Direktlänk till inlägg 28 april 2017

PORSLINSSTOLEN OCH NR 2

Av Anita - 28 april 2017 08:50


Nog kan man väl bli förvånad. Numera heter det enligt reklamen porslinsstolen och nr 2 medan vanligt folk sagt toaletten och skita. Oj oj oj. Det sista är en snofsig böna som är så rädd att det ska lukta när hon varit på toa så hon använder någon form av spray som liksom täcker över krökarna och hindrar lukt så hon kan gå ut och inte vara röd om kinderna när hennes chef ska gå dit. Tänk, så hemskt det vore om det luktade prupp. Undrar vilket onyttigt medel för naturen det ska vara i den sprayen då. Nä nu går väl skam på torra land. Och det där med fjantet med nr 2. Räcker det inte med att man säger att man ska gå på toa. Jag tror att välden har blivit alldeles galen


Då börjar jag tänka på hur vi vanliga människor har det på toa. Man ska ju sitta där i lugn och ro. Jag har i vanliga fall en Hemmets journal eller Land där så jag har något att läsa.

Nu när Sonen varit hemma ligger en hög med 91-an Karlsson där. När han nu är 40 år kan jag känna att det är lite gulligt att han fortfarande läser sådana tidningar.


På Kinabrors toa ligger tidningar med Sudoku och en blyertspenna.

Hos Dansbritt ligger det tidningar med halvlösta korsord och hellösta också föresten.


Ingen av oss har nog någon flaska med medel som ska kapsla in skiten i alla fall. Så är ingen av oss stjärna från Hollywood utan bara vanliga människor förstås och behöver inte parfymerade skitar. 


Nej, nu tillbaka till vardagen och vad som hänt de sista dagarna.

 

När man vaknar och marken är vit igen så känns det inte så kul. Hunden och jag går i alla fall en promenad och sedan bakar jag en paj. En av mina meditationstjejer ska komma och det var väldigt trevligt och vi satt och pratade mest hela dagen och eldade i kaminen och såg på när hagelskurarna och snögloppet for omkring omväxlande med lite sol. Det var alltså aprilväder.


Igår vaknade jag till  en solig dag men minusgrader.

 

Hackspetten satt på fågelhuset och plockade i sig något.

Jag ställde mig nere vid vedhögen och började klyva. Det var kalla vindar från sjön för isen ligger fortfarande kvar. Det händer inte mycket med naturen när det är så kallt på nätterna.

AMV och Gubben kom och AMV, Jack och jag gick badstrandsrundan.

 

Svanen som varit ensam nere vid ån hade fått sällskap och jag kände mig glad för hans skull, en ensam svan är verkligen en sorgsen syn. Jag är så glad för min kamera för nu känns det som om jag kan ta fina bilder igen. Det är väldigt många finesser på den och det kommer att ta tid att lära sig men jag gillar den.


När vi satt i lä på altanen så fick vi se att mina tornfalkar kommit tillbaka och tydligen tänker fortsätta att bo i samma bo som ifjol. Det känns nog lite besvärligt för dom för det är väldigt lite möss Jag har inte sett en endaste mus eller råtta och inte ens några spår efter möss.


I skogen kuttrar duvorna och när jag for på vattengympan igår såg jag faktiskt fyra tjäderhönor nere på vägen och en orrtupp. Lite längre bort kom två ekorrar och sprang över vägen och nästan nere i byn var det tre rådjur så nu rör det sig i naturen trots kylan. En hel flock med bergfink var i fågelbordet härom dagen men försvann lika fort som dom kom.

   

I skogen är det i alla fall bart till slut och snart smälter väl isen på sjön bort och då är det tid att skrika vårskriket.

Det är sannerligen en sen vår iår och allt står liksom stilla.


Kinabror är fortfarande kvar i Skåne. Idag ska jag iväg till Hammarstrand som vanligt när det är fredag. Annars är det bara vedklyvning som gäller. Idag är det mulet och grått men regnar inte ännu. Hoppas ni får en trevligt helg och kan göra något roligt och slipper att klyva ved.


Dagens ord: Det är skönt att slippa halka omkring på isen i alla fall. 

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

28 april 2017 10:37

Jag är en snabbis på toa och sitter aldrig där och läser.
Vilken fin bild på de flygande svanarna!
Trevlig helg!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

Bamse31

28 april 2017 11:52

Jag läste förut att du lyckas reparera holken. Det var bra. Apropå porslinsstolen så har man ju i Norge ett annat namn för den. Där heter den Bruse fåtölj och det tycker jag passar väldigt bra. vi skulle kunna försvenska det och kallade för brus fåtölj. Jag förstår inte att det ska vara där så mycket hemlighetsmakeri er genom att man går och sätter sig på toaletten och utför sina behov. Människokroppen är ju installerad på det sättet att äter man någonting så kommer det ut sedan i form av avföring annars skulle vi inte kunna leva. Att man ska göra så mycket hemlighetsmakeri av detta oförklarligt

Din kamera verkar ta väldigt fina bilder men det är inte bara kameran som bilderna ankommer på. Det är i stora delar också den som står bakom kameran, fångar in motivet, och knäpper av vid rätt tidpunkt. på det är du duktig Anita titta bara på svanen hur du har fångat den i flykten det är enormt bra gjort grattis.

Ja nu börjar våren verkligen komma. Det är trevligt för dig att du har så mycket vilt omkring dig och fåglar som kommer tillbaka år efter år som det där Falkarna.. Här i stan har vi tyvärr inte möjligheter att göra sådana iakttagelse i större omfattning

Ja idag åker du till Hammarstrand för att gå på krogen vad jag förstår. Själv ska jag gå på 20 års jubileumsfest, det har gått så lång tid sedan vår gubbe kör bildades en gång i tiden och det firar vi med våra damer en massa högtidstal där. Jag vet att man kommer att prata väl om mig därför att jag var den som bildade kören men det ska bli trevligt iallafall att träffa alla gamla sångare - kompisar och deras damer.och så måste jag själv hålla ett litet tal naturligtvis. vi får se hur det går.

Kramen! .

 
Anki

Anki

28 april 2017 15:09

Jag har lite svårt att kommentera hos dig. Om jag skriver en lite längre kommentar så hinner jag aldrig bli färdig innan något händer och allt försvinner - inget kul alls!
Nu skriver jag på en "post-it"-lapp och kopierar istället och klistrar in i kommentarsfältet - det brukar funka :)
Angående den där sprayen mot lukt, så undrar man hur folk tänker - alla måste väl gå på toa ... i te behver man väl skämmas över det heller! och så funderar jag som du - vad är det för något i sprayen? Säkert inget miljövänligt i alla fall!
Vi har också en del kvaratt klyva, men det får vänta till nästa vecka :)
är så glad för din skull att du fick en ny kamera och att du är nöjd med den! Jättefin bild på svanarna - fint fångat!
Ha en fin helg!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Soldansaren

Soldansaren

28 april 2017 16:55

Tycker att nästan all reklam är en förolämpning mot min/vår intelligens. Men jag har å andra sidan aldrig förstått det där med läsning på toaletten heller. :)
God Valborg!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
mmamammafru.bloggplatsen.se

mmamammafru.bloggplatsen.se

29 april 2017 01:45

Kollar in min information!
Jag vill bara säga att jag har varit med i TV - programmet STALKER TV 3! Du/ni får gärna sprida ut detta på nätet! Jag vill blir känd och jag tycker mycker om att synas för allmänheten! Har ett behov för att synas! Får ett bättre självkänsla, självförtronde också m.m
Min information:
Sprid ut detta också!
Elisabeth Kinnerlöv
Sveavägen 16
33150 Värnamo
Född: 1960.11.19-24??
Mobil.nr: 0702440917
Har lagt upp en bild!!!
http://elisabethkinnerlov.bloggplatspen.se

http://hemmamammafru.bloggplatsen.se

 
mmamammafru.bloggplatsen.se

mmamammafru.bloggplatsen.se

30 april 2017 00:09

Ärligt talat nu, hur lågt ska denna psykopat få gå innan någon sätter ett stopp för det?
Ska folk behöva ta att bli trakasserade och hotade på sina bloggar hej vilt, att vi ska få våra inlägg tagna?
Ska folk behöva sluta med sitt bloggande pga av något sånt här?, folk som brinner för sin blogg och skriver med hjärtat!
Jag blir så fruktansvärt arg och besviken på mänskligheten, ungefär som om det inte finns tillräckligt med problem i världen, nej då ska folk behöva stå ut med dessa jävla nättroll.
Tex denna kvinnan jag följer både här på olka sociala medie som verkligen brinner för sin blogg som är en riktig kämpe som gått genom tuffa tider i livet, hon är verkligen en riktig bra människa och jag älskar att läsa hennes blogg, och som delar med sig av sin erfarenhet behöver stå ut med att denna kvinnan trakasserar henne dagligen, detta är INTE OKEJ!!!!!!
Och jag kommer fortsätta att göra mig HÖRD tills hon STOPPAS!

NOUW OCH BLOGGPLATSEN GÖR NÅGOT ÅT DETTA; SKYDDA SIDAN IFRÅN DESSA FOLK SÅ MAN SLIPPER STÄNGA NER SIN BLOGG OCH SÖKA SIG NÅGON ANNANSTANS!
Jag är ledsen men jag kan inte ens fortsätta med det här inlägget för jag är riktigt jävla upprörd över hur detta jävla systemet fungerar!!!!!

http://hemmamammafru.bloggplatsen.se

 
Göran

Göran

30 april 2017 22:41

Härliga bilder. Både av fåglar på flykt, trollskog och annat. Jag MÅSTE försöka få nån ordning på att lägga ut bilder, jag med. Får väl försöka använda dig som inspirationskälla. Har nästan ny mobil som lär ha en alldeles suverän kamera men är alldeles för dålig på att använda den. Digitalkameran är mer än tio år gammal så den är väl knappast ett alternativ längremen jag skulle verkligen vilja bli bättre på att lägga ut bilder.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Ann

Ann

3 maj 2017 12:44

Hej Anita! Jag tänker på den fina tjejen som Kinabror pratade om från sin tid i Kina, som kom in på mötet iklädd en fin dräkt och lade iväg en ordentlig rökare det första hon gjorde innanför dörren! Där var det naturligt med dessa naturljud och ingen reagerade!! Låt våra naturliga dassbesök få vara naturliga! Ha det gott! Kram Ann

http://dansann.blogg.se

 
Dunsaluns

Dunsaluns

6 maj 2017 06:42

Haha, ja, jag ser inte TV så mycket nu mer. Jag blev också helt betagen av den där reklamen. Jag trodde nästan det var ett skämt, en parodi på vår sjuka värld. Men så kom jag på att vi har ett dataprogram som tar emot och lämnar barnen på dagis och förstod att ja, det är tydligen såhär det ska vara.. Det är som om ingenting får vara vad det är längre. Allt ska ändras på, och det ska kosta pengar.. (Åtminstone för någon) vilken fin gräsmatta du har! Även om den inte är grön än. Det verkar vara så fina omgivningar med gamla åkrar och djupa skogar hos er. Här har snön inte farit bort helt än, men igår var första dagen vi hade utedag utan täckbyxor och jacka. Då kunde vi till och med ta av oss i linne. Och jag ritade med en pinne i gruset så vi kunde hoppa hage. Oj vad kul det var ..och längesen! Nu ska jag gå ut till djuren. Ha det bra!

http://Dunsaluns.bloggplatsen.se

 
Dunsaluns

Dunsaluns

6 maj 2017 06:47

Betagen var ju fel ord

http://Dunsaluns.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 13 dec 08:00

  När det var fullt med snö i träden sa pappa att det var jullorv och då skulle det bli långvarig kyla och så blev det. I morse var det 24 grader kallt och det var kallt inne.    Plogbilen kom i alla fall i förrgår kväll så igår kunde jag ta...

Av Anita - Måndag 10 dec 06:56

  Söndagsmorgon och jag hade tänkt göra köttbullar och plocka lite lätt men när jag tittar ut så förstår jag att det ska bli andra bullar minsann. Det hade snöat och snöat. Katten Morris vände när han gick ut på bron och jag kände hur humöret sjön...

Av Anita - Fredag 7 dec 16:18

Vaknade till att katten Morris satt på min mage och klappade mig på näsan med tassen. Det var mörkt och jag var trött och mätt efter gårdagens julbord på PRO.   Nu ska vi ta dagarna i tur och ordning och inte virra till det som jag har en förmåga a...

Av Anita - Onsdag 5 dec 15:56

  Så sitter han där, ensam framför sin eld mitt i skogen. Sitter där och suckar och minns. Han är inte särskilt gammal, bara så där 100 år så minnet är det inget fel på.   Han minns när han var en viktig kraft på gården. Hur han gick runt ...

Av Anita - Tisdag 4 dec 09:22

Jag bakar inte. Jag städar inte, men oj vad jag gillar att pynta och gräva i alla mina oändliga lådor med julsaker, en del så gamla så dom nästan ramlar sönder. Visst fanns det tider då jag gjorde hela land med pepparkakshus och bakade pepparkakor ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se