Direktlänk till inlägg 21 februari 2017

NÅN GÅNG IBLAND

Av Anita - Tisdag 21 feb 23:16

Det ska vara lätt att leva har jag som mitt bloggtema men det är inte ofta som livet kan leva upp till det. Ibland kan det dock hända.

Om jag nu inte vore pensionär utan satt och tråkade med jobbet på kontoret skulle jag ha varit urförbannad en sådan här dag och tittat ut genom fönstret och längtat ut. Jo nog minns jag hur det var.


Det hade snöat inatt och varit kallt och snön har till viss del frusit fast på blankisen så att det gick och gå utan att falla om man hade dubbar förstås. Solen sken, takdropp och fågelsång.


Gamle A kom med fika på förmiddagen och Kinabror, han och  jag satt och fikade och tittade ut.

När han åkt så drog vi iväg ut på sjön, Kinabror på fyrhjuling och jag tog sparken och for iväg. Det gnistrade som tusen diamanter på isen.

 

Kinabror pimplade utanför ön och hunden Jack och jag for på baksidan av ön där det är fina klippor och lä.

 

Tänk att få sitta där med solen i ögonen och värmen. Det är ett härligt ställe.

 

Nog är det skönt att vara pensionär och göra precis som man vill. Att inte ta vara på en sådan här fin dag vore ju helt galet. Det har minsann inte varit så många soliga och fina dagar den här vintern.

 

Frampå eftermiddagen drog jag hem och stekte lite kotletter till middagen och så har den här dagen gått och jag kan inte klaga. Tänk att lite sol kan göra så stor skillnad.

 

Katten Morris ligger i mitt knä och sover när jag ser på tv och det är väl dags att krypa till kojs.


Imorgon är en annan dag. Det skulle bli snö hörde jag och sotarn ska komma.

På kvällen kommer tjejerna som är i meditationsgruppen och det var väldigt länge sedan nu så det ska bli kul att träffa dom igen.

Det hettar i ansiktet efter att h varit i solen hela dagen. Man är ju inte van solsken nu minsann.


Dagens ord: Frihet att ta vara på de soliga och fina dagarna är minsann en gåva.

 
ANNONS
 
Åke

Åke

Onsdag 22 feb 04:47

Och till den blå himmelen :) Vilken dag :) Jag tror du uppskattade den dagen :) Blev det nån fisk måntro...

http://www.nacka144.se

 
Anki

Anki

Onsdag 22 feb 06:38

Vilken härlig dag i solen! Undrar som Åke - blev det någon fisk?
Här är det mest gråväder och nu har vi fått lite snö, vilket inte alls känns bra. Jag vill ha vår - nu!
Sanna ock kloka ord som alltid :)

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Karin

Karin

Onsdag 22 feb 08:10

Nu får du allt dela med dig av solen! Det var längesedan jag såg den!
Här är det regnigt, blåsigt och grått!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Ingrid

Ingrid

Onsdag 22 feb 12:33

Inte är det roligt att bli gammal och se förfallet fortskrida, men visst har det sina fördelar med att vara pensionär och dem får man glädja sig åt.
Kram,Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

Bamse31

Torsdag 23 feb 00:25

Åker Kina bror med fyrhjulingen ut på sjön då måste isen vara ganska tjock. Har har ingen snöskoter? Jag undrar liksom många andra om det blev någon fisk. Den bild du målar upp med ord verkar underbart fin och jag skulle gärna vilja att vara där och sitta vid iskanten vid ön och sola med dig och hunden. Det var några dagar sedan vi hade solsken och fint här i Sthlm trakten nu och då var jag ute och gick och satte mig vid min garageport där solen ligger på och solade och det var jätteskönt. Nu har vi snö igen och det är så mycket jag kan inte gå ut med med rollator och gå utan jag får stanna inne. Och det tråkiga är att på fredag skulle jag åka in på en trevlig fest på Södermalm men festlokalen ligger så till att snöröjning s fordonen inte åker dit och därför kan jag inte ta mig dit med färdtjänst taxi. Eftersom de har lovat eventuellt mera snö nu så måste jag lämna återbud till den där festen vilket är jättetråkigt för mig. Jag får försöka laga mig någon god anrättning själv här hemma istället. till fredagskvällen. På söndag ska jag i alla fall åka ut till Gustavsberg och hälsa på min äldsta dotter som har sin dotter alltså mitt barnbarn, hemma från Åre och hon fyllde år för någon vecka sedan och ska nu bjuda släkten här nere på mat det ska bli trevligt. Kram ! ! .

 
Ann

Ann

Torsdag 23 feb 07:47

Hej Anita! Såna här dagar gör Fisksjön ännu mer skäl för att vara ett paradis! Att sitta ute på isen sådana dagar är ju för underbart! Njut på! Jag är "tillbaka till verkligheten" efter den eländiga virusinfektionen jag fick, det var nog en blandning av influensa och nåt mera! Nu är det Ulfs tur! Men sen är vi väl immun mot det mesta! Må så gott så hörs vi! Kram Ann

http://dansann.blogg.se

 
skogsnuvan

skogsnuvan

Torsdag 23 feb 10:55

Till Bamse: Det är is på 60 cm så det är ingen fara att åka ut med fyrhjulingen. Kinabror har skoter men den är trasig och så är det så lite snö att det går bättre med fyrhjulingen. Synd att du inte kom på festen som du tänkt. Man blir så besviken när man väntat på något och det inte blir av, jag vet som missar en del pga av igensnöade vägar och iskyla och trasiga bilar. Då blir man instängt. Ha det bra och jag hoppas på en riktigt fin helg för dig

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
skogsnuvan

skogsnuvan

Torsdag 23 feb 10:56

Föresten så blev det några abborrar mörtar och en gädda

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
TantGlad

TantGlad

Torsdag 23 feb 13:56

Det vart lite fisk läser jag....

Nog är det så då man jobbar en vacker dag, åsso tittar man ut genom fönstret å det är jättefint utomhus då blir man .....då blir man skogstokig (nästan). Men du har ju det bra du som är ledig hela tiden och kan njuta av alltihopa fina. Det är inte illa inte. Fina bilder.

Katten Morris ser gullig ut. Tänk om man finge vara katt ändå.....så söt ALLTID man skulle vara. Man ser t,ex inte några rynkor på katten....inte om den ser trött, glad eller nå annat. Dom små liven ser bara gullig ut hela tiden. Mjaaaauu.

Ha det gott nu. Nu vill vi inte ha nå mer snö å halka väl?

Kramen

http://tantglad.bloggo.nu

 
Soldansaren

Soldansaren

Torsdag 23 feb 19:44

Åh, vad härligt det ser ut! Förra veckan var det flera sådana där gnistrande dagar när man var tvungen att sitta inne men till helgen blev det naturligtvis grått. Men jag skulle nog tycka att det var lite läskigt att åka fyrhjuling på isen, även om den är tjock...

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 17 dec 08:34

Söndagsmorgon och det är fortfarande mörkt. Kallt idag och jag sitter i köket och dricker kaffe. Som vanligt är det ingen ro den här tiden. Katten sitter i fönstret och morrar åt en ekorre (tror jag det är så mörkt så det syns bara en skugga i fågelb...

Av Anita - Onsdag 13 dec 07:55

   Så är det lucia igen och här sitter jag med en kopp kaffe och en pepparkaka och tittar på de vackra flickorna och söta killarna som sjunger så vackert på tv. Hunden sitter och skakar i soffan och är rädd för katten som sitter under bordet och lu...

Av Anita - Tisdag 12 dec 18:55

Allt är bara vitt och grått och svart den här tiden. Nu måste det till en massa rött för att det ska kännas lite bättre.   Nu har jag i alla fall skottat en liten stig ner till vedboden så jag inte ska bli utan ved. öga    Höga snöhögar runt...

Av Anita - Lördag 9 dec 08:48

När man skottat i flera timmar och upptäcker att det blir mer och mer tö för varje minut och när det till slut inte går att få av blötsnön från snöskoveln då är det dags att ge upp och rasa omkull på soffan inne och inse att nu får man ge sig fast...

Av Anita - Torsdag 7 dec 08:13

  Det är morgon men fast klockan är 8 så är det mörkt så mörkt ute så jag ser inte ett dugg men när jag tittar ut på förstukvisten där utelampan lyser ser jag att det har snöat. Det ska visst snöa i flera dagar nu och vi pratar inte mer om det för...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se