Direktlänk till inlägg 14 februari 2017

SOLIG OCH FIN ALLA HJÄRTANS DAG

Av Anita - 14 februari 2017 20:01

Från rejäl kyla till plussgrader bara på ett nafs. Man må säga att det är en underlig vinter men jag gillar att det blivit varmare och att fåglarna börjat sjunga sin vårsång.

 

Här i paradiset Fisksjön går dagarna sin lugna rytm.

Lördagen gick Jack och jag ett par rejäla promenader.

 

Härligt att vandra omkring i skogen när det nästan är bart


Söndagen tillbringade jag hos PappersBeda. Vi tittade på filmen om kvinnor förr i tiden och sedan tog vi en promenad med hunden Ebbe.

 

Det är ju en jättefin utsikt från Pålgård så det är trevligt att gå där. Sedan bjöds jag på en god middag innan jag for hem och gjorde mig beredd för att åka på bokcirkeln. Så gick den dagen och den var riktigt trevlig.


Måndagen började det storma och töa och jag hade tänkt mig att jag skulle ta och städa. Det verkar ju vara något som man ska men inte tänkte jag putsa fönster eller torka paneler. Det är minsann överkurs för mig.

Egentligen blev det inte något städat alls. Det blev fika tillsammans med Kinabror och Mustachen och sedan kom Storfiskarn och så blev det fika igen och lite tv.tittande Ja så det kan bli.


Idag är det Alla hjärtans dag och dagen började med ett samtal från en kär vän. Det lyste upp min dag.

Sedan åkte jag iväg till trivselträff och där uppträdde ett gäng som kallade sig för tantvarning. Så roliga dom var.

Så blev det fika och vilka fina mackor och bakelser dom gjort eller hur?

 

 

En av skådespelarna kom fram och pratade med mig och det visade sig att hon hade bott i Fisksjön när hon var barn.Hennes syster var lika gammal som jag och vi var så där 5-6 år innan dom flyttade därifrån men minnesbilder hoppade fram plötsligt och jag minns en massa.


Vi lekte i en gammal bil som stod nedanför huset. Jag tror att det var en T-ford. Jag minns lukten inne i den bilen och den kan jag nog inte beskriva men jag minns den. Jag minns att mitt i deras hönsgård stod en stor hägg och också den minns jag lukten av.

När jag gick den kilometern för att leka var jag lite ängslig när det började skymma och sjöng högt och falskt.

"Jag är torpare jag och jag har det så bra."Jag var lite mörkrädd när jag var liten och det är klart som 5-åring kanske man är det.


Innanför köket fanns ett skafferi där vi brukade vara ibland. En gång hittade vi en okokt fläskkorv och ni vet hur en sådan känns. Vi klämde och drog i den och rätt som det var så sprack den och geggan rann ut på golvet. Oj, vad vi blev rädda men vi stoppade in det mesta tillbaka och hämtade nål och tråd och sydde ihop. Lade den med sömmen ner i bunken och sedan fick jag brått att gå hem. Hur det gick sedan minns jag inte.

Tänk så roligt det var att jag råkade träffa den här kvinnan idag.

Tänk så konstigt att man minns vissa saker fast det är så länge sedan.


En rolig sak till har hänt faktiskt. Sonen har ringt och berättat att han och Fjällan kommer upp till Påsk och det är länge sedan jag träffade dom så det ska bli så roligt och det är fint att ha något att vänta på och se fram emot.

 

Jag får väl önskar er en härlig dag fast den nästan är slut. Många kramar och mycket tyck om till er alla.


Dagens ord: Man får försöka vara nöjd med det lilla och inte önskar sig för mycket för då blir man bara besviken.



 
 
Ingen bild

Flurig

14 februari 2017 23:17

Ja, tänk så mycket man kommer ihåg, bara man får "rätt nyckel" till barndomsminnena! Jag skriver ner allt eftersom jag minns, inte för att jag tänker skriva en bok, men för att mina barn och barnbarn ( och det nyaste, barnbarnsbarnet, som jag hoppas får syskon, kusiner och tremänningar så småningom) ska veta lite om hur det var " förr i tiden".
Den där filmen, om kvinnors arbete förr, var får man tag på den, förresten, dementa där har jag nog varit med om.

 
Ingen bild

Flurig

14 februari 2017 23:19

Det mesta, inte dementa, skulle det stå i slutet förstås!

Kram!

 
Anki

Anki

15 februari 2017 12:10

Visst är det konstigt hur en del minnen biter sig fast - som lukter t.ex Vissa händelser som hände när man var barn minns man bättre än det som hände för en vecka sedan...
Kul att sonen med Fjälla kommer upp till påsk ... trevligt att ha något roligt att vänta på!
Ha det gott!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Karin

Karin

16 februari 2017 22:37

Hoppas att du har haft några soliga dagar nu, enligt SMHI skulle solen skina i Norrland.
Vi har varit på Öland och i sommarstugan, behövde komma ut efter 3 veckors förkylning och hosta. Nu är vi på bättringsväg båda två. Envis hosta ofta nattetid, brukar vara långvarigt.
Imorgon blir det canasta spel med goda vänner, så nu flyter vardagen på igen för oss.
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Av Anita - Tisdag 27 feb 10:01

  Nu har jag inte skrivit på ett tag för nu har den tid kommit som kallas för vårvinter Det är nu det är kallt på nätterna och solen börjar värma. Det är nu vi börjar ha folk som kommer hit. Det är då jag har mycket att göra.   Det är nu vi...

Av Anita - Torsdag 22 feb 08:31

  När man nästan gett upp hoppet så kommer en sådan sagolik dag som man glömt att det kan bli fast det är vinter. Bara någon grad kallt. Solsken hela dagen. Fågelkvitter    Måndagen var det tovningskurs och vi har gjort ganska många fåglar....

Av Anita - Söndag 18 feb 09:27

  Nu kommer Kinabrors son med familj, frun, tre barn och två hundar. Kinabror har eldat i sommarstugan. Det lyser välkomnande i alla fönster. Vägen och gårdsplanen är skottad. Vattnet fungerar och brasan är tänd. Älggrytan och potatisen puttra...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards