Direktlänk till inlägg 24 juni 2017

VÅR MIDSOMMARAFTON

Av Anita - 24 juni 2017 10:51

 

Kliver upp och ser att det regnar. Ser att dom vindpinade och torra blommorna utanför liksom sträcker på sig och blir nytvättade från det gula lagret av pollen och jag är glad för naturen och växternas skull. Mindre glad för alla som fixat olika saker runt om i byarna och som nu får lite folk.


Jag tänder i braskaminen och går ut och hämtar duken som fångat midsommarnattens kraft och torkar mitt ansikte med den. Kanske det hjälper med daggkraften.

 

Vi firar på vårt eget lilla vis. Ingen dans runt midsommarstång och inte hoppar vi grodor heller men......morgonen började med fint väder och Kinabror bestämde att vi skulle sitta ute vid hans sommarstuga nere vid sjön. Det var bara att hålla tummarna för att det inte skulle börja regna.


Kinabror började med  att sätta upp björkar och jag letade lite blommor vilket var svårt för det har slagit ut dåligt.

 

Jag dekorerade två tårtor och och så kom Fd svägerskan och Sofie Propp och hälsade på. Det var länge sedan och det var roligt att träffa dom.

 

Vi åkte bort till Kinabrors sommarstuga och satt på hans paveljong och fikade och pratade. Så dök StockholmsAnders upp så vi blev där en bra stund.

 

Sedan kom AMV och Gubben med tre av sina barnbarn.

Den äldsta flickan är så söt och så vuxen och klok för sin ålder.

Vi satt på min altan och jag lärde henne hur man gör blomsterkransar att sätta runt huvudet och visst blev hon jättesöt som en riktig midsommarflicka.

 


Kinabror hade kommit på att han skulle löva vagnen efter fyrhjulingen och att barnen skulle få åka i den och det hade dom minsann ingenting emot.

 

Under skratt och skrik, som sig bör, drog dom iväg den kilometern till Kinabrors sommarstuga.

 

Där väntade en buffe som inte gick av för hackor massor med god mat. AMV kom med sitt och TuppOla kom med sin goda älgkalvsylta och jag hade en skinksallad och resten hade Kinabror fixat alldeles själv.

 

Inget regn var det, men varmt var det inte, men med filtar och jackor och värme i taket så gick det att sitta ute. Skam den som ger sig och låter sig övervinnas av kallblåsten som började kyla ryggen. DansBritt kom och så dök StockholmsAnders upp igen och vi blev väl så där 10 personer.


 

DansBritt fick äran att sopa in turen och lyckan med björkkvasten för inte bara jag behöver tur och lycka utan Kinabror kan väl också behöva en del.

 

AMV och barnen och jag förstås gav oss iväg för att kasta pärlor och paljetter till vättarna. Jag berättade om vättarna och om barnen fick smaka på granskott och harsyra.

 

Att hålla sig väl med vättarna är alltid bra och dom gillar det som gnistrar och glimmar. Så var och en fick en handfull med pärlor som kastades in i deras underjordiska grotta. Vi hade hoppats att någon liten nyfiken vätt skulle sticka fram näsan så vi fick ta kort men så blev det inte.

 

Det mulnade framåt kvällen och vinden var kall. Gubbarna satt kvar ute men vi andra drog oss inomhus och tillbringade kvällen där.

Vi blev trötta och mätt och vi gick hem vid halv 11-tiden åtminstone en del av oss..


Jag gick badstrandsrundan och det var ljust men regnet hängde i luften och fåglarna hade tystnat . Gick in till AMV och Gubben en stund. I deras gamla hus brann köksspisen och massor med ljus lyste upp. Det finns ingen eld där och lite mysigt är det en sådan här kväll.


Tiden då man var uppe till solen går upp eller ner är förgången tid åtminstone en sådan här kväll när man varken kan se solen gå ner eller upp. Ingen dans är det längre heller så det var bara att gå och lägga sig och inse att ännu en midsommarafton har gått i den långa räckan av midsommaraftnar, regniga, soliga,varma, kalla, blåsiga och när man ser foton från förr när man satt ute i kortärmat och bara ben se inser man att vädret faktiskt har ändrat sig. Tiden kring midsommar är verkligen ostadig nu för tiden och en plan B måste alltid finnas.


Dagens ord: Blommor och blad mår bra av att få lite regn.

 
 
Göran

Göran

24 juni 2017 11:32

Vackra lupiner. Jag förstår inte att så många betraktar dem som ogräs. Och vilka härliga tårtor. Så ska en midsommartårta se ut. Härligt att du tycks ha fått en fin midsommar om än kylig. Det var ungefär likadant för mig. Och jag körde ju bil så inga starkvaror passerade min strupe förrän när jag var hemma igen. Då blev det en liten whisky i vardera benet. Därmed tillhör jag den minoritet som vaknade utan kopparslagare eller ångest över vad jag eventuellt gjorde igår.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

24 juni 2017 12:23

Det låter som en helt underbar midsommarafton!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Anki

Anki

24 juni 2017 13:35

En väldigt bra midsommarafton alltså! Så fina blomsterkransar du har gjort!
Önskar dig en fin fortsättning på helgen!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
ibod11

ibod11

24 juni 2017 14:43

En riktigt traditionell midsommarafton med en del inslag av magi. Så härligt det låter. Tårtorna och all mat såg verkligen mumsiga ut och nog fanns det väl tillräckligt med blommor för kransarna blev så fina :D

http://ibod11sblog2.wordpress.com

 
Soldansaren

Soldansaren

25 juni 2017 17:16

Låter som en härlig midsommar! Jag kan inte minnas att det regnade en enda midsommar när jag var barn, men i vuxen ålder kan jag inte minnas en enda med solsken. Undrar om det är vädret eller mitt minne det är fel på?

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Karin

Karin

26 juni 2017 21:22

Din midsommar var verkligen mysig!
Idag är det födelsedag här, och det har vi firat med kondisbakelse, och nu har jag ätit egna jordgubbar och glass.
Ha det så fint resten av veckan!
Kramar Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

 
Åke

Åke

27 juni 2017 07:22

Sommaren räckte nästan fram... Helt underbara naturupplevelser du bjuder upp med. Lövningen av vagnen får mig att minnas en midsommar då farsans kompis lövade sin gamla DKW vi fick en sväng med... Härligt att du berättar om vättarna för barnen :)

http://www.nacka144.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Av Anita - Tisdag 27 feb 10:01

  Nu har jag inte skrivit på ett tag för nu har den tid kommit som kallas för vårvinter Det är nu det är kallt på nätterna och solen börjar värma. Det är nu vi börjar ha folk som kommer hit. Det är då jag har mycket att göra.   Det är nu vi...

Av Anita - Torsdag 22 feb 08:31

  När man nästan gett upp hoppet så kommer en sådan sagolik dag som man glömt att det kan bli fast det är vinter. Bara någon grad kallt. Solsken hela dagen. Fågelkvitter    Måndagen var det tovningskurs och vi har gjort ganska många fåglar....

Av Anita - Söndag 18 feb 09:27

  Nu kommer Kinabrors son med familj, frun, tre barn och två hundar. Kinabror har eldat i sommarstugan. Det lyser välkomnande i alla fönster. Vägen och gårdsplanen är skottad. Vattnet fungerar och brasan är tänd. Älggrytan och potatisen puttra...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards