Direktlänk till inlägg 27 februari 2017

SNART SLUT PÅ FEBRUARI

Av Anita - Måndag 27 feb 11:25

 

Idag är det dags med snö igen. Det vräker ner så man ser nästan inte ut. Annars har väl inte så mycket spännande hänt sista dagarna. Fånigt sagt för varför ska det göra det. 


Lördagen skulle Kinabror vara funktionär på rally så jag skulle vara hundvakt till Jack.

Som tur var så kom I-M min gamla jobbarkopis och hälsade på och hade med sin rara hund Jansson. Oj så roligt dom hade.

 

En konstig bild blev det. Det blir så konstiga bilder på min telefon så jag har bestämt mig för att köpa en lika kamera som jag hade förut bara jag får pengar. Jag kommer liksom inte överens med kameran som är i telefonen så är det bara .Trodde att jag skulle vänja mig men det har jag inte gjort.


Nåja vad mer. Jag är ibland väldigt imponerad av hunden Jack. Vi gick en runda på eftermiddag när vi blivit själva och då kom dom tre rådjuren springande bara några meter ifrån oss. Tro det eller ej Jack satt kvar när jag sa åt honom men darrade i hela kroppen för han ville springa han också. Det är faktiskt en fantastiskt lydig hund.


Igår var jag iväg och jobbade en stund och for till PappersBeda och fikade och så klippte hon mitt hår. Det växer ju så otroligt fort så man blir brydd. men,,,man får väl vara glad att håret växer, en del tappar ju det och det skulle ju vara hemskt. Hörde ni, jag sa något positivt.


Vad mer att prata om. Jo Mandelmans, programmet som jag gillar men som många tycker är värre än Ernst.

Jag har i alla fall lärt mig en hel del av kvinnan som är väldigt kunnig på mycket. Bland annat fick jag iden att jag skulle lägga min gamla ull runt växterna istället för att slänga bort den som jag tänkt.

Jag har ju massor med ull kvar sedan jag höll på att tova och nu är den för gammal och troligen kommer jag inte att tova mer. Jag har ju slutat med både det ena och det andra. Slutat färga ull, slutat tova, slutat väva och slutat med luffarslöjd och marmoreringsmålning. Slutat måla korgar och måla tavlor. Det finns ingen gräns för hur mycket jag har slutat med men allt i trädgården kan man ju göra till sommaren.


 Men ibland retar jag mig på att alla trädgårdsprogam är från Skåne. Där är det ju löjligt lätt att odla. Fröna fräser upp ur marken hur lätt som helst. Här måste man förodla mycket och somrarna är för korta för att det ska hinna och inte frysa innan det kommer i blom. Det ni sörlänningar är en utmaning om något. Någon gen i mig kan ändå inte låta bli att varje år kasta mig över fröpåsarna och försöka.


Att vara trädgårdsintresserad är minsann en utmaning. Jag har nu försökt att få tag i frön till rovor men inte lyckats någonstans. Det odlades sådanan när jag var liten till korna men dom var så goda att äta. Nu pratar jag inte om majrovor utan riktiga stora saker. Jag skulle vilja försöka med det. Är det någon av er som vet var man kan få tag i dom.


Idag snöar det och snöar det. Jag har kokat fläsklägg och vi ska ha det och rotmos till middag. Jag skulle egentligen åka och hälsa på fd Grannen men att ge sig ut i det här ovädret känns väldigt onödigt så jag spar till en annan dag.


 

Katten Morris vill inte gå ut utan sitter i fönstret och tittar på snöflingorna som faller och faller och faller. Tur att jag slipper skotta i alla fall. Hörde ni. Ännu en positiv grej från mig. Idag står jag över promenaden med Jack. Blötsnö blir man så otroligt blöt av.


När jag var in till Kinabror så stod jag i hallen på ett ben och skulle ta på stövlarna när Jack kom farande och jag ramlade omkull så nu har jag ont i mitt förut onda knä och i vänsterhanden som jag tog emot mig med. Faaan för att vara gammal och ha dålig balans.


Dagens ord: Människan lever inte av bröd allena, det kan kännas bra med lite fläsklägg och rotmos  också.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Anette

Måndag 27 feb 18:58

Hej Anita!vi var hos mandelmannen när ni var nere och vi var på Österlen. Det var den gården som var så stökig o fikat var hutlöst dyr,minns Du? Nu längtar jag till påsk.Ha det så bra.kram Anette

 
Soldansare

Soldansare

Måndag 27 feb 19:39

Men varför har du slutat med allt du har slutat med?? Är det inte synd. Eller har du helt enkelt inte lust med just detta just nu?

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Annika

Annika

Måndag 27 feb 21:35

OH, så gott med en rejäl portion rotmos och fläsklägg. Håller med om att det är synd att de flesta trädgårdprogrammen är från Skåne. Nu börjar ju snödroppar titta upp där nere och vi skottar fortfarande snö. Ha det gott och snart så har även vi lite grönt i rabatterna. Kramelikram

http://badtant.bloggo.nu

 
FrökenRödlök.bloggplatsen.se

FrökenRödlök.bloggplatsen.se

Tisdag 28 feb 00:26

FrökenRödlök.bloggplatsen.se
Min information!
//
Marica Andersson
Odengatan 29 B
314 34 Hyltebruk
E-mail: rodeback@gmail.com
Mobil.nr: 0723071146
Mvh. Marica (FrökenRödlök)

http://frokenrodlok.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Bamse31

Tisdag 28 feb 01:16

Tråkigt för dig att det snöar Anita. Jag förstår inte varför du lär dig en massa roliga grejer så bara plötsligt slutar med alltsammans du måste nån gång börja med något nytt igen som får dig att hålla igång. . Det var positivt att Jack
inte sprang efter rådjur för det skulle många hundar har gjort direkt vare sig matte eller husse försökte stoppa eller inte. Jag håller med dig om de här trädgårdsprogrammen är från Skåne. Jag tycker det är lite oansvarigt av TV ledningen att bara spela in trädgård program från Skåne när övriga delar av landet inte har de möjligheterna att odla över huvudtaget så varför inte göra programmet för södra Sverige mellan Sverige och norra Sverige dom där kål rötterna du pratar om heter hemma hos mig foderbetor och borde finnas att köpa under det namnet tror jag. Jag kommer ihåg dessa odlingar ute på fälten här i Mellansverige där vi barn gick ut och drog upp en beta då och då och smaskade på dom för dom var jättegoda och skulle gott kunna använda till dig till till exempel rotmos. Apropå rotmos jag gjorde fläsklägg med rotmos i förra veckan och kom underfund mig försent att jag inte hade någon kålrot men jag använder mig av morötter och potatis och det gick ganska bra det också och så blir det ärtsoppa på fläsket som blev kvar av läggen.

Jag kan inte stå på ett ben och ta på mig skorna längre Anita utan jag sitter faktiskt på stolen då jag tar på mig skornanumera gör så du också så slipper du sådana här grejer. Kramen!

 
Ingen bild

Flurig

Tisdag 28 feb 12:19

Ja, det vattnas i munnen när du skriver om betorna!
De användes ju egentligen till kofoder, men vi ungar brukade gå in till någon bonde som hade bet fält och fråga om vi fick ta varsin rova ( vi måste ha varit väluppfostrade: inte ta något utan lov!), sen skrapade vi ut innanmätet och njöt! Troligen finns de i frökataloger, jag brukar köpa från Impecta, de har ett jättestort sortiment av fröer.
Lika lustfyllt som "rovätandet" var, lika jobbigt var det när vi skulle gallra rovorna, att krypa längs raderna och dra upp de plantor som skulle bort var urtrist, dessutom blev man lortig och svettig, och ryggvärk fick man också

Anita

Tisdag 28 feb 12:58

Nej på inpekta finns dom inte På de flesta ställen finns det bara majrovor och det är inte samma VI frågade inte om lov utan pallade rovorna Det var lite av spänningen minsanny

 
Ture

Ture

Tisdag 28 feb 18:17

Jag har också svårt att ta bra bilder med telefonen. Det sägs att Iphone skall ha en "jääääättebra" kamera, men alla mina bilder blir skräp. Nu tyckte jag att dina var ganska fina ändå, mycket bättre än jag lyckas med.

http://www.tures.cybersite.nu

 
Ingen bild

Flurig

Tisdag 28 feb 22:56

Tror du inte kontor är detsamma somfoderbetor?
I så fall har Impecta en sort:

BetaVulgaris, foderbeta; Yellow Eckendorf

 
Ingen bild

Flurig

Tisdag 28 feb 23:58

KOBETOR ska det förstås stå, inget kontor!

 
Anki

Anki

Torsdag 2 mars 06:11

Minns också de goda rovorna/ betorna ... minns ock det tråkiga med att gallra dem.
Fläsklägg och hemgjort rotmos mums!
Hoppas knä och hand är bättre igen!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 17 dec 08:34

Söndagsmorgon och det är fortfarande mörkt. Kallt idag och jag sitter i köket och dricker kaffe. Som vanligt är det ingen ro den här tiden. Katten sitter i fönstret och morrar åt en ekorre (tror jag det är så mörkt så det syns bara en skugga i fågelb...

Av Anita - Onsdag 13 dec 07:55

   Så är det lucia igen och här sitter jag med en kopp kaffe och en pepparkaka och tittar på de vackra flickorna och söta killarna som sjunger så vackert på tv. Hunden sitter och skakar i soffan och är rädd för katten som sitter under bordet och lu...

Av Anita - Tisdag 12 dec 18:55

Allt är bara vitt och grått och svart den här tiden. Nu måste det till en massa rött för att det ska kännas lite bättre.   Nu har jag i alla fall skottat en liten stig ner till vedboden så jag inte ska bli utan ved. öga    Höga snöhögar runt...

Av Anita - Lördag 9 dec 08:48

När man skottat i flera timmar och upptäcker att det blir mer och mer tö för varje minut och när det till slut inte går att få av blötsnön från snöskoveln då är det dags att ge upp och rasa omkull på soffan inne och inse att nu får man ge sig fast...

Av Anita - Torsdag 7 dec 08:13

  Det är morgon men fast klockan är 8 så är det mörkt så mörkt ute så jag ser inte ett dugg men när jag tittar ut på förstukvisten där utelampan lyser ser jag att det har snöat. Det ska visst snöa i flera dagar nu och vi pratar inte mer om det för...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se