Direktlänk till inlägg 4 november 2017

ALLA HELGONS DAG

Av Anita - 4 november 2017 20:59

Morris väcker mig vid sex. Känner att det är kallt i sovrummet. Jag sätter på radion för att lyssna till Lisa Syren och hennes program med gamla låtar.

Släpper ut katten och kryper ner i sängen igen. Jag inte satt på flanellakan ännu men en pyjamasjacka har jag på mig. Nu börjar det vara kallt i sovrummet.

Förstår att det är kallt ute.


Tar fram en bok och börjar läsa. Jag läser just nu en serie böcker av Vibeke Olsson som handlar om kvinnan Bricken och hennes liv vid sågverket Svartvik vid Sundsvallskusten. Så bra.


Nu är det så att det är pocketböcker med små stil och till sist har jag varit tvungen att börja med läsglasögon. Det är bara ena ögat som jag ser dåligt med så jag har tagit bort glaset ur det andra ögat och det ser väl konstigt ut men det skiter jag i.  Ålderstecken är det ju. Ett till. Jädrans.

Kallt på golvet. Yllesockar på.

Ser att det är 5 minusgrader ute och vitt på marken av rimfrost. Hör att jägarna far förbi på vägen.

 

Så fort jag tänder lampan i köket kommer fåglarna och knackar på fönstret och vill ha mat. Jag tittar på dom medan kaffet kokar. Till och med domherrarna har kommit nu.

Dom får vänta en stund medan jag tänder i spisen. När jag går ut till fåglarna slinker katten in. Han tycker nog att det är för kallt. Jag hör Jack skälla borta hos Kinabror.


Jag har sovit som en stock inatt trots fullmånen.

Vindstilla och sol. Nu är det läge att elda brasan som legat hela sommaren.

 

Det tog sig bra från början.

 

Kinabror och jag satt oss på trappan och drack kaffe ur termos och tittade ut över sjön som har fått lite is nu.

 


Gårdagen var också fin. Sista vattenleken vid badstranden för AMV och hunden Jack och solen värmde faktiskt.

 

Naturligtvis tände jag ljus på gravarna och det gick bra i år. Det har hänt att man pulsat i djupsnö och att det har blåst så ljusen blåst ut men nu var det toppenväder.

 

Så tände jag förstås tre ljus hemma hos mig. Ett för året som gått. ett för det som är nu och ett för det som kommer.

 

Det var min tur att laga mat och sedan blev det kväller och solen gick ner och månen gick upp.

 

Ser på "Morden i Midsommer" och så har den här dagen gått och imorgon är en annan dag.


Dagens ord: Ibland kommer det fina dagar fast det är höst. Tack och lov för det. 




 
 
Karin

Karin

5 november 2017 10:58

Jag har också läst om Bricken. Det finns fler böcker i serien, men de första är bäst, tycker jag. Gillade att läsa om de politiska motsättningarna som finns och alla strejker för högre lön.
Kram och ha en fin söndag!

http://pixelmojan.blogspot.se

 
Soldansaren

Soldansaren

5 november 2017 11:57

Låter som en riktigt mysig dag, tycker jag. Även om det där med kylan, som sagt, är ett problem.
Har du läst Vibeke Olssons serie om romarriket? Den gillade jag när jag läste den, även om det är länge sedan nu. Kanske ska jag prova Bricken-serien.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
ibod11

ibod11

5 november 2017 12:37

Låter helt underbart att kunna sätta sig på trappan med en kopp kaffe och titta ut över sjön :) Njut av de fina höstdagarna så mycket du kan. Har du tur så blir det ingen snö före jul men då hoppas jag att du har lite vitt på backen. Inga mängder men lite lagom :)

http://ibod11sblog2.wordpress.com

 
Staffan H

Staffan H

5 november 2017 23:33

Ååååh, det är så vackert uppe hos dig. Hade gärna varit uppe i Bergslagen det här veckoslutet, men idag var jag tvungen att jobba så det gick inte.

http://staffanhuss.wordpress.com

 
Skatan

Skatan

6 november 2017 07:03

Vilka fina bilder från din vrå av världen och speciellt av dig vid fönstret ❤️Du beskriver sååå bra hur det känns mör man kryper ur sängen och det ör kallt i rummet, och ute. Men vackert är det ... Kraaam!

http://hrrp://skatabstankar

 
Sanna

Sanna

6 november 2017 17:32

Låter som att du haft en mysig fin dag <3 Min resa fram och tillbaka till Örebro och barnbarnets ettårskalas gick också bra och lilltrollet verkade bli nöjd med allt <3 Han är så himla go och hade ett stort leende på läpparna mest hela tiden <3 Längtar och hoppas att dom kan komma i jul, beror på hur bra jag kan trolla med knäna igen ;)
Kram och sköt om dig <3

http://krimskramsan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Av Anita - Tisdag 27 feb 10:01

  Nu har jag inte skrivit på ett tag för nu har den tid kommit som kallas för vårvinter Det är nu det är kallt på nätterna och solen börjar värma. Det är nu vi börjar ha folk som kommer hit. Det är då jag har mycket att göra.   Det är nu vi...

Av Anita - Torsdag 22 feb 08:31

  När man nästan gett upp hoppet så kommer en sådan sagolik dag som man glömt att det kan bli fast det är vinter. Bara någon grad kallt. Solsken hela dagen. Fågelkvitter    Måndagen var det tovningskurs och vi har gjort ganska många fåglar....

Av Anita - Söndag 18 feb 09:27

  Nu kommer Kinabrors son med familj, frun, tre barn och två hundar. Kinabror har eldat i sommarstugan. Det lyser välkomnande i alla fönster. Vägen och gårdsplanen är skottad. Vattnet fungerar och brasan är tänd. Älggrytan och potatisen puttra...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< November 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards