Direktlänk till inlägg 21 september 2017

MAN TAGER VAD MAN HAVER

Av Anita - Torsdag 21 sept 15:13

För att inte deppa ihop åkte jag till trivselträff i tisdags förmiddag. Gott fika, och två gubbar som spelade och sjöng en massa bitar från tider då man var ung och snurrade runt på dansgolven. Dom var jättebra.


På eftermiddagen hade det slutat regna och PappersBeda och jag tänkte plocka trattisar. Jag vet ett ställe där vi plockat i flera år och där det brukade finnas massor. Efter halva vägen kände jag att jag blev blöt om ena foten och då hade stövlarna spruckit i sömmen bak så vattnet bara forsade in.

 

Vi hade ju tänkt oss sådana här korgar fulla med svamp men ack vad vi bedrog oss. Inte en endaste fanns det.

Det var i alla fall en skön skogspromenad med härlig klar luft att andas in. Vi satt oss på en kulle och drack kaffe och kaffe smakar aldrig så bra som i skogen.


Igår morse dök Mustachen upp och talade om att han sett en främmande bil som kom upp från Kinabrors sommarstuga. Eftersom vi hört på radion att det varit massor med inbrott i sportstugor så for vi iväg för att kolla men det var ingenting men man blir ju lite flakavar. "Flakavar" är samma som misstänksam om ni inte visste.


Nu kör lastbilarna för fullt och skogsmaskinförare och Eons folk som sätter ny elledning så det är ett väldigt åkande hela dygnet runt.

I alla fall så tog jag nyckeln ur bilen och låste dörren när jag lade mig för det är lite kusligt att veta att jag är ensam i byn och jag vaknar när bilarna far förbi mitt i natten. Undrar vad jag ska göra om någon bil kommer in på gården mitt i natten?


Så till något helt annat.

 

Jag är väldigt förtjust i rönnar så när vi röjer låter jag rönnarna stå kvar och så småningom kommer jag att få en hel rönnskog utanför och det har jag ingenting emot.

 

Nu har domherrarna kommit och tetor och talgoxar och nötväckor. Det är ett annat kvitter nu när sommarfåglarna gett sig iväg söderut. Än tänker jag inte börja ge dom frö hur dom än tjatar.


Så till rubriken "man tager vad man haver" Squash och potatis är det enda det blivit gott om i sommar. Ja, persiljan har också växt bra men annars blir det just ingenting.

Jag köpte ett kålhuvud på marknaden och gjorde kålpudding och av det som blev kvar gjorde jag pizzasallad.


När man tittar i kylskåpet och ser en frukostkorv och en påse riven ost så vet man inte vad man ska få till av det men jag skivade squash och potatis och varvade med bitar av korven och så tomater jag hade. Kryddade med salt och peppar och så förstås en massa olika örter för det har jag gott om, oregano timjan salvia och rosmarin och så hade jag på lite olivolja och så toppade jag allt med osten. 1 timme i ugnen och det blev jättegott. Av tomaterna blev det en god sås med alla örterna som var med. Till det lite pizzasallad och pressgurka och så svartvinbärsdryck till att dricka. Det blev riktigt gott och så kan det bli om man tar sina rester ifrån kylskåpet. Alltid blir det något.

 

Trädgården börjar få fina färger nu och jag hoppas att det inte börjar blåsa så löven faller av så man inte får njuta av höstfärgerna.

 

En solstråle kom fram på kvällen och lyste på gammelbjörken.


Idag gick jag väst i gålan för att kolla så att allt stod rätt till och mötte tre rådjur och två korpar på vägen. Det var allt.

Som tur kom Storfiskarn och hälsade på så eftermiddagen har gått fort.


Dagens ord: Den ena dagen är inte den andra lik. Ömsom regn och ömsom sol.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Annci

Torsdag 21 sept 16:51

Har du squasch gör plättar..jättegott. Riv krama ur vätskan.. salt peppar ägg eller krydda med vad du vill ha. Jättegott . 😁😁

 
Ingrid

Ingrid

Torsdag 21 sept 16:58

Din "man tager vad man haver" middag låter jättegod. Det blir ofta bra när man låter fantasin flöda.
Gammelbjörken är riktigt vacker i kvällssolen.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
ibod11

ibod11

Torsdag 21 sept 21:13

Vilka härliga höstfärger du börjar få hos dig.
Visst är det otäckt med dessa inbrottsligor som åker runt. Men jag tror nog inte att de går in i hus när någon är hemma så jag hoppas att du kan känna dig lugn. Du kanske skulle sätta upp en skylt som varnar för hunden, de vet ju inte att du bara har en katt.

http://ibod11sblog2.wordpress.com

 
Ingen bild

Bamse31

Fredag 22 sept 01:25

Har dom fortfarande skog kvar att fälla däruppe hos dig. Det är sorgligt att man måste kalhugga stora områden . Vad konstigt att du inte fick någon svamp, den borde finnas nu, jag skulle själv gärna vilja gå ut och leta.
Det bara väldigt mycket grejer du hade den där maträtten som du satt in i ugnen vad gäller squashen så brukar jag själen Fr falukorv och steka med salt och peppar det brukar vara jättegott om man vill faktiskt med på dig också.
När du satte dig att skriva det här hade jag just avslutat en lunch tillsammans med dam upp ifrån Järpen som jag blivit bekant med. Min hemhjälp var också medför vi delar nämligen hemhjälp hon och jag och så bjöd jag på krabba och hade pilgrimsmusslor till förrätt. Dom tyckte det var gott. jag hade gjort hovmästarsås själv och smaksatte den efter eget sinne men det passade tydligen bra in.
Det är bra att några gubbar kommer in till dig då och då och titta till dig. Jag tycker du gör klokt i att låsa dörren efter dig när du går och lägger dig till natten. Kram

 
Ingen bild

Bamse31

Fredag 22 sept 01:53

Min inspelningsapparat misstolkar ibland mycket av vag jag säger! Andra ordet i stycke 2 skainte stå som utan som var, å sedan " brukar jag skiva som falukor. Efter " jättegott" ,ska det vara punt åminga fler ord i stucket. Vet inte varifrån appen hämtat de. Överflödiga orden.

 
Ingen bild

Bamse31

Fredag 22 sept 01:58

Ha,ha,ha,ha. Det blir fel allt jag dikterar. Det här skriver jag för hand.

 
Göran

Göran

Fredag 22 sept 09:27

Jamen, alldeles utan blev du ju inte! Jag har kollat mina ställen och visst finns det både vanlig trattis och rödgul trumpetsvamp (som ser ut att dominera hos dig) men om någon vecka till tror jag att det kommit mycket mer. Jag hittade dessutom, för ovanlighetens skull, en ganska rejäl knippa svart trumpetsvamp som jag personligen anser är kungen i den familjen. Rödgul trumpetsvamp och trattkantarell är i princip samma sak för mig eftersom de smakar likadant.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Anita

Fredag 22 sept 11:43

Rödgul trumpetsvamp brukar växa tillsammans med trattisar och som du säger så smakar dom lika Kanske var vi för tidigt ute så jag får väl pröva senare

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 13 dec 07:55

   Så är det lucia igen och här sitter jag med en kopp kaffe och en pepparkaka och tittar på de vackra flickorna och söta killarna som sjunger så vackert på tv. Hunden sitter och skakar i soffan och är rädd för katten som sitter under bordet och lu...

Av Anita - Tisdag 12 dec 18:55

Allt är bara vitt och grått och svart den här tiden. Nu måste det till en massa rött för att det ska kännas lite bättre.   Nu har jag i alla fall skottat en liten stig ner till vedboden så jag inte ska bli utan ved. öga    Höga snöhögar runt...

Av Anita - Lördag 9 dec 08:48

När man skottat i flera timmar och upptäcker att det blir mer och mer tö för varje minut och när det till slut inte går att få av blötsnön från snöskoveln då är det dags att ge upp och rasa omkull på soffan inne och inse att nu får man ge sig fast...

Av Anita - Torsdag 7 dec 08:13

  Det är morgon men fast klockan är 8 så är det mörkt så mörkt ute så jag ser inte ett dugg men när jag tittar ut på förstukvisten där utelampan lyser ser jag att det har snöat. Det ska visst snöa i flera dagar nu och vi pratar inte mer om det för...

Av Anita - Måndag 4 dec 10:02

  i Tänk vilken lycka. En hel dag utan snöskottning. En dag då solen faktiskt tittade fram en stund.   Jack och jag tog en långpromenad och det var skönt. Det var inte ens halt på vägen.   Jag plockade fram julbocken och plockade av den g...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se