Direktlänk till inlägg 2 oktober 2017

STRÖMAVBROTT HELA DAGEN

Av Anita - 2 oktober 2017 08:59

 

Ny månad och bladen har snart blåst av björken. I dag regnar det och är grått och trist ute.

 

Strömavbrott ska det vara från kl 10 så nu för jag sno mig på om jag ska hinna skriva ett inlägg.


Jag har gjort en liten resa i helgen och det blir väl troligen det längsta jag kommer att göra till skillnad från alla mina vänner som drar som flyttfåglarna mot varmare trakter.

Jag har varit till Alnön.


Efter indalsleden är det vackert en sådan här höstdag även om inte solen skiner. Det är rött och gult och guldigt överallt.

Nere på näsbottnarna är det inte tranor som går omkring på de nyslagna sädesfälten utan nu är det vitt av svanar som är på väg söderut. En gyllne ton av guldockra är det på marken och det är otroligt vackert. Synd bara att man snart inte ser indalsälven för det har vuxit upp sly och buskar överallt. 

 

Så roligt att träffa faster igen. Hon är snart 90 år. Min söta kusin och hennes man kom också och jag hade med älggryta och potatis och naturligtvis min svartvinbärsdricka och pressgurka och så den picklesen jag gjort av diverse saker. Vi hade så trevligt.

 

Jag glömde att säga att hunden Sally också var med. Hon är så söt så man blir alldeles varm.


Som vanligt låg faster och jag och pratade till klockan var halv två på natten och på morgonen låg vi jättelänge och jag kokade kaffe och vi drack det på säng och  åt smörgåstårta som hon hade köpt.

Tänk det har blivit ombytta roller nu. Förr fick jag mjölkchoklad på säng av faster när jag var liten och det var så mysigt, nu är det hon som får kaffe på säng. Jag kan inte fatta att hon är så gamma.  Dagen gick fort och framöver eftermiddagen for jag hemåt.


Som ni vet så är jag en riktig fegis att köra bil och det var mycket trafik och flera rondeller så jag var rejält trött när jag äntligen kom hem.

 

Odonriset har fått en jättefin röd färg. Naturen klär sig i en sista lysande skrud innan allt är borta och snö och mörkret sänker sig över världen.

 

Det blir väl att hålla sig inne idag i det här vädret och så kanske elda i braskaminen men det är synd att det regnar så annars hade jag väl kunnat vara ute hela dagen och struntat i om det regnar och blåser.


Det blir väl att sätta sig och ringa till mina vänner och prata bort lite tid för det känns då inte som man kan göra någon nytta inne när man varken har ljus eller vatten.


Dagens ord: I de sista skälvande resterna av sommaren ger naturen ett lysande avslut i alla färger.

 
ANNONS
 
ibod11

ibod11

2 oktober 2017 19:19

Vilken trevlig tripp du kom iväg på :) Trevligt sällskap och god mat gör gott för kropp och själ.
Vädret har inte varit något vidare här nere heller i dag men vi får hoppas på fin höstsol för oss båda framöver :D

http://ibod11sblog2.wordpress.com

 
Åke

Åke

3 oktober 2017 03:26

Det blev så tyst ute nu så jag vart tvungen att gå ut en stund mitt i natta... Jag ligger på spänn mot norrsken... Ja rondeller ja... förr tyckte jag dom bara finnas i Västerås men nu finns det överallt, du for väl genom Birsta med då fick du ett gäng till att krångla dig igenom. Igår var jag ned på södra ön med traktor och vagn så jag vet exakt hur många det är. Jag köpte en 6 meters vedtransportör, så nu ska det bli barnarbete nästa sommar 😊 Tänk att jag firar 21 år som ö-bo till jul 👍 Och jag tycker alla årstiderna är fina, var tid har sin tjusning brukar jag säga... nu kom jag nyss in efter att varit ut på gården med hundarna lite... backen är prydd med gula löv nu... jag tror inte allt blåste av... regnet har lagt sig nu... Bakom vattentornet du ser där är min mor född, mormor och morfar hade en gård ca 1 km bakomför. Morfar hade alltid två grisar och det var viktigt med resthinken med grismaten, man fick koka den i en stor kittel ute på gården... morfar hade också två ställen han växelvis olika år han odlade potatis på... då var det inget roligt att vara där... den skulle plockas med pärgräve vettu... minnen är många... morbror tog över gården redan 1972... tyvär lämnade han jordelivet för 10 tal år sedan... som äldsts i syskonskaran fick jag erbjudande att överta gården... mor viste att jag velat haft den från jag var liten... men jag har min boning uppe på norr 😊 Jag har mina rötter här så jag känner mig hemma på ön 👍 Jag berättade att jag aldrig varit så långt med min traktor för säljaren av transportören, han skrattade gott 😉 Det regnade bra och mörkret slog till men jag kände mig trygg i min Bolinder Munktell 🤗 Jag stannade på hemvägen för att njuta till en kaffe med kanelbulle på macken. Regnet piskade på rutorna... Vackra bilder du bjuder på, hösten ger många fina nyanser 🤗 Snygg himmelbild 👍 Jo hela ditt inlägg är riktigt vackert till dina texter 👌

http://www.nacka144.se

 
Soldansaren

Soldansaren

3 oktober 2017 19:12

Vad mysigt det låter att ligga och prata till långt in på natten. Så gjorde jag ofta med mina vänner när jag var ung men nu händer det aldrig. Jag antar att det är jobbets fel, man måste sova för att orka upp och jobba. Det kanske kommer åter när man blir 90, om man lever då :)

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Sanna

Sanna

3 oktober 2017 20:25

Åh vilka härliga höstfoton <3 Och det verkar som du haft en fin resa <3 Utlandsresor är inte alltid det bästa ;)
SV: Mm har och har haft fullt upp så jag är helt slut i kropp och själ...men imorgon så lämnar jag in nyckel och loppisbutiken är ett minne blott...baracken får stå och mogna till sig till nästa år och allt annat här hemma får stå tillbaka en tid...jag måste vila mer...
Sköt om dig kära du <3
Kram
Sanna

http://krimskramsan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 18 juni 22:05

Jag öppnar dörren och går ut i försommaren. När regnet dragit bort och vinden mojnat slår syrendoften mot mig, stark och intensiv.   Över sjön seglar ett svart moln och närmar sig sakta. Är det åska på väg tro. Luften liksom väntar på något och ...

Av Anita - Lördag 16 juni 17:25

En del människor tittar uppåt mot solen, månen, stjänorna och molnen. En del tittar på bilar och människor.   Jag tittar mot marken och ingen liten blomma går mina ögon förbi. Nu i skogen den lilla rara ögonpyrolan. Så liten,men den ser ut som o...

Av Anita - Fredag 15 juni 09:26

Äntligen tid hos tandläkaren. Igår morse satt jag där och väntade på lindring. Jättehål på gränsen till att det blev rotfyllning men med bedövning och en timme i tandläkarstolen vinglade jag ut med ena mungipan hängande och halva ansiktet bedövat men...

Av Anita - Tisdag 12 juni 22:38

Ja vad ska man säga om tandvärk. Det är svårt att låta bli att tänka på det och försöka koncentrera sig på något annat. En ny vecka började igår och jag väntade hela dagen på att få besked av en tandläkarmottagning om jag kunde få hjälp. Vid 4atide...

Av Anita - Söndag 10 juni 22:12

När tandvärken hindar mig från att sova trots syrendoft och koltrastsång är det bara att kliva upp och diska och stöka fast klockan är tre på natten och det börjar ljusna.Sjön ligger blank och fin.   Bortsett från tandvärk så har det varit en fin...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se