Direktlänk till inlägg 10 januari 2017

TILL OCH MED ÄNGLARNA HAR FÖRSVUNNIT UNDER SNÖN

Av Anita - Tisdag 10 jan 13:50

 

Så är helgerna slut och kylan har vänt och nu är det helt plötsligt plusgrader igen efter att det varit 31 grader kallt. Det är minsann häftiga ryck i vädret den här vintern.


När vi kom hem från Bräcke för några dagar sedan var det lite kallt i lilla huset men man kan ju elda så efter ett tag blev det ganska skönt i alla fall.


Dagarna går och den här senaste julhelgsdagarna försökte vi umgås lite med folk.

På lördagen kom L o M och hämtade oss och vi for till Pappersbeda och hennes sambo och åt middag. En jättegod middag och en väldigt trevlig kväll blev det. Det är viktigt med vänner. Vad gjorde man utan sådana.


 

Söndagen var vi lite slakiga och gjorde inte mycket mer än att ta någon kortare promenad.


Jag gjorde middag till Broder B:s son och hans kompisar och med fyra matfriska killar försvann köttbullarna och kalopsen och äppelpajen i ett nafs. Jag tycker om att laga mat och se folk äta med god aptit. Jag har svårt för kräsna människor som ingenting duger åt. Önskar av hela mitt hjärta att du skulle fått vara lika hungrig som jag fått vara stundvis i mitt liv. Då kanske maten skulle duga även om det är enkelt och lite. men .....som sagt tack och lov åt dom här killarna med god aptit. Fint det.


Så nu är det slut på helgerna och vardag igen men inte spelar det någon roll när man är pensionär och inte behöver hasta iväg tidigt på morgonen. Vi ligger länge för det mesta.

Igår for vi iväg och handlade lite och idag har jag varit iväg en sväng och jobbat.


Helgen har vi inte gått så långt för älgjägarna har varit här runt omkring och jagat fast det är mitt i vintern. Är dom helt galna eller?


Här vid sjön går rådjuren och jag hoppas innerligt att dom ställer sig här vid huset och skyddar sig så dom får leva. Annars är det lite djur. Någon enstaka ekorre kan man se spåren efter.


 

Katten Morris är busig som vanligt och klättrar både hit och dit hela tiden.


Jag längtar till sommaren som jag alltid gör den här tiden. Jag längtar efter blommorna och efter fågelsången och dofterna och solen och sommardanserna och att få bada i sjön och efter fjärilarna som fladdrar omkring.

Klart man längtar efter det och klart att jag skulle vilja åka utomlands och få lite värme och sol som vanligt folk ibland kan unna sig men det är bara att leva livet som det är och göra det bästa av det.

 

Om någon månad kan man gå genom den gröna porten till sommaren och njuta av blommorna.

 

Så vänner i norr och söder

Dagens ord: Ljuset börjar komma tillbaka och så fort som tiden går nu så är det snart vår, hoppas jag i alla fall.

 
ANNONS
 
Soldansaren

Soldansaren

Tisdag 10 jan 18:53

Ljuset är på väg tillbaka, som du skriver. Det märks faktiskt liiiite när jag går till jobbet. Som du skrev om på min blogg har jag också märkt att många slutat blogga. Men jag har aldrig varit orolig för att du ska sluta. Nej, vi biter väl i ett tag till du och jag. Det är ju så roligt att knåda runt livets intryck och formulera dem i ord, och att ta del av andras liv. Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Karin

Karin

Onsdag 11 jan 10:15

Det har vänt! I varje fall lite om eftermiddagarna. Det är inte mörkt här kl 16 längre. Ljuset tar lite längre på sig att återvända här i Skåne men man gläds åt varje minut.
Idag är det stormvarning i byarna så det gäller att hålla sig inne medan den rasar förbi. 20-25 m/s i byarna får man akta sig för. Jag ska bara tvätta i em, och tvättstugan har jag på gaveln på huset, så ut måste ja en liten tur.
Kram på dig!
Karin

http://pixelmojan.se

 
Åke

Åke

Onsdag 11 jan 18:09

Tack för kommentaren! -31 var lite i överkant, jag klarade mig med 28 vid kusten ;) Dina sommarbilder värmer :) Du har inte heller så dålig utsikt, mot sjön å så 🙂 Telefoner kommer jag inte underfund med, det är touch och fingrar som ska styra… nä tacka vet jag knappar o rattar att ställa in och så nästa steg: Inställningarna, jag vill bestämma vart i motivet som ska vara ljust respektive mörkt. Systemkameran har jag på de tre första bilderna på djuren som är taget i manuellt läge och det är fotat genom fönstren dock som jag har putsat dagen före julatfonen i all hast 😉 Fokuseringen ska sitta på djuren typ, och den bestämmer fotografen vart liksom skärpan ska sitta, ljuset bestäms av bländaren respektive tiden… eller vise versa. Sedan finns en detalj till, man väljer ISO. Ja så objektiv förstås. Det finns telefoner som är bra hyfsade… men jag letar dom inte 😉 Jag tycker du tar fina och bra bilder! Solen o ljuset kommer att förstärka framöver ja. Du har ju en superhärlig miljö att visa upp 😃 Jag tycker mig skymta sjön genom fönstret...

http://www.nacka144.se

 
TantGlad

TantGlad

Torsdag 12 jan 09:56

Visst längtar man till sommaren och speciellt om man har så kallt som du har haft. Här vid kusten hade vi som mest 28 å det tyckte jag var tillräckligt.

Mysigt att äta middag med Goa vänner för dom växer inte på trän. Man får vara glad och det är en vinst med såna vänner.

Ja usch för kräsna människor där inget duger. Dom kanske tänkte annorlunda om dom inte hade mat för dagen, för det är många i vår värld som lever så.

Ha det gott du mysiga härliga Anita.
Stor kram.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Ingrid

Ingrid

Fredag 13 jan 14:34

Ja du, vem längtar inte efter sommaren! Nu är det slask ena stunden och isgata nästa, så man vet inte vad man ska rätta sig efter. I dag har vi i alla fall haft en aning av sol, men jag var ute en vända samhället tur och retur och det var ruskigt halt. Här saltar man ju inte heller på vägarna så fastkörd is ligger kvar så när man kör bil känns det som att åka på en tvättbräda eller liknande.
Men det blir väl vår så småningom, men nog känns den avlägsen.
Ha en skön helg!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Anki

Anki

Lördag 14 jan 11:07

Visst är det skönt när ljuset återvänder! Dagarna går fort... halva februari har redan passerat och snart går vi mot sköna vårdagar :)
Ha det gott!

http://ankistankar.blogspot.se

 
Anki

Anki

Lördag 14 jan 11:45

Nu var jag för snabb! Halva JANUARI ska det vara förstås! :)

http://ankistankar.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 27 maj 21:12


  Man ska bli klokare med åren sägs det men det faan om det är sant. När grönskan kommer när det doftar vår när fåglarna kvittrar då tror jag att jag är ung. Jag glömmer att kroppen inte är som förr. Jag gräver, jag bär tunga säckar, jag...

Av Anita - Onsdag 24 maj 08:48


  Att använda saker som dom inte är tänkta för är ganska smart ibland. Vad allt kan man inte använda piprensare till. Dom är lagom långa, lagom lurviga och lagom mjuka. Perfekta till att binda upp blommor och sätta ihop sladdar och tusen andra anv...

Av Anita - Söndag 21 maj 08:52


Äntligen kom jag iväg en sväng till faster och kusin på Alnön. Åkte från Fisksjön där det inte fanns ett grönt strå och redan nere vid Liden började jag se en ändring. Grönt gräs och utslagna löv och vitsippor överallt. Soligt och fint och varmt. F...

Av Anita - Söndag 14 maj 09:39


Fredag morgon när jag kom till jobbet satt det två gamla åkare där och fikade. Jag satt mig vid dom och naturligtvis kom det en fyndig kommentar. Se här sitter antikrundan. Dom här krumelurerna har jag alltså jobbat tillsammans med i 20 år. Vi är all...

Av Anita - Torsdag 11 maj 21:15


          Det börjar bli några år nu som vi skrikit vårskriket högt uppe på något berg. För det mesta har det varit fint väder men några år har det varit blåsigt och kallt.   Efter den här hemskt ruggiga veckorna med hagel och snö om vart ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se