Direktlänk till inlägg 6 april 2017

SKATAN KOM

Av Anita - Torsdag 6 april 14:13

I tisdags kväll kom Skatan. Ja alltså bloggskatan från Nyköping. Så roligt att se henne igen för det var faktiskt två år sedan hon var här senast.


Vilken tur vi hade med vädret igår. Solen sken och det blåste inte när vi tog med hunden Jack och vandrade bortåt i skogen.

 

Efter en stund så kom DansBritt också och hälsade på. Vad ska man hitta på en sådan här fin dag. Inga problem med det minsann.

 

Det är så här att jag har en gammal vedspis nere vid sjön som börjar att bli lite rostig och ful och gått sönder lite grann. Av alla ställen man kan tänka sig så hade jag fått tag i en burk gammaldags spissvärta på blomsterhandeln i Bräcke. Klart att vi skulle vara nere vid sjön och fixa spisen.

   

Sedan plockade jag fram det gamla våffeljärnet för att se om det gick att olja in det och använda det. På ett sådant våffeljärn blir det de frasigaste godaste våfflor man kan tänka sig. Man tar bort spisplattan och så steker man ena sidan och sedan snurrar man runt och steker den andra sidan. Lite annorlunda än ett nytt elektriskt minsann.

 

Jag tycker att jag lyckades ganska bra faktiskt.

 

Alla åt med god aptit även hunden Jack förstås.

 

Eftersom vi inte fått till någon riktigt bra grilleld ännu så började vi att äta bakfram, våfflor först och korv sedan men det går bra det också. Inge klagomål i alla fall.

 

Det var riktigt varmt i solen men lagom till korven var grillad kommer ett oväder svepande med hagel och regn och blåst så vi fick sätta oss på altanen i väntan på att ovädret skulle gå över.


Vad blev det mer. Ja, vi blev där nere större delen av dagen och sedan gick vi hem och jag stekte abborrfileer till oss alla fyra och så blev det kväller och vi såg på tv och eldade i kaminen och pratade förstås.


Idag har Skatan och jag varit till Hammarstrand och gått på cafe och ätit räkmacka och suttit och myst och pratat. Ni kan väl tänka er hur mycket opratat vi som inte träffats på två år.


Jag ska på fiskemöte ikväll och redan imorgon bittida ska Skatan åka tillbaka hem. Den här gången åker hon tåg och buss och det går väl bra det också. Det blev ett kort besök men roligt ändå. Vi hann en hel del faktiskt.


Idag är det grått och blåser kallt från sjön och det blir inga promenader utan vi stannar inne och eldar i spisen och och tar det lugnt resten av dagen.

 

Dagens ord: Håret blir grått för det börjar bli lite mögligt inne i huvudet?  
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

Torsdag 6 april 16:12

Underbart är kort heter det ju! Det låter som om ni haft fina dagar. Så fina ni är du och Skatan och även om era huvuden är lite gråa kan det absolut inte bero på att ni har mögel i huvudet.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

Bamse31

Fredag 7 april 01:04

Roligt att skatan kom fram med kombinationen tåg och buss och att ni fick en härlig tid tillsammans. Det där våffeljärnet känner jag igen. Vi hade ett sådant på vårt sommarställe vårt gamla torp och jag håller med dig att det blir härligt frasiga fina våfflor om man gräddar dom i ett sådant våffeljärn. Jag gräddade våfflor på vårfrudagen på mitt elektriska järn som visserligen tar två våfflor i taget men de blir inte så goda och dessutom får jag numera inte använda sylt sötad med socker eftersom jag fått åldersdiabetes. Det fick gå med osötad sylt och blev sådär gentemot gamla smak minnen hur det ska vara.

Vad jag förstår så blev det inget vårskrik tillsammans skatan den här gången men ni hade uppenbarligen väldigt trevligt ändå. Kramen.


 
Anki

Anki

Fredag 7 april 07:11

Så kul med besök - ni ser ut som ni hade ett par trevliga dagar :) Så mysigt det ser ut där vid sjön och så gott med våfflor!
Ha det fortsatt bra!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
bloggplatsen.se

bloggplatsen.se

Lördag 8 april 18:07

Hemmamammafru.bloggplatsen.se

Vi tänder ett ljus
för alla drabbade
och deras familjer
i Stockholm!
Ta hand om er själva och varandra!

http://hemmamammafru.bloggplatsen.se

http://.bloggplatsen.se

 
bloggplatsen.se

bloggplatsen.se

Lördag 8 april 23:11

Till ALLA ER som ställde upp igår och hjälpte varandra! WOW NI ÄR FANTASTISKA! Utan er hade vi inte gjort detta möjligt, ETT STORT TACK till alla er som taggade era vänner som behövde hjälp och ett ETT STORT TACK till alla er som delade sidan och inlägget! Tillsammans lyckades vi hjälpa så otroligt många, vilket idag har uppmärksammats i Expressen! All ni som på något sätt har varit involverade, hjälpt till på något sätt och fått hjälp, ni är guld värda allihop! Jag och min familj hoppas att alla till slut fick en god natts sömn i trygghet! Tack!

http://bloggplatsen.se

 
Ann

Ann

Söndag 9 april 07:48

Hej! Vad Skatan ska må gott hos Dej!!! Vilken kul idé med spisen och våffeljänne! De såg så goda ut våfflorna! Nu är våren här och det syns på bilderna att du mår gott nu Anita! Härligt! Vi ses! Kram Ann

http://dansann.blogg.se

 
Skatan

Skatan

Söndag 9 april 11:43

Tack finaste Skogsnuvan för helt underbara dagar hos dig. Jag varvade ner ordentligt och njööööt. Sov som en stock, fick prata och prata och älta och vara UTE en hel dag. Och äta ... älggryta och aborrar och så förstås dessa våfflor ... ja godare finns inte på denna jord. Nu är jag tillbaka igen ... och förstår inte att stressen genast tog säte slog klorna i mig ... Jag hinner inte vakna förrän det är dags att gå och lägga mig. Hälsa ALLA, Göte, DansBritt och Jack förstås. Kramar Skatan

http://https://skatanstankar.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 20 juli 22:01


Så var det dags för dans på Hällesjö. Eftersom dom gamla danskompisarna tagit slut så fick jag skaffa nya tjejer.   Tre glada tjejer och jag åkte iväg och blåsten hade äntligen gett sig och sjön låg blank i Hällesjö.   Nog är det ett väldig...

Av Anita - Tisdag 18 juli 19:27


Började måndagen med att åka till Kälarne tillsammans med Broder Björns fru. På vägen var det asfaltsarbeten och vi fick vänta på lots. Det har varit så en månad nu så man vet att resan tar mycket längre tid än vanligt.   Vi hämtade gardiner till...

Av Anita - Söndag 16 juli 14:41


Som genom ett herrans under blev det en dag av fint väder och sol. Tänk vilken tur. Det var Kinabrors sonahustru som skulle firas med ett hemligt äventyr. Hon var spänd och lite nervös men det blev en härlig dag tror jag.   Kinabror och jag åkte ...

Av Anita - Fredag 14 juli 17:41


  Senaste dagarna har det varit hemskt. Iskall västanvind, oavbrutet regn och runt 8 grader varmt som varmast, 11 grader i vattnet och det är trots allt mitten av juli så nog kunde man önska sig lite mer.   Dessutom har det varit Vildhussvecka...

Av Anita - Onsdag 12 juli 13:16


  Igår var en mulen men varm dag och sjön låg blank när jag i min blommiga morgonrock gick ut innan alla vaknat och gick runt för att vattna blommorna. Det mystiska har hänt att rosor och syrener blommar samtidigt och du kan tro att det doftar hal...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se