Direktlänk till inlägg 24 februari 2017

SNÖ IGEN

Av Anita - Fredag 24 feb 09:45

När man vaknar och katten ligger i sängen utan att vilja kliva upp förstår man att det är skitväder. När jag ser att det driver snö förbi fönstret då är det att dra täcket över öronen och ligga en stund till.


Det blev bara en dag med finväder. Sedan började snön falla igen och det snöade hela dagen. Nu pratar jag om i förrgår alltså.


Sotarn kom och tänk att något har blivit bättre nu för tiden. För det mesta säger jag ju att det var bättre förr men det kan bero på att man börjar få dåligt minne.

Nåja, Vilket stök det var när jag var liten och sotarn kom. Man blötte tidningspapper och lade på spisen förmodligen för att inte sotet skulle fara omkring, inte vet jag. Man hängde lakan över öppenspisen. Det var sot överallt och den dagen gick åt att torka överallt. Sot på väggar och golv.


Nu kommer sotarn in med en dammsugare och tar till och med av sig skorna. Några minuter senare sitter vi vid köksbordet och fikar och har en trevlig pratstund och av sot finns inte ett spår. Det är då ingenting att gruva sig för jo för räkningen kanske men vilket jävla skitjobb att klättra på tak i vinterkylan och snön. Det måste ju få kosta.


 

Så blev det då vitt igen och man hade väl inte kunnat hoppas annat.

Vi skulle ha meditationsgrupp på kvällen men det kom bara en enda. Det var sjukdomar och glömska och andra grejor så nu har jag mer eller mindre bestämt mig för att sluta med gruppen. Allt har ju sin tid och just nu är det inte min tid med någonting. Det mesta jag tar mig för går inte alls bra och då är det bara att lägga ner.


 

Vilken tur att Kinabror skottar snö så jag bara behöver ta det som är allra närmast huset. I vinter har jag klarat mig bra med snöskottningen minsann och glad är jag. Tur att det är något att vara glad åt.


Igår blåste det som själv sjutton och jag tog en promenad i skogen med Jack men det var kallt. Till slut kom plogbilen i alla fall så vägen blev fin.


Idag skiner solen igen och det är fredag och meningen att vi ska åka till Hammarstrand som vanligt och handla och äta och så kommer AMV och Gubben och en hoper med barnbarn med också. Ikväll är det möte nere på byn så den här dagen lär väl gå fort .


Nu får man väl titta bakåt och framåt. Här är bakåt.

 

Det var ett tag sedan man satt på en äng full med styvmorsviol och njöt av försommarsolen. Ser att jag är vinterblek men oj vilka långa ben jag har och smala. Kan ben krympa tro. Det kan man undra när man tittar på sina fula åderbråcksben som om det vore på en helt annan människa. Över huvud taget känns det som om det är en helt annan människa som sitter där i solen men det är faktiskt jag. Det var bakåt det och mycket länge sedan.


Så tänker jag framåt . Först kommer Kinabrors son med familj och så kommer min bloggvän Skatan och så till påsk så kommer Sonen och Fjällan och Broder B med familj. Då är det väl sjutton om det inte ska bli trevligt och livligt


Dagens ord: Allt har sin tid   
ANNONS
 
OrdOdlaren

OrdOdlaren

Fredag 24 feb 13:21

Jaa- a, den snön... Vi fick 20 centimeter blötsnö från onsdag kväll till torsdag morgon. Skottade i plusgrader. Det var motion det. Tycker det får räcka, även om snömängderna här har varit små det här vinter, Halkan är desto värre, man trippar ju som en - - ja, jag vet inte vad.

http://ordodlaren.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

Fredag 24 feb 15:19

Snö har ni fått en hel del av, men den töar väl snart bort igen får man hoppas.
Vilken härligt bild av dig där på ängen!
Nog kan man undra var den där ungdomen tog vägen när man ser på gamla foton. Eller snarare, var kom den där kärringen som tittar på en i spegeln ifrån. Självbilden är lite skev!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Skatan

Skatan

Lördag 25 feb 06:04

Du må tro att jag har något att se fram emot nu.
Hela förra året gick ju utan att vi sågs och utan att jag fick komma till Fisksjön
Men nu ska det bli av ...
Åh vad jah längtar!

http://https://skatanstankar.com

 
Anki

Anki

Lördag 25 feb 07:03

Jag minns också hur det var förr när sotaren kom ... så mycket besvär mot idag...
Så fin bild på dig där på ängen och så fin du är!
Ha det gott!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Soldansare

Soldansare

Lördag 25 feb 12:12

Det kommer bättre tider, det gör det. Men vädret är ju förunderlig. Förra söndagen gick vi på promenad och såg både krokus och snödroppar, sen blev det måndag och då kom snön i stora drivor, idag är den nästan borta och solen skiner utanför mina otvättade fönster. Jag hoppas att det blir en vanlig vår som känns som vår och inte som något lite blandat av alla årstiderna.
Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Göran

Göran

Lördag 25 feb 21:56

Så... det är inte bara jag som fått nya vitvaror, ser jag. Bilden av tonårs-Anita får mig att minnas tjejer man rände efter under sjuttiotalets första hälft. Inte heller jag står att känna igen på bilder från den tiden så du är inte ensam. Jag är ju motståndare till speglar eftersom de inte visar mig utan nån överviktig gammal gubbe med grått kring tinningarna och fötter som ömmar och värker fast jag inte sett dem på åratal. Gå in på "tuben" och lyssna på Sven-Ingvars tolkning av Frödings dikt "Anita" och dröm dig tillbaka. Deras bästa låt om du frågar mig! Fröding var förresten tremänning med min morfars far... Är det kändispoäng på det ?

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Bamse31

Söndag 26 feb 01:33

Jaså du har sotat. Förr var det tvång. Läste att du väntar upp skatan till i påsk hon bor ju strax söder om mig står en chans skulle ha varit att få åka med nån gång för att det inte kallt som passar just nu till påsken för det är för mig lite tidigt på året för det är väl ganska kallt däruppe fortfarande och jag kan inte åka skidor längre. att man skulle sota men nu får man göra det efter behov. När jag var liten så hotade min mamma mig med sotarn och sa om du inte snäll så kommer sotarna ta dig. Men den hotelserna höll bara tills jag började skolan där fick jag en klasskamrat vars pappa var sotare. Nuförtiden sotar man även fast man inte har några rökrör eller skorsten. jag hade till exempel Sotarn här i somras och han sotade bara imkanaler ventilationer och och tog bra betalt för det för naturligtvis.

Det blev ingen fest på mig för fredagskvällen för det var för halt ute så jag stannar faktiskt hemma lagade mig en god måltid iallafall. Vädret här har varit varit ganska bra med solsken men kallt idag har också varit solsken men kallt och min personal som kommer på morgnarna och hjälper mig klagar över att det är så halt ute på gatan.

Jaså du börjar redan på att mobilisera för sommarens gäster tänk om jag kunde fogas in bland dom, men jag vet inte om jag klarar av att åka upp, jag skulle så hemskt gärna vilja se hur det ser ut iverkligheten även om det nu inte går att se allt det vackra däruppe på grund av min dåliga syn. Läste skatan skulle upp till påsk och en chans vore naturligtvis att få åka med henne hon kör ju iaf förbi min bostad på väg upp men kommer hon till påsk är det för tidigt för mig men jag får ta kontakt med henne och höra om hon vill ha en gammal gubbe med sig på färden det kanske inte passar så bra, men det skulle bli billigt för henne eftersom jag i så fall tänkte stå för hela kostnaden.

Kramen ! . .

 
Ingen bild

Bamse31

Söndag 26 feb 01:52

Det verkar virrigt skrivet ovan, men det beror på arr jag redigerat viss text, som jag tog bort, men datorn stoppa den tillbaka lite hur som helst. Det är datorn å inte jag som
är virrig.

 
FrökenRödlök.bloggplatsen.se

FrökenRödlök.bloggplatsen.se

Söndag 26 feb 04:20

Marica, Mizaca, 31 år, Bor i Hyltebruk.

http://frokenrodlok.bloggplatsen.se

 
Karin

Karin

Söndag 26 feb 10:39

Här kom det också en massa snö (3 cm ha, ha) häromdagen, men igår regnade det så nu är allt försvunnet! SKÖNT!
Nu får du glädja dig åt dina kommande besök!
Kramar!

http://pixelmojan.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 17 dec 08:34

Söndagsmorgon och det är fortfarande mörkt. Kallt idag och jag sitter i köket och dricker kaffe. Som vanligt är det ingen ro den här tiden. Katten sitter i fönstret och morrar åt en ekorre (tror jag det är så mörkt så det syns bara en skugga i fågelb...

Av Anita - Onsdag 13 dec 07:55

   Så är det lucia igen och här sitter jag med en kopp kaffe och en pepparkaka och tittar på de vackra flickorna och söta killarna som sjunger så vackert på tv. Hunden sitter och skakar i soffan och är rädd för katten som sitter under bordet och lu...

Av Anita - Tisdag 12 dec 18:55

Allt är bara vitt och grått och svart den här tiden. Nu måste det till en massa rött för att det ska kännas lite bättre.   Nu har jag i alla fall skottat en liten stig ner till vedboden så jag inte ska bli utan ved. öga    Höga snöhögar runt...

Av Anita - Lördag 9 dec 08:48

När man skottat i flera timmar och upptäcker att det blir mer och mer tö för varje minut och när det till slut inte går att få av blötsnön från snöskoveln då är det dags att ge upp och rasa omkull på soffan inne och inse att nu får man ge sig fast...

Av Anita - Torsdag 7 dec 08:13

  Det är morgon men fast klockan är 8 så är det mörkt så mörkt ute så jag ser inte ett dugg men när jag tittar ut på förstukvisten där utelampan lyser ser jag att det har snöat. Det ska visst snöa i flera dagar nu och vi pratar inte mer om det för...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se