Direktlänk till inlägg 21 februari 2017

NÅN GÅNG IBLAND

Av Anita - 21 februari 2017 23:16

Det ska vara lätt att leva har jag som mitt bloggtema men det är inte ofta som livet kan leva upp till det. Ibland kan det dock hända.

Om jag nu inte vore pensionär utan satt och tråkade med jobbet på kontoret skulle jag ha varit urförbannad en sådan här dag och tittat ut genom fönstret och längtat ut. Jo nog minns jag hur det var.


Det hade snöat inatt och varit kallt och snön har till viss del frusit fast på blankisen så att det gick och gå utan att falla om man hade dubbar förstås. Solen sken, takdropp och fågelsång.


Gamle A kom med fika på förmiddagen och Kinabror, han och  jag satt och fikade och tittade ut.

När han åkt så drog vi iväg ut på sjön, Kinabror på fyrhjuling och jag tog sparken och for iväg. Det gnistrade som tusen diamanter på isen.

 

Kinabror pimplade utanför ön och hunden Jack och jag for på baksidan av ön där det är fina klippor och lä.

 

Tänk att få sitta där med solen i ögonen och värmen. Det är ett härligt ställe.

 

Nog är det skönt att vara pensionär och göra precis som man vill. Att inte ta vara på en sådan här fin dag vore ju helt galet. Det har minsann inte varit så många soliga och fina dagar den här vintern.

 

Frampå eftermiddagen drog jag hem och stekte lite kotletter till middagen och så har den här dagen gått och jag kan inte klaga. Tänk att lite sol kan göra så stor skillnad.

 

Katten Morris ligger i mitt knä och sover när jag ser på tv och det är väl dags att krypa till kojs.


Imorgon är en annan dag. Det skulle bli snö hörde jag och sotarn ska komma.

På kvällen kommer tjejerna som är i meditationsgruppen och det var väldigt länge sedan nu så det ska bli kul att träffa dom igen.

Det hettar i ansiktet efter att h varit i solen hela dagen. Man är ju inte van solsken nu minsann.


Dagens ord: Frihet att ta vara på de soliga och fina dagarna är minsann en gåva.

 
ANNONS
 
Åke

Åke

22 februari 2017 04:47

Och till den blå himmelen :) Vilken dag :) Jag tror du uppskattade den dagen :) Blev det nån fisk måntro...

http://www.nacka144.se

 
Anki

Anki

22 februari 2017 06:38

Vilken härlig dag i solen! Undrar som Åke - blev det någon fisk?
Här är det mest gråväder och nu har vi fått lite snö, vilket inte alls känns bra. Jag vill ha vår - nu!
Sanna ock kloka ord som alltid :)

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Karin

Karin

22 februari 2017 08:10

Nu får du allt dela med dig av solen! Det var längesedan jag såg den!
Här är det regnigt, blåsigt och grått!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Ingrid

Ingrid

22 februari 2017 12:33

Inte är det roligt att bli gammal och se förfallet fortskrida, men visst har det sina fördelar med att vara pensionär och dem får man glädja sig åt.
Kram,Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

Bamse31

23 februari 2017 00:25

Åker Kina bror med fyrhjulingen ut på sjön då måste isen vara ganska tjock. Har har ingen snöskoter? Jag undrar liksom många andra om det blev någon fisk. Den bild du målar upp med ord verkar underbart fin och jag skulle gärna vilja att vara där och sitta vid iskanten vid ön och sola med dig och hunden. Det var några dagar sedan vi hade solsken och fint här i Sthlm trakten nu och då var jag ute och gick och satte mig vid min garageport där solen ligger på och solade och det var jätteskönt. Nu har vi snö igen och det är så mycket jag kan inte gå ut med med rollator och gå utan jag får stanna inne. Och det tråkiga är att på fredag skulle jag åka in på en trevlig fest på Södermalm men festlokalen ligger så till att snöröjning s fordonen inte åker dit och därför kan jag inte ta mig dit med färdtjänst taxi. Eftersom de har lovat eventuellt mera snö nu så måste jag lämna återbud till den där festen vilket är jättetråkigt för mig. Jag får försöka laga mig någon god anrättning själv här hemma istället. till fredagskvällen. På söndag ska jag i alla fall åka ut till Gustavsberg och hälsa på min äldsta dotter som har sin dotter alltså mitt barnbarn, hemma från Åre och hon fyllde år för någon vecka sedan och ska nu bjuda släkten här nere på mat det ska bli trevligt. Kram ! ! .

 
Ann

Ann

23 februari 2017 07:47

Hej Anita! Såna här dagar gör Fisksjön ännu mer skäl för att vara ett paradis! Att sitta ute på isen sådana dagar är ju för underbart! Njut på! Jag är "tillbaka till verkligheten" efter den eländiga virusinfektionen jag fick, det var nog en blandning av influensa och nåt mera! Nu är det Ulfs tur! Men sen är vi väl immun mot det mesta! Må så gott så hörs vi! Kram Ann

http://dansann.blogg.se

 
skogsnuvan

skogsnuvan

23 februari 2017 10:55

Till Bamse: Det är is på 60 cm så det är ingen fara att åka ut med fyrhjulingen. Kinabror har skoter men den är trasig och så är det så lite snö att det går bättre med fyrhjulingen. Synd att du inte kom på festen som du tänkt. Man blir så besviken när man väntat på något och det inte blir av, jag vet som missar en del pga av igensnöade vägar och iskyla och trasiga bilar. Då blir man instängt. Ha det bra och jag hoppas på en riktigt fin helg för dig

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
skogsnuvan

skogsnuvan

23 februari 2017 10:56

Föresten så blev det några abborrar mörtar och en gädda

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
TantGlad

TantGlad

23 februari 2017 13:56

Det vart lite fisk läser jag....

Nog är det så då man jobbar en vacker dag, åsso tittar man ut genom fönstret å det är jättefint utomhus då blir man .....då blir man skogstokig (nästan). Men du har ju det bra du som är ledig hela tiden och kan njuta av alltihopa fina. Det är inte illa inte. Fina bilder.

Katten Morris ser gullig ut. Tänk om man finge vara katt ändå.....så söt ALLTID man skulle vara. Man ser t,ex inte några rynkor på katten....inte om den ser trött, glad eller nå annat. Dom små liven ser bara gullig ut hela tiden. Mjaaaauu.

Ha det gott nu. Nu vill vi inte ha nå mer snö å halka väl?

Kramen

http://tantglad.bloggo.nu

 
Soldansaren

Soldansaren

23 februari 2017 19:44

Åh, vad härligt det ser ut! Förra veckan var det flera sådana där gnistrande dagar när man var tvungen att sitta inne men till helgen blev det naturligtvis grått. Men jag skulle nog tycka att det var lite läskigt att åka fyrhjuling på isen, även om den är tjock...

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se