Alla inlägg under april 2017

Av Anita - 9 april 2017 08:46

Det blev alldeles för få dagar som Skatan stannade här hos mig. En solig fin dag och en mulen och grå. Den mulna och grå passade vi på att åka ner till Hammarstrand och gå på cafe och äta räkmacka och prata och prata och prata.


På kvällen var jag tvungen att åka på fiskemöte och vet ni vad. Äntligen har jag sluppit mitt sekreteraruppdrag där efter 20 år. Det borde man fira på något sätt tycker jag för jag var bra less. Nu har jag bara ett protokoll att skriva och sedan kan jag glömma det. Nu har jag bara en förening kvar.


Sov dåligt den natten och så skulle vi upp vid halv 6-tiden för jag skulle skjutsa Skatan till bussen. Så for hon. Jag for och jobbade och på hemvägen såg jag två tjädertuppar som småbråkade på vägen. Hem och sedan for Kinabror och jag ner till Hammarstrand och åt lunch tillsammans med DansBritt och vi handlade och for på graven och tog bort lyktor och till PappersBeda med våra deklarationer. När jag kom hem var jag så trött så jag somnade på soffan och vaknade inte förrän Skatan ringde och talade om att hon kommit fram till Nyköping.


Så berättade hon om den hemska terroristdådet som hänt i Stockholm med döda och skadade människor. Hon hade precis hunnit åka iväg med tåget när det hade hänt. Så förfärligt. Tv och radio har pratat om det nu i flera dagar men man verkar ha fått fast den som gjort det i alla fall. Ondskan breder ut sig.

 

Jag for ner till bakstugan för att lämna grejor och elda i ugnen så det skulle gå lite fortare på lördagen när PappersBeda och jag skulle baka.


Baka gjorde vi förstås redan rätt tidigt på lördag morgon och det gick så bra så bra. Det är något meditativt att baka tunnbröd. Jag vet inte vad det är men det är alltid med samma glädje man går till bakstugan. Kan vara doften av eld och bröd kanske.

 

Vi bakar ungefär 100 kakor. Det har hänt att vi bakat mer men då blir man ganska trött så det får räcka med det vi gör. Så kom Kinabror och L o M och vi tog ett kaffepaus. Så gott med nybakat varmt tunnbröd som smöret nästan smälter på.

 

Inte en enda kaka misslyckades eller blev bränd så vi kan nog säga att efter alla år vi bakat så är vi snart rätt duktiga på det. Är väl skönt att man är duktig på någonting i alla fall.


 

Så är det till att paketera och så kom PappersBedas dotter och hjälpte till med det och så städade vi och så hem.

Trött var jag och somnade en stund på soffan igen i väntan på att Kinabror skulle laga mat.


Vi hade ett uppdrag till på kvällen. Vi har ett kusinbarn som har ett band som spelar och sjunger helt fantastiskt och dom skulle uppträda på hotellet i Hammarstrand. AMV och Östen och deras två vänner och vi och Dansbritt skulle dit och det blev ju ett helt bord. Hon bor i Stockholm i vanliga fall och har gjort flera fina låtar som handlar om sin hemlängtan till elefantberget, älven och alla människor. Kanske saknar man inte det här och förstår hur fint det är innan man flyttar härifrån.

 

Sagolikt duktiga är dom och det är en fröjd att lyssna på dom.


Vad mer.......jo en orrtupp såg vi och en enkelbekasin så våren är på väg på något vis även om det står lite stilla nu. Det snöar lite och haglar lite och regnar lite men blåser inte i alla fall och en och annan solglimt letar sig genom molnen och det är söndag och jag har massor att stöka med. 


Snart påsk och på onsdag kommer Sonen och Fjällan och så är det resan till blåkulla och matlagning och planering och stök så det är väl bäst att jag får ändan ur vagnen och sätter igång genast.


Dagens ord: Det är på kvällen den late får brått.

Av Anita - 6 april 2017 14:13

I tisdags kväll kom Skatan. Ja alltså bloggskatan från Nyköping. Så roligt att se henne igen för det var faktiskt två år sedan hon var här senast.


Vilken tur vi hade med vädret igår. Solen sken och det blåste inte när vi tog med hunden Jack och vandrade bortåt i skogen.

 

Efter en stund så kom DansBritt också och hälsade på. Vad ska man hitta på en sådan här fin dag. Inga problem med det minsann.

 

Det är så här att jag har en gammal vedspis nere vid sjön som börjar att bli lite rostig och ful och gått sönder lite grann. Av alla ställen man kan tänka sig så hade jag fått tag i en burk gammaldags spissvärta på blomsterhandeln i Bräcke. Klart att vi skulle vara nere vid sjön och fixa spisen.

   

Sedan plockade jag fram det gamla våffeljärnet för att se om det gick att olja in det och använda det. På ett sådant våffeljärn blir det de frasigaste godaste våfflor man kan tänka sig. Man tar bort spisplattan och så steker man ena sidan och sedan snurrar man runt och steker den andra sidan. Lite annorlunda än ett nytt elektriskt minsann.

 

Jag tycker att jag lyckades ganska bra faktiskt.

 

Alla åt med god aptit även hunden Jack förstås.

 

Eftersom vi inte fått till någon riktigt bra grilleld ännu så började vi att äta bakfram, våfflor först och korv sedan men det går bra det också. Inge klagomål i alla fall.

 

Det var riktigt varmt i solen men lagom till korven var grillad kommer ett oväder svepande med hagel och regn och blåst så vi fick sätta oss på altanen i väntan på att ovädret skulle gå över.


Vad blev det mer. Ja, vi blev där nere större delen av dagen och sedan gick vi hem och jag stekte abborrfileer till oss alla fyra och så blev det kväller och vi såg på tv och eldade i kaminen och pratade förstås.


Idag har Skatan och jag varit till Hammarstrand och gått på cafe och ätit räkmacka och suttit och myst och pratat. Ni kan väl tänka er hur mycket opratat vi som inte träffats på två år.


Jag ska på fiskemöte ikväll och redan imorgon bittida ska Skatan åka tillbaka hem. Den här gången åker hon tåg och buss och det går väl bra det också. Det blev ett kort besök men roligt ändå. Vi hann en hel del faktiskt.


Idag är det grått och blåser kallt från sjön och det blir inga promenader utan vi stannar inne och eldar i spisen och och tar det lugnt resten av dagen.

 

Dagens ord: Håret blir grått för det börjar bli lite mögligt inne i huvudet? 



Av Anita - 3 april 2017 09:27

 

Bamse, min trogna bloggläsare skrev att jag måste vara en människa som påverkas ovanligt mycket av naturen och vädret och visst är det så. Jag är ju en skogsnuva. Värst är det stormen som gör mig deppad utmattad nervös och energilös. Påverkas av snö som jag bara ser som ett elände. Kylan som får mig att frysa och deppa. Fullmånen som hindrar mig från att sova. Solen som gör mig glad och livad och sommaren som förvandlar mig till en helt annan människa än den sura vintersnuvan.


Nu blev det helt plötsligt vår bara så där utan vidare och jag kände hur allt blev annorlunda.

I förrgår började det regna. sånt fint duggregn som är så härligt. Å så jag njuter. Det blev nästan bart på vägen på bara ett dygn och gårdsplanen är full med grus istället för blåis.


Helt plötsligt hoppade energin på mig och jag började dammsuga och byta gardiner och sedan gick jag ut.

Det hade slutat regna. Fåglarna kvittrade och nu hade både koltrasten och bofinken sällat sig till kören av talgoxar och blåmesar.

 

Alen full med hängen och tibasten är full med knoppar och om solen skiner ett par dagar slår den ut.

Det doftar vår, blöt jord och mossa.

 

Hunden Jack och jag får mycket att stöka med. Vi måste kolla dom nya dikena och se om dom fungerar och visst gör dom det. Så går vi in i skogen.

 

Myrorna har kommit ut och börjar med sitt reparationsarbete.

 

Bäcken har fått fart och forsar och bubblar och låter. Så härligt.

 

Stannar till vid vättarnas underjordiska bäck och står där och drar in andan. Efter regnet är luften fuktmättad och doftar härligt.

Det är länge sedan man kände någon doft ute i naturen, snö luktar bara snö.

Jag blir så ivrig den här tiden. Måste ta med hackan och ut och renas diken och bäckar. Jack hjälper till och drar iväg med grenar som är där dom inte ska vara.


 

VÅRIVER är ordet. Vissa delar av den här vintern har jag varit väldigt nerstämd och inte har det varit bättre av mina skador med knäna så jag har nästan glömt hur det känns att bli barnsligt ivrig.


Så åkte vi på bio. Det var "Sameblod" och det var en deprimerande film som inte hade någon positivitet alls utan bara hemska saker och sorg och elände. Säkert bra och kommer väl att få många priser och visar säkert hur det var att vara same förr i tiden och jag hoppas innerligen att det inte är så nu för tiden.


Nu väntar jag på att två av mina meditationskvinnor ska komma och imorgon kommer min bloggvän Skatan och det ser jag naturligtvis fram emot . Det ska bli så kul.


Dagens ord: Njut av vårens starka energi.

Av Anita - 1 april 2017 15:14

 

Månadsbilden är väl ganska lika även om det är lite mindre snö och jag har plockat undan sparken, alla sparkar föresten. Man blir så ivrig när det börjar töa och så åker snöspadar och sparkar in och man börjar tro att det ska bli vår och då börjar det toksnöa igen och bli kallt på nätterna.


Onsdagen åkte Kinabror och jag till Bräcke till AMV och Östen. Vi åt på folkets hus och Kinabror klippte sig och var och köpte sig en traktor. Nu ska det bli bonnerier i Fisksjön minsann.


Jag och AMV vi gick och tittade på nya blomsterhandeln och den var väldigt fin och hade väldigt många roliga blommor.

Jag har blivit lite sugen på streptocarpus. Förr hade jag alltid dom men nu är det många år sedan sist. 

 

Så blev det torsdag och jag skulle iväg på vattengympa på eftermiddagen. Kinabror är förkyld och skulle stanna hemma.

Det hade frusit till så jag bestämde mig för att ta på dubbskorna när jag gick i skogen med hunden Jack. Tro inte på faan att det var glashalt och i en backe for jag omkull och gjorde illa höger knä så nu har jag två dåliga knän. Det är väl själva fasen. Dessutom märkte jag på kvällen att armen och axeln också gjorde ont och när jag tittade var jag blåslagen på armen också. Det blev ingen vattengympa för mig utan linkande tog jag mig hem och lade mig på soffan istället.

 

Igår kom traktorn och så kom det den ena gubben efter den andra för att titta och kolla och prata.


 

Vi for i alla fall iväg till Hammarstrand för att äta på hotellet med DansBritt (som också var förkyld) och handla och stöka lite grann innan vi for hem.


Så blev det kväll och Lets Dance och oj vilka fina klänningar dom har och Winervals var kvällens vackraste dans. Tänk om man kunde dansa det och hade sådana fina kläder bortsett från högklackeskor. Det skulle dom aldrig få på mig. Världens dummaste kvinnoplågarklädsel, möjligen bortsett från de stackars kvinnorna som går omkring helt täckt i svarta skynken med bara ögonen som tittar fram. Är det männen som hittar på sådana idiotgrejor för att hålla kvinnorna i underläge. Jag bara undrar.


Nu halkade jag av banan känner jag. Tankarna bara kanade iväg precis som jag gjorde i torsdags.

Inatt har jag inte sovit bra. Tror att klockan blev halv fem innan jag somnade och det var högst olämpligt en sådan här natt till en sådan här dag.


Första april men ingen har lurat mig än vad jag vet. Kinabror och jag har samlat ihop massor med ris och idag var det lugnt och stilla så vi satt igång att elda. Det blev en jättebrasa.

 

Det är något visst med att elda ute. Det känns lite vår och det är härligt väder ute, visserligen lite mulet men varmt och ingen blåst men jag är lite trött faktiskt och lite ont har jag också.

Vi bar in soffan jag fått av TuppOla och den var tung och jag är inte så stark. När vi fått in den och jag börjat stöka och dammsuga kom TuppOla och nu är det dags att äta middag hos Kinabror. Jag tror att det blir fläskfilegryta och det känns skönt att slippa laga mat idag.


Dagens ord sagt av ett klokt barn:Man tappar lite av tyngdlagen inne i magen när man blir gammal och då ramlar man lättare. Var det månne det som hände mig i torsdags. 

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards