Direktlänk till inlägg 27 oktober 2017

TACK OCH LOV FÖR TELEFONEN OCH MINNENA

Av Anita - 27 oktober 2017 09:01

Deppardag när snön föll men telefonerna ringde i ett. Det var Faster och det var Moster, det var fd Grannen  och det var Sofiepropp. Pratade med min bloggvän Skatan och ytterligare en vän som hade goda nyheter. Snön smälte bort och fåglarna flockades utanför fönstret. Allt blev ljusare.

 

Så igår var det mulet men inte lika mörkt (eller var det bara min känsla) Jag skulle egentligen fara och på vattengympa men så kom AMV och Gubben och AMV och jag fick en ide. Jag kan bada hela vintern men nu är det sista chansen att göra en nostalgivandring till Kolbjännsjön innan snön faller och gör en till fånge.


Det var där vi tillbringade tiden under 60-talet. Det var AMV Ninne och jag och då kallades vi för Dolly, Ninne och Ängeln. Det var där vi bodde i skogskojan och åt spagetti och köttfärssås på burk, Varmkorv i dom där långa burkarna som fanns då, rotmospulver och drack Merry den dricka på grön flaska som inte längre finns. Var det riktig fest köpte vi små trekantiga bekelser med choklad på sidan och grön marsipan uppe på. Minns ni? Den rotmosen var förfärlig men inte lika illa som potatismospulver som var som flingor och smakade tapetklister.


Vi låg på lusiga halmmdrasser och nästan jämt kom killkompisarna och hälsade på. Vi gick på stigen upp som var någon kilometer över backar och kullar, över myrar och skogar.


Det var där som vi hade nudistklubb men jag tror inte det blev långvarigt pga myggen. Jag minns inte riktigt.

Det var där dimmorna dansade och vättarna ropade tillbaka från berget. Det var där näckrosorna blommade och älvorna dansade. Det var där magin var stark.


Det var länge sedan inser vi nu när vi går dit och nästan ingenting är sig likt. Stigen är för länge sedan borta under kalhyggen och sly men vi går en annan väg och kommer fram till sjön.

 

Sjön ligger där i alla fall lika magisk och lugn och tyst som vanligt.

 

men.....alla gamla hus har fallit ihop till och med den gamla ladugården. Ängen är borta och den jättestora häggen som alltid mötte oss med sin goda doft är död.

 

Den står där som ett gammalt benrangel och det är riktigt kusligt under de stora träden och de nerfallna mossövervuxna stockarna som ligger överallt. Fiskargubbarna har kastat ölburkar och skräp överallt och det är svårt att komma tillbaka till stämningen som var. Här skulle man lätt kunna spela in en skräckfilm.

 

När man kommer hit så ska man tända eld som man alltid gjorde.

 

Allt är blött i skogen men vi lyckades samla lite kvistar till en liten brasa.

 

Naturligtvis ska man ropa till vättarna på berget och naturligtvis svarar dom som vanligt. Jag försökte spela in ljudet men av någon anledning kan jag inte överföra videor till bloggen fast jag försökt.

 

Vi bestämde oss för att gå runt sjön men fick ge upp på det för det var så otroligt blött överallt och vi hade lite dåligt med tid för det fanns andra planer för kvällen.

 

Vi satt i alla fall en stund på trappen på stugan, som inte var stugan vi bodde i för den brann upp, och mindes. Även om mycket var borta så var samma känsla av att vara iaktagen där och doften och känslan fanns någon stans inom en. Traskade hemåt för vi skulle på jazzklubben i Kälarne framåt kvällen. Tänk att det var så länge sedan.


Så for Kinabror, AMV, Gubben och jag till Kälarne. Det var buffe med massor av god mat som vi åt och hungriga var vi för vi hade ju varit ute hela dagen och rört på oss.

 

Chris Hiatt från Amerika med två killar. Oj så han kunde spela. Han såg ut som en gammal cowboy och hans andra gitarrist såg ut som en gammal indian. Det var en fantastisk kväll`med fantastisk musik.

 

Vet inte om jag hört honom förut för han har varit här förr. Det var fullsatt och det undrar jag inte på. Vi gör så gott vi kan för att roa oss minsann.


Så ser man hur fort det kan vända. Från en deppig snöig dag till en helt igenom härlig dag.

Nu är det fredag och som vanligt ska vi iväg till Hammarstrand och handla och tro det eller ej. Det regnade lite smått imorse när jag matade fåglarna men nu börjar det ljusna och jag tror till och med att det kommer någon solglimt idag.

Jag har skickat efter att band som jag ska ha för min tennisarmbåge och hoppas det blir bättre. Jag gillar inte när jag inte ens orkar lyfta kaffepannan. Att inte lyfta kaffepannan är gränsen tycker jag.


Dagens ord: Hundratals fåglar flyger utanför och snön har smält bort och det finns en förväntan i mig.

 
 
Ingrid

Ingrid

27 oktober 2017 15:51

Hoppas solen kom fram så att ni fick njuta av en ljus och fin dag.
Ha en fin helg!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
ibod11

ibod11

27 oktober 2017 20:32

Så mycket nostalgi och glädje det finns i minnen :) Men lite synd är det att skräp och förfall tar över en del av det fina.
Så bra att du fick en fin dag och att vänner hör av sig när det behövs.
Bra avslutning med en musikkväll :)

http://ibod11sblog2.wordpress.com

 
Ingen bild

Bamse31

28 oktober 2017 00:46

Jo, det är skönt att ha den här mobiltelefonen i alla fall trots att många pratar skit om den. Det är så mycket man kan använda den till. I onsdags var jag på en körrepetition och eftersom jag ser dåligt då behövde ett förstoringsglas det fanns på telefonen, och jag behövde lite extra ljus ibland för att se bättre det fanns på telefonen och så kunde jag naturligtvis ringa efter färdtjänsten när det var dags att ta sig hem.
Det var en väldigt fin hackspett du nu lyckats fånga på bild. den där underbara lilla sjön som tydligen numera bara nyttjas för sportfiske har vad jag förstått varit bebodd tidigare med stugor och så vidare. Det är så mycket jag skulle vilja fråga dig om angående den platsen och det är så romantiskt som du beskriver det när du och två andra tjejer och kanske även flera ungdomar från trakten begav vi till sjön och hade det trevligt vad jag förstår så hade dom människor som bott i vid sjön redan då flyttat sin väg så att husen stod tomma, eller.. .
Vad trevligt att vi kan anordna jazzkonserten med duktiga artister där uppe i vad andra kallar obygden. namnet på den där gitarristen har jag inte hört för jag vet inget om honom men de har tydligen bara till det bara två gitarrer borde trummor eller vård annat komp till? Du skulle varit roligt att vara där och lyssna på dem eftersom jag är jazz intresserad sedan barndomen.
Nu börjar det bli vinter mer och mer och som jag kanske talar om tidigare så har jag plockat in mina ute blommor så nu står det tomt på bänkarna i väntan på att vi också kommer att få snö här

Anita

28 oktober 2017 11:47

Vid kolbjänbsjön var det en enda bofast En änka med flera barn och det var långt att gå till skolan säkert nästan en mil Dom flyttade därifrån på 40talet och sedan var det bara en skogskoja där Vi hade mycket roligt där och idag förstår jag inte hur föräldrarna lät oss vara där redan när vi var tolv år Att man inte var rädd för elden Chris Hiat hade med sig en gitarrist och en trumslagare Dom var från Florida och oj vilket ös dom hade

 
Anki

Anki

28 oktober 2017 06:04

Ååhh ... visst minns jag både Merry och den stora kakan/ eller lilla bakelsen du beskriver.
Det blev en bra dag och en härlig kväll tillsammans med vännerna!
Inte alls kul med tennisarmbåge ... hoppas det nya bandet hjälper.

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Göran

Göran

28 oktober 2017 09:50

Lyfta kaffepannan är viktigt! En mänsklig rättighet att få hjälp med om man behöver det.
Merry blev jag påmind om för något år sen och mindes den då. Smakade väl lite som Fruktsoda som kom lite senare. Finns ännu men heter visst något annat numera.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Soldansaren

Soldansaren

28 oktober 2017 15:25

Tack för den skogsutflykten. Du skriver så att man känner hur det dofta höst och skog när man läser.

Hoppas att det där bandet gör så att din tennisarmbåge blir bättre.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Marie-Louise Grimlund

Marie-Louise Grimlund

28 oktober 2017 15:36

Hej Anita ! Du kan verkligen konsten att skriva så jag satt fastnaglad ett tag.
Har du varit och hälsat på "Skatan" som hon brukar hälsa på dig.Hoppas att allt är bra med dig, det verkar i alla fall så.
Trevlig helg.
Kram Mi

http://lemotmignublirduforevigad.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Av Anita - Tisdag 27 feb 10:01

  Nu har jag inte skrivit på ett tag för nu har den tid kommit som kallas för vårvinter Det är nu det är kallt på nätterna och solen börjar värma. Det är nu vi börjar ha folk som kommer hit. Det är då jag har mycket att göra.   Det är nu vi...

Av Anita - Torsdag 22 feb 08:31

  När man nästan gett upp hoppet så kommer en sådan sagolik dag som man glömt att det kan bli fast det är vinter. Bara någon grad kallt. Solsken hela dagen. Fågelkvitter    Måndagen var det tovningskurs och vi har gjort ganska många fåglar....

Av Anita - Söndag 18 feb 09:27

  Nu kommer Kinabrors son med familj, frun, tre barn och två hundar. Kinabror har eldat i sommarstugan. Det lyser välkomnande i alla fönster. Vägen och gårdsplanen är skottad. Vattnet fungerar och brasan är tänd. Älggrytan och potatisen puttra...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards