Direktlänk till inlägg 25 mars 2017

SKÅNEBESÖK

Av Anita - 25 mars 2017 09:52

Det skulle ju bli finväder veckan som var och det skulle ju vara kul när Kinabrors son med familj skulle komma. Som vanligt hade väderlekstjänsten fel. Vad blev det. Det blev snålblåst. Det blev snö. Det blev regn. Det blev hagel och det blev stundtals riktigt gråväder.


Första dagen blev lillflickan sjuk och dom fick tillbringa dagen på läkarstationen och på apoteket för att försöka få tag i medicin. Apoteken är en sak som blivit sämre efter privatiseringen. Det finns aldrig medicin hemma och dom fick ringa runt halva norrland utan resultat. Till slut lyckade AMV:s gubbe få tag i medicinen borta i Bräcke och körde hit de 7-8 milen med medicinen. Det är ju inte klokt hur det blivit. Tänk vilken tur att vi har AMV:s gubbe. Han kan banne mig ordna allt den mannen.


Den här familjen är i alla fall tuffingar och har varit ute trots vädret. En fin snögubbe har dom fått till.

 

Snöbollskrig har dom haft så fläskläpp och blodvite uppstått. Halkat på blankisen har dom gjort.

 

Fiskat har dom gjort och ätit rökt abborre.

Vi har ätit hos varandra och en kväll åkte vi till Hammarstrand och åt Pizza.

 


Det vill säga lillkillen han ville bara ha cocacola och pommes frittes.

 

Han fick så stor portion så han försvann nästan bakom tallriken.


Dom har åkt skoter och dom har åkt fyrhjuling.

 

DansBritt har hälsat på och förstås Storfiskarn. Det är inte bara dom här skåningarna som kommit. SnickarMagnus är också här minsann. Trevligt har det varit med alla barnen och goa människor. Snälla ungar är det också och roliga.


Jag har också haft lite att stöka med den här veckan. Varit till läkare på kontroll (fått öka min medicin) hälsat på Fd grannen två gånger, varit på fiskesammanträde, vattengympa, varit på jobbet, handlat mat, skrivit protokoll och förberett inför vägmötet i morgon. 


Imorse for Skåningarna hemöver. Kinasbror och TuppOla for iväg och skulle försöka skaffa TuppOla en bil efter att hans har lagt av. Jag är hundvakt till Jack och snart så kommer Sofiepropp och hennes kille och ska stanna över helgen för vi ska gå på bio.


Inatt vaknade jag vid tvåtiden och kunde inte somna om utan blev vaken till klockan var 5 så jag är lite seg idag. Solen skiner men det blåser som vanligt en ilsken nordvästlig vind och vinden snurrar åt alla håll så det går inte att hitta lä någonstans. 


Jag beklagade mig igår kväll när stora snöflingor kom och gjorde allt till ett jullandskap istället för vårlandskap men Skåningarna tyckte att det var vackert och helmysigt och visst. Vi satt ju borta i Kinabrors sportstuga och åt en jättegod älgstek som riktigt smalt i munnen efter att den legat i marinad sedan ett tag. Pannlampa på när jag gick hem på isen och jag blev inte överfallen av en endast uggla. Vinden hade lugnat sig frampå kvällskvisten men idag blåser det som vanligt. 


Dagens ord: Vårvindar friska leka och viska heter det i visan men jag skulle heller säga Isvindar ylar och skriker och försöker riva av en kläderna och blåsa ner träden.

 
 
Ingrid

Ingrid

25 mars 2017 17:06

Det var ju synd att det blev snöväder när du fick finfrämmande från Skåne, men ni verkar har roat er i alla fall och nu fick de ju uppleva snö och det gillade de säkert.
Jag kan tänka mig att det är lite tomt nu när de åkt söderöver igen.
Hoppas sömnproblemen inte håller i sig!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Göran

Göran

25 mars 2017 19:26

"Om livet ger dig citroner . gör citronsaft!" Vet inte varifrån citatet kommer men jag kom att tänka på det när jag läste här ovan. Det var väl bra att det kom mer snö för skåningar är knappast bortskämda med några större mängder. Pimpelfiskesäsongen är också mkt kortare där nere.
Så egentligen har du ju gjort precis som citatet betyder - att man ska göra det bästa man kan av det läge man är i. Det tycker jag att du och dina släktingar ser ut att göra på bilderna.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Bamse31 31

26 mars 2017 12:29

Trevligt att du haft Skåne besök Anita. Även om de härstammar från Jämtland så tycker dom nog att det var roligt att komma upp till Norrland i alla fall och få känna på lite vinterdoft och snöflingor. Hur orkar du engagera dig i allt som du verkar göra vad jag förstått så har du någonting med fiske kort och liknande att ställa med också.

Vad roligt att Soffipropp på fått en pojkvän hon verkar vara en väldigt trevlig tjej och duktig att laga mat. Lycklig den man som får henne till sist. Hon är väl värd en trevlig kille till make.

Min dotter är uppe i Kittelfjäll i södra Lappland och firade sin födelsedag. jag vet inte om du kan se dom bilder som hon har bifogat i Facebook, dom går att se under mina vänner iaf på Facebook. Hon och hennes barn verkar ha haft väldigt trevligt.

Och hemma hos mig har vi haft väldigt fint vårväder och idag skulle det bli sommartemperaturer sa de, men pyttsan
Det är helmulet idag. Det skulle bli alltså ca 18° och jag hade hoppats mycket på det men man får ta dagen som den kommer. Kram! . .

 
Anki

Anki

26 mars 2017 17:54

Trevligt med besök söderifrån - och så mycket ni hunnit med! Vädret är lite till och ifrån - just nu väldigt vårlikt med sol och många plusgrader - bäst att passa på att njuta - rätt vad det är slår vintern till igen...
Ha det gott!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Karin

Karin

28 mars 2017 21:36

Vårvintern är inte riktigt att lita på, det är så sant som det är sagt. Vi hade en underbar dag i naturen i söndags, i måndags var det råkallt och dimma. Idag, tisdag, också dimma. Trots det sjunger fåglarna för fullt, de har fullt upp nu. Välja revir, välja partner, hitta boplats.
Snart kommer väl din son, och skulle inte Skatan också komma och hälsa på dig? Längtan och drömmar kan ingen ta ifrån oss!
Kram på dig!
Karin

http://pixelmojan.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Av Anita - Tisdag 27 feb 10:01

  Nu har jag inte skrivit på ett tag för nu har den tid kommit som kallas för vårvinter Det är nu det är kallt på nätterna och solen börjar värma. Det är nu vi börjar ha folk som kommer hit. Det är då jag har mycket att göra.   Det är nu vi...

Av Anita - Torsdag 22 feb 08:31

  När man nästan gett upp hoppet så kommer en sådan sagolik dag som man glömt att det kan bli fast det är vinter. Bara någon grad kallt. Solsken hela dagen. Fågelkvitter    Måndagen var det tovningskurs och vi har gjort ganska många fåglar....

Av Anita - Söndag 18 feb 09:27

  Nu kommer Kinabrors son med familj, frun, tre barn och två hundar. Kinabror har eldat i sommarstugan. Det lyser välkomnande i alla fönster. Vägen och gårdsplanen är skottad. Vattnet fungerar och brasan är tänd. Älggrytan och potatisen puttra...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards