Direktlänk till inlägg 18 oktober 2017

PÅ GOTT OCH ONT

Av Anita - 18 oktober 2017 08:32

Några av mina bloggvänner skriver uppräkningar om positiva saker som dom har upplevt sista veckan men jag min sura negativa kärring har mycket lättare att komma ihåg negativa saker. Jag skulle lätt kunna fylla hela blogginlägget med sånt men nu ska jag göra en ansträngning att komma ihåg det som varit bra.


1. Kinabror och hunden Jack har kommit hem.

2. Dom hade med en platt-tv som jag fått av Sonen. Jesses vilken skillnad det är på bilden. Den urgamla tunga tjocktvn åkte iväg på tippen med en väldig fart.

3.  

Den söta lilla rosa rosen blommar fortfarande.Marguriten blommar också fortfarande.

 

4 Den rosa cyklamen blommar fint och har så fina blad. Få se om den överlever vintern. Dom är lite svåra.

 

5 Pensionen kommer imorgon.

6 Kinabror och jag har burit in hammocken och trädgårdsmöbeln.

7 Sidensvansarna har kommit och jag älskar ljudet av silverklockor när dom äter upp de sista rönnbären.

8 Vykort från AMV från Grekland fast dom redan varit hemma i 2 veckor.


Idag blåser det och igår regnade det. Dagen innan stormade det och söndagen då var det tjock dimma hela dagen så man såg inte ens till uthusen. Jag längtar efter en sådan där solig höstdag utan regn och blåst.

 

Mycket kan man önska sig minsann. Önskar sol och önskar att min tennisarmbåge skulle bli bättre så jag orkar med att bära ved och skotta snö för nu är snart vintern här. Såna här fina dagar och kvällar har det varit tunnsått med.


Oj så det har regnat de sista dagarna, bäckarna är fulla som på vårfloden och dammarna svämmar över och vattentunnan är överfull.

 

Mycket har jag att göra ute men just nu är armbågen så illa så jag klarar inte så mycket men det får väl vara då. 

Det kommer väl en vår när allt är mycket bättre om man nu ska försöka vara positiv. Man får väl vara glad för det lilla och det hade kunnat vara värre. Det kan alltid vara värre.


Dagens ord: Bättre en massa vatten en en massa snö.


 
 
Ingen bild

Bamse31

18 oktober 2017 13:19

Kära Anita! Negativister vi nog lite till mans vi människor. Det gäller bara att överbrygga funderingarna och tänka på någonting mera glädjande än vad som är negativt och det är en liten konst att kunna göra så ibland. Jag tycker du lyckas bra med den inställningen och det är så trevligt att läsa vad du skriver. Det är nästan så att jag skulle vilja bo där uppe hos dig och ta del av allt går du sysslar med, och dessutom kunna hjälpa till med ett och annat. . det var trevligt att du fått en platt TV som tar lite mindre plats för dig tråkigt bara att du råkat ut för tennisarmbåge det är inte roligt och tar lång tid att återställa. jag vet, för jag har själv råkat ut för det tidigare. tänk att sidensvansarna har kommit och hälsat på redan. Det lär väl dröja innan vi får se de här i Sthlm trakten. Men katten Morris har väl fått lite titta på och jamar över för han lär väl inte kunna fånga dom. .
Nu har hösten kommit så långt här nere att jag har plockat in alla sittdynor ifrån utemöbler och dessutom stuvat undan en del utemöbler för säsongen. morgon fika på balkongen är inte längrenjutbart för mig så nu går jag ner till köket och sitter där och dricker mitt morgonkaffe.Kramen

 
Soldansaren

Soldansaren

18 oktober 2017 18:52

Jag brukar också tänka att jag ska göra så där på kvällarna när jag gått och lagt mig, tänka på fem bra saker som har hänt under dagen. Men oftast glömmer jag bort det. Allt det negativa tänker jag mest på om jag vaknar mitt i natten och inte kan somna. Och då hittar jag negativa saker som jag över huvud taget inte ser i dagsljus.

Hoppas att sidensvansarna kommer till mitt träd utanför jobbet. De senaste åren har de inte kommit så som de brukade göra. Kommer de iår ska jag smita ifrån en stund och lyssna till de där klockorna.

Kram på dig!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
ibod11

ibod11

18 oktober 2017 21:02

Jag är en sån där äckligt glad och positiv person som oftast hittar det fina i tillvaron. Det är inte så att jag inte har sorger, besvikelser och sjukdomar i bagaget men jag är född optimist och jag är otroligt tacksam för min styrka att se ljuspunkterna även när det är som mörkast. Men jag har stor förståelse för att många andra inte orkar tänka på samma sätt och jag önskar att jag kunde smitta av mig till dig och ge dig lite mer glädje. Du hittade i alla fall en hel del bra att skriva på din lista :)

http://ibod11sblog2.wordpress.com

 
kickilina2009@hotmail.com

kickilina2009@hotmail.com

20 oktober 2017 11:47

hej tack för titten du får gärna följa med på instagram sök mig på misskickilina eller kristina nygren. tack för dom fina orden. ljuvliga bilder och vacker cyklamen du har jag lyckas aldrig med den blomman , ha en fin helg och kram på dig :)

http://lenakristina.bloggo.nu

 
Carina

Carina

20 oktober 2017 17:09

Jättefin cyklamen, själv lyckas jag aldrig få den blomman att överleva två veckor...
Men det där med bättre med massa vatten än snö, kan jag absolut inte hålla med om. Kram och trevlig helg

http://ennasbarn.bloggplatsen.se

 
Göran

Göran

21 oktober 2017 13:12

Fördelen med ett pessimistiskt sinnelag är väl att man slipper bli besviken när det går åt helvete.
För det VISSTE man ju att det skulle göra och kan nicka lite buttert och muttra; "Vavarejasa?"

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Av Anita - Tisdag 27 feb 10:01

  Nu har jag inte skrivit på ett tag för nu har den tid kommit som kallas för vårvinter Det är nu det är kallt på nätterna och solen börjar värma. Det är nu vi börjar ha folk som kommer hit. Det är då jag har mycket att göra.   Det är nu vi...

Av Anita - Torsdag 22 feb 08:31

  När man nästan gett upp hoppet så kommer en sådan sagolik dag som man glömt att det kan bli fast det är vinter. Bara någon grad kallt. Solsken hela dagen. Fågelkvitter    Måndagen var det tovningskurs och vi har gjort ganska många fåglar....

Av Anita - Söndag 18 feb 09:27

  Nu kommer Kinabrors son med familj, frun, tre barn och två hundar. Kinabror har eldat i sommarstugan. Det lyser välkomnande i alla fönster. Vägen och gårdsplanen är skottad. Vattnet fungerar och brasan är tänd. Älggrytan och potatisen puttra...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards