Direktlänk till inlägg 16 september 2017

GRUVAR MIG

Av Anita - 16 september 2017 08:29

 

Den här veckan har det varit ömsom regn och ömsom sol och solen den här tiden ger ett vackert sken åt det mesta. Går man i skogen kan man få se så vackra saker som det här som ser ut som det vackraste trädgårdsdetaljer.

Ingen gör så vackert som moder natur.

 

Eftersom det har regnat rätt mycket så sprutar det upp svampar i gräsmattan. Mina favoriter är faktiskt smörsoppen inte för smaken utan för att dom är så vackra och ser ut precis som om dom vore gjorda av choklad.

 

Den här veckan har det varit fullt ös i Fisksjön. Det är älgjakt och bilarna har farit fram och tillbaka hela tiden. Det har varit hundskall och skott.


Jag har börjat plocka undan sommaren. Alla figurer ute har jag burit in i växthuset och tänk så många det blev.

 

Det är tomtar och troll och grodor och en massa annat och naturligtvis alla målade stenar.

 

Pelargoner har jag börjat att ta in också och ställt i växthuset. Däremot är hammocken kvar ute. Man vet aldrig kanske kommer det en stund av sol så man kan sitta där ett tag till. Det har varit varmt den här veckan. Kan inte säga annat.

Nu idag åkte Kinabror och hunden Jack till Skåne och ska bli där ett tag. AMV och Gubben åkte till Grekland i veckan.

 

Det kommer att bli tomt och ödsligt här nu när alla försvinner och jag blir alldeles ensam kvar och hösten slår till på allvar och jag gruvar mig.

 

Alldeles innan solen går ner så sprider den guldsken över allt och ger ett overkligt ljus.

 

Nu börjar träden verkligen bli gula och rönnarna är röda och mycket rönnbär är det. Alla sjöfåglar verkar ha försvunnit till och med lommen som brukar ropa länge på hösten.


I morse när jag vaknade satt talgoxarna och knackade på sovrumsfönstret. Dom vill nog att jag ska börja lägga ut frö. Jag har inte sett dom förut i sommar för dom flyttar till skogen när sommaren kommer men nu är dom tillbaka men dom får nog vänta ett tag till innan jag börjar mata.


Ja nu är det höst. Det har egentligen inte varit någon sommar mer än enstaka dagar och den här sommaren är på många sätt en besvikelse.

Tre danser på hela sommaren och två misslyckade.

Kanske något enstaka bad i sjön och det har varit bara doppa sig och gå upp.

Tre gånger ute på sjön i båten och en gång blåste det så jag knappt orkade ro iland.

Berget som jag skulle upp på hittade vi inte igen iår heller och jag undrar om jag någonsin kommer upp dit.

Fisken har inte nappat så vi har inte ätit fisk på hela sommaren. Blåst har det gjort hela tiden så gott som.  

Jag gruvar mig för vintern och för ensamheten nu när alla har åkt bort. Gruvar mig för kyla och snö och halka på vägen.

Nå jag vet att man ska leva en dag i taget och inte oroa sig för framtiden men en sådan här dag känns det som om det lägger sig en grå filt över både mitt humör och över hela Fisksjön. Det är knappt ljust ännu för molnen  ligger tätt och lågt. Nåja det är väl bara att bita ihop och börja koka lite kaffe.


Dagens ord: När man inte matat kroppen full med sol känns både sinnet och kroppen lite avslagen.

 
ANNONS
 
Anneli

Anneli

16 september 2017 20:32

Vilka fina bilder du har lagt ut.. Idag har vi haft uppehåll annars har så gott som hela sommaren regnat bort här.
Hoppas allt är bra med dig. Kramar o dröm sött ♥

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

 
ibod11

ibod11

17 september 2017 07:04

Ja, moder natur är verkligen fantastiskt duktig på vackra arrangemang :) Fina bilder och ett härligt ljus på flera av dem. Det är sådant du får försöka minnas när de mörka dagarna kommer och det känns lite tomt. Jag hoppas att du får lagom mycket snö ganska tidigt och att det sedan ligger kvar hela vintern utan att det smälter och blir is. Efter det snöfallet behöver det inte komma mer. Du kan slippa skotta fler gånger. Önsketänkande, javisst, men så skulle jag vilja ha det om jag bodde där du bor.

http://ibod11sblog2.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

17 september 2017 13:11

Den här sommaren har verkligen varit en besvikelse och september som brukar vara så fin här på Gotland levererar inte alls i år. Mulna mörka dagar och regnskurar till och från nästan varenda dag. Visst har solen visat sig då och då, men nästan inte en hel dag. Tur att jag har lite roligt att se fram emot.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

Bamse31

18 september 2017 02:39

Tråkigt att du måste vara ensam långa stunder däruppe. När kommer Kina bror tillbaka då? Skulle varit trevligt att åka upp och hälsa på dig men jag klarar nog inte det själv
Du har tydligen gott om svampar däruppe jag skulle så gärna ville gå ut och plocka men jag klarar nog inte det längre på grund av min dåliga syn
Jaså, talgoxarna har kommit tillbaka. hos mig finns talgoxarna här året runt. de har ingen stor skog som passar att flyga ut till och boa därför bor dom bland husen så att jag får ständigt ha dom här och ge dom mat
Det har verkligen varit en dålig sommar. När jag började titta in bland mina vinrankor fann jag att de flesta vin klasar som hängde där har torkat bort så det blir ingenting av dem det är bara små skrumpna runda kulor som bara skall klippa bort. för lite sol och lite regn.. . å i våras var det en ogynnsam period när mitt plommonträd skulle blomma så det blev inga blommor och därefter inte heller några frukter så jag har inte fått ett enda plommon denna höst. Jag känner liksom du ensamhet när hösten sätter in även om jag har saker kring att göra varje vecka. mina körer har börjat repetera och så har föreningslivet satt igång och jag är verksam på flera ställen men jag orkar inte gå på allt längre. jag tror inte att du behöver gruva dej, Anita. Du har ju alltid så många människor som kommer på besök och din kaffepanna får du nog ha på ständigt under dagtid. Kram.

 
Anki

Anki

18 september 2017 08:29

Underbara bilder! Visst är naturen fantastisk - och skapar de skönaste naturliga konstföremål! Så vackra blommor!
Förstår att det känns jobbigt att ha den kalla, mörka tiden som väntar framför oss. Trots allt så går dagarna, veckorna och månaderna fort och snart kommer en ny vår!
Hoppas katten är hemma igen så du slipper oroa dig för lodjur och annat farligt!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 14 aug 17:53

  Härom dagen skulle jag bjuda på middag. Den sista älgfärsen ur frysen blev till biff med lök. Att gräva upp nypotatisen och se att den är tunnskalig och slät som ett barnarsle, 20 stycken under en enda planta. Hurra vad jag blev glad. Dill...

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se