Direktlänk till inlägg 25 mars 2017

SKÅNEBESÖK

Av Anita - 25 mars 2017 09:52

Det skulle ju bli finväder veckan som var och det skulle ju vara kul när Kinabrors son med familj skulle komma. Som vanligt hade väderlekstjänsten fel. Vad blev det. Det blev snålblåst. Det blev snö. Det blev regn. Det blev hagel och det blev stundtals riktigt gråväder.


Första dagen blev lillflickan sjuk och dom fick tillbringa dagen på läkarstationen och på apoteket för att försöka få tag i medicin. Apoteken är en sak som blivit sämre efter privatiseringen. Det finns aldrig medicin hemma och dom fick ringa runt halva norrland utan resultat. Till slut lyckade AMV:s gubbe få tag i medicinen borta i Bräcke och körde hit de 7-8 milen med medicinen. Det är ju inte klokt hur det blivit. Tänk vilken tur att vi har AMV:s gubbe. Han kan banne mig ordna allt den mannen.


Den här familjen är i alla fall tuffingar och har varit ute trots vädret. En fin snögubbe har dom fått till.

 

Snöbollskrig har dom haft så fläskläpp och blodvite uppstått. Halkat på blankisen har dom gjort.

 

Fiskat har dom gjort och ätit rökt abborre.

Vi har ätit hos varandra och en kväll åkte vi till Hammarstrand och åt Pizza.

 


Det vill säga lillkillen han ville bara ha cocacola och pommes frittes.

 

Han fick så stor portion så han försvann nästan bakom tallriken.


Dom har åkt skoter och dom har åkt fyrhjuling.

 

DansBritt har hälsat på och förstås Storfiskarn. Det är inte bara dom här skåningarna som kommit. SnickarMagnus är också här minsann. Trevligt har det varit med alla barnen och goa människor. Snälla ungar är det också och roliga.


Jag har också haft lite att stöka med den här veckan. Varit till läkare på kontroll (fått öka min medicin) hälsat på Fd grannen två gånger, varit på fiskesammanträde, vattengympa, varit på jobbet, handlat mat, skrivit protokoll och förberett inför vägmötet i morgon. 


Imorse for Skåningarna hemöver. Kinasbror och TuppOla for iväg och skulle försöka skaffa TuppOla en bil efter att hans har lagt av. Jag är hundvakt till Jack och snart så kommer Sofiepropp och hennes kille och ska stanna över helgen för vi ska gå på bio.


Inatt vaknade jag vid tvåtiden och kunde inte somna om utan blev vaken till klockan var 5 så jag är lite seg idag. Solen skiner men det blåser som vanligt en ilsken nordvästlig vind och vinden snurrar åt alla håll så det går inte att hitta lä någonstans. 


Jag beklagade mig igår kväll när stora snöflingor kom och gjorde allt till ett jullandskap istället för vårlandskap men Skåningarna tyckte att det var vackert och helmysigt och visst. Vi satt ju borta i Kinabrors sportstuga och åt en jättegod älgstek som riktigt smalt i munnen efter att den legat i marinad sedan ett tag. Pannlampa på när jag gick hem på isen och jag blev inte överfallen av en endast uggla. Vinden hade lugnat sig frampå kvällskvisten men idag blåser det som vanligt. 


Dagens ord: Vårvindar friska leka och viska heter det i visan men jag skulle heller säga Isvindar ylar och skriker och försöker riva av en kläderna och blåsa ner träden.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

25 mars 2017 17:06

Det var ju synd att det blev snöväder när du fick finfrämmande från Skåne, men ni verkar har roat er i alla fall och nu fick de ju uppleva snö och det gillade de säkert.
Jag kan tänka mig att det är lite tomt nu när de åkt söderöver igen.
Hoppas sömnproblemen inte håller i sig!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Göran

Göran

25 mars 2017 19:26

"Om livet ger dig citroner . gör citronsaft!" Vet inte varifrån citatet kommer men jag kom att tänka på det när jag läste här ovan. Det var väl bra att det kom mer snö för skåningar är knappast bortskämda med några större mängder. Pimpelfiskesäsongen är också mkt kortare där nere.
Så egentligen har du ju gjort precis som citatet betyder - att man ska göra det bästa man kan av det läge man är i. Det tycker jag att du och dina släktingar ser ut att göra på bilderna.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Bamse31 31

26 mars 2017 12:29

Trevligt att du haft Skåne besök Anita. Även om de härstammar från Jämtland så tycker dom nog att det var roligt att komma upp till Norrland i alla fall och få känna på lite vinterdoft och snöflingor. Hur orkar du engagera dig i allt som du verkar göra vad jag förstått så har du någonting med fiske kort och liknande att ställa med också.

Vad roligt att Soffipropp på fått en pojkvän hon verkar vara en väldigt trevlig tjej och duktig att laga mat. Lycklig den man som får henne till sist. Hon är väl värd en trevlig kille till make.

Min dotter är uppe i Kittelfjäll i södra Lappland och firade sin födelsedag. jag vet inte om du kan se dom bilder som hon har bifogat i Facebook, dom går att se under mina vänner iaf på Facebook. Hon och hennes barn verkar ha haft väldigt trevligt.

Och hemma hos mig har vi haft väldigt fint vårväder och idag skulle det bli sommartemperaturer sa de, men pyttsan
Det är helmulet idag. Det skulle bli alltså ca 18° och jag hade hoppats mycket på det men man får ta dagen som den kommer. Kram! . .

 
Anki

Anki

26 mars 2017 17:54

Trevligt med besök söderifrån - och så mycket ni hunnit med! Vädret är lite till och ifrån - just nu väldigt vårlikt med sol och många plusgrader - bäst att passa på att njuta - rätt vad det är slår vintern till igen...
Ha det gott!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Karin

Karin

28 mars 2017 21:36

Vårvintern är inte riktigt att lita på, det är så sant som det är sagt. Vi hade en underbar dag i naturen i söndags, i måndags var det råkallt och dimma. Idag, tisdag, också dimma. Trots det sjunger fåglarna för fullt, de har fullt upp nu. Välja revir, välja partner, hitta boplats.
Snart kommer väl din son, och skulle inte Skatan också komma och hälsa på dig? Längtan och drömmar kan ingen ta ifrån oss!
Kram på dig!
Karin

http://pixelmojan.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se