Direktlänk till inlägg 19 april 2017

DET ÄR SOM ATT PUTSA EN SKIT

Av Anita - 19 april 2017 14:34

 

Som ni kanske minns från ifjol vår så försökte jag göra fågelholkar. En av dom hade liksom kommit lite på sned och jag bad Sonen att klättra upp och rätta till den.

Det visade sig då att bakstycket hade lossnat och när han tog ner den så sa han att han aldrig sett något snedare och vindare och att den inte gick att laga. Laga den är som att putsa en skit, alldeles omöjligt. Ja, så kan det vara men ett härligt ordspråk fick han till.


Vädret fortsatt vara jättefint. Sol från blå himmel. I förrgår började vi prata gamla minnen när Sonen och hans kompis var här. Det visade sig att sonen kompis aldrig hade klättrat upp på cowboyberget och jag blev eld och lågor. Ni vet, jag och berg så vi gick iväg.

 

Så många minnen jag har av det berget och så mycket vi lekt och till och med nästan ställt till med skogsbrand en gång.

 

Så blev det kväll och jag tog en liten promenad ner till badstranden. Vid ån hade isen smält rätt bra och det blir mer och mer öppet vatten. Isen spricker och dundrar och låter hela tiden och Sonens fjälla är mäkta imponerad av det ljudet och vill alltid gå ner och lyssna till det.

 

Gick hem och så provade jag lite med min nya kamera och jag tycker faktiskt att när det mörknar så blir det lite magiskt och det som egentligen är min bastu kan se ut som häxans pepparkakshus. Aj gå inte nära.

 

Gårdagen började med sol. Sonen började att kapa upp ved åt mig och det var tacksamt. Allt jag slipper med veden är en fröjd.

 

Sedan tog han fram kapen och gjorde den iordning så jag kan börja kapa dom stora träklamparna.

 

Så drog han och Kinabror ris och gjorde en jätthög. Jag fick besök av gamle A och vi satt nere vid sjön och fikade tillsammans med Sonens fjälla och Jack.


Nu har det blivit omändring borta hos Broder B. Dottern och Liams lillasyster har kommit och dom höll till nere vid Kinabrors sportstuga och grillade korv och njöt i solen. TuppOla var också där och pimplade och så kom Rosenknoppen också dit. Ja det var alltså fullt med folk hela tiden som vanligt. Storfiskarn kom också en sväng.

 

Idag har vi klivit upp tidigt för nu far Sonen och Fjällan tillbaka söderöver. Kinabror och jag skjutsade dom till flyget.

När vi kom hem fick vi se att AMV och Gubben kommit och eldade ris. Vi fikade med dom nere vid husvagnen och så började det molna på och så var dagen slut.


 

Utanför är det massor av domherrar och det är väl lite konstigt den här tiden på året men kanske blir det oväder. Dom brukar ju känna av det. Vi får väl se.


Dagens ord: Bättre att försöka och misslyckas än att inte försöka alls. 

 
ANNONS
 
Skatan

Skatan

19 april 2017 15:20

Vilka små tjocka go'a domherrar ❤️
Och vad härligt ni har det. Någon gång
Ska vi också bestiga berg tillsammans 😉
Kram❣️

http://skatanstankar.com

 
Ingen bild

Barbro

19 april 2017 15:39

Va härligt allt låter. Känner igen attman vill göra allt och överallt. Det finns massor att göra och det känns så härligt

 
Sanna

Sanna

19 april 2017 17:04

Haha ja det var ju ett bra ordspråk sonen myntade =D

SV: Mm nu drömmer man om odlingar och önskar att orken räckte till allt man vill...men snart så kommer den nog tillbaka och då skall växthuset upp och det med basta ;)

Sköt om dig!
Kram
Sanna

http://krimskramsan.bloggplatsen.se

 
Soldansaren

Soldansaren

19 april 2017 20:02

Vilka härliga dagar! Även om Sonen myntade ett bra ordspråk så gillar jag nog dina dagens ord bättre. Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingen bild

Bamse31

20 april 2017 01:15

Äh,Anita jag har kunnat reparera baksidan på holken alldeles utmärkt. fanns det något tecken på att någon hade boat i holken tidigare år? för fåglarna spelar holkens utseende inte någon roll huvudsaken de har någonstans där man kan lägga ägg och boa. Det där cowboyberget, , är det här du brukar gåupp och skrika vårskriket.

Det var bussigt av sonen och fixa till veden åt dig, men vad jag undrar, kapar du verkligen stora trädstammar självmed vedkap en ? Det är strongt gjort i så fall.
Kramen.?

 
Anki

Anki

20 april 2017 06:27

Så bra att du fick hjälp att klyva veden - snällt av sonen din!
Så många fina bilder - så vackert hos dig och cowboyberget verkar spännande. jag är så glad för din skull att du fått en ny kamera!
Numer ser vi sällan några domherrar alls under vintrarna, men så kommer d så här på vårkanten - har några stycken här utanför köksbordet just nu, tillsammans med bergfink, bofink, stenknäck, steglits och de "gamla vanliga"...
Ha det gott!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Carina

Carina

20 april 2017 08:42

Så söta domherrar och kanske det stämmer ordspråket... ska tänka på det nästa gång de dyker upp på gården i stugan.

http://ennasbarn.bloggplatsen.se

 
CS

CS

20 april 2017 11:51

Va härligt det ser ut så här i vårtider när allt börjar vakna till liv

http://dagarmedcs.blogg.se

 
Ann

Ann

21 april 2017 06:04

Hej! Jag tycker holken är gullig och lite originell liksom!
Jag träffade och kramade om Mikael på Hammarn på Skärtorsdagen! Det var kul att träffa honom! Må så gott så hörs vi mera! Kram Ann

http://dansann.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 15 jan 10:19

Som ni vet så gillar jag inte att hålla på med ved. Ni som inte behöver elda förstår nog inte riktigt hur mycket jobb det är med veden innan den ligger i brasan och värmer och gör det mysigt.   Stockarna ska hem, sedan kapas och klyvas och ligga ...

Av Anita - Söndag 13 jan 08:27

Inte är jag rädd för mörker, björn och varg och andra djur (nu ljuger jag, ormar gillar jag inte).    Så är det stormen. Storm är jag rädd för. Jag vet att den river ner både träd och tak och sprider allt löst ut över marken. Jag vet att huset ...

Av Anita - Torsdag 10 jan 10:11

Sonen säger ibland att jag skriver för långa bloggar och därför ska jag fatta mig kort.   Timmerbilar som kör på vår smala byväg. Jag är livrädd att möta dom. Till Bräcke med min trasiga bil för att få den fixad. Renar efter vägen. Loppis i...

Av Anita - Måndag 7 jan 14:42


  Tänk att allt ska vara så komplicerat med tekniken. Först om främst skrivaren. Jag har slut på färg och det är skitdyrt med ny färg. Billigare att köpa en ny skrivare men vad är det för fasoner. Skräpa ner med en massa skrivare.   Egentligen...

Av Anita - Lördag 5 jan 09:28

Jag tittar ut genom fönstret och får se sju snöskotrar åka över sjön. Eftersom det regnade igår skulle jag tro att det var väldigt subbigt och blött på sjön. Nu verkar det vara uppehåll och nollgradigt. Blankis och jättehalt.   Det har minsann va...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se