Direktlänk till inlägg 9 april 2017

SKATAN KOM OCH SKATAN FOR

Av Anita - 9 april 2017 08:46

Det blev alldeles för få dagar som Skatan stannade här hos mig. En solig fin dag och en mulen och grå. Den mulna och grå passade vi på att åka ner till Hammarstrand och gå på cafe och äta räkmacka och prata och prata och prata.


På kvällen var jag tvungen att åka på fiskemöte och vet ni vad. Äntligen har jag sluppit mitt sekreteraruppdrag där efter 20 år. Det borde man fira på något sätt tycker jag för jag var bra less. Nu har jag bara ett protokoll att skriva och sedan kan jag glömma det. Nu har jag bara en förening kvar.


Sov dåligt den natten och så skulle vi upp vid halv 6-tiden för jag skulle skjutsa Skatan till bussen. Så for hon. Jag for och jobbade och på hemvägen såg jag två tjädertuppar som småbråkade på vägen. Hem och sedan for Kinabror och jag ner till Hammarstrand och åt lunch tillsammans med DansBritt och vi handlade och for på graven och tog bort lyktor och till PappersBeda med våra deklarationer. När jag kom hem var jag så trött så jag somnade på soffan och vaknade inte förrän Skatan ringde och talade om att hon kommit fram till Nyköping.


Så berättade hon om den hemska terroristdådet som hänt i Stockholm med döda och skadade människor. Hon hade precis hunnit åka iväg med tåget när det hade hänt. Så förfärligt. Tv och radio har pratat om det nu i flera dagar men man verkar ha fått fast den som gjort det i alla fall. Ondskan breder ut sig.

 

Jag for ner till bakstugan för att lämna grejor och elda i ugnen så det skulle gå lite fortare på lördagen när PappersBeda och jag skulle baka.


Baka gjorde vi förstås redan rätt tidigt på lördag morgon och det gick så bra så bra. Det är något meditativt att baka tunnbröd. Jag vet inte vad det är men det är alltid med samma glädje man går till bakstugan. Kan vara doften av eld och bröd kanske.

 

Vi bakar ungefär 100 kakor. Det har hänt att vi bakat mer men då blir man ganska trött så det får räcka med det vi gör. Så kom Kinabror och L o M och vi tog ett kaffepaus. Så gott med nybakat varmt tunnbröd som smöret nästan smälter på.

 

Inte en enda kaka misslyckades eller blev bränd så vi kan nog säga att efter alla år vi bakat så är vi snart rätt duktiga på det. Är väl skönt att man är duktig på någonting i alla fall.


 

Så är det till att paketera och så kom PappersBedas dotter och hjälpte till med det och så städade vi och så hem.

Trött var jag och somnade en stund på soffan igen i väntan på att Kinabror skulle laga mat.


Vi hade ett uppdrag till på kvällen. Vi har ett kusinbarn som har ett band som spelar och sjunger helt fantastiskt och dom skulle uppträda på hotellet i Hammarstrand. AMV och Östen och deras två vänner och vi och Dansbritt skulle dit och det blev ju ett helt bord. Hon bor i Stockholm i vanliga fall och har gjort flera fina låtar som handlar om sin hemlängtan till elefantberget, älven och alla människor. Kanske saknar man inte det här och förstår hur fint det är innan man flyttar härifrån.

 

Sagolikt duktiga är dom och det är en fröjd att lyssna på dom.


Vad mer.......jo en orrtupp såg vi och en enkelbekasin så våren är på väg på något vis även om det står lite stilla nu. Det snöar lite och haglar lite och regnar lite men blåser inte i alla fall och en och annan solglimt letar sig genom molnen och det är söndag och jag har massor att stöka med. 


Snart påsk och på onsdag kommer Sonen och Fjällan och så är det resan till blåkulla och matlagning och planering och stök så det är väl bäst att jag får ändan ur vagnen och sätter igång genast.


Dagens ord: Det är på kvällen den late får brått.

 
ANNONS
 
Ann

Ann

9 april 2017 09:55

Oj vad fina tunnbröd ni bakat! Vi bakar alldeles för sällan , vi pratade om det så sent som igår! Håller med dej, det är ju med glädje man gör det! Förstår också att det var hur bra som helst på Fluru! Malin och hennes gäng är ju så fantastiskt duktiga, vilka fina låtar och vilka musiker! Jag köpte en CD sist som vi lyssnar på, tur det, då vi inte kom iväg igårkväll, men det blir nog fler gånger, förhoppningsvis till sommaren!! Kram och skön söndag! Ann

http://dansann.blogg.se

 
Ingen bild

Barbro

9 april 2017 11:37

Det låter alldeles fantastiskt härligt alltihop. Vi brukar också baka en gång per år. Och det är inte så mycket brödet, för min del, utan som du säger elden, lukten, att någon kommer in och provsmakar, smöret som rinner längs fingrarna.

Imorgon åker vi till Narasjön och jag lllllängtar! Ha en härlig Påsk!

 
Skatan

Skatan

9 april 2017 11:45

Nästa gång ska jag verkligen försöka pricka in tunnbrödbaket ... det ser så härligt ut och måste dofta gudomligt. Och smaka gudomligt förstås.
Kram
Skatan

http://https://skatanstankar.com

 
Ingen bild

Bamse31

11 april 2017 01:28

Du hinner med så mycket under ett dygn Anita och jag förstår inte hur du orkar. Först kör du skatan till Hammarstrand så hon får åka hem och sedan sätter igång och jobbar med städning eller var det och gör en massa andra grejer, undra då på att du blir trött. Det där med tunnbrödsbaket låter intressant. Har ni en gammaldags deg med bara kornmjöl, sagt eller har ni blandat upp med något annat sädesslag och vilka proportioner i så fall. Kan man inte använda en vanlig elektrisk ugn till eran deg och få ut kakor på det sättet. Jag förmodar att ni har en
ärilsugn eller en upphettad järn häll, som ni bakar på. Jag vet hur det går till eftersom jag som barn hjälpte till i bageri som fanns i släkten. Ändå kan jag inte baka! Det blir bara klet.när jag ska göra något men min kära hustru var desto bättre på det området

Det låter trevligt att vårens fåglar börjat komma upp till er där vid Fisk-sjön här nere har vi sett dom ganska länge fast orre och tjäder har vi naturligtvis inte här. Då får man åka till någon skog en bra bit ifrån staden. Är det inte dags för vår skriket snart! Kramen.

 
skogsnuvan

skogsnuvan

11 april 2017 08:55

Till Bamse: Vi har rågsikt vetemjöl grahamsmjöl i degen och använder kornmjölet att baka ut i. Helst grovt gammaldags kornmjöl Det blir bäst Sedan är det 4 l mjölk och smält smör och jäst och anis och fänkål. Det
blir ett gott tunnbröd. Ugnen är av sten och även hällen är av sten.
Vi ska inte skrika vårskriket ännu för det ligger fortfarande kvar för mycket snö i skogen för att man ska ta sig fram till något högt berg och skrika.Idag stormar det som sjutton och snöflingor virvlar i luften.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 18 juni 22:05

Jag öppnar dörren och går ut i försommaren. När regnet dragit bort och vinden mojnat slår syrendoften mot mig, stark och intensiv.   Över sjön seglar ett svart moln och närmar sig sakta. Är det åska på väg tro. Luften liksom väntar på något och ...

Av Anita - Lördag 16 juni 17:25

En del människor tittar uppåt mot solen, månen, stjänorna och molnen. En del tittar på bilar och människor.   Jag tittar mot marken och ingen liten blomma går mina ögon förbi. Nu i skogen den lilla rara ögonpyrolan. Så liten,men den ser ut som o...

Av Anita - Fredag 15 juni 09:26

Äntligen tid hos tandläkaren. Igår morse satt jag där och väntade på lindring. Jättehål på gränsen till att det blev rotfyllning men med bedövning och en timme i tandläkarstolen vinglade jag ut med ena mungipan hängande och halva ansiktet bedövat men...

Av Anita - Tisdag 12 juni 22:38

Ja vad ska man säga om tandvärk. Det är svårt att låta bli att tänka på det och försöka koncentrera sig på något annat. En ny vecka började igår och jag väntade hela dagen på att få besked av en tandläkarmottagning om jag kunde få hjälp. Vid 4atide...

Av Anita - Söndag 10 juni 22:12

När tandvärken hindar mig från att sova trots syrendoft och koltrastsång är det bara att kliva upp och diska och stöka fast klockan är tre på natten och det börjar ljusna.Sjön ligger blank och fin.   Bortsett från tandvärk så har det varit en fin...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se