Direktlänk till inlägg 29 mars 2017

INTENSIVA DAGAR

Av Anita - Onsdag 29 mars 09:20

 

Den här helgen har det stormat och igår kväll var det första kvällen på en hel vecka som det lugnat ner sig lite. Jag hatar storm. Mitt inre blir i uppror och jag ser bara nerfallna träd och omkullblåsta tak och grejor spridda i skogen i mitt sinne så jag får liksom ingen ro.


Helgen har varit intensiv. SofiePropp och hennes kille kom i lördags. SofiePropp och jag gick ut med hunden Jack men det var så kallt så vi frös in ganska fort Lagade mat och så kom TuppOla och Kinabror och åt mat med oss.


Söndagen var det dags för Vägmöte och det började droppa in folk vid halv ett tiden. Trevligt att träffa så många från vår lilla by. de flesta sportstugeägare förstås, till och med två nya som köpt ett litet hus här i lilla byn.

Mötet går snabbt men fikat tar desto längre tid för det är inte ofta vi träffas alla på en gång. Det går bra att ha möten men protokollskrivandet är det desto värre med. Jag gruvar mig och gruvar mig och tycker att allt skrivande är så tråkigt med paragrafer och skit. Usch vad vi svenskar är omständiga och tråkiga med våra skrivelser och protokoll. Mycket skriva och lite handling blir det dessutom oftast.


Nåja, det blev mat på eftermiddagen och sedan var det dags för Sofiepropp, killen och mig att åka till Kälarne på bio. Det var "Skönheten och Odjuret" och det var en väldigt vacker film men det var lite för mycket sång över det hela för att det skulle kännas bra i min smak. Temat var natuligtvis "kärleken övervinner allt" och det vet jag minsann att det är en stor lögn.


Måndagen blåste det om möjligt ännu värre. Kinabror och jag och Storfiskarn for en sväng till Kälarne och sedan drabbades jag av någon akut energiförlust. Jag låg hela eftermiddagen på soffan och somnade och vaknade och somnade och vaknade. Gick och lade mig tidigt och sov hela natten helt utmattad. Trodde förstås att jag började få någon flunsa eller något men i går när jag vaknade var jag ganska som vanligt. 

 

När jag tittade ut fick jag se att en koltrast kommit. Det är minsann vårens budbärare och sjunger så fint. Efter en stund kom en till och jag blev lite glad. Det är min favoritfågel och jag skyndade ut för att mata.


Sedan gick jag in till Kinabror och där satt Mustachen och vi satt och åt rökt abborre och kokade kaffe. Då¨kom Storfiskarn och Gamle A och så blev vi sittande där i Kinabrors stora fina kök och pratade. Gubbdag med andra ord.


Idag ska vi åka till Bräcke och hälsa på AMV och Gubben. Kinabror har lite affärer att stöka med och så ska han klippa håret och det blir trevligt att åka en sväng för det är grått och tråkigt och man kan inte göra så mycket hemma.


Dagens ord: Man ska försöka vara glad åt det man har vad ska man annars vara glad åt.

 
ANNONS
 
Göran

Göran

Onsdag 29 mars 14:44

Bräcke minsann! Jojo, det är till att förlusta sig i världen. Passa på att luncha på Jämtporten då! Fast du som är från trakten vet förstås exakt vilka ställen som är bra och kanske finns det ännu bättre ställen där. Vet bara att jag var där på kurs för ett par år sen och de hade väldigt gott käk. Däremot var designen av stället en aning förvirrande.
Dels var den nog inspirerad av den thailändska paviljongen i Utanede. Själva entrén såg väldigt orientalisk ut. Men samtidigt hade de statyer av nordiska djur. Och ett björnskinn på väggen i resturangen om jag inte minns fel. Men som sagt - bra mat!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

Onsdag 29 mars 22:38

Härom kvällen när jag kom hem satt det en koltrast högt uppe i en björk och flöjtade. Jag tog det som ett tack för alla äpplen jag bjudit på under vintern.
Hoppas att det slutar blåsa!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Anki

Anki

Torsdag 30 mars 07:37

Skönt att se att du inte sitter ensam utan har en del trevligheter för dig :)
Koltrasten har varit kvar hela vintern - nu är de flera stycken som sjunger ikapp :) Bofinken och hans fru är tillbaka och han sjunger också fint!
Ha det gott!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Ingen bild

Bamse31

Fredag 31 mars 00:35

Du verkar vara en utpräglad naturmänniska Anita. Ditt temperament förhåller sig tydligen så som vädret gör, stormar det ute så blir det tydligen också oväder i din hjärna snöar det ute ja då blir det också snöstorm i din hjärna men är det solsken och vackert ja då blir det sol inne hos dig och så.

Marsmånad verkar vara den månad på året då de flesta människor föds. Jag har i min nära krets tre födelsedagar i slutet av mars dels min sonhustru dels min egen dotter och så 29 mars så fyllde min nu avlidna hustru men själv är jag ju augusti barn.

Jag undrar om du kanske drabbats av ett lätt blodtrycksfall när du plötsligt blev sådär trött. Min hustru råkade ut för det där vid flera tillfällen. Ibland blir symtomen sådana som du beskrev en del gånger blir det värre och hon nästan svimmade av men hon återkom alltid och blir fullt återställd. Till och med en av kvinnorna jag har som hemhjälp råkade ut för det där när hon jobbade i mitt kök. Jag lyckades leda in henne till sitt soffan i vardagsrummet och lade henne ner där och efter en stund så blev hon fullt återställd igen och kunde återgå till sina sysslor.

Apropå fåglar så har jag haft koltrastar rännande här hela vintern och ätit men nu först börjar den sjunga och det är ljuvligt att höra de klara tonerna som oftast hörs i skymningen. Bofinken däremot ser man sällan här inne bland husen den är mera en skogsfågel och vi hade den varje år på vårt sommarställe i Uppland ungefär åtta mil härifrån stan och dess sång är också väldigt karaktäristisk och man känner igen den omedelbart när den kommer.
Kramen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 25 nov 08:42


Det fanns en tid i mitt liv då allt var svårt och bedrövligt. Det var trasiga tänder, trasig bil. Det var harpest och sork feber- Det var penningbrist och kallaste vintern på länge. Veden var slut och jag hade inte råd att sätta på elementen. Jag f...

Av Anita - Onsdag 22 nov 08:24


Så sitter jag här och dricker kaffe. Under bordet ligger hunden Jack och hoppas på att jag ska tappa någon bit av smörgåsen. Katten Morris har gått ut för idag är det bara sex grader kallt ute   En liten solstråle letar sig fram till fågelbord...

Av Anita - Måndag 20 nov 08:03


  Nu är det nog kört med barmark. Det har snöat och snöat och det är minusgrader till och med på dagarna så det är är sååååå deppigt.   Som tur är så har jag haft Sofiepropp här i helgen och om man ska säga mer positivt så har hunden inte ski...

Av Anita - Fredag 17 nov 08:11


Så i förrgår morse for Kinabror till Skåne och blir där i två månader. Hunden Jack ska vara hos mig och nu sitter jag här och är totalt utmattad och trött som en tok. Vad har hänt. Jo det ska ni få veta.   Klart att han knappt hade hunnit fara...

Av Anita - Onsdag 15 nov 15:38


  PappersBeda och jag bakar tunnbröd två gånger om år. Den gamla bastun som jag badade i när jag var barn byggdes det om till bakstuga men den härliga energin finns fortfarande kvar.   Om ni inte visste det så är det en del att göra när man sk...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se