Direktlänk till inlägg 24 augusti 2017

VARNING FÖR FROST

Av Anita - 24 augusti 2017 08:37

Nu är det varning för frost men här är det i alla fall en bra sak med den förhatliga vinden. Den håller frosten borta i alla fall. Det vore ju synd om blommorna som alldeles nyss slagit ut skulle dö genast och nu har äntligen mina sockerärtor börjat komma också.

 

Den här gammaldags sorten har fina blommor dessutom.

Jag har kunnat skörda lite kryddörter och hängt på tork.

 

Doftar gott av lavendel och arons skägg och andra små fina örter.


Det har varit ett par kyliga dagar. Ingen sol men inget regn i alla fall och kalla vindar utom igår då det faktiskt var riktigt lugnt.

Plockat svartvinbär och rödvinbär och gjort saft. Det är något visst med att få hamstra i källaren inför vintern. Finns nog en samlargen sedan stenåldern.

 

Jag har varit frusen och klåmsen om fingrarna när man står i buskarna och kallvinden viner runt öronen.

 

Det är lite hallon iår men jag har trampat omkring ute på kalhyggen, bland ris och gropar och elände för att åtminstone få ihop lite hallon. Hallon är mina favoritbär. Jag fryser in dom för det blir inte nog mycket att göra saft eller sylt av.


 

Det är väldigt mycket tistlar iår och dom gillas av humlor och fjärilar.

 

När man tussar omkring i skogen stöter man på lite mysko saker också.

Ser ett litet tomtebobarn som gömt sig under en stor sopp.

 

och en annan jättesopp som har ett hjärta på sig.

 

Går efter strandstigen och ser att bävern gnagt ner en björk vid strandkanten men den rackarn är omöjlig att få se.

 

Det ligger ett grått dis över sjön och lommen ropar.

 


Kinabror mekar med båtrailern och jag hade bestämt att jag skulle kasta in veden igår men det blev inte som jag tänkt. Jag har ju besvär med en armbåge och det blev ondare och ondare så jag fick ge mig efter halva högen trots att jag hade god hjälp av hunden Jack.

 

De vanliga gubbarna har förstås varit hit. Mustachen, Storfiskarn, Gubben och Krumeluren.

Mustachen berättade att det kommit en gråhund på hans gård och försökt sätta på hans tik som löper. Det är bevars björnjakt nu och hundar och gubbar är på hugget redan. Sedan blir det ju älgjakt hela vintern så det är ingen ro och man vågar inte gå till skogs. Hoppas att björnarna klarar sig. Dom är ju smarta djur. Jag är mer rädd för jägare än för björnar.


Idag blir det väl att kasta sig ut i vedhögen igen om det inte börjar regna. Det ser verkligen ut att bli regn. 3 grader varmt. Snart får jag nog börja  elda i vedspisen på mornarna. Ack så fort den här sommaren rusade iväg och inga sommarkläder behövde man heller.


Dagens ord: Fast man inte vill är det bästa att samla på sig både ved och bär inför vintern.

 
 
ibod11

ibod11

24 augusti 2017 12:44

Så mycket gott du har i förråden att ta fram och njuta av kalla vinterkvällar :)
Du fick säkert bästa hjälpen av Jack. Hundar brukar ju kunna hantera pinnar ;)
Jag hoppas att alla dina blommor klarar sig ett tag till och att du får någon mer skön sensommardag.

http://ibod11sblog2.wordpress.com

 
Ingen bild

Bamse31

25 augusti 2017 00:20

Du är lycklig du som kan gå ut i skogen och plocka bär och svamp och annat. Jag klarar inte det längre utan ledsagare och jag har inte plockat svamp på flera år trots att det var min favoritsysselsättning på höstarna . Under svampen som står under det du kallar för sopp är ju en flugsvamp, passa dig för den. Du har en otrolig förmåga att se saker och ting i naturen som många andra inte gör. den där stora soppem,skulle det kunna ha varit en Karljohansvamp? jag tycker i ytan Ser lite för ljus ut på fotografiet men du vet hur en karljohanssvamp ser ut. ..
jag skulle aldrig ha upptäckt ett hjärta på en svamp på det sätt som du gjorde, du är fantastisk!
Jag hörde på väderleken att det ska vara en risk får frost upp i Jämtland. Här har
vi inte kommit så långt än men det börjar bli kyligt på kvällarna. Jag brukar sitta på balkongen i skymningen och ta in de sista stoltrådarna men det börjar bli kallt när solen går nedåt
Du är jätteduktig som orkar med alla det här sysslorna själv som du berättar om. Kram! .
!

 
Soldansaren

Soldansaren

25 augusti 2017 16:27

För några år sedan såg jag en bäver när jag gick till jobbet. I ån mitt i stan. Men hade jag sett en björn hade jag nog vänt och gått hem.

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards