Direktlänk till inlägg 11 juni 2017

GRÖNA DAGAR

Av Anita - 11 juni 2017 08:41

I torsdags åkte Kinabror och jag till Bräcke till AMV och Gubben. AMV och jag var till handelsträdgården och jag köpte nemesia som är en fantastisk blomma som blommar hela sommaren utan avbrott.

 

Rea på penseer var det och dom klarar sig rätt länge också nu när det har varit så kallt.


Vi åt lunch på den tailändska restaurangen. Kinabror skulle hämta hem sitt nyköpta monster till slaghack så nu ska "nybonden" se till att de igenvuxna åkrarna blir släta och fina igen.

 


I paradiset Fisksjön har det hänt både trevliga och tråkiga saker sista dagarna. Den lilla nyfödda älgkalven som AMV såg har dött. Mustachen hittade den i ett dike vid vägen. Inga rivskador så man kan inte skylla på björnen. Kanske har den blivit övergiven av mamman av någon anledning.

Så har vi en skabbräv som stryker omkring här utan hår på svansen. Hoppas att någon av jägarna får skjuta den så den slipper plågas. Rävskabb är förfärligt.


Det trevliga är att rådjuret har fått två kid och jag hoppas att dom får leva.

Små regnskurar och lite duggregn får allt att grönska och gräset bara sprutar upp. Det är dags att klippa igen.


Fredag var det som vanligt att åka och handla och sedan planterade och planterade jag hela eftermiddagen.

 

På kvällen kom lille gullige Liam och hans pappa och hälsade på en stund.


Så igår vaknade jag till en ljummen men mulen dag. Jag åkte ner till Håsjögården för att fixa lotteriet som ska vara på sommarcafe. Så många fina vinster fanns det.

 

Det ska vara många vinster så det tog några timmar att göra allt iordning.

 

Gick ner och vattnade på kyrkogården och sedan for jag hem.

 

Det är så fint nere vid kyrkan och gräset är fullt med maskrosor. Många hatar maskrosor men jag tycker att dom är fina, som solar i gräset. Vi människor är konstiga. Utrota maskrosor för att plantera tagetes för dyra pengar som ser alldeles likadana ut.


Nu har rabarbern vuxit till och jag gjorde sommaren första rabarberpaj. Nu duggar regnet och vattnar blommor och potatisland och får häggen att dofta ännu mer.

Nätterna är ljusa och ensamma och det är svårt att sova. Tur att jag har en bra bok att roa mig med.


Dagens ord: Plötsligt som genom ett under började allt grönska och blomma. Det ÄR sommar.

 

 
 
kickilina2009@hotmail.com

kickilina2009@hotmail.com

11 juni 2017 20:47

Vilka fina blommor du har :) tack för titten hos mig, ja det är en psalm som vår fröken sjöng varje morgon. Jag tror inte att barnen har morgonsamling och sjunger alls idag, synd tycker jag. ha en fin sommar hoppa vi får bättre väder du verkar ha fullt upp att göra !
kram Kicki

http://lenakristina.bloggo.nu

 
Ingen bild

Bamse31

12 juni 2017 01:07

Jaså Kina bror ska börja odla markerna igen. Bra tänkt! Anita, hur orkar du med allt du sysselsätter dig med. Din energi är otrolig. Det var tråkigt att älg kalven inte fick leva. rådjurskiden hoppas jag kommer att trivas i närheten av dig och hur är det med katter jag inte hört någonting om katten på länge. Kramen. .

 
Ann

Ann

12 juni 2017 12:48

Hej Anita! Nu händer det saker i Fisksjön!! Vi får ta å åka dit på ett studiebesök...;)
Åsså må vi fara till Håsjögården och fika o köpa lotter ser jag!! För oss blev det ju lite ändrade planer!! Så det blev inge resa idag! Vi ser fram emot en ny resa framöver! Huvudsaken att Ulf blir frisk och kry!! Kram till Dej från Ann

http://dansann.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Av Anita - Tisdag 27 feb 10:01

  Nu har jag inte skrivit på ett tag för nu har den tid kommit som kallas för vårvinter Det är nu det är kallt på nätterna och solen börjar värma. Det är nu vi börjar ha folk som kommer hit. Det är då jag har mycket att göra.   Det är nu vi...

Av Anita - Torsdag 22 feb 08:31

  När man nästan gett upp hoppet så kommer en sådan sagolik dag som man glömt att det kan bli fast det är vinter. Bara någon grad kallt. Solsken hela dagen. Fågelkvitter    Måndagen var det tovningskurs och vi har gjort ganska många fåglar....

Av Anita - Söndag 18 feb 09:27

  Nu kommer Kinabrors son med familj, frun, tre barn och två hundar. Kinabror har eldat i sommarstugan. Det lyser välkomnande i alla fönster. Vägen och gårdsplanen är skottad. Vattnet fungerar och brasan är tänd. Älggrytan och potatisen puttra...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards