Direktlänk till inlägg 8 februari 2017

SEMLAN

Av Anita - 8 februari 2017 20:05

 

Förra gången jag skrev längtade jag efter en god semla och jag hann bara tänka tanken så kom Rara Susanne från stan med goda semlor från konditori. Så glad jag blev. Så god den semlan var, så trevligt vi hade i den gråa trista måndagen där vi satt vid köksborden. hon jag och Kinabror och smorde kråset och pratade.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Ingenting är som goda vänner.


De grå dagarna går och inte så mycket blir gjort. En promenad med hunden Jack blir det mest varje dag i alla fall. Jag är i alla fall glad för att det inte är så mycket snö.


Jag har gjort slut med julen nu. Julgranen eldade jag upp tillsammans med några pappkartonger.

 

Jag tog undan mina jultallrikar och plockade fram dom vardagliga blåvita tallrikarna.

 

Nu är det bara belysningen utomhus och den får vara ett tag till. Det är så mörkt här i skogen så man behöver allt ljus man kan få.


Igår kom Gamle A för första gången på väldigt länge. Han har haft fel på bilen men nu kom han med en trisslott och en morotskaka. Så då blev det han och jag och Kinabror som fikade lite och pratade.


Annars har inte mycket hänt. Jo jag blev tillfrågad om jag kunde vara lärare till ett gäng invandrare som skulle lära sig lite enkel svenska men jag tror mig inte om att klara av något sådant och dessutom har jag en del att stöka med med Fd Grannen. Han är fortfarande kvar på intensiven men är bättre och vid medvetande så det blir väl att åka in till stan och hälsa på honom.


I morse var det 19 grader kallt. Kinabror hade tänkt ut och fiska men fick ändra sina planer. Man får ofta göra det. Jag började dagen med att hämta ved så jag kan elda så jag har det varmt.


Sedan fick jag för mig att jag skulle göra krusbärskräm. Rotade fram lite krusbär ur frysen och tinade dom. Skulle köra dom i mixern men fick inte igång den. Teknik är inte min starka sida som ni vet men som tur är så bor ju Kinabror bara några steg ifrån mig och han fick till den på bara en kort stund. Så nu har jag ätit krusbärskräm och det smakade sommar.

 

Jag har fyllt på lite jord på mina blommor. Dom ser för jävliga ut och jag försöker speciellt rädda livet på en ros som betyder mycket för mig. Den var vit och hade glitter på sig när jag fick den i vintras. Få se om jag kan ge den sådan omsorg så den överlever.


Så kom Storfiskarn och vi fikade och såg på tv och småpratade. Köttfärssås och makaroner till middag och idag var det min tur att laga mat. 


Så går dagarna en efter en. Nu lyser månen på nätterna, stark och vit och håller mig vaken. Katten Morris ligger inte längre hos mig på nätterna så jag har så kallt i sängen så jag till och med har varit tvungen att ha på mig nattlinne och det gillar jag egentligen inte.

 

Ja, mer finns inte att berätta om en vanlig vardag i februari.


Dagens ord: En god dag kostar ofta hundra onda nätter.


 
ANNONS
 
Åke

Åke

8 februari 2017 23:00

Semlor anamma vad gott!!! Jag har inte ätit en på över en vecka nu... då vart det en Statoil förlåt cirkel-k semla 😃 Ja när jag fyllde tanken sist... Den där såg riktigt fint gräddad ut 👌

http://www.nacka144.se

 
Anonymbloggplatsen.se

Anonymbloggplatsen.se

9 februari 2017 02:23

Här i min blogg kommer jag skriva av mig som en dagbok angående livet som familj men även om ovanliga diagnoser då både jag och min flicka är drabbade.
Samt allt annat som påverkar livet när jag och min flicka har diagnoser.
Men hon och jag är världens gladaste starkaste krigare som aldrig ger upp.
Jag som mamma har jag diganoser Asperger, Autism, depression, ångset, Panik, OCD. Jag har en man och en pojk. Dom är friska. En ärlig blogg om mig och min familj. På istagram heter jag: Mammatvabarn. Du kan nå mig på happy0@home.se

http://anonymbloggplatsen.se

 
TantGlad

TantGlad

9 februari 2017 04:19

Som vanligt har du en massa mysiga saker att berätta om. Visst är det härligt med vänner i livet likaså bloggvänner som du. Allt känns som meningen liksom. Meningen att man ska träffa fina bloggvänner bl.a som du.

Visst blir det mörkt ute, och där hos dig i skogen behövs det nog lite ljus så Ha kvar belysningen du. Jag har min belysning kvar jag med. Det är rätt mörkt här hos mig vid älven åxo.

Semlor är gott. Dom kan man äta många av. Gott gott.

Ha det gott vännen och STOR KRAM.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Sanna

Sanna

9 februari 2017 08:19

Åh va gott med semla och krusbärskräm!! <3

Mm goa vänner är guld värd <3
Kram
Sanna

http://www.krimskramsan.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

9 februari 2017 12:37

Jag har köpt semlor ett par gånger redan och jag tror att jag får en i eftermiddag också när jag ska in till en av grannarna och "datera".
Säg nu till Morris att han får vara så god och värma dig om nätterna. -19 grader, det kräver åtminstone en katt!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ann

Ann

9 februari 2017 13:05

Vilken fin fikastund med semla och trevlig samvaro! Jag har också krusbär i frysen! Din kräm såg så god ut! Ska testa det!! Ulf var in till stan igår och gjorde en stötvågsbehandling mot njurstenen som ligger så illa till. Behandlingen gick riktigt bra men inte hände nåt med stenen, "den sitter som en sten" om man säjer, så han ska in igen ! Å jag åkte dit på vinterviruset med "hostan from hell och feber! Men så fort jag piggar på mej vill jag att Ni kommer hit till oss Du och Göte när vi hittar en kväll som passar! På en bit mat och lite surr och skratt! Åsså Jack förstås, han kan ju leka lite med Zippy! Vi hörs av lite längre fram och bokar en kväll!!! Kram så hörs vi! Ann

http://dansann.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 15 feb 17:09

  Nog hade jag tänkt skriva ett inlägg om det men nu för tiden verkar dagarna rusa iväg som ett galet lok. Kanske är det jag som blivit slö och långsam. Nåja, jag skickade lite hälsningar till mina facebookvänner i alla ffall.     Inga blom...

Av Anita - Tisdag 13 feb 09:58

  Idag är det fettisdag och jag sitter här och funderar varför det heter så. Vet att det har något med fastan att göra men det känns inte så där riktigt kyrkligt. Kan det helt enkelt vara så att det handlar om att innan fastan skulle man vräka i s...

Av Anita - Söndag 11 feb 08:55

  Den här veckan har jag banne mig bara träffat gubbar. Eftersom det varit fel på vattnet hos Kinabrors hus så har det varit reparationer och fraktande av vatten och fikande och pratande. Det har varit Storfiskarna som varit här mest hela veckan...

Av Anita - Tisdag 6 feb 09:35

  1 Dofterna: Alla underbara dofter syren, älgört, rosor, lavendel grekisk lövkoja och guckusko. Doft av grilleld och såpskurade trasmattor.   2.Sommardanser Inget är som utedansbanorna. att träffa dansvänner och skratta och dansa och få känna...

Av Anita - Söndag 4 feb 09:45

Det börjar redan på morgonen. Skulle iväg och jobba en stund och sommartid är det bara att hoppa in i bilen och ge sig iväg. Men......på vintern..... 1. Bara att få på sig alla kläder. tröjor, yllesockar, vantar overall, stövlar och mössa.   2...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se