Direktlänk till inlägg 1 mars 2017

FÖRSTA VÅRMÅNADEN

Av Anita - 1 mars 2017 09:11

Mars och det borde väl vara första vårmånaden men nu har det snöat i flera dagar. Ändå känns det lite vår i luften.

 

När hunden Jack och jag gick i skogen hörde vi fåglarna som sjunger mer och mer för varje dag även om snön dalar ner och det är bara någon minusgrad så man kan gott leva med det här speciellt som jag slipper skotta.


Dessutom var det fetisdag igår. Varför heter det så föresten? Fe? Ja man kan ju önska att det är en sådan där fe med trollspö som förvandlar allt till det bästa men händer inte det får man försöka förvandla själv.


Jag förvandlade färdigköpta bullar till semlor. På mammas gamla vis med att röra ihop inkråmet grädde och mandelmassa till lagom smet att lägga i. Det blev så bra så.


Det var liksom gubbdag då igår. Kinabror, Storfiskarn och Gamle A kom lagom till semlorna var klara eller fettisdagsbullar som vi sa förut. Då åt man dom med varm mjölk men det gjorde vi inte men dom var goda och det blev bra.


Efter det gick vi in i Kinabrors hus och tittade på skidåkningen. Han har en stor och fin tv, inte som min lilla tjocktv.

Jag är inte ett dugg intresserad av skidåkning eller sport över huvud taget men en grej gillar jag. Kläderna. man har färggranna och fina kläder och inte som resten av svenska folket som går omkring som ett levande begravningståg med svarta, grå och beige kläder. Ser på cafeprogrammet som gör om folk och nog sjutton gör dom om dom till dystra mörka och hemska kläder. Nog om det. Den lilla svarta som ska vara så märkvärdigt fint. Blääääp.


 

Månadsbilden för idag blir väl ungefär som förra nånadsbilden. Det händer inte så mycket den här tiden med naturen. Vi får se hur det ser ut nästa månad.


Efter lite letande i datorn och med goda råd från Bamse och en kvinna så hittade jag äntligen frön till rovorna. Det gäller att leta på rätt ord. Det heter foderbetor och inte rovor och då gick det bättre så nu till sommaren ska här odlas och vi får väl se om dom är lika goda som jag minns dom.

Ibland spökar ju minnet. Jag skickade efter lite andra frön också. Jag tänker varje år när jag ligger och rensar att jag inte ska sätta så mycket men jag kan ju inte låta bli. Egentligen skulle jag gå ut i källaren och hämta in några krukor med gyckelblomster så dom hinner blomma inomhus till påsk men jag ids inte.

 

Jack är fortfarande lika rädd för katten och vill gärna sitta i Kinabrors knä. Nu när jag ser bilden på det stökiga vardagsrummet så kommer jag osökt in på alla program som handlar om inredning. Folk köper nya möbler som galna, vita soffor och fan och hans mormor.

Så måste man vara rädd om allt och köra ut djur och barn och det blir en katastrof om någon spiller ut någonting. Jag har bara gamla möbler och sånt som alltid funnits i huset och inte gör det något om hundar och katter sitter i soffan och spiller barnen eller för allan del vuxna lite så bryr jag mig inte. Det finns fördelar med att inte vara totalt ointresserad av hur det ser ut bara det fungerar och det gör det ju.


Viktigaste för mig är att jag har det varmt och skönt och att veden räcker och jag har råd att betala strömmen och att jag kan sopa upp det värsta från golvet. Jag har inga bekanta som bryr sig heller och jag tror inte att dom går hem och tycker att jag har ett förfärligt gammaldags och töntigt hem.

 

Jag har till och med sådana här gamla grytlappar som definitivt är gammaldags och ute men det skiter jag i. Det är väl det med friheten att man kan ha det som man vill och vara som man vill utan att behöva bry sig. Jag bryr mig väldigt lite om vad folk tänker och tycker. Alla borde ha nog av sitt.


Så dagens ord får bli: Det gäller att sopa rent framför sin egen dörr innan man klagar på hur andra har det.

 
ANNONS
 
Skatan

Skatan

1 mars 2017 14:54

Nej du har ett jättemysigt hem som jag älskar att vara i omgiven som man är av allt personligt som du har samlat genom åren. Ett hem ska vara ett hem som man trivs i och inte ett för att visa upp för någon annan. Min månadsbild kom förstås en dag försent och jag förstår inte att jag är så dagvill att jag fullständigt glömde bort att februari ju är kortare än alla andra månader. För jag har ändrat tiden till sista dagen i månaden för Månadsbilden i stället för den 19:e som jag av någon anledning hade förra året. En annan sak som du skrev om var klädfärger etc och jag måste erkänna att du nog kommer att få dras med mig ändå när jag kommer trots mina många svarta kläder men jag ska tänka på dig när jag packar för man blir onekligen gladare av färg. Jag får gå in för ett färggrannare nytt liv helt enkelt. Kramar!

http://skatanstankar.com

 
Åke

Åke

1 mars 2017 20:27

Första vårmånaden så klart ja 👍 Hade en konstig känsla när jag vände bladet i almenackan i morse... mars kändes så långt bort liksom... men vintern kan stanna kvar lite till... men det blir varmare i alla fall, min termometer visa +2 nu. Semlor ja: Jag fick i mig 1 1/2 igår... idag känner jag mig mer sugen, men då är dom slut 🙁

http://www.nacka144.se

 
Anki

Anki

2 mars 2017 06:16

Det ser väldigt hemtrevligt ut hos dig! Här finns inte heller några moderna möbler - och jag är inte heller så förtjust i vita soffor :)
Härligt att vi kommit in i mars! Dagarna blir längre och fåglarna kvittrar - det känns bra!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Ingen bild

Bamse31

2 mars 2017 11:41

Det var vi skojigt att du instiftade en gubbe idag för gubbarna runt dig. Och att du dessutom bjöd på semlor var väl riktigt passande. Sådana där semmelbullar brukade min fru också göra i ordning på den tiden hon levde och dom blev jättegoda med den egna tillagade mandelmassan som stoppades in. Jag tror inte fet tisdags dagen har någonting att göra med fe utan snarare med fett och varför man har den eller det namnet har jag inte någon aning om. Däremot var det roligt att jag lyckades hjälpa dig med foderbetorna.

Det hem som du har inrättat för dig stämmer mycket väl med min idealbild av hur ett hem ska se ut. Man ska kunna gå in utan behöva ta av sig skorna vareviga gång man stiger in över tröskeln och man ska kunna leva där utan att hela tiden behöva se sig för så man inte tappar någon smula på golvet så det måste slopas upp. Så bodde jag när jag var barn och så vill jag leva även nu, så hemma hos mig finns det nog en del att anmärka för dom petiga men jag bor ju ensam numera så det spelar inte mig någon roll.

Fina grytlappar du har. Sådana där brukade tjejerna sitta och virka på skolslöjden när jag var barn och de fanns i mitt föräldrahem också. Kramen!

 
Göran

Göran

2 mars 2017 12:52

Tror att det kan vara en norrländsk sedvänja, det där med att blanda med det man gröpte ur bullen i mandelmassan för så gjordes även i mitt barndomshem.
Sen apropå det där med ordning och reda och rent och snyggt kan jag berätta en liten sann anekdot om min farmor. I sin krafts dagar var hon självklart medlem av en syjunta som alla andra hemmafruar. Och då tanterna samlades i hennes hem (men också vid andra tillfällen då hon hade gäster) tog hon alltid en sked kaffe och öste på duken innan hon satte sig för att fika med sina gäster. "Sådärja, nu vet alla att duken ska tvättas", sa hon.
Jag gillar det där för jag minns hur folk skämdes om de råkade spilla en droppe kaffe eller annat men i och med att hon själv öst kaffe på duken så slapp de det. En sorts gästfrihet i en lite annan skepnad!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

3 mars 2017 12:28

Visst är det gott med hemgjorda semlor, eller fettisdagbullar. Jag gör precis som du, gröper ur av innanmätet och blandar med mandelmassa. Har jag inte mandelmassa tar jag mald mandel, florsocker och lite grädde i stället och det blir lika gott.

Stackars Jack som är så rädd för katten. Den har verkligen satt sig i respekt!
Ha en fin helg!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Soldansaren

Soldansaren

4 mars 2017 09:39

Håller helt med dig när det gäller heminredning. Jag tycker att det är betydligt trevligare att komma hem till någon där man ser att det är någon som BOR och att det är just den personen som bor där, istället för någon som har läst en massa inredningstidningar, om du förstår hur jag menar. Jag vet folk som har haft inredare hemma och är så glada för att de talade om för dem precis hur de skulle ha allting, men jag tycker i mitt högmod att jag kan bestämma själv hur jag vill ha i mitt hem.
Sådana där grytlappar hade förresten både min farmor och min mormor. Jag tror faktiskt att jag har kvar dem någonstans. Och grytlappar som var som dockklänningar.
Ha en god lördag!

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 19 maj 07:37

Pappersbeda och jag tänkte nog att vi valt fel dag att baka tunnbröd i hettan men det visade sig att de heta dagarna var över.   Redan på onsdagskvällen när jag åkte till odlingskursen kom kallblåsten dragande och värmen var över. Pappersbeda ...

Av Anita - Onsdag 16 maj 09:35

Det känns bara fånigt att ropa vårskriket när det liksom blev högsommarvärme på en enda gång. 15 grader redan 7 på morgonen och 35 mitt på dagen. Så iår blir det inget vårskrik pch trolien ingen nässelsoppa heller. Nässlorna är så stora redan och jag...

Av Anita - Måndag 14 maj 09:23

Lommen ropar sin sorgsna och vemodiga sång och sjön ligger blank.   Ibland händer det oväntade. Fredag morgon ringde en sköterska från långvården och sa att  Fd Grannen var väldigt sjuk och jag for dit. Precis när jag kom innanför dörrarna mötte ...

Av Anita - Torsdag 10 maj 07:33

Äntligen händer det.   Isen började röra på sig och som tur var så blåste det östlig vind så bryggorna klarade sig bra. När jag kom tillbaka hem på kvällen var isen borta och det var äntligen öppet vatten. Så jag längtat till det.   Nu sk...

Av Anita - Måndag 7 maj 13:46

  Så kommer solen och värmen och snön smälter och det börjar blomma. Äntligen kan jag gå i skogen och känna barmark under fötterna. Så fort det gick. Som genom ett under.   När jag var en liten tös fick jag följa med farmor bort till Stedesbac...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se