Direktlänk till inlägg 4 september 2017

LÖVEN SINGLAR NER SOM GULDSLANTAR

Av Anita - Måndag 4 sept 15:39

Det är måndag och jag ligger i vinbärsbuskarna och klipper ner gamla torra grenar och det blåser och löven singlar ner och faller och singlar ner och faller. Katten Morris snor runt benen och vill ha sällskap.


 

Lördag morgon vaknar jag till ett strålande väder. Ingen vind som blåser, sjön ligger blank och solen skiner.

Kinabror och jag bestämmer ganska omgående att vi skulle till skogen och plocka lingon. Så då gjorde vi det. Solen gassade på bra. Det var länge sedan man kände solen så varm och det gick ganska bra att få till varsin hink med lingon. 

Hunden Jack snokade omkring och åt bär han också. Vi hade med kaffe och tunnbrödmackor för man måste ha kaffe när man är i skogen.

 

Vi rensade bären i min rensmaskin och Kinabror for hem till sig för att koka sylt så han kunde ta med till sina barn när han åker till Skåne.


Jag paketerade mina bär och frös in dom för att koka sylt senare. Jag plockade lite krusbär och  gjorde en krusbärspaj som vi åt till efterrätt. Jag skördade all dill. Såg att den började gulna och då är det dags att ta den innan den blir förstörd.

 

Söndagsmorgonen var det precis lika fint och sjön låg blank som en spegel. Vad ska det bli av en sådan dag då.

Jo Kinabror och jag åkte till Västanede på skördemarknad. Där var det minsann massor med folk och man sålde både det ena och det andra.

Det lite ovanliga var en fantastisk tårta som såg ut som en älg.

 

Häftig tycker jag.

Dessutom sålde man höns så jag ringde TuppOla och undrade om han inte skulle köpa nya nu när hans två gammelhönor totalt slutat värpa.

 


Jag handlade lite purjolök och ett kålhuvud. Vi fikade förstås och satt med Kinabrors skolkamrat och pratade.


Så skulle det komma folk och plocka svartvinbär och det kom tre stycken en liten kille och så kom det en till.

Jag tog med killen som är 4 år ner till stranden så han fick leka och så kom TuppOla och fjällan och hennes två barnbarn.

 

Tänk så roligt det är med barn. Dom blir bekanta med varandra på en gång fast dom aldrig sett varandra förut.

 

Dom tömde båten på vatten och stökade och hade kul.


Så bara flög den dagen iväg och jag åt middag borta hos Kinabror och sedan skulle han försöka fara ut och fiska så jag hade hunden Jack hos mig ett tag och sedan gick vi bort till Kinabrors stuga. På vägen dit hittade Jack ett ben efter ett rådjur och jag undrade vad det kom ifrån. Har någon skjutit det eller har något djur tagit det? Det såg rätt färskt ut så det måste ha hänt ganska nyligen.


Nu har älgjakten börjat men här börjar man inte förrän nästa vecka som tur är.

 

Vildbalsaminerna blommar för fullt och sprider sig överallt men va då dom ska väl leva dom också och dom är vackra i alla fall.


Tänkte i lördags på att det är ett år sedan Datafia och jag var till Tefteå på dans. Det var verkligen en upplevelse men iår har det blivit väldigt dåligt med dans, bara tre gånger. Det börjar bli sämre och sämre med de roliga sakerna men det är väl så när man blir gammal och utan pengar. Då får man hålla sig hemma och inte göra några roliga saker utan man får väl nöja sig med någon liten marknad och att träffa sina vänner.

 

Man får väl lulla på här i skogen och kasta pinnar till hunden nere vid sjön. Imorgon får jag i alla fall besök av en väninna som ska plocka svartvinbär och ikväll kommer AMV och Gubben.

Paltbröd och fläsk ska Kinabror och jag ha till middag så det är väl dags att jag börjar fixa till det.


Dagens ord: Man får försöka vara förnöjsam och vara glad för att solen äntligen skiner och att man slipper bo i stan.

 
ANNONS
 
ibod11

ibod11

Måndag 4 sept 18:37

Fina dagar måste man ta tillvara :) och att plocka lingon och fika i skogen är inte det sämsta.
Älgtårtan var verkligen fin men till det priset skulle jag vara nöjd med att bara titta. Men hantverk måste få kosta.
Även om du bor på en underbart vacker plats och har ett liv fyllt av vänner och mycket kul med dem så är det inte konstigt om du längtar efter lite omväxling ibland. Det gör vi alla. Men jag är nog inte ensam om att vara lite avundsjuk på hur du bor. Inte missunnsam, men lite avundsjuk :)

http://ibod11sblog2.wordpress.com

 
Ingen bild

Bamse31

Måndag 4 sept 19:02

Här singlar inga höstlöv, men ute har det regnat hela dagen idag. Håll dig borta från dom jägarna, Anita. Det är många som går ut och skjuter som egentligen inte borde få vara med i jaktlaget och jag litar inte på dem
Åh,palt bröd som jag älskar men aldrig få tag i. hos mig får det bli ugnsstekt torskfilé med grönsaker och lite skalade räkor istället. kram!

 
Ms. W

Ms. W

Onsdag 6 sept 18:06

Än har inga höstlöv börjat singla här hos mig, men lite kyligt ibland. Inget regn hittills idag./

Vet ju inte hur gammal du är, men inte tror jag att du är för gammal för att blogga. Dagny Carlsson är ju 105 år...

http://mywordsandimages.bloggplatsen.se

 
Karin

Karin

Onsdag 6 sept 18:58

Så mycket lingon! Bra att kunna frysa in och ta fram när man känner för det! Frysen är en bra uppfinning!
Idag har jag gjort smulpaj, av jordgubbar/blåbär/björnbär. Det var gott med vaniljssås till!
Kram Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

 
Soldansaren

Soldansaren

Onsdag 6 sept 20:20

Man riktigt känner skogsdoften när man tittar på dina bilder. Tidig höst kan vara så vackert. Tycker jag som bekant. Men vi har inte fått några singlande löv ännu.

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 19 sept 08:49


  Min bloggvän Skatan hittar fyrklöver överallt och jag hittar hjärtan. Hjärtan i sanden, på svampar. på potatisar och på träd och nu på hallgolvet bland löven som blåser in så ligger ett hjärta. Undrar vad det betyder.   Det är tomt och tyst ...

Av Anita - Lördag 16 sept 08:29


  Den här veckan har det varit ömsom regn och ömsom sol och solen den här tiden ger ett vackert sken åt det mesta. Går man i skogen kan man få se så vackra saker som det här som ser ut som det vackraste trädgårdsdetaljer. Ingen gör så vackert so...

Av Anita - Måndag 11 sept 18:50


Nog finns det massor av nyttigt att göra. Gräs som ska klippas och blommor som ska tas in. Tvätt som ska tvättas och fönster som ska putsas och allt ute som ska plockas in men jag råkade gå bakom smedjan och där var det massor med giftiga svampar och...

Av Anita - Torsdag 7 sept 08:33


I tisdags kom en väninna som jag inte träffat på ett helt år. Hon kom för att plocka svartvinbär men inte bara det. Hon har 13 mil hit så det var nog mest för att träffas. Hon hade med sig flera yllesockar som hon stickat till mig så nu är de kalla v...

Av Anita - Fredag 1 sept 08:56


Så skulle det bli av. Potatisen skulle upp ur jorden. Tidigare än någonsin men innan pärskrikorna dragit upp och hackat på varendaste en. Igår var en mulen och tyst dag och jag packade korgen med tunnbrödmackor och kaffe och så tog vi med hinkar fö...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se