Direktlänk till inlägg 12 juli 2017

EN HELT VANLIG DAG I PARADISET FISKSJÖN

Av Anita - Onsdag 12 juli 13:16

 

Igår var en mulen men varm dag och sjön låg blank när jag i min blommiga morgonrock gick ut innan alla vaknat och gick runt för att vattna blommorna. Det mystiska har hänt att rosor och syrener blommar samtidigt och du kan tro att det doftar halt underbart ute. Fåglarna småkvittrade och skatan kastade en pinne i skallen på mig.


Att gå runt och vattna blommor i tidig morgon är ju en av livets nöjen.

 

I lådorna under fönstren börjar det verkligen blomma och frodas nu.

 

Rosbuskarna börjar slå ut riktigt bra nu både dom rosa och dom vita.

 

Gyckelblomstren har massor med gula lysande blommor.

 

Under eken sitter tomten och spanar och håller uppsikt över paradiset.

 

Sonen vaknar och vi dricker kaffe. Så går jag ner till AMV och Gubben, AMV och jag hade planer på att återigen söka efter vårat berg men samtidigt så ville vi fara och äta kams på Backbuan också. Nu blev ju valet ganska enkelt eftersom det hängde regn i luften och vi for iväg alla tre. Det var ett ställe vi inte varit på och fäbovallen ligger långt upp i skogen ovanför Krokväg.

 

Det var ett stort hus och fint och renoverat och kamsen var god och jag vann två vinster på lotteri, grytlappar och glögglas. oj oj oj.

 

Mätta blev vi minsann. Kams och olika ostar och messmör och grejor det sätter sig som bomull runt hjärtat.


När vi nu ändå var ute och for så besökte vi Krångede museum. Där var det fallets dag och vi gick och tittade i museet. Det var väldigt intressant. Folk tror ibland att det är tråkigt med museum men det här är både roligt och intressant så jag tycker verkligen ni ska åka dit om ni är i närheten.

 

Än hade man bara öppnat en lucka och vattnet forsade fort och häftigt så jag kan tänka mig att när alla luckor är öppen så är det ett brus och ett väsen som aldrig förr.

Vi var på två loppisar och där träffade vi TuppOla och Sambon på båda ställena.

Hemåt igen och då var det lite soligare från och till.

 

Kinabror tog med barnbarnen för att dom skulle få åka traktor. Gubben åkte moped och Sonen satt på förstukvisten och drack kaffe. Nere hos AMV och Gubben kunde man ta en liten gungtur i gungan och så klättrade lilla Stina i  björken. Hunden Jack lekte med bollar och det finns alltid något att ta sig för.

 

Det kom svarta moln åkande över sjön och dagen hade tagit på. Vi åt lite mat och sedan gick Sonen ner för att han tänkte bada men det var för kallt så han gav upp och kom hem igen.


AMV och Gubben kom och vi satt och såg på Allsång på Skansen och Morden i Midsommer. Halvsovande i soffan låg jag och så kom Kinabror och Jack en stund. Så var en helt vanlig dag i paradiset med ungar. hundar och blommor men dåligt med vin men i ärlighetens namn kan jag säga att AMV och jag drack en liten likör till maten och det händer minsann inte varje dag.


Dagens ord: Var den du vill vara inte vad andra vill.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

Onsdag 12 juli 16:23

Så vackert det blommar hos dig nu!
Och så härligt du har det men en massa besök av vänner, nära och kära.
Ha det fortsatt gott!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
ibod11

ibod11

Onsdag 12 juli 18:54

Vilken underbar bild inlägget börjar med :) Du gjorde nog rätt val för berget finns kvar sedan också ;)

http://ibod11sblog2.wordpress.com

 
Tezz på Andromeda

Tezz på Andromeda

Onsdag 12 juli 18:58

Åh vilken blomsterprakt! Underbart vackert. Ja jag är mig själv, fullt ut, skriver och säger exakt som jag känner, utan censur och det retar alltid en och annan såklart ;))
Ha en fin kväll!

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Anki

Anki

Onsdag 12 juli 19:30

Vilken fantastisk blomsterprakt hos dig just nu! Ser helt underbart ut!
Härlig tid nu med barn och vänner och en massa trevligt att göra!
Ha det gott!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
kickilina2009@hotmail.com

kickilina2009@hotmail.com

Onsdag 12 juli 22:03

O så fint det blommar hos dig, du verkar bo på en rogivande plats. maten såg mättande ut :)
kram kicki

http://lenakristina.bloggo.nu

 
Ingen bild

Bamse31

Onsdag 12 juli 23:45

Vilka underbara vanliga dagar du har med mycket folk runtomkring det hela tiden. Här sitter jag i miljonstaden i min ensamhet och tittar ut från balkongen det enda jag har runt omkring mig är fåglarna som äter från mitt matar bord på balkongräcket. Kams har jag hört talas om ända sedan jag gick i skolan och fick läsa om dom i folkskolans läsebok . och det var tydligen någon rolig berättelse men jag kommer inte ihåg innehållet. jag aldrig ätit dom och jag skulle gärna vilja veta hur dom tillreds, kanske om det är någonting man kan göra själv.
ni har tydligen inte bad temperatur i vattnet och jag skulle tro att vi inte har det här nere heller i mitt tycke för jag vill ha minst 20° varmt annars får jag utslag på kroppen tyvärr. Kram .

Anita

Torsdag 13 juli 00:42

Själva kassarna gör man av kornmjöl som kallas ut till tunna plättar Sötast kokas av mjölk och ostlöpe Den här ska kokas tills den blir tjock och vit Brunast får man om man fortsätter att koka och tillsätter sirap När man tagit upp ostarna har man ju löper kvar i grytan och i den kokar man kan kanmsarna smör och messmör serveras till

 
Ingen bild

Flurig

Torsdag 13 juli 18:01

Ja, kams! Det vattnas i munnen bara jag tänker på det!
Mest hör det väl ihop med "busöndagarna" som anordnades av Övsjöbyarna under min barndom, men det hände också att mormor lagade till kams med alla tillbehör, det var vitosten, och vitosten och sötastes och messmårre... Vilken lycka,
Den kams, som Bamse läst om i skolan (Det var nog "Kams" från Pelle Molins "Ådalens poesi") var inte vår ("riktiga") jämtska kams, utan en variant.
Molins

 
Annika

Annika

Torsdag 13 juli 19:16

En helt vanlig underbar dag i ditt vackra fisksjön. Att det är vackert kan jag intyga då jag haft äran att få hälsa på hos dig. Fortsätt att njuta av allt det vackra du har omkring dig så här mitt i sommaren.
Kramelikram

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Soldansare

Soldansare

Torsdag 13 juli 20:14

En magisk dag i paradiset Fisksjön!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingen bild

Flurig

Fredag 14 juli 20:28

Tänk så det går när man är för snabb(=slarvig)! Det ska förstås stå "vitosten och brunosten och sötosten"

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 24 sept 08:48


Så är det då söndag och den här veckan har gått. Torsdag bar jag in alla mina blommor för jag vill inte att dom ska frysa bort.   Fuxian är jättestor och ska väl så småningom få flytta till jordkällaren men så länge den blommar så här får den ...

Av Anita - Torsdag 21 sept 15:13


För att inte deppa ihop åkte jag till trivselträff i tisdags förmiddag. Gott fika, och två gubbar som spelade och sjöng en massa bitar från tider då man var ung och snurrade runt på dansgolven. Dom var jättebra.   På eftermiddagen hade det slutat...

Av Anita - Tisdag 19 sept 08:49


  Min bloggvän Skatan hittar fyrklöver överallt och jag hittar hjärtan. Hjärtan i sanden, på svampar. på potatisar och på träd och nu på hallgolvet bland löven som blåser in så ligger ett hjärta. Undrar vad det betyder.   Det är tomt och tyst ...

Av Anita - Lördag 16 sept 08:29


  Den här veckan har det varit ömsom regn och ömsom sol och solen den här tiden ger ett vackert sken åt det mesta. Går man i skogen kan man få se så vackra saker som det här som ser ut som det vackraste trädgårdsdetaljer. Ingen gör så vackert so...

Av Anita - Måndag 11 sept 18:50


Nog finns det massor av nyttigt att göra. Gräs som ska klippas och blommor som ska tas in. Tvätt som ska tvättas och fönster som ska putsas och allt ute som ska plockas in men jag råkade gå bakom smedjan och där var det massor med giftiga svampar och...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se