Direktlänk till inlägg 9 juli 2017

ATT SÄTTA BOCKEN TILL TRÄDGÅRDSMÄSTARE

Av Anita - Söndag 9 juli 15:48

 

Nog kan jag förstå att jag blir satt att renovera och måla skyltar och till och med städa men när jag satt på bryggan hos Kinabror och telefonen ringde och det var kyrkoguiden som blivit sjuk och ville att jag skulle guida i kyrkan på lördagen då blev jag lite paff. Jag som är så dåligt religiös men det är klart. Jag har varit med turister och lyssnat på guidningen många gånger i kyrkan så något har kanske fastnat ändå.

 

Jag tog fram "Håsjö sockens historia" och lite annat och läste på.

 

Den här kyrkan är verkligen fin och det var en solig härlig dag. Det kom visst några till kyrkan och jag gjorde mitt bästa för att berätta om dansktavlan. om kyrkklockan från 1200-talet och annat smått och gott.

 

Det var riktigt kul faktiskt. När det var folktomt gick jag runt och vattnade på kyrkogården och kände att jag i alla fall gjorde någon nytta.

 

Gick upp på sommarcafe och fick en riktigt god macka till lunch.

 

Dagens gick fort. SnickarMagnus och frun kom ner en sväng och vi satt och pratade i den vilsamma och fridfulla kyrkan.


Så hem och vänta på att sonen skulle komma efter sin långa biltur från Skåne. Det var roligt att se honom igen och han drog på sig vardagskläderna direkt och började kolla på sin fyrhjuling.


Det har varit en intensiv vecka. Sommarcafe och jobb och så torsdagen då Moster och jag åkte på lapptäcksutställning som vi gjort i flera år nu.

 

Huset. det huset är så fint så man kan inte tro sina ögon.

 

Vilka fantastiska hantverk som dessa kvinnor gör. Att göra så mycket fint av små lappar, vilket tålamod.

 

Det fanns gott fika och lotter i massor och trevliga människor att prata med. Köpte paltbröd och tunnbröd innan vi for hem.

 

Moster fyllde år den här dagen och vi åkte till henne och hon hämtade hem sin bror som är 89 år men pigg och kry om än lite döv. Så kom det en gubbe på cykel och med en blombukett och så Mosters dotter. Vi åt lax och vi åt Brittatårta och hela dagen gick innan jag kom hem.


Idag har det varit ganska lugnt faktiskt. Vi åt frukost i lugn och ro och det är mulet ute men ganska varmt och det blåser inte ett dugg.

 

Det är sent med blommorna. Syrenerna har inte slagit ut förrän nu men jag tror aldrig jag sett så mycket vilda blommor. Vägkanterna är så fulla med prästkragar, blåklint och framför allt klöver och den klöverna är dubbelt så stor som vanligt och otroligt intensiv i färgen.

 

Det växer så det knakar och den gamla traktor syns nästan inte i gräset.


Jag plockade en bukett blommor och gick bort till StockholmsKarin som fyller 94 år idag.

Så har jag klippt gräset och det tog ett par timmar.


Kinabror väntar på sin son och hans familj som också ska komma idag. Borta hos Sundsvallsborna är det folk och Väst i gålan" är det också folk. Bara AMV och Gubben har åkt hem till sitt men kommer väl snart igen.

Oj så kul det är med sommar. Alla ljud av människor, bilar som far och fyrhjulingar och en och annat båt. Nu är det lätt att leva.


Dagens ord får bli den här fina broderade grejen från lapptäcksutställningen:

 

 
ANNONS
 
ibod11

ibod11

Söndag 9 juli 18:55

Ja, då kan du titulera dig kyrkoguide också. Kul med nya utmaningar :D
Jag undrar vad det är med den jämtländska marken, som bjuder på så rik blomstervariation. Kanske karg natur med mycket kalk i. Det måste trivas i det klimatet också.

http://ibod11sblog2.wordpress.com

 
Ann

Ann

Söndag 9 juli 19:27

Hej Min vän! Förstår att Du är en enastående guide, med din kunskap, erfarenhet och utstrålning Anita!!! Kan jag få en guidning av Dej??? Blommor, blader och sommar! Nu är det underbart! Kram!

http://dansann.blogg.se

 
Göran

Göran

Söndag 9 juli 19:43

Kyrkoguide! Jo, jag tackar, jag! Fint ska det vara! Det kommer jag aldrig att komma i närheten av, agnostiker som jag är. Får nog nöja mig med att kanske få ett eller annat påhugg till som guide i fabriken som betalar min så kallade lön. Själv kallar jag den en förolämpning!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Soldansaren

Soldansaren

Söndag 9 juli 20:13

Så klart du fixade att vara kyrkguide! Det var verkligen en vacker, och lite ovanlig, kyrka.
Det är bra att du tjatar på mig om min bok :) Den ligger och saftar till sig lite men det är bara lite faktakoll kvar och ytterst lite småputs kvar. Snart ska du få läsa.
Kram på dig!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingen bild

Barbro

Söndag 9 juli 20:36

Det är samma på Narasjön. Det börjar finnas folk i alla stugor och det är så roligt och härligt allting. Vi har just satt barnbarnen på tåget tillbaka till Sthlm så nu börjar semestern.

 
Åke

Åke

Måndag 10 juli 06:56

Vilket toppen härligt inlägg 👍 Tala om att det andas sommar 😊 Så vacker kyrka 👌 Den skulle jag vilja besöka 😊 Och sedan en stor eloge till alla dina vackra bilder 🤗

http://www.nacka144.se

 
Ingen bild

Flurig

Måndag 10 juli 16:56

Så fina bilder från min konfirmationskyrka!!
Roligt också att blommorna vid vägkanterna prunkar, jag vet, att all vintersaltning av vägarna höll på att förgifta vegetationen längsfter dem.

 
Ingen bild

Bamse31

Tisdag 11 juli 01:40

Det var inte svårt för mig att begripa att du har det blivit ciceron i kyrkan. Alla känner ju din kapacitet. Det lär väl inte finnas så många människor i din omgivning som klarar allt vad du kan Anita. grattis i alla fall till upphöjelsen. sommaren börjar tydligen anlända ordentligt uppe hos dig. Härnere i storstaden har vi haft väldigt kyligt och det har inte varit särskilt lustigt att vistas utomhus. Jag gjorde en ångbåtsresa förra veckan i från Stockholm innerstad till Vaxholm och käkade ångbåtsbiff bland annat men de vet att ta betalt minsann!! när jag kommer hem Till stan skulle det stå en taxi och vänta på mig vid kajen för att ta mig hem, då kom världens jäkla ösregn där jag står på kajen
ingen taxi kom. jag var klädd för sommarvistelse. jag rusade iväg bort från kajen för att ställa mig under taket vid grand Hotel men då var jag redan sjöblöt, det går ju inte så fort för en gammal man att rusa . Jag kom hem till sist iallafall fick av mig kläderna som fick hänga på balkongen och torka. Det här var ett exempel på sommarvädret detta år i Stockholm. . du verkar ha bättre väder uppe hos dig Anita, var glad för det. kramen .

 
Karin

Karin

Onsdag 12 juli 11:50

Vilken fin lite kyrka. Så kul att guida och få berätta om dess historia. Det gjorde du säkert jättebra!
Kramar Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 25 juli 07:23


Nog blev jag förvånad när jag klev upp och upptäckte att det var 14 grader varmt ute fast det var mulet. Tidigare har det varit mellan 4-8 grader högst. Ska det till slut bli lite värme tro?   Söndagen blev en riktigt spännande dag. Det dök upp 4...

Av Anita - Söndag 23 juli 08:06


  Äntligen kom en danskväll som jag längtat efter och hoppats på. Björnlogen i Storåsen. Kinabror och jag for dit och det var rätt fint väder, Solen tittade fram då och då och så äntlgen blev det en sådan danskväll som det ska vara. Där var ma...

Av Anita - Torsdag 20 juli 22:01


Så var det dags för dans på Hällesjö. Eftersom dom gamla danskompisarna tagit slut så fick jag skaffa nya tjejer.   Tre glada tjejer och jag åkte iväg och blåsten hade äntligen gett sig och sjön låg blank i Hällesjö.   Nog är det ett väldig...

Av Anita - Tisdag 18 juli 19:27


Började måndagen med att åka till Kälarne tillsammans med Broder Björns fru. På vägen var det asfaltsarbeten och vi fick vänta på lots. Det har varit så en månad nu så man vet att resan tar mycket längre tid än vanligt.   Vi hämtade gardiner till...

Av Anita - Söndag 16 juli 14:41


Som genom ett herrans under blev det en dag av fint väder och sol. Tänk vilken tur. Det var Kinabrors sonahustru som skulle firas med ett hemligt äventyr. Hon var spänd och lite nervös men det blev en härlig dag tror jag.   Kinabror och jag åkte ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se