Direktlänk till inlägg 12 juli 2017

EN HELT VANLIG DAG I PARADISET FISKSJÖN

Av Anita - 12 juli 2017 13:16

 

Igår var en mulen men varm dag och sjön låg blank när jag i min blommiga morgonrock gick ut innan alla vaknat och gick runt för att vattna blommorna. Det mystiska har hänt att rosor och syrener blommar samtidigt och du kan tro att det doftar halt underbart ute. Fåglarna småkvittrade och skatan kastade en pinne i skallen på mig.


Att gå runt och vattna blommor i tidig morgon är ju en av livets nöjen.

 

I lådorna under fönstren börjar det verkligen blomma och frodas nu.

 

Rosbuskarna börjar slå ut riktigt bra nu både dom rosa och dom vita.

 

Gyckelblomstren har massor med gula lysande blommor.

 

Under eken sitter tomten och spanar och håller uppsikt över paradiset.

 

Sonen vaknar och vi dricker kaffe. Så går jag ner till AMV och Gubben, AMV och jag hade planer på att återigen söka efter vårat berg men samtidigt så ville vi fara och äta kams på Backbuan också. Nu blev ju valet ganska enkelt eftersom det hängde regn i luften och vi for iväg alla tre. Det var ett ställe vi inte varit på och fäbovallen ligger långt upp i skogen ovanför Krokväg.

 

Det var ett stort hus och fint och renoverat och kamsen var god och jag vann två vinster på lotteri, grytlappar och glögglas. oj oj oj.

 

Mätta blev vi minsann. Kams och olika ostar och messmör och grejor det sätter sig som bomull runt hjärtat.


När vi nu ändå var ute och for så besökte vi Krångede museum. Där var det fallets dag och vi gick och tittade i museet. Det var väldigt intressant. Folk tror ibland att det är tråkigt med museum men det här är både roligt och intressant så jag tycker verkligen ni ska åka dit om ni är i närheten.

 

Än hade man bara öppnat en lucka och vattnet forsade fort och häftigt så jag kan tänka mig att när alla luckor är öppen så är det ett brus och ett väsen som aldrig förr.

Vi var på två loppisar och där träffade vi TuppOla och Sambon på båda ställena.

Hemåt igen och då var det lite soligare från och till.

 

Kinabror tog med barnbarnen för att dom skulle få åka traktor. Gubben åkte moped och Sonen satt på förstukvisten och drack kaffe. Nere hos AMV och Gubben kunde man ta en liten gungtur i gungan och så klättrade lilla Stina i  björken. Hunden Jack lekte med bollar och det finns alltid något att ta sig för.

 

Det kom svarta moln åkande över sjön och dagen hade tagit på. Vi åt lite mat och sedan gick Sonen ner för att han tänkte bada men det var för kallt så han gav upp och kom hem igen.


AMV och Gubben kom och vi satt och såg på Allsång på Skansen och Morden i Midsommer. Halvsovande i soffan låg jag och så kom Kinabror och Jack en stund. Så var en helt vanlig dag i paradiset med ungar. hundar och blommor men dåligt med vin men i ärlighetens namn kan jag säga att AMV och jag drack en liten likör till maten och det händer minsann inte varje dag.


Dagens ord: Var den du vill vara inte vad andra vill.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

12 juli 2017 16:23

Så vackert det blommar hos dig nu!
Och så härligt du har det men en massa besök av vänner, nära och kära.
Ha det fortsatt gott!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
ibod11

ibod11

12 juli 2017 18:54

Vilken underbar bild inlägget börjar med :) Du gjorde nog rätt val för berget finns kvar sedan också ;)

http://ibod11sblog2.wordpress.com

 
Tezz på Andromeda

Tezz på Andromeda

12 juli 2017 18:58

Åh vilken blomsterprakt! Underbart vackert. Ja jag är mig själv, fullt ut, skriver och säger exakt som jag känner, utan censur och det retar alltid en och annan såklart ;))
Ha en fin kväll!

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Anki

Anki

12 juli 2017 19:30

Vilken fantastisk blomsterprakt hos dig just nu! Ser helt underbart ut!
Härlig tid nu med barn och vänner och en massa trevligt att göra!
Ha det gott!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
kickilina2009@hotmail.com

kickilina2009@hotmail.com

12 juli 2017 22:03

O så fint det blommar hos dig, du verkar bo på en rogivande plats. maten såg mättande ut :)
kram kicki

http://lenakristina.bloggo.nu

 
Ingen bild

Bamse31

12 juli 2017 23:45

Vilka underbara vanliga dagar du har med mycket folk runtomkring det hela tiden. Här sitter jag i miljonstaden i min ensamhet och tittar ut från balkongen det enda jag har runt omkring mig är fåglarna som äter från mitt matar bord på balkongräcket. Kams har jag hört talas om ända sedan jag gick i skolan och fick läsa om dom i folkskolans läsebok . och det var tydligen någon rolig berättelse men jag kommer inte ihåg innehållet. jag aldrig ätit dom och jag skulle gärna vilja veta hur dom tillreds, kanske om det är någonting man kan göra själv.
ni har tydligen inte bad temperatur i vattnet och jag skulle tro att vi inte har det här nere heller i mitt tycke för jag vill ha minst 20° varmt annars får jag utslag på kroppen tyvärr. Kram .

Anita

13 juli 2017 00:42

Själva kassarna gör man av kornmjöl som kallas ut till tunna plättar Sötast kokas av mjölk och ostlöpe Den här ska kokas tills den blir tjock och vit Brunast får man om man fortsätter att koka och tillsätter sirap När man tagit upp ostarna har man ju löper kvar i grytan och i den kokar man kan kanmsarna smör och messmör serveras till

 
Ingen bild

Flurig

13 juli 2017 18:01

Ja, kams! Det vattnas i munnen bara jag tänker på det!
Mest hör det väl ihop med "busöndagarna" som anordnades av Övsjöbyarna under min barndom, men det hände också att mormor lagade till kams med alla tillbehör, det var vitosten, och vitosten och sötastes och messmårre... Vilken lycka,
Den kams, som Bamse läst om i skolan (Det var nog "Kams" från Pelle Molins "Ådalens poesi") var inte vår ("riktiga") jämtska kams, utan en variant.
Molins

 
Annika

Annika

13 juli 2017 19:16

En helt vanlig underbar dag i ditt vackra fisksjön. Att det är vackert kan jag intyga då jag haft äran att få hälsa på hos dig. Fortsätt att njuta av allt det vackra du har omkring dig så här mitt i sommaren.
Kramelikram

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Soldansare

Soldansare

13 juli 2017 20:14

En magisk dag i paradiset Fisksjön!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingen bild

Flurig

14 juli 2017 20:28

Tänk så det går när man är för snabb(=slarvig)! Det ska förstås stå "vitosten och brunosten och sötosten"

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 23 feb 08:36

Efter en vecka full av liv och lust sitter jag här själv en lördagsmorgon. Skåningarna åkte imorse och Kinabror har farit på rally. Igår var det fullt ös hela dagen. Vi hela gänget (8 st) var på Hammarstrand och åt på hotellet. Innan hade barnen åk...

Av Anita - Onsdag 20 feb 09:51

Som vanligt kunde jag inte sova när fullmånen spridde sina strålar över sovrumsgolvet i förrgår natt. Det blev till att ligga och fundera. Det har varit några fina dagar nu minsann. Bestämde mig för att julgranen ska ut nu. Den börjar barra lite gr...

Av Anita - Måndag 18 feb 09:37

Det har varit en vecka med konstigt väder men vad kan man vänta sig den här vintern? Det har varit blåst, halka, snö och skitväder men så igår var det helt suveränt. Vattnet på sjön hade frusit till under natten, det var ett par grader kallt och vark...

Av Anita - Fredag 15 feb 16:03

  Nog har jag hört hur man ska göra. Gå så man blir svettig och anfådd i en halv timme varje dag. Helst ska man ha stavar att fäkta med och en del går med hörlurar så dom ska slippa höra naturen ljud och slippa höra hjärtat och andetagen.   me...

Av Anita - Torsdag 14 feb 12:24

  Inte lär det bli varken rosor eller kärlek för mig en sådan här dag men det blev i alla fall en teckning från en liten kille som råkade komma inatt. Det är Kinabrors son med familj som kom och nu blir det säkert en vecka med full rulle. Lite o...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se