snöröjning inte hade skett ännu . Hon lyckades i alla fall ta sig ner till affären och handla åt mig så nu har jag mat hemma inför trettondagshelgen. Förresten Anita varför plockar du in julgrejerna före trettondagshelgen. Sedvanligt är att man inte plockar in dom förrän under tjugondag Knut. Så har det varit alltid så hemma hos mig.

Idag kom en ny köksfläkt till som jag hade beställt. Den gamla har fungerat i 20 år så att det var dags att byta den och jag har redan provkört den nya fläkten och den verkar byta luft mycket snabbare och till större kapacitet än den gamla vilket är bra för då slipper jag få mycket matos i angränsande rum.

Vi börjar få kallt även här i Stockholm nu och jag har inte varit ut och gått på några dagar för att det är för halt. Visserligen fick jag ett par broddar julklapp men jag har inte idats ta på dom och gå ut nu men jag får väl lov att göra det inom kort. Kramen

Anita

4 januari 2017 19:45

Jo du. Bamse jag har de flesta grejer kvar men i mitt tomteland har katten rivit ner tomtarna massor med gånger så jag lessnade till slut. Ha det bra

 
Soldansaren

Soldansaren

4 januari 2017 20:53

Kloka dagens ord! Så sant, så sant. Här är julgrejorna fortfarande kvar, får se hur mycket som är kvar efter trettonhelgen. Njut av att kunna ta det lugnt och kunna ligga kvar i sängen. Jag går upp 5:45 och pulsar ut i snön och jag skulle gäääärna ligga till tio. Var rädd om ditt knä.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Karin

Karin

4 januari 2017 21:45

Läste Ingrids inlägg ovan, och jag hade samma tanke! Håll hårt i den mannen!!
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
Åke

Åke

12 januari 2017 05:00

Din lilla plätt. Jag gillar hur du bor, jag småler varje gång jag läser hur du berättar liksom 😃 Naturligtvis inte om du har motgång och så... Vintern kan jag förstå vara tyngre... Men de roliga sakerna typ gillas. Du förmedlar genom trevliga bilder, bilder säger mer än vad man tror. Så där med vedspisen brukar jag också göra 👍 Skönaste som finnns är att gå fram och vända ryggen åt och dra upp tröjan, dra ned byxan lite och värma ryggslutet 😊 Jag har en fläkt som förflyttar värmen dessutom 👍 Julgrejornq får stå över helgen i alla fall... har älskat julen sedan barnsben 👌 Adventljustskar, adventsstjärnor, julgranen mm som lyser upp och för att inte nämna stearinsljus som även luktar så gott där de brinner. Jag skulle kunna tänka mig 25-30 tända ljus dagligen 😄 Nä nu ringer den där telefonen snart (väckarsignal) Jag måste åka på något som kallas arbete... Jag hade hellre varit hemma och laserat taket en gång till i nya matsalen, jag skulle gjort det igårkväll men hör och häpna jag tittade på tv 😉 Det var ett intressant program på kalla fakta, där ursprungliga brottet började i Sundsvall. Nu ringer det 😠

http://www.nacka144.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 19 april 07:50

Igår regnade det och det är härligt för nu ska väl farbror snö få på moppo. Nog vet man att det finns mycket under dom stora snöhögarna men jag hade glömt tomten.   Rätt vad det är så kommer det upp en röd luva ur snön.   Det har varit lit...

Av Anita - Måndag 16 april 09:56

Måndag morgon men det skiter jag i. Inte behöver jag kliva upp och ge mig iväg till jobbet. För en pensionär så kan det vara vilken dag som helst faktiskt. Jag tittar på rosen som står i fönstret när jag sitter här med min kaffekopp.   Efterso...

Av Anita - Lördag 14 april 08:51

Flugor på sommaren är ju lite äckliga men när jag sitter i solen bakom min snöhög och en fluga kommer och landar på mitt knä, glatt surrande, så blir jag glad. Ett vårtecken om något.   Jag sitter och lyssnar till fågelkvitter och spelar upp ...

Av Anita - Torsdag 12 april 08:47

Hela veckan har solen lyst och det har varit varmt och härligt på dagarna men kallt på nätterna.   I tisdags for Kinabror och jag till slalombacken i Västanede. Där hade PRO kolbullstekning, tipsrunda och fika. Det är en väldigt vacker plats och ...

Av Anita - Tisdag 10 april 09:23

Vaknade av en smäll. Tänkte att nu rasade snön från förstukvisten eller rent av så rasade förstukvisten. Rasade tak har man ju hört mycket om den här vintern.   Med andan i halsen kutade jag ner för trappen och upptäckte att katten Morris hade...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se