Direktlänk till inlägg 5 mars 2017

SNÖFATTIG VINTER VAR DET NÅGON SOM SA

Av Anita - 5 mars 2017 14:17

 

Nog kom det snö alltid. Det har snöat i flera dagar förra veckan så nu är det lika mycket som det brukar vara.

Nu är skoterlederna uppkörda och det är skotrar som kör kors och tvärs på sjön och vad värre är kör på vägen överallt fast det inte är tillåtet.

 

Själv har jag naturligtvis ingen skoter utan kör spark men det går bra det också.


Man får väl låta bli att skälla på snön. Ni vet ju vad jag gillar den men det är väl bra för dom som har slalombackar och barnen som gillar att leka i snön och dom stora barnen som gillar att köra snöskoter kors och tvärs och sladda och gasa och leva livets glada dagar.

 

Kinabror kom just hem med sin nyköpta skoter så nu blir det väl köra av.


Till något helt annat. Mina blommor har dött en efter en den här vintern och när jag nu har ett precentkort så handlade jag nya blommor i fredags. Engelska pelargonen, vivor och streptocarpus. Jag vill ju ha något som blommar nu i vinterns grå och vita tid.

 

Igår kom solen fram och hunden Jack och jag gick först i skogen medan Kinabror åkte iväg och drog upp några öringar, eller om det var rödingar, som vi ska äta idag.

 

Så fint sken solen och jag slipper ju skotta numera så jag ska inte gnälla så mycket på snön.

DansBritt kom och vi gick en ny promenad med Jack.

 

Sedan satt vi oss nere vid strandstugan i solgasset och drack kaffe och åt macka och pratade och lekte med Jack. Det var en riktigt trevlig dag och det var rätt länge sedan hon och jag träffades så pass länge.


Jag sover dåligt på nätterna numera och då brukar jag lyssna på "karlavagnen". En kväll var det om fattigpensionärer och jag blev alldeles förskräckt.

Nog har jag tyckt att jag har det fattigt som inte kan bjuda hem folk på mat som jag gjorde förut eller åka någonstans men det är ju ingenting mot hur en del har det.


En tant berättade att hon inte längre hade råd att ha kvar sin katt eller att mata småfåglarna. Jag har både katt och småfåglar som jag kan mata så jag blev faktiskt illa berörd av alla historier jag hörde om bedrövelser och elände bland de människor som byggt upp samhället och slitit hela sitt liv, framför allt kvinnorna som sett till barn och på sitt vis slitit hårt och så bli straffad så här.

Nä fy sjutton hur det blir. Dessutom var det någon dum spoling som menat att man får väl se till att man får en bra utbildning och kan spara till pensionen när man fått ett välbetalt jobb. Annars får man skylla sig själv. Hoppas att den rackarn blir utan jobb och får äta gröt ett tag och få känna hur det är.


Så till dagen som idag är. En mulen grå dag men det är ju Vasaloppet, den enda sport jag brukar titta på.  Jag beundrar och förfasar mig samtidigt för alla människor som trängs och kämpar för att plåga sig så många mil. Varför gör man det kan man undra? De flesta vet ju att dom inte har en chans att vinna och får vara glad om man orkar i mål. Ändå är det lite spännande att se vem som vinner och så är det en folkfest om något.

 

Morris sitter på tvn och hänger upp och ner och tittar han också och det är ju underligt för han brukar aldrig se på tv.

Jag gjorde räkmackor och bjöd TuppOla och Kinabror på. Dom har varit ute med skotrarna och kom lagom till fikat.

 

Nu ska jag snart fara och jobba ett tag och så har den här helgen gått.


Dagens ord: Det blir som det blir och vart som det blev och inget kan man göra åt det i efterskott.

 
ANNONS
 
Karin

Karin

5 mars 2017 22:30

Jag gillar Mandelmanns! Rara och naturliga människor, fria från choser!
Jag vet inte vad du ska ha foderbetorna till, för det ger man väl mest till djur? Trodde först kanske det var kålrötter du menar, som man har till rotmos.
Fattigpensionär, det kan man lätt bli när man jobbat halvtid som jag i alla år. Min pension räcker inte långt! Tur att mannen finns, och tillsammans klarar vi oss. Vi har inte så stora krav på innesaker. En tjock-TV finns också här och en soffa från 70-talets början har vi också. Varför byta när det är funktionsdugligt!
Kramar till dig kära vän!
Karin

http://pixelmojan.se

 
Ingen bild

Bamse31

6 mars 2017 00:45

Jag förstår att ni har har fått snöoväder däruppe. Jag har haft min son med familj där uppe i Åre den här veckan och han har rapporterat det har kommit lite grann men inte varit så farligt. De kunde utöva vissa vintersportaktiviteter i alla fall. Fin snöskoter Kina bror skaffat och jag ser att det finns plats för två så du lär väl få åka många gånger nu. Är det i Fisk-sjön dom har hämtat öring eller röding eller vad det nu var. Det låter ju trevligt. Jag visste inte att ni hade ädelfisk i eran sjö. Det var ju bra att du fick upp ögonen för hur folk i andra delar av landet sk fattigpensionärer har det. Det otäcka är att invandrare som kommer hit och inte rört ett finger för Sverige eller svenska förhållanden får åtskilligt mycket mera i kassan än våra fattigpensionär får som levt här och slitigt i hela sitt liv men det är väl vad politikerna säger ska vara rätt och riktigt men inte jag i alla fall. Jag tror det förhåller sig så att invandrarna är unga och har möjlighet att rösta på dom under det att fattigpensionärer snart lämnar in och därmed inte är någonting att bygga röst underlag på. Det är partipolitik det ser du , Anita. . .

Fina räkmackor du gjort förresten! Jag älskar räkmackor. För övrigt tycker jag att du ska lära dig köra snöskoter nu när ni har tillgång till en. Det skulle jag göra om jag bor däruppe och jag tror att kan du köra bil kan du också köra snöskoter det måste vara mycket enklare eftersom det inte finns någon väg som du måste hålla in till utan bara snörikt land. Kram!

.

 
Kaela

Kaela

6 mars 2017 09:31

Snö norr om Norrköping och söder om Norrköping.
Men här får vi nöja oss med foton.
Som dina vackra foton till exempel.
Ja, nu ska det ju vara vår på de här breddgraderna så jag tror intresset för snö svalnat annat än möjligen hos arrangörerna och Yxbacken...Pernilla Wibergs startbacke som liten och ung....
Ha det gott!
Kaela

http://kaela.bloggplatsen.se

 
skogsnuvan

skogsnuvan

6 mars 2017 12:06

Nej ädelfisk har Kinabror fiskat i en tjärn i närheten. Det finns inte just så mycket ädelfisk i vår sjö, kanske någon enstaka bara.
Jag tror inte alls att fattigpensionärerna får mindre pension för att det kommer folk från andra länder nej det beror nog mest på bankerna som durrar bort våra pensioner och på politikerna som har skyhöga löner och avgångsvederlag och skit även sedan dom slutat. Rika människor som drar ut pengar från landet och lever lyxliv inte sjutton är det invandrarna. Här skulle det behövas lite mer invandrare som öppnade affärer och sådant och drog in skattepengar till alla.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Flurig

6 mars 2017 15:50

Heja dig Anita, som säger ifrån då du får smygrasistiga,främlingsfientliga kommentarer son den av "Bamse".
Dessa "grumpy old men" - för oftast är det ju just " griniga gamla gubbar" som uttrycker sig så här - är troligen så rädda för förändring och det främmande att all sådan är ett hot.
Jag hoppas innerligt att de inte är i majoritet!

 
Ingrid

Ingrid

6 mars 2017 16:01

Så vackert det är när solen lyser på snön, men jag förstår mer än väl att du hade föredragit barmark.
Vad duktig du är på att passar upp dina gubbar med allehanda godis. De där räkmackorna ser riktigt läckra ut.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Anki

Anki

7 mars 2017 10:28

Så sant som det är sagt - både Dagens ord och ditt svar till Bamse - heja dig Anita!
Så vackert hos dig med sol och snö - och härligt att Kinabror är i sin stuga :)
Vi är också tämligen fattiga pensionärer - och jag som var hemma med barnen när de var små och sedan jobbade halvtid under många år - jag är glad att jag inte lever ensam...
Ha det gott!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 27 mars 09:12

  igår morse började det snöa igen men sedan blev det tö och takdropp och äntligen började man kunna känna andra dofter än doften av snö.   Jag och hunden Jack vandrar bort i skogen och strax innan man kommer fram på stedesbacken finns en lite...

Av Anita - Tisdag 24 mars 13:45

Jag har kommit på att jag styrs av ljuset och nu vaknar jag vid 7-tiden istället för vid 8-tiden. Då blir det en timme innan jag kommer mig upp. Jag tittar ut på ljuset och läser i en bok och låter kroppen sakta vakna. Så masar jag mig upp för att tä...

Av Anita - Söndag 22 mars 08:56

Jag har blivit en riktigt frusenlort på gammeldagarna. Broder B och Frun A kommer nästan varje dag förbi och säger att det är härligt väder och så går jag ut och tycker att det blåser jävligt kallt. Jag blir nerfrusen och det tar timmar att tina...

Av Anita - Torsdag 19 mars 08:26

Det pratas hela tiden om pesten så jag ska inte prata ett dugg om det, eller åtminstone väldigt lite. Inget av det vi tänkte roa oss med i veckan blev av för allt är inställt. För oss i Fisksjön finns det att göra i alla fall.     Vi kan ju va...

Av Anita - Måndag 16 mars 09:31

Nu pratas det bara om pesten och mycket är inställt. AMV och Gubben sitter fast på Mallorca och har försökt att få komma hem tidigare. Årsmöten är inställda och mitt besök hos sköterskan är också inställt.    Här i Fisksjön har vi haft besök i he...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se