Direktlänk till inlägg 1 april 2017

MÅNADSBILDEN

Av Anita - 1 april 2017 15:14

 

Månadsbilden är väl ganska lika även om det är lite mindre snö och jag har plockat undan sparken, alla sparkar föresten. Man blir så ivrig när det börjar töa och så åker snöspadar och sparkar in och man börjar tro att det ska bli vår och då börjar det toksnöa igen och bli kallt på nätterna.


Onsdagen åkte Kinabror och jag till Bräcke till AMV och Östen. Vi åt på folkets hus och Kinabror klippte sig och var och köpte sig en traktor. Nu ska det bli bonnerier i Fisksjön minsann.


Jag och AMV vi gick och tittade på nya blomsterhandeln och den var väldigt fin och hade väldigt många roliga blommor.

Jag har blivit lite sugen på streptocarpus. Förr hade jag alltid dom men nu är det många år sedan sist. 

 

Så blev det torsdag och jag skulle iväg på vattengympa på eftermiddagen. Kinabror är förkyld och skulle stanna hemma.

Det hade frusit till så jag bestämde mig för att ta på dubbskorna när jag gick i skogen med hunden Jack. Tro inte på faan att det var glashalt och i en backe for jag omkull och gjorde illa höger knä så nu har jag två dåliga knän. Det är väl själva fasen. Dessutom märkte jag på kvällen att armen och axeln också gjorde ont och när jag tittade var jag blåslagen på armen också. Det blev ingen vattengympa för mig utan linkande tog jag mig hem och lade mig på soffan istället.

 

Igår kom traktorn och så kom det den ena gubben efter den andra för att titta och kolla och prata.


 

Vi for i alla fall iväg till Hammarstrand för att äta på hotellet med DansBritt (som också var förkyld) och handla och stöka lite grann innan vi for hem.


Så blev det kväll och Lets Dance och oj vilka fina klänningar dom har och Winervals var kvällens vackraste dans. Tänk om man kunde dansa det och hade sådana fina kläder bortsett från högklackeskor. Det skulle dom aldrig få på mig. Världens dummaste kvinnoplågarklädsel, möjligen bortsett från de stackars kvinnorna som går omkring helt täckt i svarta skynken med bara ögonen som tittar fram. Är det männen som hittar på sådana idiotgrejor för att hålla kvinnorna i underläge. Jag bara undrar.


Nu halkade jag av banan känner jag. Tankarna bara kanade iväg precis som jag gjorde i torsdags.

Inatt har jag inte sovit bra. Tror att klockan blev halv fem innan jag somnade och det var högst olämpligt en sådan här natt till en sådan här dag.


Första april men ingen har lurat mig än vad jag vet. Kinabror och jag har samlat ihop massor med ris och idag var det lugnt och stilla så vi satt igång att elda. Det blev en jättebrasa.

 

Det är något visst med att elda ute. Det känns lite vår och det är härligt väder ute, visserligen lite mulet men varmt och ingen blåst men jag är lite trött faktiskt och lite ont har jag också.

Vi bar in soffan jag fått av TuppOla och den var tung och jag är inte så stark. När vi fått in den och jag börjat stöka och dammsuga kom TuppOla och nu är det dags att äta middag hos Kinabror. Jag tror att det blir fläskfilegryta och det känns skönt att slippa laga mat idag.


Dagens ord sagt av ett klokt barn:Man tappar lite av tyngdlagen inne i magen när man blir gammal och då ramlar man lättare. Var det månne det som hände mig i torsdags. 

 
ANNONS
 
Skatan

Skatan

1 april 2017 15:54

Oj att du druttat på ändan och slagit dig så illa. Det var ju inte bra. Hoppas det onda går fort över.
Om du visste vad jag ser fram emot tisdag ... det ska bli såååå kul att ses igen.
Kram!

http://https://skatanstankar.com

 
Åke

Åke

1 april 2017 23:06

Oj fasiken!!! Druttat omkull... hopas du bra fort. Så fin månadsbild, snön försvinner i alla fall :)

http://www.nacka144.se

 
Ingen bild

Bamse31

2 april 2017 00:42

Oj oj Kina bror köpt en traktor. Den verkar vara väldigt stor och ser nästa ny ut. Nu kan jag tänka mig att det blir satt mycket potatis i år uppe hos er. Om jag ser rätt på bilden så finns det någon form av lyftanordning eller schakt blad, sådan som sitter framför traktorn. Jag skulle vara intressant att få se den och jag hade säkert varit med i det gänget som kom för att titta på den. Om jag befunnit mig däruppe. Den verkar fin med tak och täckt hytt

Det var tråkigt att höra att du ramlat omkull och slagit dig. Vi får hoppas att det bara stannade vid blåmärken och ingen led skada eller något sådant. . Det där dansprogrammet på TV tittar jag inte på varför jag inte kan uttala mig så mycket om damernas klädsel där, men när du kommer in på de här kvinnorna som går omkring i burka så har jag åsikter om det. Här
I Stockholmsområdet har du faktiskt gått så långt att så att i vissa stadsdelar vågar inte kvinnorna gå ut på gatan utan att bära burka. Är det Sverige vi bor i? Jag anser att den uppkomna situationen är en följd av invandrarpolitiken men nu ska vi inte prata mera om det för det blir bara tråkigt. Du har iaf rätt när du säger att det är männen som styr i den religionen.

God mat du fick. Kina bror är tydligen duktig på att laga mat. Själv gjorde jag en kalops som smakade väldigt bra som jag åt av i dag jag kryddade faktiskt med orientaliska kryddor sambal olek eller vad det heter och det vart riktigt gott och sen kom min dotter och hade köpt rökta lax fenor, som jag stoppade i mig innan jag gick upp och lade mig och nu mår jag bra när jag ligger här och talar in kommentarerna till din senaste inlaga. Kram

 
Göran

Göran

2 april 2017 11:27

Haha, då har brorsan din det han gör! Hörde en gammal historia för ett tag sen då en tjänsteman på jordbruksverket besökte en småbrukare i västra Medelpad. Bara frun var hemma och hon sa att gubben var i skogen med traktorn. Inspektören tittade runt i ladugård och andra lokaler innan han bjöds in på kaffe i köket. Han sneglade på bondmoran över koppen.
-Det är ju en fin och välskött gård, det här, sa han. Men jag ser inga barn någonstans.
Bondmoran gjorde en uppgiven, lite bitter min och svarade.
- På ´n´hänn går´n ä ne så att hä man int´kan göre mä traktorn, hä bli´nt gjort över hövve taget!

Men eftersom jag antar att barnalstrandets tid väl är över för din brorsa så kan han ju köra traktor så mycket han vill.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 19 april 07:50

Igår regnade det och det är härligt för nu ska väl farbror snö få på moppo. Nog vet man att det finns mycket under dom stora snöhögarna men jag hade glömt tomten.   Rätt vad det är så kommer det upp en röd luva ur snön.   Det har varit lit...

Av Anita - Måndag 16 april 09:56

Måndag morgon men det skiter jag i. Inte behöver jag kliva upp och ge mig iväg till jobbet. För en pensionär så kan det vara vilken dag som helst faktiskt. Jag tittar på rosen som står i fönstret när jag sitter här med min kaffekopp.   Efterso...

Av Anita - Lördag 14 april 08:51

Flugor på sommaren är ju lite äckliga men när jag sitter i solen bakom min snöhög och en fluga kommer och landar på mitt knä, glatt surrande, så blir jag glad. Ett vårtecken om något.   Jag sitter och lyssnar till fågelkvitter och spelar upp ...

Av Anita - Torsdag 12 april 08:47

Hela veckan har solen lyst och det har varit varmt och härligt på dagarna men kallt på nätterna.   I tisdags for Kinabror och jag till slalombacken i Västanede. Där hade PRO kolbullstekning, tipsrunda och fika. Det är en väldigt vacker plats och ...

Av Anita - Tisdag 10 april 09:23

Vaknade av en smäll. Tänkte att nu rasade snön från förstukvisten eller rent av så rasade förstukvisten. Rasade tak har man ju hört mycket om den här vintern.   Med andan i halsen kutade jag ner för trappen och upptäckte att katten Morris hade...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se