Direktlänk till inlägg 9 april 2017

SKATAN KOM OCH SKATAN FOR

Av Anita - 9 april 2017 08:46

Det blev alldeles för få dagar som Skatan stannade här hos mig. En solig fin dag och en mulen och grå. Den mulna och grå passade vi på att åka ner till Hammarstrand och gå på cafe och äta räkmacka och prata och prata och prata.


På kvällen var jag tvungen att åka på fiskemöte och vet ni vad. Äntligen har jag sluppit mitt sekreteraruppdrag där efter 20 år. Det borde man fira på något sätt tycker jag för jag var bra less. Nu har jag bara ett protokoll att skriva och sedan kan jag glömma det. Nu har jag bara en förening kvar.


Sov dåligt den natten och så skulle vi upp vid halv 6-tiden för jag skulle skjutsa Skatan till bussen. Så for hon. Jag for och jobbade och på hemvägen såg jag två tjädertuppar som småbråkade på vägen. Hem och sedan for Kinabror och jag ner till Hammarstrand och åt lunch tillsammans med DansBritt och vi handlade och for på graven och tog bort lyktor och till PappersBeda med våra deklarationer. När jag kom hem var jag så trött så jag somnade på soffan och vaknade inte förrän Skatan ringde och talade om att hon kommit fram till Nyköping.


Så berättade hon om den hemska terroristdådet som hänt i Stockholm med döda och skadade människor. Hon hade precis hunnit åka iväg med tåget när det hade hänt. Så förfärligt. Tv och radio har pratat om det nu i flera dagar men man verkar ha fått fast den som gjort det i alla fall. Ondskan breder ut sig.

 

Jag for ner till bakstugan för att lämna grejor och elda i ugnen så det skulle gå lite fortare på lördagen när PappersBeda och jag skulle baka.


Baka gjorde vi förstås redan rätt tidigt på lördag morgon och det gick så bra så bra. Det är något meditativt att baka tunnbröd. Jag vet inte vad det är men det är alltid med samma glädje man går till bakstugan. Kan vara doften av eld och bröd kanske.

 

Vi bakar ungefär 100 kakor. Det har hänt att vi bakat mer men då blir man ganska trött så det får räcka med det vi gör. Så kom Kinabror och L o M och vi tog ett kaffepaus. Så gott med nybakat varmt tunnbröd som smöret nästan smälter på.

 

Inte en enda kaka misslyckades eller blev bränd så vi kan nog säga att efter alla år vi bakat så är vi snart rätt duktiga på det. Är väl skönt att man är duktig på någonting i alla fall.


 

Så är det till att paketera och så kom PappersBedas dotter och hjälpte till med det och så städade vi och så hem.

Trött var jag och somnade en stund på soffan igen i väntan på att Kinabror skulle laga mat.


Vi hade ett uppdrag till på kvällen. Vi har ett kusinbarn som har ett band som spelar och sjunger helt fantastiskt och dom skulle uppträda på hotellet i Hammarstrand. AMV och Östen och deras två vänner och vi och Dansbritt skulle dit och det blev ju ett helt bord. Hon bor i Stockholm i vanliga fall och har gjort flera fina låtar som handlar om sin hemlängtan till elefantberget, älven och alla människor. Kanske saknar man inte det här och förstår hur fint det är innan man flyttar härifrån.

 

Sagolikt duktiga är dom och det är en fröjd att lyssna på dom.


Vad mer.......jo en orrtupp såg vi och en enkelbekasin så våren är på väg på något vis även om det står lite stilla nu. Det snöar lite och haglar lite och regnar lite men blåser inte i alla fall och en och annan solglimt letar sig genom molnen och det är söndag och jag har massor att stöka med. 


Snart påsk och på onsdag kommer Sonen och Fjällan och så är det resan till blåkulla och matlagning och planering och stök så det är väl bäst att jag får ändan ur vagnen och sätter igång genast.


Dagens ord: Det är på kvällen den late får brått.

 
ANNONS
 
Ann

Ann

9 april 2017 09:55

Oj vad fina tunnbröd ni bakat! Vi bakar alldeles för sällan , vi pratade om det så sent som igår! Håller med dej, det är ju med glädje man gör det! Förstår också att det var hur bra som helst på Fluru! Malin och hennes gäng är ju så fantastiskt duktiga, vilka fina låtar och vilka musiker! Jag köpte en CD sist som vi lyssnar på, tur det, då vi inte kom iväg igårkväll, men det blir nog fler gånger, förhoppningsvis till sommaren!! Kram och skön söndag! Ann

http://dansann.blogg.se

 
Ingen bild

Barbro

9 april 2017 11:37

Det låter alldeles fantastiskt härligt alltihop. Vi brukar också baka en gång per år. Och det är inte så mycket brödet, för min del, utan som du säger elden, lukten, att någon kommer in och provsmakar, smöret som rinner längs fingrarna.

Imorgon åker vi till Narasjön och jag lllllängtar! Ha en härlig Påsk!

 
Skatan

Skatan

9 april 2017 11:45

Nästa gång ska jag verkligen försöka pricka in tunnbrödbaket ... det ser så härligt ut och måste dofta gudomligt. Och smaka gudomligt förstås.
Kram
Skatan

http://https://skatanstankar.com

 
Ingen bild

Bamse31

11 april 2017 01:28

Du hinner med så mycket under ett dygn Anita och jag förstår inte hur du orkar. Först kör du skatan till Hammarstrand så hon får åka hem och sedan sätter igång och jobbar med städning eller var det och gör en massa andra grejer, undra då på att du blir trött. Det där med tunnbrödsbaket låter intressant. Har ni en gammaldags deg med bara kornmjöl, sagt eller har ni blandat upp med något annat sädesslag och vilka proportioner i så fall. Kan man inte använda en vanlig elektrisk ugn till eran deg och få ut kakor på det sättet. Jag förmodar att ni har en
ärilsugn eller en upphettad järn häll, som ni bakar på. Jag vet hur det går till eftersom jag som barn hjälpte till i bageri som fanns i släkten. Ändå kan jag inte baka! Det blir bara klet.när jag ska göra något men min kära hustru var desto bättre på det området

Det låter trevligt att vårens fåglar börjat komma upp till er där vid Fisk-sjön här nere har vi sett dom ganska länge fast orre och tjäder har vi naturligtvis inte här. Då får man åka till någon skog en bra bit ifrån staden. Är det inte dags för vår skriket snart! Kramen.

 
skogsnuvan

skogsnuvan

11 april 2017 08:55

Till Bamse: Vi har rågsikt vetemjöl grahamsmjöl i degen och använder kornmjölet att baka ut i. Helst grovt gammaldags kornmjöl Det blir bäst Sedan är det 4 l mjölk och smält smör och jäst och anis och fänkål. Det
blir ett gott tunnbröd. Ugnen är av sten och även hällen är av sten.
Vi ska inte skrika vårskriket ännu för det ligger fortfarande kvar för mycket snö i skogen för att man ska ta sig fram till något högt berg och skrika.Idag stormar det som sjutton och snöflingor virvlar i luften.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 24 april 14:09

Jo då nog kan man undra. Sommardäcken på igår och så vaknar man till att det har snöat och är vitt överallt. Jag vill inte ha mer snö. Jag vägrar kliva upp och ligger till halv nio och läser i en bok. Katten Morris kom inte heller och väckte mig. Han...

Av Anita - Lördag 21 april 10:47

  Ena dagen skiner solen och nästa regnar det och så idag blåser det isvindar.   Men.....vårtecknen kommer lite undan för undan. Igår kunde jag ta på mig lågskorna när vi for iväg till Hammarstrand. Här hemma på gården är det fortfarande vin...

Av Anita - Torsdag 19 april 07:50

Igår regnade det och det är härligt för nu ska väl farbror snö få på moppo. Nog vet man att det finns mycket under dom stora snöhögarna men jag hade glömt tomten.   Rätt vad det är så kommer det upp en röd luva ur snön.   Det har varit lit...

Av Anita - Måndag 16 april 09:56

Måndag morgon men det skiter jag i. Inte behöver jag kliva upp och ge mig iväg till jobbet. För en pensionär så kan det vara vilken dag som helst faktiskt. Jag tittar på rosen som står i fönstret när jag sitter här med min kaffekopp.   Efterso...

Av Anita - Lördag 14 april 08:51

Flugor på sommaren är ju lite äckliga men när jag sitter i solen bakom min snöhög och en fluga kommer och landar på mitt knä, glatt surrande, så blir jag glad. Ett vårtecken om något.   Jag sitter och lyssnar till fågelkvitter och spelar upp ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se