Direktlänk till inlägg 22 oktober 2017

GLÖMSK

Av Anita - 22 oktober 2017 09:43

Jag börjar bli glömsk och inte kan jag skylla på stress heller. När man jobbade och skulle ha massor att hålla i skallen kunde man ju skylla på det.

Nu klarar jag inte att hålla mer än tre grejor i skallen och så blir det som det blir.


Torsdag är ju vattengympadag men nu skulle jag göra mer än så. Jag skulle till kyrkogården och sätta upp lyktor där, jag skulle på macken och jag skulle till Fd Grannen och betala hans räkningar. När jag kom ut från äldreboendet fick jag se att jag hade glömt kassen med badkläder och det var för sent att åka hem och hämta den. Äsch skit.


Nåja det gjorde inte så mycket för faktiskt var det oktobers vackraste dag. Solen sken och det blåste inte mycket. Jag hämtade hunden Jack och och vi gick på vägen upp mot Vallbodarna.

 

Det var länge sedan jag gick där och solen värmde skönt på ryggen när vi gick upp för backarna. Tänkte att jag skulle gå och se hur fäbovallen såg ut men naturligtvis var stigen borta och det var kalhygge och sly och kvistar som låg kors och tvärs. Jag hittade helt enkelt inte dit och sörjer den lilla fina fäbovallen som försvunnit i skogsjättarnas gap och skogsmaskinernas rumstrerande i naturen. Å vad jag saknar de fina stigarna som fanns förr.


Vi gick hem igen och nere hos Kinabror låg sjön blank och vacker och han hade fixat pölsa och pärer till middag.

 

Vilken fin kväll. Tänk så annorlunda allt blir när det inte blåser och solen skiner.

 

Solen letar sig in och lyser på timmerväggen på hans hus.


Så går jag hem efter strandstigen och marken luktar fuktigt och ekorrarna tjattrar i träden.

 

Mossan är mjuk och gå på men nu börjar det bli mörkt tidigt på kvällarna så det står inte på innan det är skymning.

 

Så blir det fredag och som vanligt så far Kinabror och jag till Hammarstrand för att handla och äta på hotellet tillsammans med DansBritt.


På eftermiddagen kom AMV och Gubben.

När man jobbat på sommarcafe blir man alltid bjuden på middag på Håsjögården en kväll på hösten och fredag var en sådan kväll. Vi åt tacos och pratade med folk och sedan åkte vi hem. AMV och jag gick i mörkret från Kinabror och hon låg över hos mig. Vi skulle titta på meteorregnet som skulle vara, men då hade det dragit upp dimmoln så vi såg ingenting.


Igår var det att ta reda på älgkött. Kinabror hade fått köpa kött som tur var så vi malde och paketerade och sedan kom hans son och hälsade på.


Jag gjorde fläsklägg och rotmos och det var som vanligt gott.

Så ringde Broder B och talade om att han och hela hans familj skulle komma upp till jul så julafton blir troligen en sådan där jul när vi är många och det ska bli väldigt roligt. Det var länge sedan vi var tillsammans på julafton så det ska bli kul.


 

Katten Morris är mätt efter att ha fått smaka köttfärs och ligger mest och latar sig. Likaså gör hunden Jack och jag kokar ärtsoppa på buljongen som blev kvar efter fläskläggkoket.


Det är mulet och halvmörkt ute fast det är långt gånget på morgonen och min vänsterarmbåge värker som vanligt.


Dagens ord: Nu gäller det att ta tillvara alla solglimtar som man kan för snart sänker sig det stora mörkret över oss.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Bamse31

22 oktober 2017 13:47

Det där med minnet kan kan du sluta bekymra dig över. . Kan du hålla tre bollar i luften samtidigt så du värre jag men kvinnor sägs kunna hålla många bollar i luften vilket inte männen kan på samma sätt. Jag började tappa minnet på namn ganska tidigt kanske redan är femtioårsåldern då jag ibland inte kom ihåg efternamnet på en del av mina bekanta direkt. nu på äldre dagar har min dåliga syn tvingar mig att lära mig memorera saker på ett annat sätt än tidigare. Jag kan till exempel då jag läser i alla siffror i OCR numren när jag betalar räkningar, komma ihåg en sifferserie direkt på 12 siffror. Tidigare kunde jag bara läsa av och komma ihåg fem siffror i taget. Det här tyder på att man kan lära sig och öva upp minnet också på äldre dar
Har Kinabror en armatur med två lyktor nere vid bryggan eller är det du som har den belysningen? det verkar vara mysigt.
Annars håller jag med dig som jag sagt tidigare om dessa skogsbolag som förstör miljön invid byarna så att man inte känner igen sig när man går ut i skogen.
Vad trevligt att ni har börja planera för julen redan och att familjen blir samlad uppe hos dig. Jag vet själv inte i nuläget var jag ska vara på julen. Till mig kommer inte mina barn även om jag har utrymme att ta emot alla.det är nämligen besvärligt att köra hit all julmat som behövs eftersom jag själv inte klarar av att laga allt längre. vem är huvudman för det här sommarcafé du jobbar på. Det är trevligt att de bjuder på någonting i alla fall. Älgkött kan jag inte komma över här i Stockholm till något billigt pris. Det finns att köpa men är dyrt som 17. Däremot kan nötkött vara billigt ibland så nu i veckan köpte jag en bit högrev som jag bland annat ska göra köttsoppa på i dag så får vi se hur det går. Kramen

Anita

22 oktober 2017 14:36

Det är borta hos Göte som han har så fina lyktor Hans sommarstuga ligger en km bort och bara några meter från sjön Där är det sandbotten och långgrunt Mitt hus och hans riktiga hus har 100meter till sjön Jag har inte något sifferminne och namn har jag svårt att komma ihåg

 
Ingen bild

Bamse31

23 oktober 2017 00:10

Träna på att memorera siffror så kommer minnet! Min köttsoppa blev fantastiskt god. Jag vågar inte talls om hur många gånger jag fyllde på tallriken😛

 
Soldansaren

Soldansaren

23 oktober 2017 11:34

Jag brukar träna minnet genom att lära mig dikter utantill men jag vet inte om det hjälper. Att lära sig nya språk ska också vara bra att öva minnet med. Det där med siffror som Bamse skriver om har aldrig funkat för mig.
Sen ska man nog inte haka upp sig allt för mycket på att man glömmer ibland, det händer oss alla men det är ju alltid bra att träna.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

23 oktober 2017 17:10

Så vackra bilder med en blåa, blåa himlen och så solnedgången. Du bor bra fint! Visst märker man att minnet börjar bli sämre, men jag har min mobil med en utmärkt kalender i och den är min livlina.
Så gott det låter med fläsklägg och rotmos och hemkokt ärtsoppa. Ärtsoppa och bruna bönor kokade jag själv förr när familjen var stor, men nu köper jag en "korv" i affären när jag blir sugen på det. Det är inte lika gott, men billigt, bra och snabbt.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Marie-Louise Grimlund

Marie-Louise Grimlund

25 oktober 2017 19:20

Hej Anita, så fint du skriver.
Vackra bilder visar du också
Ha en fortsatt fin vecka

Kram Mi

http://thoerr499-vitsippan.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se