Direktlänk till inlägg 29 mars 2017

INTENSIVA DAGAR

Av Anita - 29 mars 2017 09:20

 

Den här helgen har det stormat och igår kväll var det första kvällen på en hel vecka som det lugnat ner sig lite. Jag hatar storm. Mitt inre blir i uppror och jag ser bara nerfallna träd och omkullblåsta tak och grejor spridda i skogen i mitt sinne så jag får liksom ingen ro.


Helgen har varit intensiv. SofiePropp och hennes kille kom i lördags. SofiePropp och jag gick ut med hunden Jack men det var så kallt så vi frös in ganska fort Lagade mat och så kom TuppOla och Kinabror och åt mat med oss.


Söndagen var det dags för Vägmöte och det började droppa in folk vid halv ett tiden. Trevligt att träffa så många från vår lilla by. de flesta sportstugeägare förstås, till och med två nya som köpt ett litet hus här i lilla byn.

Mötet går snabbt men fikat tar desto längre tid för det är inte ofta vi träffas alla på en gång. Det går bra att ha möten men protokollskrivandet är det desto värre med. Jag gruvar mig och gruvar mig och tycker att allt skrivande är så tråkigt med paragrafer och skit. Usch vad vi svenskar är omständiga och tråkiga med våra skrivelser och protokoll. Mycket skriva och lite handling blir det dessutom oftast.


Nåja, det blev mat på eftermiddagen och sedan var det dags för Sofiepropp, killen och mig att åka till Kälarne på bio. Det var "Skönheten och Odjuret" och det var en väldigt vacker film men det var lite för mycket sång över det hela för att det skulle kännas bra i min smak. Temat var natuligtvis "kärleken övervinner allt" och det vet jag minsann att det är en stor lögn.


Måndagen blåste det om möjligt ännu värre. Kinabror och jag och Storfiskarn for en sväng till Kälarne och sedan drabbades jag av någon akut energiförlust. Jag låg hela eftermiddagen på soffan och somnade och vaknade och somnade och vaknade. Gick och lade mig tidigt och sov hela natten helt utmattad. Trodde förstås att jag började få någon flunsa eller något men i går när jag vaknade var jag ganska som vanligt. 

 

När jag tittade ut fick jag se att en koltrast kommit. Det är minsann vårens budbärare och sjunger så fint. Efter en stund kom en till och jag blev lite glad. Det är min favoritfågel och jag skyndade ut för att mata.


Sedan gick jag in till Kinabror och där satt Mustachen och vi satt och åt rökt abborre och kokade kaffe. Då¨kom Storfiskarn och Gamle A och så blev vi sittande där i Kinabrors stora fina kök och pratade. Gubbdag med andra ord.


Idag ska vi åka till Bräcke och hälsa på AMV och Gubben. Kinabror har lite affärer att stöka med och så ska han klippa håret och det blir trevligt att åka en sväng för det är grått och tråkigt och man kan inte göra så mycket hemma.


Dagens ord: Man ska försöka vara glad åt det man har vad ska man annars vara glad åt.

 
 
Göran

Göran

29 mars 2017 14:44

Bräcke minsann! Jojo, det är till att förlusta sig i världen. Passa på att luncha på Jämtporten då! Fast du som är från trakten vet förstås exakt vilka ställen som är bra och kanske finns det ännu bättre ställen där. Vet bara att jag var där på kurs för ett par år sen och de hade väldigt gott käk. Däremot var designen av stället en aning förvirrande.
Dels var den nog inspirerad av den thailändska paviljongen i Utanede. Själva entrén såg väldigt orientalisk ut. Men samtidigt hade de statyer av nordiska djur. Och ett björnskinn på väggen i resturangen om jag inte minns fel. Men som sagt - bra mat!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

29 mars 2017 22:38

Härom kvällen när jag kom hem satt det en koltrast högt uppe i en björk och flöjtade. Jag tog det som ett tack för alla äpplen jag bjudit på under vintern.
Hoppas att det slutar blåsa!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Anki

Anki

30 mars 2017 07:37

Skönt att se att du inte sitter ensam utan har en del trevligheter för dig :)
Koltrasten har varit kvar hela vintern - nu är de flera stycken som sjunger ikapp :) Bofinken och hans fru är tillbaka och han sjunger också fint!
Ha det gott!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Ingen bild

Bamse31

31 mars 2017 00:35

Du verkar vara en utpräglad naturmänniska Anita. Ditt temperament förhåller sig tydligen så som vädret gör, stormar det ute så blir det tydligen också oväder i din hjärna snöar det ute ja då blir det också snöstorm i din hjärna men är det solsken och vackert ja då blir det sol inne hos dig och så.

Marsmånad verkar vara den månad på året då de flesta människor föds. Jag har i min nära krets tre födelsedagar i slutet av mars dels min sonhustru dels min egen dotter och så 29 mars så fyllde min nu avlidna hustru men själv är jag ju augusti barn.

Jag undrar om du kanske drabbats av ett lätt blodtrycksfall när du plötsligt blev sådär trött. Min hustru råkade ut för det där vid flera tillfällen. Ibland blir symtomen sådana som du beskrev en del gånger blir det värre och hon nästan svimmade av men hon återkom alltid och blir fullt återställd. Till och med en av kvinnorna jag har som hemhjälp råkade ut för det där när hon jobbade i mitt kök. Jag lyckades leda in henne till sitt soffan i vardagsrummet och lade henne ner där och efter en stund så blev hon fullt återställd igen och kunde återgå till sina sysslor.

Apropå fåglar så har jag haft koltrastar rännande här hela vintern och ätit men nu först börjar den sjunga och det är ljuvligt att höra de klara tonerna som oftast hörs i skymningen. Bofinken däremot ser man sällan här inne bland husen den är mera en skogsfågel och vi hade den varje år på vårt sommarställe i Uppland ungefär åtta mil härifrån stan och dess sång är också väldigt karaktäristisk och man känner igen den omedelbart när den kommer.
Kramen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Av Anita - Tisdag 27 feb 10:01

  Nu har jag inte skrivit på ett tag för nu har den tid kommit som kallas för vårvinter Det är nu det är kallt på nätterna och solen börjar värma. Det är nu vi börjar ha folk som kommer hit. Det är då jag har mycket att göra.   Det är nu vi...

Av Anita - Torsdag 22 feb 08:31

  När man nästan gett upp hoppet så kommer en sådan sagolik dag som man glömt att det kan bli fast det är vinter. Bara någon grad kallt. Solsken hela dagen. Fågelkvitter    Måndagen var det tovningskurs och vi har gjort ganska många fåglar....

Av Anita - Söndag 18 feb 09:27

  Nu kommer Kinabrors son med familj, frun, tre barn och två hundar. Kinabror har eldat i sommarstugan. Det lyser välkomnande i alla fönster. Vägen och gårdsplanen är skottad. Vattnet fungerar och brasan är tänd. Älggrytan och potatisen puttra...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards