Direktlänk till inlägg 13 juni 2017

NU HÄNDER DET MYCKET

Av Anita - Tisdag 13 juni 09:23

Nu händer det mycket i paradiset Fisksjön.

I söndags morse sken solen. Jag vandrade iväg "väst i gålan" och ända bort till Mustachen för att kolla om potatisblasten kommit upp.

 

På Gubbflon doftade av mandelblom och massor av fjärilar svirrade runt, mest kålfjärilar och citronfjärilar och nässelfjärilar.

 

I dikena blommar kabellekan och lyser som guld i solen och tävlar med maskrosorna som verkar locka till sig en hel karavan av murrande humlor.

 

Borta hos Mustachen sitter han och hunden och njuter i solen och visst hade potatisjälkarna kommit upp inte mycket men så pass att man kunde se dom sticka upp lite.


Vi åkte bort till Kinabrors sommarstuga och hundarna busade och badade. Mustachens tik hade aldrig badat förut men när Jack gick före så gick hon också ut i vattnet.

 

Vi tre människor sitter på bryggan och dricker kaffe och känner solen värma och ser hundarna leka och på sjön är det silverglitter och jag säger: "Nog har vi det bra. Sitta här i lugn och ro och inte ens myggen har kommit ännu. En del dagar är det fint att vara pensionär".

 

Så börjar jag gå hemåt på strandstigen. Vänder mig om och ser hur gubbarna sitter och myser på bryggan.

 

Ser att skogsstjärnorna har börjat blomma. Även dom rosa åkerbären och smultronen är i blom.

 

I surloken har hjortronblommorna börjat blomma och det är massor av dom så kanske blir det hjortron iår. Ifjol var det dåligt.


En del människor tittar upp i luften och ser moln och fåglar. Jag tittar ner i marken och missar inte en enda blomma och jag hittade till och med en fyrklöver på man vandring.

 

Lilla andmamman har fått ungar och lockar dom till sig när jag kommer.

Bäcken porlar och liljekonvaljerna doftar och tillsammans med häggdoften blir det en doft som av den finaste parfym.


Lite nytta måste man göra även en sådan här dag. Jag far till Fd grannen och hjälper honom med papper.

När jag kommer hem är Kinabror här och så har Sundsvallsborna kommit äntligen. Vi sitter på deras veranda och dricker kaffe och jag får äntligen smaka på de godaste bullar jag vet som bara Solveig kan göra. Då känner jag verkligen att nu är det SOMMAR.

Inte blev det mindre sommar av att det blev grillat borta hos Kinabror. Jag älskar grillat för det smakar också sommar.


 

Att regnet kom framöver kvällen är ju bra för växtligheten för det är verkligen torrt för att vara den här tiden.


Igår regnade det mest hela dagen från och till och jag var iväg på jobbet en sväng och så passade jag på att måla om lite stenar som blivit lite skadade under vintern. AMV och Gubben kom och Storfiskarn och det hände en hel del igår också men det blir för långt. Vi lämnar det tills vidare. Idag väntar nya äventyr.

 

Dagens ord: Det behövs både sol och regn för att paradiset ska må riktigt bra.

 
ANNONS
 
ibod11

ibod11

Tisdag 13 juni 15:14

Din beskrivning av din dag berättar om ett liv som jag gärna skulle leva. I mina tankar virvlar ordet "lycka" omkring och jag hoppas att du är precis så lycklig :)

http://ibod11sblog2.wordpress.com

 
Åke

Åke

Tisdag 13 juni 21:21

Nu är den bara gröna sköna ord från dig 😃 Värmen har nu kommit åxå.. Blir det bad nu snart 😜

http://www.nacka144.se

 
Ingen bild

AnEk

Tisdag 13 juni 22:20

Du är verkligen en som kan njuta av naturen o ditt Fisksjön. Man känner på riktigt att sommaren är på väg o man blir glad. Ha det så skönt i ditt "Paradis"/Kram

 
Ingen bild

BArbro

Onsdag 14 juni 10:52

Å va allt ser härligt ut och vilka fina kort du tar!
Jag tycker också att allt är härligt nu när det är sommar!

 
Ingrid

Ingrid

Onsdag 14 juni 16:51

Visst får man mycket att stå i är värme och solen kommer. Härligt är det!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

Bamsep31

Torsdag 15 juni 00:45

Fin beskrivning av försommaren du ger Anita. där uppe verkar tydligen alla blommor komma på en gång. Här nere,kommer det lite då och dålite mera utdraget . Du beskriver paradiset vid fisk sjön i sådana ord att man verkligen får lust att ta sig dit och uppleva allt fast jag svårt med upplevelser nuförtiden. . idag var jag på besök på Skansen i Stockholm för att se hur min sonson jobbade med glassförsäljning i närheten av bredablick. Vi åkte taxi dit och så långt var allt väl, men när jag sedan skulle ut och gå så såg jag inte omgivningarna som jag var van vid att kunna. betrakta vid tidigare besök. . Jag ser helt enkelt för dåligt! vi gick förbi lilla - Skansen Där barn kunde gå in och klappa små ungar till diverse djur till exempel får och getter och kaniner men min son fick berätta för mig vad det fanns i olika hagarna. annars var det trevligt och vi avslutade med en god lunch dvs smörgåsbord på restaurang Solliden. vi hade 23° luft temperatur så man måste säga att sommaren är här. Kramen!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 18 okt 08:32


Några av mina bloggvänner skriver uppräkningar om positiva saker som dom har upplevt sista veckan men jag min sura negativa kärring har mycket lättare att komma ihåg negativa saker. Jag skulle lätt kunna fylla hela blogginlägget med sånt men nu ska j...

Av Anita - Lördag 14 okt 12:13


Jag pratar inte om mig själv nu även om det ligger lite sanning i att jag också är en sådan sak men jag såg att jag skrivit en berättelse för några år sedan om vattenvärmaren nere vid sjön. Jag skrev bättre förut och visst fanns det saker som var bät...

Av Anita - Onsdag 11 okt 09:33


Nog behövs det vassa och starka tänder, speciellt om man är bäver. Igår när jag gick strandstigen hade bävern gnagt ner en riktigt stor björk ca 15 cm i diameter. Förstår inte hur han kommit igenom den.   Jag har fortfarande inte listat ut var h...

Av Anita - Söndag 8 okt 08:52


Tänk så annorlunda världen blir med lite sol.   Tänk att en av solrosorna slagit ut men det var i sista minuten för på fredagsnatten var det 2 grader kallt och gräset var vitt av rimfrost när jag vaknade.   Fredag ät DansBritt och jag lunch...

Av Anita - Onsdag 4 okt 18:43


Så olika det kan vara. Ifjol den här dagen sken solen från klarblå himmel och sjön låg blank och trädens löv lyste som guld. Minns den dagen som en lysande skimrande dag.   Nu har det regnat hela natten och i morse låg dimman tung över sjön. Nu ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se