Direktlänk till inlägg 13 augusti 2017

INGET ÄR SOM EN LABRADOR

Av Anita - Söndag 13 aug 08:49

 

Jack är en otrolig hund. Kinabror och jag brukar då och då tappa bort arbetshandskarna eller lägga ifrån och dom och glömma var dom är men Jack hittar dom i ett nafs. Naturligtvis får han beröm och kanske lite godis. Nu har han kommit på att handskar betyder godis.

En dag tog han Gubbens handskar ur ett fack i hans moped och kom dragande med dom.

 

Igår tog han en handske jag hade lagt på gräset och sprang bort med den till Kinabror och han lade upp den på trappen och klart han fick beröm fast det inte var Kinabrors handske. Sedan kom han med den andra till mig och jag frågade om han visste var andra handsken var. Klart han visste det och kom med den efter ett tag. Nu har han lärt sig att man tar bara en handske i tagen så får man godis två gånger eller som nu tre gånger.


Han hämtar tidningen.

Han hämtar ved.

Han hämtar öl till Kinabror.

 

Just nu rensar jag i svartvinbärsbuskarna. Det är ett tidsödande jobb bland slingerväxter tistlar och brännässla men jag har ju hjälp av Jack. Jag lindar ihop ogräset till bollar och han bär bort dom till skräpplatsen. Han är så ivrig och lessnar aldrig.

Som labradorer är så gillar han vatten.

 

Här leker han med sin syster och sin mamma.


Han gräver upp stenar och flyttar dom. Hans favoritlek är att vara vid badstranden med AMV. Hon skvätter vatten och han hoppar upp och försöker ta vattendropparna. Att simma efter grenar är ju också toppen.


Men inte bara gott ska jag säga om den fantastiska hunden. Han är en jäkla dålig en att gå i band. Han sliter och drar så man orkar inte ens hålla i honom men han har ju alltid levt i frihet den hunden så han är inte van. Jag kan förstå honom. Jag gillar inte heller att gå i någons ledband. Leve friheten.


Fredagen var en fin och solig dag.

Vi skulle ha kräftskiva och eftersom det var varmt och fint skulle vi sitta i Kinabrors paveljong.

Vi satt upp lyktor och dukade fint. Vad hände? Förbannade blåshål. Det började tokblåsa så allt for omkring och vi försökte med gemensamma krafter stänga igen med sidostyckena till paveljongen. Vi svor och drog och slet och visst fick vi så småningom igendraget runt paveljongen men istället för att sitta och se på sjön så blev det att stirra in i tältväggen istället och försöka få in alla i tältet (som det nu blev) och bära maten och höra stormen dra och slita och försöka dra sönder tältet.

 

Kräftor, räkor och västerbottenpaj.

 

Allt var gott och efter kom det en ostbricka och kaffe med rullrån.

 

Även om det blåste kallt så var det otroligt varmt den här kvällen Det var 20 grader fast klockan var 9 på kvällen. Det har knappt varit 20 grader mitt på dagen tidigare i sommar.

 

Det lugnade ner sig lite senare på kvällen men vi hade det varmt och skönt och trevligt inne i tältet.


Så kom lördagen och då hade vi planer. Då skulle Jacks syster och mamma komma på besök. Naturligtvis med ägarna som är min tremänning och hennes man.

Jag hade gjort köttgryta och for iväg till Mustachen för att hämta potatis. Jesses vad potatisen växt. Dom var stora som bakpotatis så nu är det nog dags att gräva upp dom innan dom blir för stora och spricker.


När jag kom hem så var det strömavbrott och jag fick gå ner till AMV och Gubben och dricka kaffe för dom hade vedspisen igång.

Så ringde Tremänningen och hade blivit sjuk så det blev inget besök.

Vet inte vad som hänt men det var strömavbrott hela dagen och vi ides inte laga mat på vedspisen utan for till Hammarstrand och åt pizza och till TuppOla och drack kaffe efteråt.

Så inte den där dagen blev som det var tänkt heller. Det är väl sjutton att det aldrig ska gå att få till det som man tänkt någon gång.


 

ja inget att göra åt. Idag ser det lite ruggigt ut. Blåser och är mulet och jag har bestämt mig för att inte göra upp några som helst planer mer än att dricka kaffe (om det inte blir strömavbrott)


Dagens ord: Man säger att man själv styr sitt liv men pytt skit i pannkakan. Det är naturen och vinden och andra människor som styr.

 
ANNONS
 
ibod11

ibod11

Söndag 13 aug 21:22

Jack är så fin och det stämmer att labradorer är väldigt kloka. Min Kasper är 25% labrador :) Härligt att han har tillgång till en sjö när han tycker så mycket om att bada.
Synd att det blåste upp på kräftskivan så att ni fick stänga ute utsikten. Men den finns ju kvar sedan. Ni verkar i alla fall ha haft ett riktigt kul kalas med mycket gott.
Livet vore kanske ganska tråkigt om allt skulle bli som man planerar. Några överraskningar kan liva upp, om det inte blir för mycket av den varan.

http://ibod11sblog2.wordpress.com

 
TantGlad

TantGlad

Måndag 14 aug 06:37

Labradorer är kloka hihi. Tänk så mycket godis den smarthunden kommer att få nu då han har tänkt ut knepet. Dom är värkligen smarta och jag skrattar när jag läser vad du skriver .

Blåser gör det jämt nuförtiden....Men ni hade det nog trevligt för det och kvällen blev ju fin.

Jag vet inte men....min gubbe å jag var ute å åkte åsso hamnade vi i sandnäset Holm. Då tänkte jag....undra om vi skulle fortsätta uppöver....kanske vi hittat igen dig? Vore kul att träffas nångång. Men jag vet ju inte riktigt vart du bor.

Kram på dig.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Åke

Åke

Tisdag 15 aug 18:30

... pytt skit i pannkakan!!! Så härlig mening 😊 Men oj så trevligt ni har det 👍 Man lever liksom in i dina berättelser... Jag var också i Holm, i hela sex dagar... Snickrade på en stuga som varit i släktens ägo i många år... Jag ska också ta mig tid till att besöka Fisksjön 😊 Vi kunde kanske ha en bloggträff 😉

http://www.nacka144.se

 
Soldansare

Soldansare

Onsdag 16 aug 19:03

Fina, smarta Jack! Klart han ska ha godis när han är så duktig.
Här åt P ensam kräftor, eftersom jag inte är så förtjust, och blev magsjuk, så nu är inte han heller så förtjust.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingen bild

Bamse31

Torsdag 17 aug 00:06

Har varit lat en tid men läst dina berättelser. Latheten innebär att jag inte skrivit någon kommentar.
Kina bror har tydligen skaffat en väldigt fin hund som kan göra roliga grejer. Dom där hundarna har kapacitet till att göra åtskilligt för att hjälpa människan. Ta vara på hans dragvillighet i vinter om du sätter på dig på skidor så behöver du inte ta ett enda stavtag utan hunden drar dig dit du vill.

Jag hade en vit samojedspets när jag var liten pojke. Han älskade att dra av mig mina vantar på vintern och springa bort och gömma dem i snön men han var lika villig att komma tillbaka med dom när man frågade vad har du vantarna . Då sprang han och hämta dem och kom tillbaka och la fram dom på trappan

Vad kul att ni haft kräftskiva däruppe! var det utländska kräftor eller kräftor från Fisk-sjön eller någon annanstans? hemma hos mig så hade vi kräftskiva på söndagskvällen. vi skulle också suttit ute på min terass och ätit kräftor men vädret var intebra så vi flyttade in i mitt vardagsrum där vi riggade upp alla månar och lampor så det blev. festligt.
Vi gjorde alltså som du brukar göra, tog till plan B. Det är alltid bra att ha en plan B.
Kram! .

Anita

Torsdag 17 aug 11:39

Hej Bamse Här i Fisksjön finns inga kräftor så vi köpte kinesiska och från lousiana och det gick bra det också så alla tog slut På lördag ska till tuppolas stuga och äta surströmming men sedan är det slut på festandet jag har

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 13 dec 07:55

   Så är det lucia igen och här sitter jag med en kopp kaffe och en pepparkaka och tittar på de vackra flickorna och söta killarna som sjunger så vackert på tv. Hunden sitter och skakar i soffan och är rädd för katten som sitter under bordet och lu...

Av Anita - Tisdag 12 dec 18:55

Allt är bara vitt och grått och svart den här tiden. Nu måste det till en massa rött för att det ska kännas lite bättre.   Nu har jag i alla fall skottat en liten stig ner till vedboden så jag inte ska bli utan ved. öga    Höga snöhögar runt...

Av Anita - Lördag 9 dec 08:48

När man skottat i flera timmar och upptäcker att det blir mer och mer tö för varje minut och när det till slut inte går att få av blötsnön från snöskoveln då är det dags att ge upp och rasa omkull på soffan inne och inse att nu får man ge sig fast...

Av Anita - Torsdag 7 dec 08:13

  Det är morgon men fast klockan är 8 så är det mörkt så mörkt ute så jag ser inte ett dugg men när jag tittar ut på förstukvisten där utelampan lyser ser jag att det har snöat. Det ska visst snöa i flera dagar nu och vi pratar inte mer om det för...

Av Anita - Måndag 4 dec 10:02

  i Tänk vilken lycka. En hel dag utan snöskottning. En dag då solen faktiskt tittade fram en stund.   Jack och jag tog en långpromenad och det var skönt. Det var inte ens halt på vägen.   Jag plockade fram julbocken och plockade av den g...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se