Direktlänk till inlägg 14 juli 2017

FÖRSTA DANSEN FÖR IÅR

Av Anita - Fredag 14 juli 17:41

 

Senaste dagarna har det varit hemskt. Iskall västanvind, oavbrutet regn och runt 8 grader varmt som varmast, 11 grader i vattnet och det är trots allt mitten av juli så nog kunde man önska sig lite mer.


Dessutom har det varit Vildhussveckan med massor av aktiviteter Kruskalaset i Böle, ankracet i Ammer och mycket mer. Tycker synd om alla arrangörer som lagt ner både pengar och möda och så regnar allt bort.

 

Lite så blev det med dansen på Gerålund igår kväll också. Visserligen hade det slutat regna men det var blåsigt och kallt.

Min klasskamrat och hennes syrra och jag for iväg i alla fall. Inte blev det kortärmat inte. Nej varm tröja långbyxor och jacka. Martinez spelade så man hade kostat på ett verkligt bra dansband så det var inte det det berodde på att det var lite folk. Skulle tro att det var lite drygt 50 personer och naturligtvis många fler kvinnor än män.


I vanliga fall är det tre damernas och tre herrarnas men nu hade man tänkt sig demokratisk dans. Det låter ju väldigt bra men som allt annat som låter bra kan verkligheten vara en annan.


Demokratisk betyder att männen struntar i att bjuda upp och väntar på att kvinnorna ska komma rusande och är det då kvinnoöverskott som det brukar,måste man vara på hugget för på några ögonblick försvinner männen ut på dansgolvet.

Jo då vi fick dansa men det var kallt och rätta dansstämningen kom inte trots att de män jag dansade med dansade bra och musiken var jättebra. Vi åkte hem när vi såg att folket började försvinna och jag tog ett bad mitt i natten för att jag inte skulle få kramp i mina ovana dansben.

 

Idag har vi varit på Hammarstrands marknad. Jag önskar att jag hade haft vantar för jag blev kall om händerna.

Sonen och jag köpte tunnbröd och rullrån och ost och lakrisremmar som sig bör när man går på marknad. Det kom några små regnskurar men kallt var det.


När Sonen och jag kom hem värmde vi oss med kaffe och sedan tog vi på varma kläder och gick ner till ån.

 

Där har fallit ner träd i ån och packats igen med vass och pinnar till en stor klump som stoppat upp vattnet så vattnet har stigit i sjön.

 

Några dagar har han kapat grenar och försökt få iväg delar av vasskakan så nu rinner det bättre även om inte allt är borta.

 

Jag blev trött av blåsvädret och det blev ju sent inatt så jag lade mig på soffan och tog en tupplur.

Så kom Kinabrors Sonahustru och ett av barnen en stund.

Sonen ska till Sundsvallsborna och grilla hur det nu ska gå till i blåsten.


Jag ska gå ut och se till blommorna fast jag gruvar mig för jag misstänker att dom regnat och blåst av och ligger som blöta disktrasor på marken. Jag blir så ledsen för jag har verkligen jobbat med att det skulle bli fint.

 

Nåja man får väl vara glad för det lilla och inte ha för höga krav på den Jämtländska sommaren. Nu kan det väl knappast bli sämre i alla fall.


Dagens ord: Räkna det soliga dagarna blott och det är i alla fall myggfritt.

 
ANNONS
 
ibod11

ibod11

Fredag 14 juli 21:07

Jag förstår att humöret inte är på topp när sommaren så envist håller sig borta. Synd om alla arrangörer av olika tillställningar. Men ge inte upp hoppet ännu. När sommaren äntligen bestämmer sig för att komma och stanna då blir det underbart.

http://ibod11sblog2.wordpress.com

 
Hanneles bokparadis

Hanneles bokparadis

Fredag 14 juli 21:14

bra nytta med söner

http://hannelesbibliotek.blogspot.se

 
Anki

Anki

Lördag 15 juli 05:57

Så tråkigt med den kalla och regniga sommaren - hoppas det bättrar sig och att du kommer iväg på någon mer dans!
Bra med söner som är hjälpsamma och ställer upp när det behövs :)
Ha det gott!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Ingen bild

Bamse31

Lördag 15 juli 08:25

Först: det där att göra kams är nog ingenting för mig för det verkar vara alltför komplicerat

Tråkigt att ni har dåligt väder däruppe precis som vi har här nere i Stockholm. Jag är tydligen på stenålders nivå för jag har ingen aning om att man numera har demokratin är man ska bjuda upp till dans. på den tid jag var ute på dans banorna det var det alltid männen som bjöd upp och damerna fick en dans per danskväll ochden annonserades noggrannt ut från scenen . jag har inte varit ute och besökt någon offentlig danstillställning på över 50 år. för för den den dans jag har deltagit i under åren har varit på privata tillställning Jag slutade gå på offentlig dance efter att jag knappt 30 år gammal blivit nobbad på en dansbana i Stockholm med orden nej tack jag dansar inte med stenåldern.

äger du marken runt sjöns utlopp vid ån eftersom din son går där och rensar. Normalt brukar ju markägaren göra sådant och om kommunen äger marken runtomkring är det väl denna uppgift den ska göra. . det offentliga badet som kommunen har ligger väl strax intill.

Tråkigt med alla dina vackra blommor som tar stryk i det dåliga vädret men med din tillsyn så tar de sig nog igen och blir vackra. Kram.

 
Tezz på Andromeda

Tezz på Andromeda

Lördag 15 juli 10:14

Åh vad tråkigt! Både med kylan, blåsten ja hela den uteblivna sommaren, och dansen.. Känner också så, den här sommaren är den sämsta jag upplevt på många år, och då är jag ledig från maj till september. Så typiskt.. Hoppas blommorna återhämtar sig!

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
skogsnuvan

skogsnuvan

Lördag 15 juli 16:10

Till Bamse: Jo du det är annorlunda nu men som tur är så har jag aldrig blivit nobbad fast jag också börjar närma mig stenålders. Det är kyrkan som äger skogen runt ån och jag har meddelat dom men dom har inte hörs av och vi kan inte vänta i evigheter för då kommer sjön att svämma över alla breddar speciellt nu när det regnat så mycket.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
TantGlad

TantGlad

Söndag 16 juli 14:42

Antar det finns fler Böle. Är nämligen uppvuxen i Böle 👍. ..här hemma då.

Ja hua vad kallt det här varit trots det är mitten på juli och inte har det varit nån riktig sommar inte. Blommor far illa. Blåser sönder.

Ha det så gott och tack för din härliga mysiga blogg som är kul att läsa en regnig dag som denna. Det är t.o.m roligt att läsa det du inte gillar haha..det du.

Kram vännen.

http://tantglad.bloggo.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 20 nov 08:03


  Nu är det nog kört med barmark. Det har snöat och snöat och det är minusgrader till och med på dagarna så det är är sååååå deppigt.   Som tur är så har jag haft Sofiepropp här i helgen och om man ska säga mer positivt så har hunden inte ski...

Av Anita - Fredag 17 nov 08:11


Så i förrgår morse for Kinabror till Skåne och blir där i två månader. Hunden Jack ska vara hos mig och nu sitter jag här och är totalt utmattad och trött som en tok. Vad har hänt. Jo det ska ni få veta.   Klart att han knappt hade hunnit fara...

Av Anita - Onsdag 15 nov 15:38


  PappersBeda och jag bakar tunnbröd två gånger om år. Den gamla bastun som jag badade i när jag var barn byggdes det om till bakstuga men den härliga energin finns fortfarande kvar.   Om ni inte visste det så är det en del att göra när man sk...

Av Anita - Måndag 13 nov 08:35


Nog har väl nästan alla sett den filmen och alla de otroliga och magiska ställen som finns där. Jag har mitt alldeles eget liten magisk skog-.   Nu innan snön kommer har hunden Jack och jag vandrat kors och tvärs i min skog och utforskat varje...

Av Anita - Torsdag 9 nov 10:40


  Har ni hört om tanten på över 80 år som bor på tredje våningen i ett hus utan hiss. Där har hon bott i nästan 30 år. Så får hon en stroke och sitter i rullstol men hon får avslag på ansökan om att få komma till ett äldreboende.   Hon får hjä...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se