Direktlänk till inlägg 1 juni 2017

MÅNADSBILDEN JUNI 2017

Av Anita - 1 juni 2017 14:40

 

Nog har storbjörken blivit lite grön men i rabatten syns inget spår av växtlighet. Det är ovanligt sent iår, annat kan man inte säga.

 

Nåja när man jämför med första maj så är det lite grönare både på trädet och marken. 

Annars har det varit en jäkla vecka till att tokblåsa. Jag hatar blåst. Det får heller regna  men västanvind med 4 grader varmt är ju ingenting att längta efter precis.


Med snorig näsa och igentäppt hals vill man inte ens gå ut och då var det en lämplig dag för Kinabror och mig att åka och handla blomplant.


Nog är det härligt att gå omkring i växthusen och lukta och känna värmen som slår emot en när det är sådant skitväder ute.

 

Hela eftermiddagen gick åt till att plantera blommor i blomlådor och pottor. Det finns så mycket roliga och fina blommor så man kunde verkligen ruinera sig. Nu har dom petunior som är randiga och som har kanter i vitt och till och med prickiga blommor. Det är onekligen en fröjd att sitta och plantera och prata med dom, blommorna alltså.


Jag trodde en gång att jag hade satt en druvplanta i växthuset och när den kom upp så band jag upp den i taket och tänkte att jag skulle kunna sitta där och ta en druva och se solen lysa genom gröna granna druvor. Jo pytt skit i pannkakan. Inte var det någon druva. Det var en svartvinbärsplanta.

 

Visst den är grön och fin och har massor med blommor men det blir inte riktigt samma sak att äta svartvinbär när jag har 30 buskar utanför. Så det kan bli.


På kvällen kom AMV och Gubben och Gubbens lekkamrat. Solbrända var dom och nyss hemkomna från Grekland. Jag fick tårta och blomma och en rolig grej från Grekland och så fick jag titta på korten och se vågorna på film och det gröna vattnet och dom fina små byarna som dom besökt.

 

Idag blåser det och 4 grader varmt, alltså ett riktigt skitväder. Jag gjorde mig en sväng till PappersBeda och hon toppklippte mitt hår. Det är fantastiskt med människor som kan allt möjligt och hon är minsann en sådan person.


Hem och här var det full rulle. Mustaschen och Kinabror fikade och så for Kinabror bort till Stedesbacken för att hämta matjord. Nu ska det lagas gräsmattor.

 

Jag kör med spade och kratta och hunden Jack hjälper till att dra upp rötter. Han är en baddare på att jobba och älskar att arbeta och dra och riva och springa. Trött blev jag och ont i ryggen. Man är inte van med kroppsarbete. Jag blev nästan glad när det började regna så jag fick gå in och så är det som det är nu. 


Kinabror har lagat sin spis så idag är det hans tur att laga mat så jag tror jag tar och toklägger mig på soffan framför tvn tills det är dags att äta.


Dagens ord: Jobb och vila ska vara i balans. Man kunde bara önska att vädret också var i balans. Inte sjutton ska det väl vara 4 grader när det är sommar och när man ska kunna ta ut blommorna i växthuset vete sjutton.

 
 
Ingrid

Ingrid

1 juni 2017 15:10

Det gör du rätt i; lägg dig du och vila. Det är rätt att låta karlarna passa upp lite och du har jobbat nog för i dag.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Karin

Karin

1 juni 2017 16:39

Har också köpt lite petunior och planterat i rabatt och en kruka. De är tacksamma "tantblommor", och blommar länge.
Man SER verkligen skillnad på maj och juni bilden!
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
Ingen bild

Flurig

1 juni 2017 19:09

Trots nordanvind så är det ju faktiskt den första sommardagen i dag, så jag skickar till alla bloggvänner det jag brukar den första juni : en dikt av Caj Lundgren.

Lärodikt den första juni

Var glad, min själ,för vad du har:
nu har du hundra sommardag
Och detta är den första.
När solens lopp sin ände tar
Så har du nittionio kvar,
Och någon blir den största.

Giv noga akt på var du står:
I morgon är med ens i går,
det går så fort att vandra.
Lägg märke till att vad du får
Är hundra sommardag per år.
I morgon är den andra.

Kanske har du redan läst den, men du får den ändå!
I

 
Ann

Ann

1 juni 2017 20:45

Ja, det är lite senare än vanligt i år, för att vara 1 juni! Glad är jag som inte fått ned fröerna ännu då vår "treveckorsförkylning" satt stopp för en del av vårsysslorna! Känner nu att det gör inte så mycket om det blir först till helgen! Lärodikten från Flurig stämmer bra den, så den sparar vi! Tack! Ha det gott Anita! Kram Ann

http://dansann.blogg.se

 
Soldansare

Soldansare

2 juni 2017 15:32

Jag tar också månadsbilder (eller tog) på samma ställe varje månad, och tyckte inte heller att det var så stora skillnader från månad till månad. Tills jag kom i morse och skulle fotografera, då var själva platsen borta uppgrävd och förvandlad till byggarbetsplats!
Några blommar har jag inte planterat än. Vi kommer att resa till Palma nästa vecka och vara borta i tre veckor så de kommer bara att vissna tills vi kommer hem. Hoppas att det finns några plantor kvar när vi kommer hem.
Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Carina

Carina

2 juni 2017 22:31

Ka det ska vara lätt att leva och egentligen ska inte vädret avgöra hur vi lever. ... men ack så mycket lättare när solen skiner och värmer. Trevlig helg!

http://ennasbarn.bloggplatsen.se

 
Karin

Karin

4 juni 2017 23:50

Har fått ny hemside-adress!
Kram Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Av Anita - Tisdag 27 feb 10:01

  Nu har jag inte skrivit på ett tag för nu har den tid kommit som kallas för vårvinter Det är nu det är kallt på nätterna och solen börjar värma. Det är nu vi börjar ha folk som kommer hit. Det är då jag har mycket att göra.   Det är nu vi...

Av Anita - Torsdag 22 feb 08:31

  När man nästan gett upp hoppet så kommer en sådan sagolik dag som man glömt att det kan bli fast det är vinter. Bara någon grad kallt. Solsken hela dagen. Fågelkvitter    Måndagen var det tovningskurs och vi har gjort ganska många fåglar....

Av Anita - Söndag 18 feb 09:27

  Nu kommer Kinabrors son med familj, frun, tre barn och två hundar. Kinabror har eldat i sommarstugan. Det lyser välkomnande i alla fönster. Vägen och gårdsplanen är skottad. Vattnet fungerar och brasan är tänd. Älggrytan och potatisen puttra...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards