Direktlänk till inlägg 23 juli 2017

ÅNTLIGEN ÄNTLIGEN NÄR JAG NÄSTAN GETT UPP

Av Anita - 23 juli 2017 08:06

 

Äntligen kom en danskväll som jag längtat efter och hoppats på. Björnlogen i Storåsen.

Kinabror och jag for dit och det var rätt fint väder, Solen tittade fram då och då och så äntlgen blev det en sådan danskväll som det ska vara.

Där var massor av mina danskavaljerer och jag dansade och dansade. Det var inte tal om att stå som panelhöna efter väggen och glo. Nej hela kvällen gick benen som trumpinnar och hjärtat dunkade i takt med med musiken. Mickeys spelade och dom hade med sig en liten kille i 10-årsåldern som spelade trumma gitarr och sjöng. Nästa generations dansbandsmusiker skulle jag tro.


På pausen åt vi goda laxmackor och pratade med folk. Dock vann vi ingen älg varken Kinabror eller jag. Jo det är så att man kan vinna en älg på inträdesbiljetten. Fantastiskt eller hur.


Nu när jag sitter här i morgonen med lite ömma ben men ett glatt hjärta så är det nästan som att man ville iväg och dansa på en gång men vart ska man fara där det är lika roligt och mysigt som det var i går kväll. Det blir verkligen svårslaget minsann.


 

Igår var det verkligen fint väder, inte en regndroppe på hela dagen och solen sken åtminstone stundvis. Sonen och jag funderade på vad vi skulle göra. Man brukar ju ha någon plan men jag sa att jag hade bara en plan att baka en rabarberpaj.


Såg att resten av gänget gav sig iväg ner över byn och eftersom Datafia hade sommarcafet så tänkte jag åka ner och ta en macka till lunch. Tog cykeln men det var punka på den så Sonen skjutsade mig dit på fyrhjulingen.

 

Ungarna hade köpt lotter och vunnit priser. Det är det dom har ovanför huvudet.

 

Så skjutsade Storfiskarn hem mig och så kom dom andra också. Nu undrar någon kanske vilken gänget och dom andra är. Det är Kinabror och hans son och de tre barnbarnen. Det är Broder B och hans barnbarn lille gullige Liam.

 

Broder B ska få besök till veckan och då ska man iväg och visa olika saker som finns här omkring. Det finns hängbron och döda fallet och en massa annat. Man måste kolla på internet och titta på kartor.

 

Min ek den växer och tomten sitter under och håller vakt och där sitter nu dom tre söta barnen och kollar och solen skiner och kastar solkatter på det gröna gräset. Ser ju härligt ut.

 

Så sitter alla på förstukvisten och väntar på att min paj ska bli klar och man ska få äta och dricka saft och äta lite kakor och ha en riktigt härlig sommardag. Och så blev det, en riktigt härlig sommardag. Barnen badade till och med även om vattnet var för kallt för mig.

 

Lilla söta Stina nästan försvinner i almäcken. Jag har gjort almäcksdricka nu och den står och drar i trappskrubben. Den ska stå i några dagar innan man silar upp den. Spännande att se hur den blir.


I natt när vi for hem märktes det att sommaren börjar gå mot höst. Det var mörkare än det brukar och dimman började komma. Det var ett nästan magiskt ljus ute.

Fortfarande känner jag hur det dansar i benen och hjärtat och jag önskar att jag kunde få en repris på gårdagskvällens härliga dans.


Hunden Jack fyllde 3 år igår och blev firad med köttfärstårta med tre korvar istället för ljus i. Aldrig sett någon sluka en tårta så fort.


Dagens ord: Ungar, hundar, rabarberpaj, sol och dans ger livet till en fest.

 
 
Ingrid

Ingrid

23 juli 2017 10:42

Så härligt att det blev en så fin danskväll! Klart att du inte blev någon panelhöna. Något vett måtte väl karlarna ha!
Almäck! Det var ett namn på rallarros som jag aldrig hört förut.
Ha en fin söndag!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
ibod11

ibod11

23 juli 2017 18:28

Så härligt med en sådan danskväll :) Det riktigt spritter i mina ben också när jag ser dig framför mig i dansens virvlar.
Det finns mycket att roa barn med i dina trakter. Döda fallet var en favorit hos mina barn och även hos mig själv.
Hoppas att rabarberpajen räckte till alla. Det är så gott så det brukar gå åt fort :)

http://ibod11sblog2.wordpress.com

 
TantGlad

TantGlad

24 juli 2017 14:41

Om bena går som ena trumpinnar förstår jag att du hade skoj. Det är så det ska va.

Jadu...det går mot häst och blir allt mörkare på kvällarna.

Kram du härliga.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Tezz på S/Y Andromeda

Tezz på S/Y Andromeda

24 juli 2017 17:56

Det låter som om du hade det alldeles, alldeles underbart! Väl unt!
Ha en fin kväll!

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Soldansare

Soldansare

25 juli 2017 20:39

Vilken härlig danskväll!! Och vilken tur Jack hade som fick en så god födelsedagstårta.

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Av Anita - Tisdag 27 feb 10:01

  Nu har jag inte skrivit på ett tag för nu har den tid kommit som kallas för vårvinter Det är nu det är kallt på nätterna och solen börjar värma. Det är nu vi börjar ha folk som kommer hit. Det är då jag har mycket att göra.   Det är nu vi...

Av Anita - Torsdag 22 feb 08:31

  När man nästan gett upp hoppet så kommer en sådan sagolik dag som man glömt att det kan bli fast det är vinter. Bara någon grad kallt. Solsken hela dagen. Fågelkvitter    Måndagen var det tovningskurs och vi har gjort ganska många fåglar....

Av Anita - Söndag 18 feb 09:27

  Nu kommer Kinabrors son med familj, frun, tre barn och två hundar. Kinabror har eldat i sommarstugan. Det lyser välkomnande i alla fönster. Vägen och gårdsplanen är skottad. Vattnet fungerar och brasan är tänd. Älggrytan och potatisen puttra...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards