Direktlänk till inlägg 1 juni 2017

MÅNADSBILDEN JUNI 2017

Av Anita - Torsdag 1 juni 14:40

 

Nog har storbjörken blivit lite grön men i rabatten syns inget spår av växtlighet. Det är ovanligt sent iår, annat kan man inte säga.

 

Nåja när man jämför med första maj så är det lite grönare både på trädet och marken. 

Annars har det varit en jäkla vecka till att tokblåsa. Jag hatar blåst. Det får heller regna  men västanvind med 4 grader varmt är ju ingenting att längta efter precis.


Med snorig näsa och igentäppt hals vill man inte ens gå ut och då var det en lämplig dag för Kinabror och mig att åka och handla blomplant.


Nog är det härligt att gå omkring i växthusen och lukta och känna värmen som slår emot en när det är sådant skitväder ute.

 

Hela eftermiddagen gick åt till att plantera blommor i blomlådor och pottor. Det finns så mycket roliga och fina blommor så man kunde verkligen ruinera sig. Nu har dom petunior som är randiga och som har kanter i vitt och till och med prickiga blommor. Det är onekligen en fröjd att sitta och plantera och prata med dom, blommorna alltså.


Jag trodde en gång att jag hade satt en druvplanta i växthuset och när den kom upp så band jag upp den i taket och tänkte att jag skulle kunna sitta där och ta en druva och se solen lysa genom gröna granna druvor. Jo pytt skit i pannkakan. Inte var det någon druva. Det var en svartvinbärsplanta.

 

Visst den är grön och fin och har massor med blommor men det blir inte riktigt samma sak att äta svartvinbär när jag har 30 buskar utanför. Så det kan bli.


På kvällen kom AMV och Gubben och Gubbens lekkamrat. Solbrända var dom och nyss hemkomna från Grekland. Jag fick tårta och blomma och en rolig grej från Grekland och så fick jag titta på korten och se vågorna på film och det gröna vattnet och dom fina små byarna som dom besökt.

 

Idag blåser det och 4 grader varmt, alltså ett riktigt skitväder. Jag gjorde mig en sväng till PappersBeda och hon toppklippte mitt hår. Det är fantastiskt med människor som kan allt möjligt och hon är minsann en sådan person.


Hem och här var det full rulle. Mustaschen och Kinabror fikade och så for Kinabror bort till Stedesbacken för att hämta matjord. Nu ska det lagas gräsmattor.

 

Jag kör med spade och kratta och hunden Jack hjälper till att dra upp rötter. Han är en baddare på att jobba och älskar att arbeta och dra och riva och springa. Trött blev jag och ont i ryggen. Man är inte van med kroppsarbete. Jag blev nästan glad när det började regna så jag fick gå in och så är det som det är nu. 


Kinabror har lagat sin spis så idag är det hans tur att laga mat så jag tror jag tar och toklägger mig på soffan framför tvn tills det är dags att äta.


Dagens ord: Jobb och vila ska vara i balans. Man kunde bara önska att vädret också var i balans. Inte sjutton ska det väl vara 4 grader när det är sommar och när man ska kunna ta ut blommorna i växthuset vete sjutton.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

Torsdag 1 juni 15:10

Det gör du rätt i; lägg dig du och vila. Det är rätt att låta karlarna passa upp lite och du har jobbat nog för i dag.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Karin

Karin

Torsdag 1 juni 16:39

Har också köpt lite petunior och planterat i rabatt och en kruka. De är tacksamma "tantblommor", och blommar länge.
Man SER verkligen skillnad på maj och juni bilden!
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
Ingen bild

Flurig

Torsdag 1 juni 19:09

Trots nordanvind så är det ju faktiskt den första sommardagen i dag, så jag skickar till alla bloggvänner det jag brukar den första juni : en dikt av Caj Lundgren.

Lärodikt den första juni

Var glad, min själ,för vad du har:
nu har du hundra sommardag
Och detta är den första.
När solens lopp sin ände tar
Så har du nittionio kvar,
Och någon blir den största.

Giv noga akt på var du står:
I morgon är med ens i går,
det går så fort att vandra.
Lägg märke till att vad du får
Är hundra sommardag per år.
I morgon är den andra.

Kanske har du redan läst den, men du får den ändå!
I

 
Ann

Ann

Torsdag 1 juni 20:45

Ja, det är lite senare än vanligt i år, för att vara 1 juni! Glad är jag som inte fått ned fröerna ännu då vår "treveckorsförkylning" satt stopp för en del av vårsysslorna! Känner nu att det gör inte så mycket om det blir först till helgen! Lärodikten från Flurig stämmer bra den, så den sparar vi! Tack! Ha det gott Anita! Kram Ann

http://dansann.blogg.se

 
Soldansare

Soldansare

Fredag 2 juni 15:32

Jag tar också månadsbilder (eller tog) på samma ställe varje månad, och tyckte inte heller att det var så stora skillnader från månad till månad. Tills jag kom i morse och skulle fotografera, då var själva platsen borta uppgrävd och förvandlad till byggarbetsplats!
Några blommar har jag inte planterat än. Vi kommer att resa till Palma nästa vecka och vara borta i tre veckor så de kommer bara att vissna tills vi kommer hem. Hoppas att det finns några plantor kvar när vi kommer hem.
Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Carina

Carina

Fredag 2 juni 22:31

Ka det ska vara lätt att leva och egentligen ska inte vädret avgöra hur vi lever. ... men ack så mycket lättare när solen skiner och värmer. Trevlig helg!

http://ennasbarn.bloggplatsen.se

 
Karin

Karin

Söndag 4 juni 23:50

Har fått ny hemside-adress!
Kram Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 18 okt 08:32


Några av mina bloggvänner skriver uppräkningar om positiva saker som dom har upplevt sista veckan men jag min sura negativa kärring har mycket lättare att komma ihåg negativa saker. Jag skulle lätt kunna fylla hela blogginlägget med sånt men nu ska j...

Av Anita - Lördag 14 okt 12:13


Jag pratar inte om mig själv nu även om det ligger lite sanning i att jag också är en sådan sak men jag såg att jag skrivit en berättelse för några år sedan om vattenvärmaren nere vid sjön. Jag skrev bättre förut och visst fanns det saker som var bät...

Av Anita - Onsdag 11 okt 09:33


Nog behövs det vassa och starka tänder, speciellt om man är bäver. Igår när jag gick strandstigen hade bävern gnagt ner en riktigt stor björk ca 15 cm i diameter. Förstår inte hur han kommit igenom den.   Jag har fortfarande inte listat ut var h...

Av Anita - Söndag 8 okt 08:52


Tänk så annorlunda världen blir med lite sol.   Tänk att en av solrosorna slagit ut men det var i sista minuten för på fredagsnatten var det 2 grader kallt och gräset var vitt av rimfrost när jag vaknade.   Fredag ät DansBritt och jag lunch...

Av Anita - Onsdag 4 okt 18:43


Så olika det kan vara. Ifjol den här dagen sken solen från klarblå himmel och sjön låg blank och trädens löv lyste som guld. Minns den dagen som en lysande skimrande dag.   Nu har det regnat hela natten och i morse låg dimman tung över sjön. Nu ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se