Direktlänk till inlägg 11 februari 2017

KALLKNÄPP

Av Anita - 11 februari 2017 08:12

Så kom några dagar med kyla. Kinabror och jag åkte på vattengympa i torsdags som vanligt fast det var kallt. Extra skönt att sätta sig i bastun efteråt och bli riktigt genomvarm.

Så när vi kom hem åt vi pölsa och potatis hos Kinabror. Han har stökat i huset nu och det är fint. Tyvärr så blev han utan vatten, om det frusit eller om pumpen är trasig vet vi inte än men tråkigt var det. Alltid blir det något skit när det är kallt ute. Det slår aldrig fel.

 

När man städar gamla hus kommer det ofta fram en del saker som gör en nostalgisk. Almanacka från 1976, samma år som min son föddes och jag tänker på att det faktiskt är ganska länge sedan fast jag tycker att han fortfarande är en liten pojke. Så är det väl med alla mammor. Barn är alltid barn.

Ser också att almanackan kommer från Forsbergs affär i grannbyn Ragunda. Den är ju nerklagd för länge sedan som resten av affärerna som fanns i närheten. 


Den natten sov jag inte mycket, månen och saknaden väckte mig och kylan. Det hjälpte inte att jag satt på elementet och tagit på flanellpyjamasen. Det blir kallt i mitt hus när det är över 20 grader kallt några dagar.

 

Vaknade till en solig men kall dag (24) grader men det blev trots allt en rikigt trevlig dag.

Det var ett tag sedan gänget ät på hotellet nu men nu blev vi riktigt många.

Det var AMV Gubben och Elly och Storfiskarn och Britt som nu har piggnat till. Det var förstås Kinabror och jag också och det är mysigt att sitta där och äta och umgås. Man måste försöka lysa om tillvaron så gott det går.

 

Sedan åkte vi hem och satt och såg den trevliga filmen om kvinnor förr i tiden och fikade och så gick hela dagen. Jag pratade lite i telefon och så blev det kväller och så blev det månsken så det var ljust som på dagen.


Hunden Jack kommer ut och vaktar gården och skäller sitt kvällsskäll för att jaga bort alla vilda djur. Han vill väl tala om för dom att här vaktar en stor och tuff hund. fast.....i ärlighetens namn är det väl bara räven. rådjuren och ugglan som rör sig i vinternatten.

På med flanellpyjamasen och yllesockarna och hoppas att jag får sova.


Lördagen ska det bli öppning på Kolbjännsjön och egentilgien skulle bröderna dit men om det blir för kallt så blir det väl inget fiske. Vi får se.

 

Slutar med en fjäril för det finns inget att visa en sådan här kall dag men drömmar om sommar får väl symboliseras av en fin fjäril.


Dagens ord: När många är lediga har dom inte en stund över. Tänk på det när det nu är helg.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

11 februari 2017 12:36

Så på tv igår att det ska bli milt i hela landet, så snart slipper du kanske flanellpyjamasen. Men även om det nu är kallt, så har du många goda vänner och det måste väl värma hjärtat.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Anki

Anki

11 februari 2017 16:26

Fy sjutton så kallt hos dig! Här har vi just nu bara -3 och det räcker. Skönt att du har så många vänner att umgås men ... även om det inte hjälper alltid kanske ... flanellpyjamas är också bra :)
Ett sant dagens ord!
Ha det gott!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Ingen bild

Bamse31

12 februari 2017 00:50

Jag beundrar dig Anita för ditt sätt att hålla igång med vattengympan. Det skulle nog vara bra för mig och jag har ju mycket närmare till en sådan inrättningen än vad du har men jag kommer mig inte för i alla fall att gå. Fast det inte varit särskilt kallt här i Stockholmsområdet under den gångna veckan har jag i alla fall inte kommit kommit mig för med att gå ut på längre promenad, så det har bara blivit korta sträckor. Det här med flanellpyjamas går väl bra så länge man inte har tvättat dom men mina flanellpyjamas krymper så oerhört efter efter varje tvätt så jag kommer inte i dom längre efteråt, men du kanske har någon annan modell som går lättare att ta på och med mindre krymp efter tvätt och till tempel nattlinne och extra stor pyjamas. Jag är ju ganska storvuxen och kräver tre exel för att komma i den.

Det är trevligt det här med att ni alltid försöker gå på restaurang på fredagarna. Någon sådan fin tradition har inte jag men i eftermiddags var jag i alla fall på en årsfest och åt jättegod mat tillsammans med en sångkör som jag brukar medverka i. Vi hade damer med oss och vi sjöng mycket vilket förhöjde stämningen. Kören framträdde för en stund sedan ikväll i program i TV4 . Det är väl trevligt att hunden Jack börjar känna sig ansvarig och försöker spela vakthund för era bostäder. Kram!

 
korpunge

korpunge

12 februari 2017 13:18

Ja det blev lite kallt där ett tag och nu håller det på att slå om igen. Vi har lite konstig vinter må jag säga.
Ha en fin start på veckan och nu får du byta länkadressen till min sida om du vill ha länken kvar
Kramen

http://envanligdagbok.bloggo.nu

 
Ann

Ann

12 februari 2017 16:03

Hej på Dej! Va kul med kalendern från Forsbergs!! Jag blir så oerhört nostalgisk av dessa saker från 60- och 70-talet! Handlar väl om att det var ens trygghet och att livet lekte på den tiden! Det var så enkelt och trevligt på nåt vis! Här hostas det så jag tror att jag blir tokig! Nu hoppas jag på en snabb vändning, annars blir det nog ett samtal till Hc och höra om de har nåt dunder som "lossar opp"! Hopppas att det fixar sej med Götes vatten! Tur att Ni bor nära varann! Såklart att jack är gårdens vakthund, vilken självkänsla han ska få när han vet att han är det! Kram så hörs vi! Ann

http://dansann.blogg.se

 
Sanna

Sanna

12 februari 2017 19:51

Åh vilka härliga fynd <3 Själv är jag född 1971 så jag är inte så mycket äldre än sonen då...

SV: En får göra så gott en kan, det är ju trots allt inte lätt att lära gamla hundar sitta ;)

http://www.krimskramsan.bloggplatsen.se

 
Anonymbloggplatsen.se

Anonymbloggplatsen.se

12 februari 2017 22:50

Välkommen in till min blogg vetja. Här ska jag beräta lite om mitt liv med min familj som en dagbok.

http://Anonymbloggplatsen.se

 
bloggplatsen.se

bloggplatsen.se

13 februari 2017 01:06

Är Du en funderingsmänniska?
Själv är jag verkligen en funderingsmänniska.
Även fast jag mår bättre så är jag ju inte "där" än om man säger så och även fast jag ser fram emot att börja arbetsträna-så kommer ändå dem där tankarna.
Kommer det att funka? hur ska det gå? bla bla bla.
Jag vill ju verkligen att det ska funka och det är nog där en del bottnar också.
Borde ju egentligen tänka "det blir som det blir" men tyvärr funkar inte min hjärna så riktigt.

http://bloggplatsen.se

 
TantGlad

TantGlad

13 februari 2017 05:13

Visst bär kylan med sig elände , och jag vet hur det känns att ha frusna ledningar. Man får tänka på att ha lite vatten på, för annars är det kört.

Trots kylan så är du munter ändå. Ser alltid det lilla ljusa i livet. Jättebra!! Dessutom är det uppmuntrande att läsa din blogg. Jag gillar den!!

Kram du Goa bloggvän.

http://tantglad.bloggo.nu

 
bloggplatsen.se

bloggplatsen.se

14 februari 2017 01:20

Hej!

Jag har Autism, Asperger, Utvecklingstörning, psykist ohälsan m.m Som funktionshinder! För ett par år sedan på vuxen.hab så blev jag diagnosticerd med autismspektrumtillstånd av min psykolog. Som diaganos har autismspektrumtillstånd.

Söker kontaker med nya människor som är ärliga och seriösa!

Jag är mamma och fru på 47 år som lider av blyghet, psykiskt ohälsa m.m Jag skulle vilja ha kontakt med människor, Kvinnor i Ljungbytrakten mellan 40 och 60 år att träffa irl, Bara kvinnor då. Diskutera allt från himmel och jord. Kanske börja med att mejla först. Jag är mycker aktivt!

Mina intressen är att sticka, titta på TV, dricka gott, ridning, hundar, segling, utförsåkning, på längden, internet m.m

Skriv gärna några rader till mej. Jag är trött på att vara ensam.

Är helt ny på denna sidan men hoppas på hitta fler som känner för att utöka vänkretsen. Är så trött och ledsen över att känna mig ensam trots man och barn (kanske låter konstigt men jag har den känslan ändå).

Finns det fler? Gärna som bor runt om i Sverige så det finns möjlighet att ta en bio, en promenad, fika ja vad som helst. Men självklart även nån som bara vill prata men som bor längre bort t.ex Småland, Kronobergs län, Ljungby omnejd!

Ny här på OCD Forum!

Är helt ny på denna sidan men hoppas på hitta fler som känner för att utöka vänkretsen. Är så trött och ledsen över att känna mig ensam trots man och barn (kanske låter konstigt men jag har den känslan ändå).

Finns det fler? Gärna som bor runt om så det finns möjlighet att ta en bio, en promenad, fika ja vad som helst. Men självklart även nån som bara vill prata men som bor längre bort.

Jag har skapat denna nya blogg som en del av mitt nya liv. Jag är en kvinna/mamma/fru som vet vad jag vill och strävar efter att få det. Jag kämpar varje dag varje timme för mina barn och för andras rättigheter. Jag försöker vara fördomsfri, men ingen människa är helt fördomsfri.

Behandla andra som du själv vill bli behandlad. Allt du gör kommer tillbaka igen!

Jag är en mamma som inte är som alla andra mammor. Jag följer min egna väg och kan man inte respektera det så håll dig undan. Jag älskar djur men katter och hundar och hästar ligger mig varmast om hjärtat. Sen så betyder min familj ALLT för mig så ni vet *S*.

Var håller alla hus i vanliga fall då på nätet.

Fick tips om den här föreningen på Riksförbundet Austism.

Jag vill hitta ett forum där massor är aktiva.

Jag är så fruktansvärt ensam och behöver folk att utbyta tankar med dagligen.

Just nu är jag mest motiverad av att finna en självhjälpsterapi som funkar för oss som är dåliga på att vara systematiska och uthålliga.

Jag är en kvinna, mamma, fru på 47. Sysselsättning genom kommuns psykatrin. Jag är intresserad av promenera, träna, vara med hundarna, shoppa, mode, resa, fika på stan, bio, djur, inredning, djur och natur m.m Jag söker efter seriösa, ärliga vänner . Jag är en snäll, omtänksam, glad ,öppen, positiv person som längtar efter vänner att hitta på saker i hop med tex fika på stan gå ut och ta ett glas och vin ihop med eller nåt annat trevligt. Hör gärna av er till mig. Tips på hur man på bästa sätt sprider sin blogg? Jag vill ha tips på hur man sprider sin blogg! Hur gör ni för att folka ska hitta till er? Några smarta knep och tips? Lever med ett flertal diagnoser. Vardagen är inte lätt när man lider av psykisk ohälsa och alla fördomar man stöter på i vardagen gör inte saken lättare. Jag bloggar om psykisk ohälsa för att minska tabun m.m Jag fick min aspergers diagnos vid vuxen ålder och bloggar nu öppen hjärtat om livet med diagnosen för att samhället ska få mer insikt för hur det är att leva med ett dolt funktionshinder och att alla är lika värda trots bakgrund. Tillläggs handikapp: Autism, utvecklingstörning m.m Denna blogg handlar om att leva med flera diagnoser samtidigt, och kämpa för att få rätt vård. Samtidigt som man lever ett vanligt liv, pussla mycket med våra hundar och försöker få bort den negativa attityden kring psykisk ohälsa. Detta är en blogg om att inte alltid fungera som samhället begär. Jag har en blogg där jag skriver om diagnoser, psykisk ohälsa och vill lyfta fram min blogg eftersom målet med den är att skapa en gemenskap, öka kunskapen och minska tabun. Min blogg är lättläst eftersom jag själv har uppmärksamhetsproblematik så är det viktigt att text och uppbyggnad den och av bloggen är enkel. Därför har jag valt att vara enkel i mitt språk, inte göra allt för långa inlägg och hålla mig till ämnet. Själv står jag under medicinering. Jag har en önskan om att nå ut till så många som möjligt, om en person upplever ensamheten som mindre påtaglig genom igenkänning från nått jag skriver så har jag lyckats. Men desto fler desto bättre. Att dela erfarenheter med varandra är en viktig del i utveckling. En väldigt ensam människa som ironiskt nog uppskattar att vara social över allt annat. Jag är varken en ensamvarg eller eremit men däremot lever jag mycket riktigt som en. Mycker förtryckt av depression, något jag håller på och kämpar emot och vinner över trots att jag inte kommer längre i jakten. Allt som händer får en att kännas sig värdelös, liten, obetydligt och omöjlig, så om någon kan bevisa motsatsen skulle det vara fantastiskt. Men det kommer väl aldrig att hända? Har insett både ett och annat. Många finns inte för mig, Jag saknar en vän som kan ställa upp för mig och lungnar mig och tröstar mig. De tröstar, lugnar mig och förstår. De kommer med de allra klokaste orden som endast en vän kan säga och det gör mitt hjärta blödigt. Hör gärna av er med synpumkter m.m Hoppas på svar! Har det så gott!
Jag postar inläget och hoppas på det bästa.

Många vänliga hälsningar från Mia.

Mina bloggar och information:

http://hemmamammafru.bloggplatsen.se

Istagram: Mammatvabarn

E-mail: happy0@home.se

På återsende!

// Mia.


http://bloggplatsen.se

 
Carina

Carina

14 februari 2017 18:50

Jag gillar ditt dagens ord om vår lediga tid. Ja så är det allt för ofta, tyvärr. Hoppas på mildare väder hos dig. Kramar

http://ennasbarn.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se