Direktlänk till inlägg 7 mars 2017

SÅ GOTT MAN KAN

Av Anita - 7 mars 2017 18:48

Vaknade efter en natt med orolig sömn. Ser att det blir en solig dag men kallt.

 

Tänder i vedspisen och det går fint. behöver bara en enda tändsticka så sprakar det fint i spisen. Sätter kaffepannan på spisen och kokar morgonkaffe. Sätter mig vid fönstret ner mot sjön och tittar på fåglarna som väntar på¨att få mat.

 

Medan kaffet kokar tar jag min medicin och startar datorn.

Katten Morris sitter alltid och tittar på när jag gör det, varför han tycker det är spännande vet jag inte.

 

Dricker mitt kaffe och pratar i telefon med fd Grannen och en kvinna nerifrån byn.


På med kläderna och går ut och matar fåglarna och tar med mig hunden Jack och hämtar posten. Han passar på att jaga upp katten i ett träd. Han är kaxig när han är utomhus men jättefeg för katten när han är inne.


Kinabror och jag åker iväg på trivselträff och för att lyssna till en man som spelar och sjunger. Lars Grahn heter han och spelar och sjunger varierade saker, contry, Elvis och svensktoppsbitar bara gamla godingar och när jag sitter där och lyssnar blir jag glad och det tänder minnen och jag känner att musik är viktigt. Musik är både glädje och sorg.


 

Minnen av när Sonen spelade gitarr och sjöng och satt i solen på farstukvisten och jag lyssnade och log.

Fest med massor av folk där Broder B underhöll och spelade både gitarr och munspel och hade olika muntrationer för sig.

Pappas bumpande på basfiolen och hans sång av långa berättande visor.

En galen kväll i mitt kök när Sonen och hans kompisar brakade loss med flera gitarrer och MajonäsJens och jag som väsnades så gott vi kunde. Jag spelade på min trumma och han knackade takten med skedar. Så vi skrattade och så kul vi hade. Musik det är grejor det. För att inte tala om dansen. När man hör vissa bitar minns man lyckan i att dansa Oj vad jag saknar det. Tur att det snart är sommar. Det finns så mycket att sakna minsann.


Så blev det kaffe och macka och kladdkaka och lotterier och flera timmar hade gått.

Solen hade gått i moln när vi kom hem. Kinabror tog snöskotern och gjorde en tur. Jag tände i braskaminen och lade mig i soffan och såg på "Det okända"


Kinabrors tur att laga middag och så blev det mörkt och kväll.Pratade i telefon med Sonen. Så har ännu en dag gått i byn i skogen och vid sjön. En helt vanlig dag men jag har försökt roa mig så gott jag kan.


Vet att när klockan närmar sig 11 på kvällen går gårdens vaktare ut och skäller i Öster. i Söder, i Väst och i Norr och talar om att här vaktar han så ingen gör sig besvär.


Det blir svart och det enda som händer är att snöflingor faller och ugglan hoar utanför.


Dagens ord: Man får göra så gott man kan för att ha det så bra som det går. 

 
ANNONS
 
Annika

Annika

7 mars 2017 22:03

Har sagt det förr...men du bor så himla fint. Visst är musik viktigt. Antingen blir man glad och sprallig eller så sätter man sig ner och gråter. Du har då härliga människor omkring dig där i byn. Ha det nu så gott och så hoppas vi på att våren kommer på riktigt snart. Kramelikram

http://badtant.bloggo.nu

 
Ingen bild

Bamse,31

8 mars 2017 02:54

Anita! Om du läst mitt inlägg rätt så kan du se att jag inte skriver att invandrarna tar pensionspengar från de våra utan att dom får mera pengar som bidrag än våra fattigpensionärer får i pension och vem som ordnar det jo det är politikerna. Så till dagens fina inlägg från dig. Som har jag förstått, du kommer från en musikalisk familj. Det var roligt att höra att broder B kan spela gitarr och munspel och sjunga och jag kan tänka mig att även du inte bara spelar trummor utan även kan spela något annat istället och även sjunga. Det här med trummor började jag med redan som tre fyraåring. Hemma hade vi köksstolar med trä sitsar, jag gjorde trumstockar av träpinnar och trummade till musik på radion. Så hängde jag mammas grytlock på ett snöre mellan stolsryggarna och hade dom som cymbaler. Sjöng gjorde jag har redan så snart jag kunde tala för min mamma var duktig att sjunga och sköng med mig hela tiden. Hon var hemmafru och hade inget annat att göra än att leka med mig plus att hon samtidigt skötte sitt arbete som sömmerska i hemmet. Min ganska mycket äldre broder spelade klarinett och saxofon, varför det var full rulle med musik hemma hela tiden. Jag började också spela saxofon men fick sedan börja lära mig spela fiol eftersom min far köpte en fiol på auktion och då skulle någon spela på den. Musiken har sedan följt mig genom hela livet som ung spelade jag på dansbanor som jag kanske har berättat tidigare men sedan tog sången över och jag har sjungit i kör sedan 1953 och gör det fortfarande. Det blir också lite annat till exempel fiol och lite gitarr fast på senare tid så har jag inte pillat på nåt instrument det finnsr en gitarr två fioler och blockflöjt och signalhorn samt piano här hemma jag inte spelar på. Jag har tappat motivationen sidan jag blev sittande ensam här hemma.

Kramen! !

Kramen

 
Göran

Göran

8 mars 2017 08:57

Alldeles riktigt! Musik och annan kultur är mat för själen. Kroppen behöver vitaminer, protein, antioxidanter, kolhydrater m.m Men själen ska ha sitt också om man ska må bra. Under hela min barndom hade vi allsångskvällar ibland med släkten. Det spelades cittra, gitarr och piano och alla sjöng efter bästa förmåga. Och det tror jag att man mår bra av!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Anki

Anki

8 mars 2017 08:57

Härliga minnen som framkallas av fin musik :) Så fin utsikt från ditt köksfönster - extrafint när solen skiner! Fin selfie och fin bild på Morris också!
Ha det gott!
Kram

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Sanna

Sanna

9 mars 2017 12:10

Låter som att du haft en toppenfin dag kära du <3 Ja musik gör att man blir lycklig i hela kroppen =)

SV: Ja superskaparna går på sjuan varje tisdags kväll så det finns chans ännu =)
Och ja liten är en liten gosse, Léon heter han <3

Sköt om dig gumman <3
Kram
Sanna

http://www.krimskramsan.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

9 mars 2017 14:35

Musik är verkligen lisa för själen och nu har ju Eva gift in sig i en musikalisk familj. Hela Claudios släkt är musikaliska och sången och musiken är en given ingrediens i alla deras möten. Mitt yngsta barnbarn och också duktig, men den äldsta vansläktas och nekar att ta en ton. Han måtte brås på Eva som sjunger sällsynt falskt. I skolans kör fick hon var med under villkoret att hon sjöng väldigt tyst.
Kram på dig Anita!
/Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Soldansaren

Soldansaren

10 mars 2017 15:12

Ja, visst är musik härligt! Jag har inte varit någon vidare utövare av det, dock. Spelade gitarr i ungdomen men tröttnade, sjöng i kör i många år men jag har ingen särskild röst. Dans, som du är så förtjust i, har jag aldrig varit något vidare på. Jag är alldeles för klumpig. Men jag har alltid fascinerats av de där som kan det, dansa i alla former. I morgon ska jag gå och se balletten Svansjön och det ser jag fram emot! Ha en skön helg!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Dunsaluns

Dunsaluns" title="http://Faluns.bloggplatden.se]Dunsaluns[/url]" target="_blank">Faluns.bloggplatden.se]Dunsaluns[/url]

18 mars 2017 06:48

ja musik är härligt! Och den kan röra upp många olika känslor och minnen. Fint inlägg. En kompis till mig visade en massa prover på doftljus här om dagen. Dofter är ju verkligen också en sån sak som lockar fram mycket minnen och känslor.. Ha det bra!

http://du Faluns.bloggplatden.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se