Direktlänk till inlägg 7 januari 2017

KYLAN, SÅ KOM KYLAN

Av Anita - 7 januari 2017 12:12

 

Så kom kylan. Mannen och jag hade bestämt att vi skulle åka till AMV och Gubben i Bräcke och ev ligga över. Vi tvekade när vi såg hur grönjävligt kallt det var. Att lämna huset och katten och med kall bil är ju lite gruvsamt men samtidigt börjar man ju bli less nu när det är så kallt så man inte ens kan vara ute. Elda och elda och glo på tv är ju det enda man kan göra och 10 grader i sovrummet är inte heller någon höjdare även om det känns varmare nu när man kan vara två i sängen (och en katt).


På onsdagskvällen kom äntligen plogbilden och Broder B:s son och hans två kompisar hade suttit i bilen ända ner ifrån Skåne och jag tyckte synd om dom att komma till den här kylan. Tur att det var plogat åtminstone. Då kan man varken åka snöskoter eller fiska. Dom kom hit och försökte starta skotrarna men inte gick dom igång inte.


Nåja, vi åkte i alla fall till Bräcke fast det var så kallt men åkte hem på kvällen för att elda och sköta katten och se efter så inte vattnet frusit. Det är mycket att tänka på när man bor så här i skogen och det är kall vinter.

 

Inte kan man ta några fina bilder heller för man kan ju inte gå ut. Inne finns inte mycket att se heller men min lilla hylla med grisar ser ut så här. Hyllan har jag målat och gjort av två trälådor som det egentligen skulle vara skruvar och sånt i. Blev väl bra.

 

Bi hade trevligt i Bräcke i alla fall. Det har man alltid hos AMV och Gubben och god mat fick vi dessutom.


Annars kan man ju prata i telefon om man har det trist i dessa kalla dagar. Jag ringde upp en av mina gamla vänner som bodde här förut och som var tillsammans med mig och vi pysslade och var på marknaden och hade en hel del roliga saker för oss. Hon var hjärtsjuk och väntade på operation. Tråkigt men jag hoppas att det blir bra så vi kan träffas så småningom och prata om gamla tider.


 

Snart ska jag väl försöka plocka ihop mina julsaker men julgranen ska få vara kvar i det längsta.  Jag längtar efter sommaren för som ni vet är vintern inte min starka sida. Kylan gör mig förlamad men lika plötsligt som den kom så blev det ändring. Igår morse 30 grader i dag på morgonen bara 3 grader kallt. Det är väldigt underligt. Lite snö har det kommit inatt men det var minsann det lilla.


Ikväll ska vi till PappersBeda och Hampe på middag och imorgon ska jag bjuda Skånepojkarna på köttbullar och potatis.  Man måste ju hitta på något sällskapsliv under vintern också fast allt är mycket mer besvärligt då.


Dagens ord: Ju mer tolerant man är mot andra människor desto bättre mår man själv.





 
 
Ingrid

Ingrid

7 januari 2017 15:31

Här försvann kylan kvickt igen. -15 igår, runt 0:an i dag. Det gäller att hänga med i svängarna.
Trevlig fortsättning på helgen!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Soldansare

Soldansare

7 januari 2017 18:09

Här hade vi -12 härom morgonen och nu har vi plötsligt 0. Lite snö hann det bli här i alla fall. Den får gärna ligga kvar ett litet tag, för det här med slask gillar jag inte. Det kan vänta tills slutet av februari eller så...

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingen bild

Bamse31

8 januari 2017 01:40

Att ni vågade ge er ut och köra i 30 gradig kyla! Om bilen skulle stanna skulle det kunna bli knepigt att få igång den kanske under såna förhållanden. Och Skånepågarnas. Klarar de månne av sån här kyla utan vidare de brukar inte vara så bra på det.

Som hävdade hela tiden är är bra med tvåsamhet framför allt vintertid i sängen

Fick telefon för mina barn barn i Åre och efter att ha läst om dina 31° så beklagar jag om att de hade så kallt men då dom inte 31 utan bara 10° och då tänkte jag vilken köldhål du tycks bo i . ! Men det var nog så att den köldknäppen som var hos är då var på väg österut och från väster kom det mildare luften redan när du har lite inte igår. Här nere Stockholm har vi också haft det köldknäpp men inte så här mycket som ni har det däremot hade sprejat och det har varit snökaos här nere och även idag på morgonen så snöar det så pass så att min hemhjälp som kom på morgonen klagade bitterligen över att man inte hade varken plogat eller ordnat om snöröjning på trottoaren. Själv har jag inte varit utanför dörren idag eftersom ingen har röjt av gångvägen förbi mitt hus och själv klarar jag inte av det längre. Jag skulle gått ut med soporna för säcken är full, men det får anstå till imorgon så får vi se hur det blir då. Annars har jag det ganska bra i min ensamhet, men önskar att man hade någon att prata med om dagarna. Men kramen i alla fall!

Jag har börjat tala in mina kommentarer till dig i en särskild app som jag matat in. Så slipper jag hålla på att oroa mig över alla felstavningar som ständigt och jämt flyter upp när jag ska skriva. Nackdelen är att meddelandena tenderar bli ganska långa.

 
Ingen bild

Bamse31

8 januari 2017 02:02

P. S. Jag får nog lära mig den här metoden att tala in mina meddelanden lite bättre. Min apparat tycks inte höra riktigt vad jag säger och så matar den in fel fel ord och uttryck. Jag märkte det först när jag hade sänt meddelandet och därefter läste igenom vad som kommit upp.

 
Karin

Karin

8 januari 2017 08:52

Det svänger mellan vår och vinter i temperaturen i Skåne också, även om det inte är SÅ stora skillnader. Lite snö kom här igår, men genast var saltbilarna ute, och allt är slask. I natt har det frusit så nu är det rejält halt. Det blir kängor och broddar om man ska gå ut.
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
Annika

Annika

9 januari 2017 18:07

Men oj! Vilken vacker bild du tog över sjön. Vad härligt med en tripp till Bräcke som dessutom blev så trevlig. Här är nu Julen ett minne blott. Ett och annat granbarr lär väl dyka upp och påminna oss om Julen 2016. Ha det fortsatt gott och nu har det faktiskt börjat bli lite ljusare på eftermiddagen...lite i allafall.
Kramen

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Anki

Anki

10 januari 2017 07:27

Riktigt isande kallt hos er! Här hade vi som lägst -19 i slutet av förra veckan ... bara -1 idag här på morgonen. Snön kommer säkert att försvinna, för nu ska det visst bli både regn och varmare.
Ha det gott!

http://ankistankar.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards