Direktlänk till inlägg 3 april 2017

ÄNTLIGEN REGN ISTÄLLET FÖR SNÖ

Av Anita - 3 april 2017 09:27

 

Bamse, min trogna bloggläsare skrev att jag måste vara en människa som påverkas ovanligt mycket av naturen och vädret och visst är det så. Jag är ju en skogsnuva. Värst är det stormen som gör mig deppad utmattad nervös och energilös. Påverkas av snö som jag bara ser som ett elände. Kylan som får mig att frysa och deppa. Fullmånen som hindrar mig från att sova. Solen som gör mig glad och livad och sommaren som förvandlar mig till en helt annan människa än den sura vintersnuvan.


Nu blev det helt plötsligt vår bara så där utan vidare och jag kände hur allt blev annorlunda.

I förrgår började det regna. sånt fint duggregn som är så härligt. Å så jag njuter. Det blev nästan bart på vägen på bara ett dygn och gårdsplanen är full med grus istället för blåis.


Helt plötsligt hoppade energin på mig och jag började dammsuga och byta gardiner och sedan gick jag ut.

Det hade slutat regna. Fåglarna kvittrade och nu hade både koltrasten och bofinken sällat sig till kören av talgoxar och blåmesar.

 

Alen full med hängen och tibasten är full med knoppar och om solen skiner ett par dagar slår den ut.

Det doftar vår, blöt jord och mossa.

 

Hunden Jack och jag får mycket att stöka med. Vi måste kolla dom nya dikena och se om dom fungerar och visst gör dom det. Så går vi in i skogen.

 

Myrorna har kommit ut och börjar med sitt reparationsarbete.

 

Bäcken har fått fart och forsar och bubblar och låter. Så härligt.

 

Stannar till vid vättarnas underjordiska bäck och står där och drar in andan. Efter regnet är luften fuktmättad och doftar härligt.

Det är länge sedan man kände någon doft ute i naturen, snö luktar bara snö.

Jag blir så ivrig den här tiden. Måste ta med hackan och ut och renas diken och bäckar. Jack hjälper till och drar iväg med grenar som är där dom inte ska vara.


 

VÅRIVER är ordet. Vissa delar av den här vintern har jag varit väldigt nerstämd och inte har det varit bättre av mina skador med knäna så jag har nästan glömt hur det känns att bli barnsligt ivrig.


Så åkte vi på bio. Det var "Sameblod" och det var en deprimerande film som inte hade någon positivitet alls utan bara hemska saker och sorg och elände. Säkert bra och kommer väl att få många priser och visar säkert hur det var att vara same förr i tiden och jag hoppas innerligen att det inte är så nu för tiden.


Nu väntar jag på att två av mina meditationskvinnor ska komma och imorgon kommer min bloggvän Skatan och det ser jag naturligtvis fram emot . Det ska bli så kul.


Dagens ord: Njut av vårens starka energi.

 
ANNONS
 
Åke

Åke

3 april 2017 11:26

Vilka naturbilder :) Nästa bilder kanske vi får se bäcken med sitt naturliga vår rika högvatten glida förbi ;) Jag älskar visserligen vinter men då får det snabbt bli sommar då :)

http://www.nacka144.se

 
Ingrid

Ingrid

3 april 2017 17:14

Så härliga bilder från dina omgivningar, man riktigt känner att våren nog är på gång i alla fall. Nu måtte det väl inte komma mera snö. Jaså, då ska man inte gå och se Sameblod, för inte vill man bli deprimerad i onödan.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
TantGlad

TantGlad

3 april 2017 19:29

Tycker du och jag är rätt lika när det gäller vädret. Å du....blåst å storm gör mig helt energilös och orolig medans sommaren får mig glad och vilja göra en massa saker. Hatar däremot kylan presis som du. Fast man får ju inte gå å gräva ner sig å tänka negativt om det man mindre gillar för då blir tiden ett rent helvete. Vår tid kommer och nu har vi den härliga våren här. Ska du göra ett vårskrik?? Jag ska! ...när det är time för det.

Mysiga bilder som får mig att vilja springa ut i skogen just nu. Blir vårivrig jag med.

Kram du härliga bloggvän.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Ann

Ann

4 april 2017 06:57

Gomorron1
Det doftade rent vår om det inlägget!
Förstår att Du mår hur gott som helst nu!
Vi hörs! Kram Ann

http://dansann.blogg.se

 
Anki

Anki

4 april 2017 07:15

Det riktigt sprudlar här av vårglädje! Härligt! Så skönt att vintern är slut - ett och annat bakslag kan det fortfarande bli, men i stort så är våren hos både dig och mig på riktig! Underbara naturbilder med den spralliga bäcken!
Ha det gott!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Karin

Karin

4 april 2017 21:27

Jag kan riktigt se och känna att du spritter som den ystraste vårflod!
NJUT! Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Ingen bild

Bamse31

6 april 2017 01:07

Jag dikterar som vanligt min kommentar till din spalt. Har märkt att den tenderar till att bli ganska lång när man pratar in saker och ting så jag ska försöka koncentrera mig

Tråkigt att jag inte kan se dina fina bilder så detaljrikt på grund av min dåliga syn. Du skriver dock så bra kommentarer till bilderna att jag i min fantasi ändå förstår detaljerna i de fina bilder du visar.Här nere har våren redan kommit och det är roligt för dig att få uppleva den nu på nytt och jag och vi andra får del av dem ännu en gång genom dina skriverier.Har undrat om den där underjordiska bäcken där betarna bor. Hur mycket smycken och grejer ligger det egentligen på botten där nere? Och vattnet som rinner fram där torde väl vara direkt drickbart vad jag förstår. Har läst att du har besök av skatan nu och då får ni väl springa upp på berget och ropar vår skriet som alltid har gjort. det blir en upplevelse för henne som kommer från helt andra nejder. Hälsa henne så gott. Kan berätta att jag idag var på en lunchkonsert med jazz violinisten GunnarLiedberg, som är en gammal skolkamrat till mig. Så gammal han är så spelar han fortfarande som i fornstora dar och vi fick en pratstund han och jag i pausen vilket var trevligt. Han spelade gamla klassiska jazzlåtar från efterkrigsperioden då jag var ung. Jag kunde allesammans utantill
Kramen. .

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 24 april 14:09

Jo då nog kan man undra. Sommardäcken på igår och så vaknar man till att det har snöat och är vitt överallt. Jag vill inte ha mer snö. Jag vägrar kliva upp och ligger till halv nio och läser i en bok. Katten Morris kom inte heller och väckte mig. Han...

Av Anita - Lördag 21 april 10:47

  Ena dagen skiner solen och nästa regnar det och så idag blåser det isvindar.   Men.....vårtecknen kommer lite undan för undan. Igår kunde jag ta på mig lågskorna när vi for iväg till Hammarstrand. Här hemma på gården är det fortfarande vin...

Av Anita - Torsdag 19 april 07:50

Igår regnade det och det är härligt för nu ska väl farbror snö få på moppo. Nog vet man att det finns mycket under dom stora snöhögarna men jag hade glömt tomten.   Rätt vad det är så kommer det upp en röd luva ur snön.   Det har varit lit...

Av Anita - Måndag 16 april 09:56

Måndag morgon men det skiter jag i. Inte behöver jag kliva upp och ge mig iväg till jobbet. För en pensionär så kan det vara vilken dag som helst faktiskt. Jag tittar på rosen som står i fönstret när jag sitter här med min kaffekopp.   Efterso...

Av Anita - Lördag 14 april 08:51

Flugor på sommaren är ju lite äckliga men när jag sitter i solen bakom min snöhög och en fluga kommer och landar på mitt knä, glatt surrande, så blir jag glad. Ett vårtecken om något.   Jag sitter och lyssnar till fågelkvitter och spelar upp ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se