Direktlänk till inlägg 14 juli 2017

FÖRSTA DANSEN FÖR IÅR

Av Anita - 14 juli 2017 17:41

 

Senaste dagarna har det varit hemskt. Iskall västanvind, oavbrutet regn och runt 8 grader varmt som varmast, 11 grader i vattnet och det är trots allt mitten av juli så nog kunde man önska sig lite mer.


Dessutom har det varit Vildhussveckan med massor av aktiviteter Kruskalaset i Böle, ankracet i Ammer och mycket mer. Tycker synd om alla arrangörer som lagt ner både pengar och möda och så regnar allt bort.

 

Lite så blev det med dansen på Gerålund igår kväll också. Visserligen hade det slutat regna men det var blåsigt och kallt.

Min klasskamrat och hennes syrra och jag for iväg i alla fall. Inte blev det kortärmat inte. Nej varm tröja långbyxor och jacka. Martinez spelade så man hade kostat på ett verkligt bra dansband så det var inte det det berodde på att det var lite folk. Skulle tro att det var lite drygt 50 personer och naturligtvis många fler kvinnor än män.


I vanliga fall är det tre damernas och tre herrarnas men nu hade man tänkt sig demokratisk dans. Det låter ju väldigt bra men som allt annat som låter bra kan verkligheten vara en annan.


Demokratisk betyder att männen struntar i att bjuda upp och väntar på att kvinnorna ska komma rusande och är det då kvinnoöverskott som det brukar,måste man vara på hugget för på några ögonblick försvinner männen ut på dansgolvet.

Jo då vi fick dansa men det var kallt och rätta dansstämningen kom inte trots att de män jag dansade med dansade bra och musiken var jättebra. Vi åkte hem när vi såg att folket började försvinna och jag tog ett bad mitt i natten för att jag inte skulle få kramp i mina ovana dansben.

 

Idag har vi varit på Hammarstrands marknad. Jag önskar att jag hade haft vantar för jag blev kall om händerna.

Sonen och jag köpte tunnbröd och rullrån och ost och lakrisremmar som sig bör när man går på marknad. Det kom några små regnskurar men kallt var det.


När Sonen och jag kom hem värmde vi oss med kaffe och sedan tog vi på varma kläder och gick ner till ån.

 

Där har fallit ner träd i ån och packats igen med vass och pinnar till en stor klump som stoppat upp vattnet så vattnet har stigit i sjön.

 

Några dagar har han kapat grenar och försökt få iväg delar av vasskakan så nu rinner det bättre även om inte allt är borta.

 

Jag blev trött av blåsvädret och det blev ju sent inatt så jag lade mig på soffan och tog en tupplur.

Så kom Kinabrors Sonahustru och ett av barnen en stund.

Sonen ska till Sundsvallsborna och grilla hur det nu ska gå till i blåsten.


Jag ska gå ut och se till blommorna fast jag gruvar mig för jag misstänker att dom regnat och blåst av och ligger som blöta disktrasor på marken. Jag blir så ledsen för jag har verkligen jobbat med att det skulle bli fint.

 

Nåja man får väl vara glad för det lilla och inte ha för höga krav på den Jämtländska sommaren. Nu kan det väl knappast bli sämre i alla fall.


Dagens ord: Räkna det soliga dagarna blott och det är i alla fall myggfritt.

 
ANNONS
 
ibod11

ibod11

14 juli 2017 21:07

Jag förstår att humöret inte är på topp när sommaren så envist håller sig borta. Synd om alla arrangörer av olika tillställningar. Men ge inte upp hoppet ännu. När sommaren äntligen bestämmer sig för att komma och stanna då blir det underbart.

http://ibod11sblog2.wordpress.com

 
Hanneles bokparadis

Hanneles bokparadis

14 juli 2017 21:14

bra nytta med söner

http://hannelesbibliotek.blogspot.se

 
Anki

Anki

15 juli 2017 05:57

Så tråkigt med den kalla och regniga sommaren - hoppas det bättrar sig och att du kommer iväg på någon mer dans!
Bra med söner som är hjälpsamma och ställer upp när det behövs :)
Ha det gott!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Ingen bild

Bamse31

15 juli 2017 08:25

Först: det där att göra kams är nog ingenting för mig för det verkar vara alltför komplicerat

Tråkigt att ni har dåligt väder däruppe precis som vi har här nere i Stockholm. Jag är tydligen på stenålders nivå för jag har ingen aning om att man numera har demokratin är man ska bjuda upp till dans. på den tid jag var ute på dans banorna det var det alltid männen som bjöd upp och damerna fick en dans per danskväll ochden annonserades noggrannt ut från scenen . jag har inte varit ute och besökt någon offentlig danstillställning på över 50 år. för för den den dans jag har deltagit i under åren har varit på privata tillställning Jag slutade gå på offentlig dance efter att jag knappt 30 år gammal blivit nobbad på en dansbana i Stockholm med orden nej tack jag dansar inte med stenåldern.

äger du marken runt sjöns utlopp vid ån eftersom din son går där och rensar. Normalt brukar ju markägaren göra sådant och om kommunen äger marken runtomkring är det väl denna uppgift den ska göra. . det offentliga badet som kommunen har ligger väl strax intill.

Tråkigt med alla dina vackra blommor som tar stryk i det dåliga vädret men med din tillsyn så tar de sig nog igen och blir vackra. Kram.

 
Tezz på Andromeda

Tezz på Andromeda

15 juli 2017 10:14

Åh vad tråkigt! Både med kylan, blåsten ja hela den uteblivna sommaren, och dansen.. Känner också så, den här sommaren är den sämsta jag upplevt på många år, och då är jag ledig från maj till september. Så typiskt.. Hoppas blommorna återhämtar sig!

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
skogsnuvan

skogsnuvan

15 juli 2017 16:10

Till Bamse: Jo du det är annorlunda nu men som tur är så har jag aldrig blivit nobbad fast jag också börjar närma mig stenålders. Det är kyrkan som äger skogen runt ån och jag har meddelat dom men dom har inte hörs av och vi kan inte vänta i evigheter för då kommer sjön att svämma över alla breddar speciellt nu när det regnat så mycket.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
TantGlad

TantGlad

16 juli 2017 14:42

Antar det finns fler Böle. Är nämligen uppvuxen i Böle 👍. ..här hemma då.

Ja hua vad kallt det här varit trots det är mitten på juli och inte har det varit nån riktig sommar inte. Blommor far illa. Blåser sönder.

Ha det så gott och tack för din härliga mysiga blogg som är kul att läsa en regnig dag som denna. Det är t.o.m roligt att läsa det du inte gillar haha..det du.

Kram vännen.

http://tantglad.bloggo.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 21 okt 14:19

Igår var det soligt och fint och hunden Jack och jag tog flera promenader.    Det luktar så gott i skogen nu och solstålarna letar sig in mellan träden. Vi kan inte gå så långt nu för det är älgjakt igen och man vet inte vad man stöter på men vi...

Av Anita - Lördag 20 okt 09:10

Nu är tiden då hallen alltid är full med gula löv. Dom flyger in så fort man öppnar dörren och följer med skorna in men vad gör det, det är ju bara löv.   Nu är tiden då fåglarna börjar bli hungriga och tjatar på mig om mat så fort jag kommer ut...

Av Anita - Onsdag 17 okt 08:02

Så är det dags igen. Tunnbrödbakandet. PappersBeda har handlat allt som behövs. Jag har fraktat ner ved och vatten och fika och lite av varje som behövs. Det är mycket som behövs ska ni tro.   Vi har bakat i många år nu. Ibland blir det bra iblan...

Av Anita - Måndag 15 okt 08:47

  Den här helgen har varit den varmaste jag minns under oktober månad. Till och med vinden har varit ljum som om man varit utomlands. Nu flög löven omkring gula som guldpengar. Jag hade velat åka till Sollefteå på höstmarknad men eftersom Kinabr...

Av Anita - Lördag 13 okt 07:55

  Torsdagen började jag med att steka älgbiff och en stor gryta blev det med lök och massor av annat gott.    Kinabror skulle få besök av en gammal jobbarkompis som vi umgicks mycket med i ungdomens dagar. Klart att jag ska bjuda på god mat då...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se