Direktlänk till inlägg 24 september 2017

SÖNDAG

Av Anita - 24 september 2017 08:48

Så är det då söndag och den här veckan har gått.

Torsdag bar jag in alla mina blommor för jag vill inte att dom ska frysa bort.

 

Fuxian är jättestor och ska väl så småningom få flytta till jordkällaren men så länge den blommar så här får den stå i sovrummet och lysa.


Nu är fönstret i sovrummet stängt för det är kallt om nätterna.

Fredagen åkte jag iväg till Hammarstrand för att jobba och handla och nu när Kinabror och DansBritt är borta så fick jag sällskap av en av mina meditationstjejer på hotellet så det blev en trevlig stund i alla fall. På eftermiddagen kom Storfiskarn och gjorde mig sällskap ett tag så alldeles ensam har jag inte varit.

 

På kvällen tog jag en promenad på badstrandsrundan.

 

Nu börjar löven verkligen bli fina och röda. Speciellt rönnen har en otrolig fin färg.

 

Det var alldeles lugnt och så tyst. Inte ens lommen skrek och småfåglarna hade väl lagt sig till ro.

 

Sakta kommer skymningen krypande och nu går det fort när det blir mörkt och här är natten mörk. Bara "mitt ljus i mörkrets" lampa lyser på andra sidan sjön. Det är ensamma kvällar nu.


Jag satt tulpanlökar igår runt dammen. Det är så fint när dom blommar på våren. TuppOla kom med älgkött och så kom Sundsvallsbornas barn en stund. Jag stekte mig en liten biff av älgköttet och godare kan man inte tänka sig att äta till middag.


Nu är det bara att känna att vi har en lång och hemsk vinter framför oss. Jag ryser när jag tänker på det.

Idag ligger dimman över sjön men kanske kommer det att lysa upp lite. Jag borde väl städa men det känns inte som jag vill.

Städa är ju en av de tristaste jag vet. Ser att det ligger massor med löv på hallgolvet men löv är väl inte skräp, löv är ju bara löv så det spelar väl ingen roll. Troligen kommer det ingen hit idag som behöver reta sig på det heller. Jag har tur som har bara bekanta som inte bryr sig om hur det ser ut.


 

Det blir väl till att koka sig en kopp kaffe och bre sig en macka och sedan får jag väl se vad det blir. Jag är lite låg nu och har svårt att vänja mig vid hösten och mörkret och ensamheten. Det finns liksom ett svart vemod i mig och jag tänker grå och trista tankar.


Dagens ord: Höstens vemod tär på själen.

 
ANNONS
 
Soldansare

Soldansare

24 september 2017 15:13

Tänker inte komma med några sådana där käcka peppingfraser som: "Men tänk ändå så skönt/vackert/trevligt det är med ..."
Skickar bara en kram och en liten påminnelse om att helt ensam är du inte. Jag är med dig här ute i det stora virvlande internetet, sådant det nu är.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
ibod11

ibod11

24 september 2017 17:17

Du bor så otroligt vackert men det är klart att det vore roligare att dela det med andra. Jag har behov av ensamtid ibland men jag skulle också känna vemod om jag var ensam långa perioder.

http://ibod11sblog2.wordpress.com

 
Anki

Anki

25 september 2017 05:52

Så är det ibland - mörkret och ensamheten kan kännas jobbig så här när hela den långa mörka årstiden ligger framför.
En bra sak med bloggvärlden är att man kan få lite sällskap när alla andra har åkt sin väg...
Vackra bilder och vilken fin fuchsia du har!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Ingen bild

Bamse31

26 september 2017 10:16

Hösten har tydligen kommit en bit på väg upp hos dig. Här i Stockholmsområdet behöver vi inte ta in några blommor. löven sitter kvar på träden fast frukt har jag inte sett någonting av hos mig.var kan man köpa en sådan där kaffekopp som utan vidare fyller på sig själv det var en smart grej
Det var längesen du skrev någonting om katten , hur mår han. Kramen. !

 
Karin

Karin

26 september 2017 18:20

Brukar också spara rönnar när jag rensar sly. Tar bort all asp, gran och tall, för det har vi verkligen tillräckligt av runt omkring.
Här har det också kommit mycket svamp. I gräsmattorna är det mycket bläcksvamp. De ska gå att äta innan skivorna blir svarta. Jag har aldrig ätit dom!
Hur länge stannar Kinabror i Skåne? Han kom ner hit i rätt tid, för sista veckan har det varit mellan 15-20 gr. I lä i solen säkert 25 gr. Jag har höststädat en rabatt idag, men min stora fina kärlekspelargon står kvar. Jag försöker vart år övervintra någon pelargon, men lyckas aldrig.
Kram på dig!
Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 20 juli 10:32

  Den vita doftande rosen blommar men annars slokar blommorna i torkan.   Kinabrors brunn har sinat och jag som har djupborrad brunn vet inte hur det står till med vattnet. Vi börjar i alla fall försöka vara försiktig med vattnet. Det blir ing...

Av Anita - Onsdag 18 juli 15:09

  Nej nu kan man kalla det hetta. Skogsbränder runt omkring som är svåra att släcka. Den som är två mil härifrån brinner sedan lördag  och det är verkligen en hemsk brasa.   Uppe i bergen där det är oländig terräng kämpar massor av människor ...

Av Anita - Måndag 16 juli 07:04

  Vilka dagar. Lördagen var det dags för Håsjös största evenemang. Såpbandyn. En sport som verkar vara populär att titta på. Det filmas och direktsänds över hela världen och filmen har setts av 100000. Jo, det är sant Man tror inte sina ögon. Br...

Av Anita - Lördag 14 juli 09:02

Allt har sin tid men i juli är det alldeles för lite tid och för mycket att hinna med.   Tid för bönderna att skörda och jag har minsann sett att det är en slitsam tid. Det ser jag när bonden som fått vårt hö jobbar i hettan till långt in på nat...

Av Anita - Onsdag 11 juli 08:59

På sommarens hetaste och finaste dag så dyker DansAnn upp för att hämta mig på ett sommaräventyr som försenad 70-årspresent.   Det var väldigt länge sedan vi sågs och kunde prata riktigt ordentligt med varandra. Hon berättade att hon hade haft p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se