Direktlänk till inlägg 19 september 2017

HJÄRTAN ÖVERALLT

Av Anita - 19 september 2017 08:49

 

Min bloggvän Skatan hittar fyrklöver överallt och jag hittar hjärtan. Hjärtan i sanden, på svampar. på potatisar och på träd och nu på hallgolvet bland löven som blåser in så ligger ett hjärta. Undrar vad det betyder.


Det är tomt och tyst och inte många solglimtar. Jag gick en runda i skogen i lördags.

 

Stigen från Stedesbacken gav i alla fall en liten ljusglimt och porten till Vättarnas värld var fin som vanligt.

 

Det är så tyst i skogen nu. Inga fåglar sjunger, bara korpen som skriker. Det är vackert och magiskt på sitt sätt men ack så tyst. Inte en enda människa har jag sett varken i lördags eller söndags.

 

Söndagen grävde jag upp resten av farmors pelargoner som fått stå i järngrytorna och sträckt sig mot himlen. Dom är höga så jag får ta av dom lite när dom ska in i huset men nu står dom ett tag i växthuset innan jag tar in dom. Borde vara frostfritt därinne ett tag till.


Plockade in dynorna från verandan och bar ner stolarna. Det blir nog inte så mycket sittande utomhus nu. Nu gäller det att ta tag i att ta kontakt med folk annars blir jag väl sittande här helt utan kontakter så jag ringde en väninna jag inte pratat med på länge och pratade bort en timme. Kokade kålsoppa. Dagarna blev långa och tråkiga. Jag har vant mig vid att ha folk omkring mig hela tiden.


Så blev det måndag och då hade jag en del att stöka med. Först så var det fotvården och åka till fd grannen och hjälpa honom med räkningar. Sedan handla lite ljung till gravarna och åka iväg och plantera dom.


När jag kom hem dök Mustachen upp och vi fikade och pratade bort en stund. Så tänkte jag klippa gräs men det sket sig för jag fick inte igång gräsklipparen och så började det regna.


Istället for jag till TuppOla för att titta på hans nykläckta kycklingar. Av äggen så blev det sex kycklingar och dom ligger under värmelampan och piper och springer omkring.

 

En del är svarta och en del är gula och ljusa.

 

Jag tycker att dom gula är sötast.

 

Så idag sitter jag här i gråvädret och känner mig lite låg. Bestämmer mig för att åka på trivselträffen nu på förmiddagen. Jag kan ju inte bara sitta här och glo och det är inte något väder till att vara ute heller. Det känns trist när alla mina vänner är bortresta och bara jag är kvar och så katten förstås men att prata med honom är ju inte så upplyftande för han svarar inte. Den katten kan knappt jama ens, i bästa fall kan han spinna lite diskret.


Nåja ingen ide att klaga Ser ut och ser att rönnen är full med koltrastar som mumsar, i fågelbordet äter en talgoxe på en bit bröd jag lagt ut.


Dagens ord: Det är ingen ide att klaga, det kunde vara värre. 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

19 september 2017 10:02

Jag känner mig lite låg jag också, för det är bara mulet och regnväder var eviga dag. Igår visade sig solen en liten stund på eftermiddagen, men nu är ordningen återställd och det regnar över Gotland.
Kycklingarna är jättefina. Det är länge sedan jag hade såna små dunbollar att ta hand om.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Skogsnuvan

Skogsnuvan

19 september 2017 18:48

Det är väl för att naturen älskar dig som du får så många hjärtan. Här kommer ett till ❤

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Soldansaren

Soldansaren

19 september 2017 18:50

Soldansaren var det ju😀

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingen bild

Bamse31

20 september 2017 00:40

Det är inte roligt att vara ensam särskilt som du är van vid många människor i din omgivning. Min bortgångna dotter hade samma förmåga som du att se hjärtan överallt.jag tänker på henne när jag läser om dina hjärtan. Min dotter gick ur tiden för ett år sedan, hon skulle fyllt 50 nu i augusti. Nu får du några hjärtan av mig å en kram.❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

 
ibod11

ibod11

20 september 2017 06:51

Trots att det känns vemodigt tar du ändå kontakt med folk och åker på små utflykter. Det är bra att du inte isolerar dig helt.
Katten kanske inte pratar så mycket men att gosa med en så fin kompis kan ändå ge stor tröst. Det är ju dessutom vetenskapligt bevisat att kramar och närkontakt gör så att kroppen utsöndrar diverse lyckohormoner. Så krama katten så ofta du kan :) Jag får samma effekt när jag kramar min hund.

http://ibod11sblog2.wordpress.com

 
Anki

Anki

20 september 2017 18:26

Det är ett bra beslut att åka på trivselträff om du känner dig lite låg och ensam... så bra att du kan göra det - och så mysigt att åka till Tupp-Ola och titta på nykläckta kycklingar ... så söta!
Du ser hjärtan - jag ser ögon och ansikten :)
Ha det gott Anita!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 20 juli 10:32

  Den vita doftande rosen blommar men annars slokar blommorna i torkan.   Kinabrors brunn har sinat och jag som har djupborrad brunn vet inte hur det står till med vattnet. Vi börjar i alla fall försöka vara försiktig med vattnet. Det blir ing...

Av Anita - Onsdag 18 juli 15:09

  Nej nu kan man kalla det hetta. Skogsbränder runt omkring som är svåra att släcka. Den som är två mil härifrån brinner sedan lördag  och det är verkligen en hemsk brasa.   Uppe i bergen där det är oländig terräng kämpar massor av människor ...

Av Anita - Måndag 16 juli 07:04

  Vilka dagar. Lördagen var det dags för Håsjös största evenemang. Såpbandyn. En sport som verkar vara populär att titta på. Det filmas och direktsänds över hela världen och filmen har setts av 100000. Jo, det är sant Man tror inte sina ögon. Br...

Av Anita - Lördag 14 juli 09:02

Allt har sin tid men i juli är det alldeles för lite tid och för mycket att hinna med.   Tid för bönderna att skörda och jag har minsann sett att det är en slitsam tid. Det ser jag när bonden som fått vårt hö jobbar i hettan till långt in på nat...

Av Anita - Onsdag 11 juli 08:59

På sommarens hetaste och finaste dag så dyker DansAnn upp för att hämta mig på ett sommaräventyr som försenad 70-årspresent.   Det var väldigt länge sedan vi sågs och kunde prata riktigt ordentligt med varandra. Hon berättade att hon hade haft p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se