Direktlänk till inlägg 24 april 2017

HITTAN OCH DITTAN

Av Anita - 24 april 2017 15:49

 

Nu har det varit några hemska dagar med storm och elände.

Det finns så mycket att göra utomhus men i fulvädret får man hålla sig inne.


Igår morse for Kinabror, Broder B och Frun till Skåne. Hunden Jack deppar och vägrar att gå in till mig. Endast mat kan locka in honom i huset. Han är ju fortfarande rädd för katten.


Katten väckte mig klockan fem imorse och skulle ut och då förstod jag att det slutat blåsa för annars ligger han inne hela dagen.

Nu när inte vinden förstör så hör jag orrarna spela ute på sjön och svanarna nere i ån skrika.

 

I skogen kurrar duvorna och bäcken porlar glatt  Småfåglarna kvittar förstås också. Det är många vårliga ljud just nu. Redan vid 8-tiden tog Jack och jag en långpromenad i skogen. 

Nu är det mycket att göra ute.

 

Det är då jag börjar fundera på dittan och dattan. Jag har så dåligt tålamod så därför hoppar jag hit och dit Som nu det här med veden. Om jag hade tålamod skulle jag hålla på med den och koncentrera mig på att få det klart snarast möjligt. Kanske skulle jag kunna njuta av känslan av att jag gjort det klart lite snabbt.

 

Nu har jag stått där ett tag men lessnat.

Slutat och istället lagat fågelholken och spikat fast den.

Satt upp insektshotellet. Skrapat lite gammelfärg på huset. Satt fram den lysande hunden.

 

Krattat lite löv. Ätit lite ärtsoppa. Lekt med hunden. Vilat på soffan för trött blir jag. Inte fasen blev man trött förut.

Ont i ryggen får jag banne mig också. Druckit kaffe och pratat med Storfiskarn.

 

Hela dagen har gått och det blev bara så här mycket ved upptravat och klyven.


Hela dagen har gått och det känns som om jag inte uträttat mycket och nog vet jag att det beror på att jag hoppar hit och dit och inte gör något klart men inte lär det gå att ändra på hur man är när man är nästan 70 år.


Kanske är det bara att acceptera att man är som man är. men nog är det märkligt att man hann så mycket när man kastade bort tiden med att jobba. Fattar inte att man hann med mer då än vad man gör nu. Kanske var man mer strukturerad och stressade och skyndade mer.


Dagens ord: När åldern slår till hinner man inte så mycket som man tror. 

 
ANNONS
 
mmamammafru.bloggplatsen.se

mmamammafru.bloggplatsen.se

24 april 2017 23:21

Varning!!! Jag har en massa information om personen om ni är nyfikna så får ni höra av er privat här.

http://hemmamammafru.bloggplatsen.se

 
Anki

Anki

25 april 2017 06:55

Visst är det konstigt att man hann så mycket mer på den tiden man både hade ett heltidsjobb och allt hemikring. Jag tycker du är duktig som orkar fixa med så mycket!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Ingen bild

Barbro

25 april 2017 10:02

Samma här. Det är dagarna som går hela tiden!

 
Karin

Karin

25 april 2017 16:46

Vilken vacker tulpanbukett! Det är alltid kul med oväntade blommor!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Göran

Göran

25 april 2017 17:48

Duktig du är med veden! Du behöver inget gym. Beträffande gulaschgrytan så försökte jag att skicka en länk men det funkar inte i kommentarsrutan. Så goggla "gulaschgryta" och klicka sedan på länken till "Allt om mat", "Mustig gulaschgryta". Säkert är många andra recepten också goda!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Staffan H

Staffan H

25 april 2017 22:17

Du har ju faktiskt hunnit klyva en hel del ved och det kan väl räknas som ett bra dagsverke?

http://staffanhuss.wordpress.com

 
Carina

Carina

26 april 2017 08:42

Ja det är på katten man ser vad det är för väder ute och lite på hunden också för han drar sig lite extra på morgonen när det ruskar ute. Kramar

http://ennasbarn.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

26 april 2017 16:21

Ja, hur hann man med att jobba? Det kan man verkligen fråga sig. Det är fullt upp nästan jämt.
Kram på dig Anita!
/Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Soldansaren

Soldansaren

26 april 2017 19:18

Åh, bästa Skogsnuva, vad det skulle vara härligt att gå på antikvariat med dig (så som du skrev på min blogg). Jag tror att du skulle gilla antikvariatrotande och vad mycket vi skulle ha att tala med varandra om över den där mjölkchokladen. Ja, vad det skulle vara härligt!

Jag är inte heller särskilt bra på att göra klart, men snart är min bourgognebok klar i alla fall.
Varmaste kramar!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingen bild

BAmse31

27 april 2017 12:36

Du är duktig på att hugga ved Anita. Jag skulle behöva ha den motionen just nu men här finns ingen ved att hugga . I dag är det fint väder, så jag har varit ute på promenad beledsagades av min Hemtjänst personal. Tråkigt att du ska behöva vara ensam hemma nu när våren börjar komma och så mycket kan uträttas ute, som du skulle behöva ha hjälp med. du är i alla fall lyckligt lottad som bor så att du kan höra fågelsång och uppleva naturen på det sätt du beskriver. Här kan manknappast höra någon fågelsång. Det enda som gör sig påmint är ljudet av motorfordon från alla håll
Kramen! .

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 15 sept 10:34

Vet inte riktigt var jag ska börja. Sitter och tittar ut genom fönstret och inser att nu kommer inte sidensvansen att ha något kvar att äta när dom kommer senare i höst.   En flock trast på säkert 100 stycken fullkomligt rensar rönnen. Lite sy...

Av Anita - Fredag 13 sept 08:39

Mina bloggvänner Anki och Åke visar skyltar en gång i veckan och ibland har jag tänkt göra det men det är bara en sak. Det finns inte så många skyltar här i Fisksjön, bara några gamla mötesplatsskyltar och ibland någon varning för jakt men jag kom på...

Av Anita - Tisdag 10 sept 09:17

  Tar väl det positiva först. Söndagen sken solen stundtals och var varm och skön men så fort den gick i moln blev det kallt och ruggigt.   Älgjakten var i full gång men jag kunde inte hålla mig från att gå till skogen och plocka lite lingon. ...

Av Anita - Lördag 7 sept 14:53

Fredagen började som en vanlig fredag med att Kinabror och jag åkte till Hammarstrand för att äta lunch och handla mat. Den här fredagen for vi till en gårdsbutik för att handla grönsaker. När det finns ett sådant fint ställe ska man ju utnyttja de...

Av Anita - Fredag 6 sept 08:39

  Precis så har det varit den här veckan. Omväxlande sol och omväxlande svarta moln och häftiga regnskurar.  Idag skiner solen men det blåser isande vindar och bara 8 grader varmt.   Det har varit nära frost nu en del mornar och jag ängslas ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se