Direktlänk till inlägg 20 juli 2017

FRÅN DANSPAVELJONG TILL KYRKA

Av Anita - 20 juli 2017 22:01

Så var det dags för dans på Hällesjö. Eftersom dom gamla danskompisarna tagit slut så fick jag skaffa nya tjejer.

 

Tre glada tjejer och jag åkte iväg och blåsten hade äntligen gett sig och sjön låg blank i Hällesjö.

 

Nog är det ett väldigt vackert dansställe annat kan man inte säga.

Första timmen var det gammeldans och det var väldigt roligt. Jag behöver träna på pariserpolka för de sista två turerna har jag lite svårt för och det finns sällan tillfälle att träna för man har nästan helt slutat spela gammalt.


Som vanligt var det överskott på kvinnor och unga och vackra också.

å  

Nog hade jag gjort mitt bästa för att se skaplig ut men hur ska man kunna tävla med alla unga vackra flickor som det vimlar av. Det är bara en omöjlighet och det är tur att det är ganska mörkt på dansbanan.

 

Nåja Jannez spelade bra som vanligt och visst fick vi dansa lite grann och dom jag dansade med dansade bra.

 

Hej och hå runt ska det gå och fikat var gott och om man inte bryr sig om myggen och knotten så var det väl ok men tyvärr inte några som man känner. Nja kanske någon men inte var det som förr inte.


Så for jag hem och möttes av Sonen som berättade att katten Morris som varit borta i två dygn hade setts "väst i gålan" Jag for iväg och gick ut och ropade på honom och han kom skuttande jamande. Hela natten spann han och kloade och slickade och buffade glad att få vara hemma igen. Han är inte så smart så han hade nog gått vilse och inte hittat hem.


Så till en ny dag en dag då min vita ros slog ut.

 

En dag då jag återigen lovat att var kyrkoguide. Vädret är bättre idag, bara några enstaka regndroppar och lugnt och fint på sjön.

 

De första som kom var tyskar och tyska kan jag inte prata men dom kunde engelska och det gick bra.


Sedan kom minsann en överraskning. Tre kvinnor kom och en av dom var min lekkamrat som jag hade när jag var så där fem sex år. Hon bodde i Fisksjön då och tänk att jag kände igen henne och att vi hade så mycket att prata om. Synd att jag inte var ledig och kunde visa dom omkring i Fisksjön som det ser ut nu.

 

Tänk sådan tur dom hade med vädret. En perfekt dag för en utflykt tillsammans med andra kvinnor.


Så kom det ett par på motorcykel, även dom ättlingar till Fisksjöbor. Hon har jag på facebook och dom skulle också till Fisksjön.

Roligt att träffa så många trevliga människor.


Det är så fint och fridfullt på den här kyrkogården.

 

Svalorna flyger omkring och kvittrar så fint, lommen ropar på sjön och sädesärlorna springer omkring nära ens fötter. Att roshäcken dofter och sprider sin doft över hela kyrkogården gör det minsann inte sämre.

Så kom två av Sundsvallsborna och vi sitter i solen och fikar och njuter av solen som vi inte sett på länge.


 

Efter Fisksjövägen är det halabalo minsann. Tre grävskopor och en massa bilar och lastbilar och elbilar och buskröjare och vägskrapor. Först händer ingenting sedan händer ingenting och så händer allt på en gång. Nu attan ska vi få fiber minsann. Det dundrar och slamrar och låter överallt.


Dagens ord: Livet är ibland som en kertchupflaska. Först kommer ingenting, sen kommer ingenting och så kommer allt på en gång. 

 
ANNONS
 
autismmamma.bloggplatsen.se

autismmamma.bloggplatsen.se

20 juli 2017 22:33

Hej!
Jag är en kvinna, mamma, fru på snart 47 år som kommer från Småland. Söker nya vänner att hitta på nått skoj med tex en fika eller gå och dansa m.m Mina intresse är att träffa nya ärliga, troga seriösa vänner, träna, hundar, djur, promenader, bio, fika, festivaler, shopa, barn m.m Ni får gärna lägga till mig som vän. Hör gärna av er!
Min hemsida: autismmamma.bloggplatsen.se

http://autismmamma.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Bamse31

21 juli 2017 07:47

Mormor med sina barnbarn åker på dans. här gäller det att hänga med. kan det vara så att gammeldans kommer tillbaka? när jag var ung var det övervägande modern dans på dans banorna men ibland kilade man in med någon vals , hambo polska eller schottis.

Vad roligt att du hittade Morris och jag förstår att han var glad. han hade nog inte hade hittat hem. katter är såna ibland. nu

vad trevligt att de fortsätter att anlita dig som guide vid den gamla kyrkan. det gäller att kunna många språk när man jobbar på det sättet . när jag gick i plugget började man undervisningen är främmande språk med tyska men efter kriget som tyskarna förlorade så vände man upp och ner på alltsammans och så blev det engelska istället. jag kan fortfarande tyska ganska bra fast jag sällan säger något på tyska numera. tänk att folk hittar förbi där iaf trots att vägen just nu tycks vara uppbruten stora delar efter vår du själv skrivit och att det inte går någon bussförbindelse eller tåg linje längre längs vägen. . man måste alltså bila. eller åka motorcykel eller möjligtvis cykla för att ta sig till byn och kyrkan .vad bra att ni äntligen får bredband däruppe. Kram.

 
ibod11

ibod11

21 juli 2017 09:43

Men ååh, vilken lycka att du och katten hittade varandra igen. Jag vet hur svårt det är när en fyrfota familjemedlem försvinner.
Om jag ska ut på dans är det inte utseendet jag tittar på på olika danspartners. Jag vill att de ska dansa bra och våga hålla i mig. Resten är jag inte intresserad av. Därför vill jag tro att andra kanske också tänker så. I alla fall en del av alla som går ut för att dansa :)

http://ibod11sblog2.wordpress.com

 
Tezz på S/Y Andromeda

Tezz på S/Y Andromeda

21 juli 2017 11:05

Så sant som det är sagt, dina slutrader. Skönt att kissen är hemma igen, och att ni fick lite sol.
Ha en fin dag!

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

21 juli 2017 14:40

Det var väl tur att du fick hem Morris igen! Evas Smulan ger sig ut på vandringar då och då, men hon har hittills hittat hem igen.

Så trevligt att vara kyrkguide och träffa gamla bekanta. Åke gillade att berätta för turisterna om kyrkan i Fröjel och kastalen och han blev alltid lika besviken när det visade sig vara folk utomlands ifrån.
Ha det fortsatt gott!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
autismmamma.bloggplatsen.se

autismmamma.bloggplatsen.se

23 juli 2017 00:43

Jag heter Mia är född på 70 - talet så i år blir jag 47 år. Nästan så man undrar vart alla åren tagit vägen. Söker seriösa vänner att träffas och umgås och lära känna varandra.
Jag lever med min man på landet i Småland. Vi har två gemensamma barn men dom är tonåriga. Jag är hemma om dagarna med sjukersättning. Men dagarna dom går i alla fall. Jag sköter hemmet, är ute och promenerar och handarbetar. Stickar mest men händer också att jag måla m.m
Min blogg handlar mycket om min vardag, mina bekymmer, tankar, månde, psykiska besvär m.m
Välkommen till mig!
Vill du/ni mejla mig är min adress: happy0@home.se
Min hensida är: http://autismmamma.bloggplatsen.se

http://autismmamma.bloggplatsen.se

 
autismmamma.bloggplatsen.se

autismmamma.bloggplatsen.se

24 juli 2017 19:44

Jag är en mamma, fru som berättar om min vardag:
Har min sysselsättning på kommuns psyktrin och är ofta ledig på helgerna och vissa vardagar. Har hel sjukersättning, gift, två tonåriga barn varav den yngsta har Autismspektrumpstörning. Liksom jag.
Har asberger, autism, autismspektrumstörning.
Gör som jag visa att du tycker att alla ska ha samma rättigheter och möjligheter oavsett psykiska olikheter.
Jag har diagnoser: Asperger, Autism, Autismsprktrumstörnig m.m
Snälla ni kom in och läs min blogg om mitt liv vetja!
Att vara annorlunda liv med diagnoser är inte så lätt som ni tror!
Dela och sprid min blogg vidare!
Det skulle betydar mycker för mig om ni gjorde detta för min skull!
Tack i för hand!
Min blogg adress är: http://autismmamma.bloggplatsen.se
Min E-mail adress är: happy0@home.se
Jag bloggar för att jag vill öka kunskapen och förståelsen om Psykisk Ohälsa i samhället. Om du bloggar helt eller delvis om Psykisk Ohälsa, följ mig så följer jag tillbaks! Jag har: Autismspektrumtillstånd, Autism, kronisk depression. För samarbete kontakta mig på: / happy0@home.se
Jag och vill skriva lite om mina tankar i den stora världen och och leva ett annorlunda liv och vara annorlunda!
Hoppas på många läsare som vill följs och följa mig i både vått och torrt! Hoppas att ni dela och sprida min blogg vidare m.m
I både glädje och sorg, jag är en lipsill för det minsta lilla egentligen så får vi ser hur det går att blogga här. Har haft ett hård liv!
Ensamhet!
Att lida utav psykisk sjukdom är ofta väldigt ensamt. Man har ofta inget jobb att gå till, ens tidigare vänner slutar höra av sig, själv kanske man inte orkar vara den drivande kraften i relationen och vara den som hör av sig, så många relationer rinner så småningom ut i sanden. Ens familj börjar höra av sig allt mer sällan då det är obekväma och vet inte vad de ska säga och då låter de bli att ringa i huvud taget. För mig är detta något som blir mer tydligt då jag har mina bra perioder, för då sörjer jag det att jag inte har någon att ringa och hör om de vill komma förbi eller hitta på något. Alla försvann för flera år sedan och det blir jobbigt att ringa någon jag inte haft kontakt med på länge.
Att inte heller höra till någon social grupp som ett arbetsteam eller ha några klasskamrater om man studerar gör också att ensamheten känns större. Man känner sig utanför, eller jag gör det.
Men så fort jag mår sämre igen eller de får veta mina diagnoser så förvinner de illa kvickt och kvar står man ensam igen och åter sårad och ledsen för att man känner att det är omöjligt att hitta någon som kan tycka om mig för den jag är och inte bara se sjukdomarna som ett hinder för en fortsatt vänskap.
Läkarna brukar ofta fråga om jag bor ensam, nej jag bor med katter brukar jag svara. Men det räknas som att bo ensam enligt läkarna. Men om katter är det enda sociala jag kan ha som inte kräver nåt utav mig och tycker om mig för den jag är, varför kan inte de få räknas då?
När jag mår lite bättre så blir dagarna otrolig långa och ensamma. Mår jag dåligt vill jag ändå inte träffa någon och trivs ganska bra i mitt eget ensamma sällskap.
Men mina bra perioder är ofta så korta så att börja jobba eller gå en kurs eller göra något annat socialt brukar inte gå bra. Nu har jag iof för första gången på flera år börjat med en social träning ett par timmar i veckan. Men än så länge så går jag mest bara dit och gör det jag ska, de som jobbar där är inte så intresserad av att prata med mig, jag är ju bara en långtidssjukriven person som är där ibland och ingen ny arbetskamrat som de behöver lära känna.
Så att ta sig ur en flerårig ensamhet är inte lätt. Just nu vet jag inte alls hur jag ska gå till väga för att komma ett steg närmnare.

http://autismmamma.bloggplatsen.se

http://autismmamma.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se