Direktlänk till inlägg 4 september 2017

LÖVEN SINGLAR NER SOM GULDSLANTAR

Av Anita - 4 september 2017 15:39

Det är måndag och jag ligger i vinbärsbuskarna och klipper ner gamla torra grenar och det blåser och löven singlar ner och faller och singlar ner och faller. Katten Morris snor runt benen och vill ha sällskap.


 

Lördag morgon vaknar jag till ett strålande väder. Ingen vind som blåser, sjön ligger blank och solen skiner.

Kinabror och jag bestämmer ganska omgående att vi skulle till skogen och plocka lingon. Så då gjorde vi det. Solen gassade på bra. Det var länge sedan man kände solen så varm och det gick ganska bra att få till varsin hink med lingon. 

Hunden Jack snokade omkring och åt bär han också. Vi hade med kaffe och tunnbrödmackor för man måste ha kaffe när man är i skogen.

 

Vi rensade bären i min rensmaskin och Kinabror for hem till sig för att koka sylt så han kunde ta med till sina barn när han åker till Skåne.


Jag paketerade mina bär och frös in dom för att koka sylt senare. Jag plockade lite krusbär och  gjorde en krusbärspaj som vi åt till efterrätt. Jag skördade all dill. Såg att den började gulna och då är det dags att ta den innan den blir förstörd.

 

Söndagsmorgonen var det precis lika fint och sjön låg blank som en spegel. Vad ska det bli av en sådan dag då.

Jo Kinabror och jag åkte till Västanede på skördemarknad. Där var det minsann massor med folk och man sålde både det ena och det andra.

Det lite ovanliga var en fantastisk tårta som såg ut som en älg.

 

Häftig tycker jag.

Dessutom sålde man höns så jag ringde TuppOla och undrade om han inte skulle köpa nya nu när hans två gammelhönor totalt slutat värpa.

 


Jag handlade lite purjolök och ett kålhuvud. Vi fikade förstås och satt med Kinabrors skolkamrat och pratade.


Så skulle det komma folk och plocka svartvinbär och det kom tre stycken en liten kille och så kom det en till.

Jag tog med killen som är 4 år ner till stranden så han fick leka och så kom TuppOla och fjällan och hennes två barnbarn.

 

Tänk så roligt det är med barn. Dom blir bekanta med varandra på en gång fast dom aldrig sett varandra förut.

 

Dom tömde båten på vatten och stökade och hade kul.


Så bara flög den dagen iväg och jag åt middag borta hos Kinabror och sedan skulle han försöka fara ut och fiska så jag hade hunden Jack hos mig ett tag och sedan gick vi bort till Kinabrors stuga. På vägen dit hittade Jack ett ben efter ett rådjur och jag undrade vad det kom ifrån. Har någon skjutit det eller har något djur tagit det? Det såg rätt färskt ut så det måste ha hänt ganska nyligen.


Nu har älgjakten börjat men här börjar man inte förrän nästa vecka som tur är.

 

Vildbalsaminerna blommar för fullt och sprider sig överallt men va då dom ska väl leva dom också och dom är vackra i alla fall.


Tänkte i lördags på att det är ett år sedan Datafia och jag var till Tefteå på dans. Det var verkligen en upplevelse men iår har det blivit väldigt dåligt med dans, bara tre gånger. Det börjar bli sämre och sämre med de roliga sakerna men det är väl så när man blir gammal och utan pengar. Då får man hålla sig hemma och inte göra några roliga saker utan man får väl nöja sig med någon liten marknad och att träffa sina vänner.

 

Man får väl lulla på här i skogen och kasta pinnar till hunden nere vid sjön. Imorgon får jag i alla fall besök av en väninna som ska plocka svartvinbär och ikväll kommer AMV och Gubben.

Paltbröd och fläsk ska Kinabror och jag ha till middag så det är väl dags att jag börjar fixa till det.


Dagens ord: Man får försöka vara förnöjsam och vara glad för att solen äntligen skiner och att man slipper bo i stan.

 
 
ibod11

ibod11

4 september 2017 18:37

Fina dagar måste man ta tillvara :) och att plocka lingon och fika i skogen är inte det sämsta.
Älgtårtan var verkligen fin men till det priset skulle jag vara nöjd med att bara titta. Men hantverk måste få kosta.
Även om du bor på en underbart vacker plats och har ett liv fyllt av vänner och mycket kul med dem så är det inte konstigt om du längtar efter lite omväxling ibland. Det gör vi alla. Men jag är nog inte ensam om att vara lite avundsjuk på hur du bor. Inte missunnsam, men lite avundsjuk :)

http://ibod11sblog2.wordpress.com

 
Ingen bild

Bamse31

4 september 2017 19:02

Här singlar inga höstlöv, men ute har det regnat hela dagen idag. Håll dig borta från dom jägarna, Anita. Det är många som går ut och skjuter som egentligen inte borde få vara med i jaktlaget och jag litar inte på dem
Åh,palt bröd som jag älskar men aldrig få tag i. hos mig får det bli ugnsstekt torskfilé med grönsaker och lite skalade räkor istället. kram!

 
Ms. W

Ms. W

6 september 2017 18:06

Än har inga höstlöv börjat singla här hos mig, men lite kyligt ibland. Inget regn hittills idag./

Vet ju inte hur gammal du är, men inte tror jag att du är för gammal för att blogga. Dagny Carlsson är ju 105 år...

http://mywordsandimages.bloggplatsen.se

 
Karin

Karin

6 september 2017 18:58

Så mycket lingon! Bra att kunna frysa in och ta fram när man känner för det! Frysen är en bra uppfinning!
Idag har jag gjort smulpaj, av jordgubbar/blåbär/björnbär. Det var gott med vaniljssås till!
Kram Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

 
Soldansaren

Soldansaren

6 september 2017 20:20

Man riktigt känner skogsdoften när man tittar på dina bilder. Tidig höst kan vara så vackert. Tycker jag som bekant. Men vi har inte fått några singlande löv ännu.

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards